Limba japoneza - HELP
Raspunsuri - Pagina 6
Dana Claudia spune:
quote:
Originally posted by Irimell
Am lipsit putin, dar asta nu inseamna ca nu am mai invatat... Am si niste nelamuriri...tot de nuanta, trebuie sa recunosc.
Este vreo greseala in a folosi doar 'dekiru' in loc de 'koto ga dekiru'?
Nihongo o hanasu koto ga dekiru.
Nihongo ga dekiru.
Am auzit amindoua variantele, dar nu imi dau seama care e diferenta.
Fetelor, sa 'disecam' in continuare japonezaaaaa....La ataaaaaaac!
Draga Irimell, din cate mai tin eu minte (caci din pacate nu am mai pus mana demult pe cartile de japoneza dar imi tot fac curaj), ambele propozitii scrise de tine sunt corecte.
In prima propozitie apare un verb (hanasu) si atunci folosesti "koto ga dekiru", iar in propozitia doi apare doar un substantiv si atunci folosesti doar "ga dekiru".
Sper ca imi amintesc bine si nu ti-am zis prostii.
http://uk.geocities.com/dana_claudia/mypage.html
Dana Claudia spune:
Despre kanji si eu pot sa spun ca se sterg foarte usor din memorie daca nu sunt folosite. Si problema e ca atunci cand stii foarte putine, ca mine (vreo 150), nu te ajuta la citit, deci nu le poti folosi, asa ca singura sansa este sa le repeti continuu! Ceea ce nu e cazul! Poate ne spune cineva care a reusit sa invete 2000 kanji cum a facut-o!
MLDiana spune:
Irimel mai poti folosi si" NIhongo hanaseru".
Astept sa ma corecteze cineva.
Nu am cartiele in fata ,deci, nu am cum sa verific."vorbesc din practica".
Cum poti invata kanji?
CA papagalul sau dupa ce te chinui sa -ti intre in cap, faci niste exerciti ,memorezi cind se foloseste si de cite ori ai ocazia citeste.Eu am invatat citeva kanji de la tv ,in combinatie cu hiragana iti dai seama ce scrie.Si sunt multi japonezi care procedeaza asa.
Lidia ,Tiara si David D.
Lia spune:
quote:
Originally posted by hitomi
Hajimemashite.Hitomi desu.
Eu sunt nou venita in acest site ,si as vrea sa ma alatur si eu celor care se gambarisesc sa invete limba japoneza.
Momentan sunt studenta in anul 2 la japoneza in Bucuresti,dar stiu ca acolo la locul faptei se poate invata cel mai bine .
Sa ne auzim cu bine
Buna si bine ai venit la .
Exista cursuri litografiate?De pe ce fel de carti studiati?Cum invatati kanji(scriere repetata?)
Spui ca esti in anul 2.Cate kanji cunosti(biensur,aproximativ:)).
Cati ani de facultate vei urma?Care e nivelul unui absolvent de facultate?
multumesc anticipat.
Irimell spune:
quote:
Originally posted by hitomi
Hajimemashite.Hitomi desu.
Eu sunt nou venita in acest site ,si as vrea sa ma alatur si eu celor care se gambarisesc sa invete limba japoneza.
Momentan sunt studenta in anul 2 la japoneza in Bucuresti,dar stiu ca acolo la locul faptei se poate invata cel mai bine .
Sa ne auzim cu bine
Hajimemashite. Douzo yoroshiku.
Hatomi, ne bucuram sa te avem printre noi. Esti binevenita in lupta cu limba japoneza si te asteptam cu intrebari, sugestii, etc...
Iti urez succes la examene si daca il ai ca profesor pe Domnul Florea, iti tin pumnii strinsi, pentru ca dinsul este exigent.
Mai povesteste-ne despre cum ti se pare limba japoneza.
Pupici si numai bine,
Irimell
Irimell spune:
quote:
Originally posted by Dana Claudia
Draga Irimell, din cate mai tin eu minte (caci din pacate nu am mai pus mana demult pe cartile de japoneza dar imi tot fac curaj), ambele propozitii scrise de tine sunt corecte.
In prima propozitie apare un verb (hanasu) si atunci folosesti "koto ga dekiru", iar in propozitia doi apare doar un substantiv si atunci folosesti doar "ga dekiru".
Sper ca imi amintesc bine si nu ti-am zis prostii.
Dana C.
Dana, iti multumesc mult pentru explicatii. Cred ca ai dreptate. Tu ce carti ai folosit cind ai invatat gramatica?
Pupici si numai bine,
Irimell
Irimell spune:
quote:
Originally posted by Tiara
Irimel mai poti folosi si" NIhongo hanaseru".
Astept sa ma corecteze cineva.
Nu am cartiele in fata ,deci, nu am cum sa verific."vorbesc din practica".
Cum poti invata kanji?
CA papagalul sau dupa ce te chinui sa -ti intre in cap, faci niste exerciti ,memorezi cind se foloseste si de cite ori ai ocazia citeste.Eu am invatat citeva kanji de la tv ,in combinatie cu hiragana iti dai seama ce scrie.Si sunt multi japonezi care procedeaza asa.
Lidia ,Tiara si David D.
Lidia, multzam pentru sugestie. Ai mare dreptate, pentru ca "hanaseru" este 'potential form' (na, ca nu stiu cum sa ii zic pe romaneste) pentru verbul 'hanasu'.
Nihongo o hanaseru.= Pot vorbi limba japoneza. (as vrea eu)
Pupici si numai bine,
Irimell
hitomi spune:
Iti multumesc pt mesaj.
Sunt la clasa doamnei Angela Hondru ,care are un mod de a preda foarte bun .
In ceea ce priveste limba japoneza m-am inscria la facultate dupa 2 ani in care am locuit in Japonia.Pot sa va spun ca in primul an a fost un vid total in capul meu,trebuia sa fac corelatii intre japoneza vorbita "dupa ureche" si cea literara.Oricum acum s-au mai limpezit apele si sper ca in 3 ani cat mai am de studiat sa ma pot intoarce din nou in Japonia sa pun in practica ce am invatat.
Hajimemashite. Douzo yoroshiku.
Hatomi, ne bucuram sa te avem printre noi. Esti binevenita in lupta cu limba japoneza si te asteptam cu intrebari, sugestii, etc...
Iti urez succes la examene si daca il ai ca profesor pe Domnul Florea, iti tin pumnii strinsi, pentru ca dinsul este exigent.
Mai povesteste-ne despre cum ti se pare limba japoneza.
Pupici si numai bine,
Irimell
[/quote]
hitomi spune:
[Multumesc Lia pentru mesaj
Facultatea este de 4 ani .Romana -Japoneza.Pot sa-ti spun ca s-a inceput de la zero.("kore wa nan desuka")Din semestrul al doilea am inceput kanji-urile.Nefiind un bun exemplu am reusit sa memorez doar 450,atat cat imi trebuie sa stiu pentru examenul din decembrie(nouryoku shiken).Metoda de invatare este prin repetare zilnica
In ceea ce priveste gramatica este foarte bine structurata si daca m-as tine de invatat in 4 ani...
In ceea ce priveste nivelul unui absolvent silitor ar fi de cel putin 2000 caractere.
[/quote]
Buna si bine ai venit la .
Exista cursuri litografiate?De pe ce fel de carti studiati?Cum invatati kanji(scriere repetata?)
Spui ca esti in anul 2.Cate kanji cunosti(biensur,aproximativ:)).
Cati ani de facultate vei urma?Care e nivelul unui absolvent de facultate?
multumesc anticipat.
Lia&Andrew
[/quote]
Lia spune:
asa...Hitomi,exista cursuri litografiate?carti?in afara de cea a Angelei Hondru pentru incepatori:).
merci.