Prietenii omului
Raspunsuri - Pagina 6
Maruta spune:
LILANDA - povesteste-ne mai multe despre comportamentul ei ... te iubeste, te cheama la cusca, ce face in general ?
- eu am vazut comportamente atat de diferite la animale .... de exemplu pisica cand intra un strain in casa de obicei se ascunde ... dar aveam o prietena a carui pisica cand intrai in casa iti sarea in cap ... si nu te zgaria, ci pur si simplu ii placea sa-ti sara in cap! ciudat nu ???
- sau primul papagal pe care l-am avut (o nimfa) pleca din sufragerie "pe jos" - da mergea nu zbura - si o cauta pe mama prin toata casa si o striga clar pe nume ... o iubea tare mult!
Animalutele voastre fac lucruri "trasnite" ?
" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu
emoison spune:
Descintec, nu-ti mai zic bun venit, ca esti de-a casei!
Off ce dor mi-e de Cluj si de Somes!
Maruta, noi vrem sa sterilizam motanul pentru ca ni s-a spus ca e mai bine s-o facem pina nu-l apuca pandaliile, si pentru ca avem in familie o trista istorie cu un motan care la cinci luni jumate a ajuns sub o masina :((. L-au operat si acum e la soacra-mea, dar nu mai duce o viata de motan, maninca doar iaurt si inima tocata fin, pentru ca nu poate deschide complet gura si nu mai are nici dinti; sinusurile ii comunica cu cavitatea bucala, asa ca atunci cind maninca nu e deloc o placere sa-l vezi (va scutesc de detalii). Ideea e ca atunci cind termina de mincat (si maninca de vreo 4 ori pe zi...) trebuie vreo juma de ora sa cureti dupa el.E si cam slab si dezvoltat aiurea pentru ca dupa operatie a fost hranit cu sonda timmp de vreo luna, asa ca practic si-a terminat brusc si inainte de vreme cresterea...De vinat nu prea mai vineaza, priveste doar,trist, pasarelele.Nu stiu altii cum sint (vorba lui Creanga) dar eu cind vad faze din astea, prefer sa sterilizez motanul inainte sa aiba apucaturi de-astea (de mare excursionist adica).
Lilanda, tu ce crochete ii dai lui Ilie pentru par? La mine merge daca i le alternez cu conservele, asa ca maninca vreo trei zile conserve si trei zile crochete, mincare gatita am renuntat sa-i fac, pentru ca dupa doua zile incepe sa-mi faca mutre, sau alege delicat numai bucatelele de carne...In ultima vreme ii cumpar crochete "moi"(gen Frolic), si par sa-i placa mai mult...
Fetelor, mi-am pus o poza cu pisicul la profilul personal, pentru cele care nu-mi puteti vedea albumul cu poze...
"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre
lilanda spune:
quote:
Originally posted by Maruta
LILANDA - povesteste-ne mai multe despre comportamentul ei ... te iubeste, te cheama la cusca, ce face in general ?
Nuuu...nici vorba de asa ceva!! Doar cind vorbesti cu el (e mascul) vine spre tine (probabil crede ca-i mai pica una alta!!!). Cu Ilie se alinta atunci cind e in cusca de "baie" (care, de obicei, sta mai aproape de podea), in sensul ca se miros dupa care Balder "face ture". Dar cam la atit se reduce socializarea lui, probabil si pentru ca ziua prefera sa doarma!!!
Elena, io pina a veni in DK l-am hranit pe Ilie cu Friskie...practic asta ii placea, ca de incercat le-am incercat pe toate. Aici n-am gasit insa Friskie si dintre toate marcile si produsele pe care le-am cumparat, monserul, baiat de gasca, le maninca doar pe cele mai ieftine; Toppy se cheama si sint produse chiar in Danemarca!!! Ii plac mai mult alea cu pui si cu orez!!!
pozulici
emoison spune:
Bine, oricine stie ca cele mai bune crochete is alea din gamela altui ciine, sau in cel mai rau caz, alea pe care le papa pisicul!!
"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre
smmiha spune:
Ce mult ati scris de ieri pana azi! Ma bucur ca am ce sa citesc.
In ce priveste bula pt hamster, am vazut si eu pe Annimal Planet, dar la noi n-am gasit, cel putin in orasul meu.
Legat de asemanarea animaleleor cu stapanii, nu stiu ce sa zic...Teddy al meu nu seamana cu mine sau cu alt membru al familiei, dar asta poate si pt ca nu-l am de puiut, l-am gasit pe strada cand avea vreo 3 ani, se pierduse.
Teddy nu prea mananca crontanele decat rar si-i foarte pretentios cu mancarea, ii cumpar conserve si niste fasiute de carne uscata, dupa care e chiar inebunit. In rest nu mananca nici-un fel de lactate:branza, lapte, iaurt, nimic.
Mihaela
Maruta spune:
emoison - care album ??? si eu eram atat de bucuroasa ca o sa vad poze!
lilanda - eu ma asteptam ca chinchilla sa fie altfel ... sau poate vorba ta daca e animalut nocturn ...
Vad ca tot discutati despre alimentatia cainilor, sa va impartasesc si din experienta mea ... am discutat cu diversi doctori, profesori si concluzia lor a fost ca cea mai buna alimentatie pentru un caine este aceasta: 1/4 legume, 1/4 carne, 1/4 orez sau arpacas si 1/4 apa. Ei de asemenea imi recomandau sa-i dau cainelui meu cat mai multe legume,fructe crude, dar cainele meu nu a mancat niciodata asa ca-i puneam la greu in aceasta ciorbica - mancarica. I-am intrebat ce cred despre hrana uscata si mi-au spus ca daca vreau pot sa-i dau dar alimentatia de baza nu trebuie sa fie alcatuita doar din hrana uscata sau conserve ci eventual din cand in cand sa-i mai dau si dintr-astea.
Vreau sa spun ca avand 11 ani cateaua mea are ceva probleme dar nu din cauza alimentatiei.
Cand mi-am luat pisica de asemenea am vorbit cu ei si mi-au spus ca la pisica lucrurile stau altfel ... asa ca pisicul meu are ca mancare de baza Royal Canin persian si hair & skin, si de fiecare data cand gatesc ii mai dau si lui piept de pui, ficatei, peste ...dar nu e prea incantat, el mananca bobitele lui. Din cate am inteles aceasta mancare il ajuta sa nu mai vomite ghemotoace (foarte rar mai scuipa cate ceva-cred ca o singura data l-am vazut) si nici nu o sa aibe probleme cu aparatul urinar (cred ca asa ii zice - nu prea ma pricep) ... pana acum sunt foarte multumita de ce m-au sfatuit.
Vreau sa fac cainelui o ecografie in weekend, stie cineva vreun cabinet si cam cat costa ?
" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu
emoison spune:
Maruta, uite:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=emoison
Cu bine,
Elena
Pozele noastre
Maruta spune:
e scumpel - crezi ca o sa vrea sa pozeze si un prim plan ???
Multumesc mult Emoison ... e super
imi pare rau ca nu pot sa vad pozele si celorlate fete ... al naibii calculator astia mi-au pus la restrictii ...
I. Golescu
emoison spune:
Mersi, dar nu e asa de scumpel ca al tau!!
Pai are si prim planuri, daca faci click pe "pozele noastre" si-ti merge linkul, acolo am o gramada cu el si cu ciinele...
Cu bine,
Elena
Pozele noastre
lilanda spune:
Parca-i lesinat, saracu'!!! Se vede ca-i place acolo!!!
Maruta si io am auzit de pe la unii altii ca nu e bine sa-i dai ciinelui numai mincare uscata...altii, dimpotriva, spun ca e buna aia, fiindca are in ea de toate!! Io incerc sa-i mai bag pe git legume si sa stii ca maninca, in special castraveti...si la fructe are preferinte la pepene rosu si portocale..in schimb, bananele YUCK!!!
pozulici