Prietenii omului

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Maruta, esti sigura ca Ariss e baietel? Asta zic eu, noi am luat mitzul stiind ca e fetita; azi mergem la vaccinat si aflam ce e, dar eu is 90% sigura ca e baietel...
Altfel, lui ii place la nebunie sa se uite la hamster(Reality TV pentru pisici:)
Miha, bun veni tie si animalutelor tale!
Fetelor, animalutele voastre ce maninca? Eu as vrea sa ii trec pe amindoi (pisic si catel) pe crontzanele (hrana uscata) ca e mai practic; dar ei nu prea-s convinsi...

"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smmiha spune:

Mai stii c-o fi presimtit el ceva de ti-a furat pastilutele, bestial!
Animalutele mele au fost distruse weekendul asta, c-au fost vreo 40 de grade temperatura...
Mi-am amintit o nazbatie a hamsterului meu. I-am dat drumul prin casa, sa se mai plimbe si ea (de fapt e fetita) a intrat in subuferul de la sistemul surround si a ros membrana, am incercat s-o scoatem de acolo si n-a fost chip, am dat si drumul la muzica, doar doar o iesi...nimic, pana la urma a trebuit sa desfacem cu surubelnita tot ca s-o scoatem.
Sotul meu, caruia ii e foarte drag de ea, de altfel, a vrut pur si simplu sa o arunce pe geam...abia l-am tinut...
Acum inainte sa-i dau drumul prin casa, ma asigur ca nu mai gaseste nici-o gaurica unde sa se bage si sa faca prostii.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

emosion - sigur e baiat, "mami" lui i-a vazut p_tza si c_itele; ca sa putem merge cu el la concurs am fost la doctor sa vada daca are c_itele coborate, asa ca stim sigur ce are "mama" la usa!

smmiha - nu e pentru prima oara ca aud de astfel de nazbatii ... hamsterul unei prietene a intrat in cuptorul de la aragaz !!! noroc ca si-au dat seama ca altfel il "gateau" ... si tot asa ca voi s-au apucat sa dezmembreze cuptorul ca sa scoata mandrete de hamster ... auzi "friptura de hamster"!

Am cunoscut multe pisisci dar ca persana mea nu am mai intalnit ... in primul rand pisoiul meu e un fel de "Ferdinad" va mai aduceti aminte de taurasul din desenele animate care mirosea floricele si nu vroia sa intre in corida ? asa e Ariss al meu ! dar si daca il infurii ... te musca cu dintisorii aia ascutiti ai lui si cand incepi sa te vaiti se uita la tine c-o fata de ghidus " da ce ... sa nu spui ca te doare ... si eu care vroiam sa ne jucam " ...

Cel mai mult si mai mult imi plac animalele care se joaca cu tine chiar daca nu te cunosc ... mor dupa animalele alea ... eu cand merg pe strada trebuie sa mangai toate vietatile cu sau fara stapan pe care le intalnesc in drum ... din pacate animalutele mele nu seamana cu mine ... stiti ca se spune ca animalele seamana cu stapanul lor, eu sunt sociabila, jucausa, rad, glumesc ... acum ce sa spun ... cu cat am inaintat in varsta chestiile aste nu prea le mai fac cu oamenii ... oamenii (majoritatea) sunt ciudati ... dar animalele sunt dintr-o bucata!

Spre deosebire de mine ... cateaua mea daca prinde alt animal il musca si cand spun ca il musca nu glumesc, este atat de rea incat o mana de caine a batut caucazieni, dobermani si rotweileri (si ce bataie isi mai ia pe treaba asta de la mine!); pisica nu se joaca decat cu noi (dar am inteles ca pisicile cam asa sunt) iar papagalul nu vrea sa iasa din colivie (cu toate ca are tot timpul usita deschisa) ... nu iese dacat ca sa se aseze pe catel sau cand mananca mama se duce si ea sa ciugule cate ceva ...

Animalele voastre seamana cu voi ?

Aaaaa am uitat ... cateaua a luat si de la mine ceva... mananca de sparge ... tata spune ca dintr-o familie de gurmanzi nu putea sa iasa un caine bulimic!

" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Maruta, glumeam cind am intrebat daca Ariss e baietel.
Miha, in Romania nu se gasesc "bule" pentru hamster? Noi avem una, ca aveam vesnic emotii cind scoteau copiii hamsterul din cusca, bula asta e o sfera din plastic transparent, cu orificii pentru ventilare, si unde bagi hamsterul (bula e formata din doua parti care se desurubeaza). Asa poate si el sa se "plimbe" prin casa (de fapt se plimba in bula ca intr-o roata, dar poate si el explora, fara riscul de a fi inghitit de catzel sau calcat de noi, si fara sa roada vreun cablu sau mai stiu eu ce, asa ca toata lumea e fericita...)
Noi tocmai ce-am venit de la veterinar, care ne-a chinuit cu injectii si picaturi in urechi, si ne-a dat esantiaone de crontzanele si o gamela frumoasa pentru pisic.Ne-a confirmat ca e baietel, dar nu pentru mult timp, ca peste vreo doua luni va fi castrat... Lilanda, am vazut ca primul vet a zis ca nu e musai cu vaccintul antirabic daca nu scoatem animalele din tara (=Franta), asta in schimb le-a vaccinat fara sa ne mai intrebe si ne-a dat si patalama valabila pina la anul, deci si aici antirabicul se face anual...

"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Vorba ta, Elena, fiecare cu obiceiul lui!!!
Grea treaba cu mincarea asta uscata!!! Ilie maninca intr-un fel croncanele...adicatelea astea sint baza si acum urmeaza variantele: ii pun in troaca si felii de cirnat peste croncanele sau ung uscaturile cu pate!!! Doar asa le maninca!!! Anul trecut am incercat sa-i pun in croncanele si margarina, foarte putin, si a mers si aia unsa!!! Odata l-am lasat numai cu croncanele doua zile...nici macar nu s-a atins de ele, dar alt gen de mincare nici ca-i dau, mai ales, din cauza parului.

Maruta, chestia asta cu animalele si semanatul cu stapinii, hai mai treaca mearga la ciini si pisici, pentru ca aici e vorba de comportament si asta se formeaza prin educatie. Cu alte cuvinte, asa cum il educi, asa il ai! Dar nu prea as vrea sa seman nici cu chinchilla si nici cu pestele!!!

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

Am tot asteptat sa ma adun si eu cu cineva si uite o gasca pe gustul meu :)

Avem si noi o fetita, Tanita, de un an si vreo opt luni. Nu stim precis, ca am adoptat-o. Am gasit-o pe o insula, in mijlocul Somesului, frumoasa de pica si singura si nu ne-am indurat sa nu o luam acasa, desi atunci mai aveam o fetita, Pasa. E metis, husky cu cinestiece (io suspectez ciobanesc alsacian), dar aduce asa mult a husky-malamut incat ne-a pacalit si pe noi si pe veterani o vreme buna. Afectuoasa si isteata, din pacate prea putin dresata. Asta fiindca atunci cand ar fi trebuit sa incepem dresajul cu ea, o aveam pe Pasa, pe care o pregateam pentru concurs, deci ea ne ocupa timpul.

Acum merg sa ii mai fac o baie. A fost afara cu Stefan si, cocheta cum e, a facut rost de parfumul ei preferat: un hoit Chanel No. 5. Barbat-meu maraie catre mine cum ca o inchide pe balcon. Si am spalat-o cum a intrat in casa, in doua randuri. Dar e Chanel de cea mai buna calitate :))

chihuahua fie cu voi

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

Apropo de animale si felul in care seamana cu stapanii, Tanita are ochii albastri, ca mine si copiii. Si am avut acu vreo 5 ani un motan birmanez cu ochii ca albastrelele. Eram intr-o statie de benzina, in masina eu, copiii, motanul si barbatu-meu. Si miorlaie motanul curios la fereastra. Benzinarul: vaaaai, ce ochi albastriiiiii. La care barbatu-meu, cu cu un aer de big deal! : deh, am o masina intreaga cu chestii de-astea. Si ne-am itit toti la geamuri, 4 perechi de ochi albastri, privind spre benzinar cu zambete largi. Si-o fi facut omu' cruce cu limba, ca nu ne mai arunca decat priviri furisate :))

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dena spune:

Sa-ti traiasca Tanita si restul familionului cu ochi albastri!!! :))
Eu il am pe Buddy...puiul meu iubit... e jumatate poodle si jumatate border collie. De talie medie, negru flocos cu barbita si cravata albe si ochii negrii ca de carbune... E un dulce si nu ii place sa stea singur... abia a facut un an si stie o gramada de cuvinte. In week end nu pot pleca nicaieri fara el...chiar daca e sa plecam numai pt o ora sau doua cere sa il luam si pe el...chiar daca e sa stea in masina, nu se supara si e cuminte...nu face nici o paguba, numai sa stie ca nu il lasam acasa. In cursul saptamanii dimineata nici nu se misca de la locul lui...stie ca plecam la serviciu... dar atat. Nu dupa-amiaza , nu week end fara el... el stie ft bine cand mergem noi la serviciu, in rest nu il poti pacali... stie ca nu are voie ciocolata ( orice nu are voie sa manance se numeste ciocolata :) si daca ii spun ca e ciocolata, se aseaza cuminte cu botul pe labe in asteptarea altui fel de mancare :)))
Imi este vesnic dor de el, oriunde as fi. e baietelul nostru dulce si cuminte si il iubim enorm.

Denisa si bebica din burtica - 27 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

emosion - super treaba cu "bula", cred ca-i asa de fericit cand pleaca la plimbare prin casa ... Nu inteleg de ce trebuie sa castrezi motanul ? Are vreo apucatura ciudata ?

lilanda - "Animalele seamana cu voi ?" si nu ma refer la o asemanare pur fizica ... cu toate ca se poate si asta:

- la noi la bloc era un caine (boxer) care semana asa de bine cu stapanul lui ... ce sa va spun...asa asemanare rar vezi! Te uitai la om si la caine si nu-ti venea sa crezi (imi pare rau ca nu le-am facut o poza)... sau poate semana stapanul cu cainele ... cine stie semanau asa de bine!

- asta-i una dintre asemanari ... pe urma ma refeream si la comportament: sunt unii oameni blajini ... si daca te uiti la caine vezi ca si el e la fel! Altii sunt certareti ... era un tip in parc care avea un ciobanesc german ... mama cand venea in parc fugeam cu totii ... vorbea, vorbea intruna,se contrazicea cu toti, nu-i mai tacea gura (daca ar fi fost doar atat) dar si cainele latra intruna ... eu zic ca se asemanau.

Cand am facut referire la mine ... eram asa de dezamagita ca macar catelul meu nu seamana cu mine ... sa fie prietenos ... cainele meu e de-a dreptul agresiv iar eu nu l-am educat nici o clipa asa! Ba din contra am incercat sa-l corectez cat de cat ... dar nu am avut succes nici eu nici dresorul ... am avut un caine incapatanat (aici s-ar intrevede o asemanare) pe care dresorul nu a reusit sa-l invete nici macar sa nu mai manace de pe jos ... explicatia lui a fost "parca-i caucazian", dupa spusele lui astia fiind niste caini foarte greu de dresat.

La aceste asemanari faceam referire ...nu numai la cele pur fizice ... nu stiu cum sunt chinchilla, dar din cate am vazut, la o prima vedere, sunt tare dragalasi ... am avut cand eram mica o veverita (pentru scurt timp) si era asa de haioasa, dupa mine chinchilla parca seamana cu o veverita ... dar mai bine "lilanda " poate ne povestesti tu despre acest animalut, pe mine una ma intereseaza ...

...iar de pestisori sunt superbi si sunt foarte interesanti mai ales cand au puisori ... unchiul meu are pestisori ... si uitandu-ma in acvariu am observat o intrega lume foarte interesanta cu legi bine definite ... un pestisor avea pui intr-un ghiveci si isi apara asa de bine teritoriul ca nu mai trecea nici un pestisor pe acolo .. ca-l ciugulea ... atat doar ca nu te poti juca cu ei ... poti doar sa-i privesti ...

Sper sa nu va fi plictisit ... "lilanda" povesteste-ne de chinchilla ... cum se inteleg animalutele tale ?

" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Io-te-te se face mare gasca!!!! Tanita si cu Buddy...wlecome!!! Si stapinii...:-))Vad pe-aici si un var, mai de departe ashea, al lui Ilie...destepti border collie si...cu personalitate!!! Nu se lasa intimidati de nimeni. Noi avem o vecina care are o femela de border collie, dar nimeni nu se apropie de ea sau de stapina!!! Dintre toti ciini de prin jur, numai pe Ilie il mai accepta, dar si asta numai cind are chef!!
Maruta, nici eu nu ma refeream la asemanarea fizica, desi vorba ta, nu e exclusa nici asta!!! Ma refeream la comportament...dar si aici situatia depinde foarte mult de caracteristicile fiecarui animal. De obicei, stapinii isi aleg animalul preferat, fie ca vor sa fie asa sau asa, fie ca le este drag din prima clipa si atunci e clar ca vorbim de o empatie, de o rezonanta afectiva intre animal si stapin, de la bun inceput. Sa spunem ca ai doi ciini AmStaff in fata ta, sint de aceeasi rasa, nu?, dar au comportamente diferite. Ei bine, vazind ciini iti poti da imediat seama cine le sint stapinii. Daca unul este foarte agresiv, este cel mai probabil ca si stapinul sa fie la fel - pentru ca l-a educat in sensul asta, iar daca celalalt este blind -atunci cu siguranta stapinul este un pacifist, o persoana calma si responsabila. Pe de alta parte, oricit ai lucra sau educa un animal, instinctul primar isi spune cuvintul ...exista animale incapatinate pe care oricit le-ai antrena pentru un lucru sau altul, nu il fac decit atunci cind vor ele. Cam la asta extrapolam eu comparatia cu pestele sau chinchille. Nu prea iti dai seama cind le privesti ce fel de stapin au, nu?? :-))
Chinchilla, seamana, intr-adevar cu o veverita, numai ca nu are supletea veveritei. E un animal nocturn, in sensul ca ziua doarme si noaptea se trezeste si isi incepe exercitile la bara fixa. Are o blanita foarte moale dar, din nefericire, firul de par este usor si se ridica...traiesc aproape 20 de ani (al nostru are 8), maninca un amestec de cereale uscate si stafide, pe care le ia frumos in labute si le rontaie, exact ca o veverita. Nu ii plac spatiile deschise, in sensul ca daca ii scot cusca la aer, trebuie sa fie pusa neaparat sub masa, scaun ori acoperita cu ceva si da, are simpatii sau antipatii pentru persoane....nu am reusit sa-mi dau seama cel fel de persoane ii plac, dar avem o cunostinta pe care o musca

pozulici

Mergi la inceput