Te poti imbolnavi din lipsa de sex?
Raspunsuri - Pagina 6

syracuse spune:
quote:
Originally posted by elilenus
Syracuse,
... cu toate astea, daca ar lipsi foarte mult timp, as face sex cu altcineva. Punct. Impreuna cu autosatisfacere cred ca totul ar fi OK. Si totusi, nu asta ar fi problema, lipsa de sex...ci lipsa lui, al "partenerului", dupa cum ziceai tu, Syracuze.
Si eu si oricine, insa , constient sau inconstient va cadea prada preconceptiilor si va deservi normelor sociale, orice s-ar intampla.
elilenus
Eu nu as face sex cu altcineva daca ar lipsi sotul mult timp. Cand ne-am casatorit ne-am promis fidelitate suta la suta si asa va ramane pe veci chiar daca viata ne-ar forta sa traim o perioada departe unul de celalalt. Este chestie de caracter.
Poate ca as recurge la auto-satisfacere (asta noi nu o consideram infidelitate :-) )
Insa in ceea ce priveste "lipsa partenerului" - sunt de acord.
Mi-ar fi foarte dor de persoana lui si probabil ca as lua-o razna din cauza asta. :-) Sunt foarte alintata de el ...si evident mi-ar lispi prezenta.

syracuse spune:
quote:
Originally posted by dienuca
S-a spus cam tot ce era de spus. Psihic o iei razna dac nu ai parte de sex mai mult de 3-4 zile. Problema e ca o iei putin cate putin si nu-ti dai seama si nu-ti dai seama decat dupa ce ai avut parte de ... o serie de orgasme. Diana
Huh??
Noi nu am facut sex de aproape o luna (foarte ocupati si obositi amandoi din cauza carierei). Sa inteleg ca ambii am "luat-o razna"?
Este uimitor ce afirmatii pot face oamenii fara nici un fel de baza stiintifica...

cipcipcip spune:
quote:
Originally posted by syracusequote:
Originally posted by ungureaa
Nu cred ca e vorba de imbolnavire, ci de faptul ca omul are o cantitate de energie pentru fiecare din ocupatiile sale : hranit, sex, lucru fizic, intelectual, etc etc. Insa daca energia care apartine unei categorii nu e folosita cu desavirsire, se acumuleaza si poate crea stari mai ciudate. De aceea trebuie utilizata acea energie pentru alt ceva : unii se pun puternic pe sport, altii fac lucru manual, fiecare face ce poate. Insa daca persoana nu-si da seama ca energia sa din categoria "sex" se acumuleaza si nu este evacuata poate avea stari mai neplacute. Si oricum boala incepe de la cap, asadar aceste stari se pot traduce si prin niste simtome pur fiziologice!
Adina siGabriel
Cred ca "lucrul manual" ar fi cel mai indicat. :-) ...
In ceea ce priveste "problemele cu capul", "nervozitatea"si "iritabilitatea" - singurul mod in care o femeie (sau chiar si un barbat) poate ajunge la asa ceva din lipsa de partener - este prin presiune psihologica, din cauza normelor societatii, nu din "lipsa fiziologica".
Exista o mare diferenta intre "lipsa de sex" si "lipsa de partener".
"Lipsa de sex" poate fi rezolvata de catre orice fiinta umana in 5 minute, cu propria-i mana. A se vedea "ce face un puscarias inchis singur intr-o celula sau un cimpanezu intr-o cusca".
"Lipsa de partener" are o componenta sociala si poate afecta un om pe plan psihologic - din cauza presiunilor societattii in care traieste.
V-ati intrebat vreodata cum se face ca numai in tarile foarte traditionale si foarte patriarhale (Romania este una dintre ele) femeile ajung sa fie literalmente ingrozite de perspectiva ca vor ramane fara partener? Ca nu vor avea prieten? Ca nu se vor marita? Ca nu la va lua nimeni? Ca nu va face nimeni sex cu ele? ...si ca in finalul finalului "se vor imbolnavi" ?
Hormonii, cpaul, nebunia si alte bazaconii fara nici un suport stiintific!
Expresia cu "femeia neF******" vine din traditiile extrem de patriarhale ale poporului roman - NU din manualul de fiziologie!
De-a lungul a sute de ani, aceste idei au servit scopul de a le inocula femeilor ca "fara un barbat" ele sunt sortite sa se duca de rapa pana la urma!
Nu neg faptul ca este minunat sa ai un partener potrivit. Viata este mai usoara si mai placuta in doi.
Cel putin eu asta am descoperit - poate si pt. ca am un sot pe care il consider blagoslovirea numarul 1 a vietii mele.
Insa de aici pana la afirmatia ca femeilor care nu fac sex li se "aiuresc" hormonii si se pot imbolnavi...este o cale ca de la Pamant la Cer si o palma mai sus.
Exista un numar impresionant de femei care ar fi mult mai sanatoase fizic fara nici un pic de sex si fara nenorocitul de barbat de langa ele (a se citi betivi, indolenti, mojici, nesimtiti, abuzatori, inselatori, iresponsabili, puturosi, poveri, samd).
Smecheria este sa gasesti barabtul cu CARACTER - nu ORICE barbat, numai ca sa nu te imbolnavesti din "lipsa de sex".
Super mesaj, Syracuse!

descintec spune:
quote:
Nu cred ca e vorba de imbolnavire, ci de faptul ca omul are o cantitate de energie pentru fiecare din ocupatiile sale : hranit, sex, lucru fizic, intelectual, etc etc. Insa daca energia care apartine unei categorii nu e folosita cu desavirsire, se acumuleaza si poate crea stari mai ciudate. De aceea trebuie utilizata acea energie pentru alt ceva : unii se pun puternic pe sport, altii fac lucru manual, fiecare face ce poate. Insa daca persoana nu-si da seama ca energia sa din categoria "sex" se acumuleaza si nu este evacuata poate avea stari mai neplacute. Si oricum boala incepe de la cap, asadar aceste stari se pot traduce si prin niste simtome pur fiziologice!
Adina siGabriel
foarte justa si fina observatie. O adevarta Teorie cuantica a sexului.
D.

descintec spune:
quote:
Originally posted by syracusequote:
Adina siGabriel
V-ati intrebat vreodata cum se face ca numai in tarile foarte traditionale si foarte patriarhale (Romania este una dintre ele) femeile ajung sa fie literalmente ingrozite de perspectiva ca vor ramane fara partener? Ca nu vor avea prieten? Ca nu se vor marita? Ca nu la va lua nimeni? Ca nu va face nimeni sex cu ele? ...si ca in finalul finalului "se vor imbolnavi" ?
Hormonii, cpaul, nebunia si alte bazaconii fara nici un suport stiintific!
Expresia cu "femeia neF******" vine din traditiile extrem de patriarhale ale poporului roman - NU din manualul de fiziologie!
De-a lungul a sute de ani, aceste idei au servit scopul de a le inocula femeilor ca "fara un barbat" ele sunt sortite sa se duca de rapa pana la urma!
mesajul tau ar fi fost minunat fara randurile astea. Dupa cum vezi in citatul dat de tine, teoria cunatica a energiilor sexuale vine dinspre vest. Nu sunt antropolog, dar totusi vestul este cel care sustine ca un numar adecvat de ore de sex pe saptamna te pastreaza verde ca bradul. Ceea ce, corelat cu vechiul proverb latin "un mar pe zi tine doctorul departe", sustine Teoria Adinei: energia hranirii o poate inlocui pe cea sexuala cu succes, efectul fiind acelasi. In concluzie, prietena lui mishi ar trebui sa manance cat mai multe mere

D.

casandra spune:
Descantec, chiar am vazut o reclama cu o tipa care manca un mar, si dedesubt sloganul "Cel mai bun anticonceptional". Ca sa vezi!

livutz spune:
Stati calme maicilor. Garantat nu te poti imbolnavi. Poate doar daca esti deja, asta da... vreo nimfomana. Dar cred ca e boala foarte rara. Evident ca monahii sunt f. sanatosi, personal cunosc cativa care numai la sex nu s-ar gandi. Pt. ei este dragostea pt. Hristos pe care incearca sa-l simta aproape mereu. Cat despre prietena ta, Mishi, sper sa nu fiu gresit, dar sau se gandeste numai la sex - si normal ca te apuca nebuneala, sau dragostea dintre ea si sotul ei era de fapt o parere. "Dragostea toate le rabda" spune apostolul Pavel. Eu si sotia mea nu am mai facut dragoste (vreau sa cred ca NU facem sex atunci cand ne iubim) de cand a ramas insarcinata. Si nu am avut probleme. Deci sa fie clar, sa nu se insele nimeni: sex NU INSEAMNA si dragoste. Si DRAGOSTE nu e, nimic nu e. A auzit cineva sa se fi spus "Daca SEX nu e, nimic nu e?". Evident ca nu.
Dar ca sa simplific si sa nu mai dezvolt ideea, sa incerce sa-si ocupe gandurile cu altceva si sa aiba activitate in alt domeniu: sa se plimbe, sa citeasca, sa munceasca... Apropos: stiti ca si in viata monahala, exista ceea ce se cheama "rucodelie", adica "lucrul maiinilor". Ideea e sa faci treaba tot timpul, sa nu ajungi sa spui ma plictisesc, nu mai am ce face... Daca spui asta ar trebui sa vezi ca ai o problema si sa vezi de ce ai ajuns asa....
DAR, daca totusi prietena ta nu reuseste sa se intareasca, ar trebui sa fie sincera cu sotul ei si sa-i spuna situatia. Ce pacat ca sotii, de cele mai multe ori, nu sunt si cei mai buni prieteni...
Cu drag de mamici si tatici si copii...

MIO spune:
Sunt divortata de 2 ani si 7 luni, in toata aceasta perioada nu am avut nici o relatie intima si totusi ma simt, inca, destul de bine la acest capitol.Ca orice femeie imi doresc o mangaiere, o imbratisare de la un EL, dar atat, inca nu pot merge mai departe.
Conteaza foarte mult sa nu te gandesti prea mult pe aceasta tema, sa eviti orice te poate incinge (o scena de film erotica, poze pe aceeasi tema, o melodie care sa-ti rascoleasca anumite amintiri fierbinti, dicutii asemanatoare etc) sa te rogi cu toata convingerea ca Dumnezeu sa-ti dea putere sa treci cu bine peste aceste perioade de abstinenta. Daca iti vei ocupa tmpul cu alte lucruri care sa-ti aduca o satisfactie imediata (cresterea si educarea unui copil- eu am un baietel de 8 ani, sportul, gradinaritul etc)atunci totol va fi OK si sunt sigura ca aceasta lipsa nu te va afecta in nici un fel.
Mioara

aissa spune:
Eu vin cu un exemplu personal: la inceputul vietii mele sexuale am facut o rana pe col, pe care am descoperit-o destul de tarziu, cand deja era mare. Au fost necesare 3 cauterizari pentru a se inchide, facute fiecare cam la 3 luni distanta. In tot acest timp nu am avut voie sa fac sex si de cate ori mergeam la doctor el imi palpa sanii. La un moment dat a zis: uite aici e un chistulet, moment in care eu m-am speriat si l-am intrebat ce e de facut. El a zis lasa ca o sa va explic eu alta data. Dupa ce mi s-au terminat problemele si am reluat activitatea
a disparut si chistuletul.
Am avut insa si o prietena care desi nu era casatorita, a avut niste noduli la sani ( avea sub 20 de ani la vremea respectiva), chiar avea si o operatie facuta si in cele din urma doctorul i-a spus "pe care pui mana sa il f*** " Stiau si parintii ei, asta era situatia.
Lipsa sexului are niste influente deci si fizice. Mai accentuate probabil la unele femei care au un dezechilibru hormonal si mai usor la altele. Toate avem nevoie de acea descarcare fantastica de energie pe care o simti in timpul orgasmului.
Pentru cei care recomanda "lucrul manual", va spun sincer ca am incercat, obtin un fel de orgasm dar care nu se compara nici pe departe cu cel obtinut in mod normal cu sotul meu facand hat-hat.