Prietenii omului

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Fetelor, voi ati auzit de dieta pentru animale BARF? Asta pentru ca venii vorba de mancare. BARF - bone and row foods sau biologically appropriate Raw food.
Eu am trecut animalutele mele pe noua dieta de 2 luni de zile si sant multumita de rezultate. Mai bine zis cand merg cu Oreo in parc si-si face si el ce face, e mult mai mic, compact si usor de ridicat... (am inceput sa fac si rime).
Inainte l-am avut pe Oreo pe crochete facute local, de o companie mai mica. Voi va uitati la ingrediente sau merge-ti pe reclame? Aici in State sant putini veterinari care le au cu dietele si ce mancare e buna pentru caini si pisici (ma refer la marca / brand). Ei de obicei recomanda Science Diet pentru ca primesc multe esantioane.
Am devenit o experta in ultimile luni in nutritia animalelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Noi avem o cokerita de 7 luni, complet neagra, o cheama Suzi si ne "terorizeaza". Am cumparat-o din Ro cand avea 2 luni, acum deja a calatorit in Italia cu noi in concediu, ne-am mai "plimbat" de cateva ori prin Ro si inapoi si uite asa..
E f. atasata de noi, sotul meu zice ca e ca o "umbra": unde suntem noi prin casa, acolo este si ea.
Uneori nu o auzi si nu o vezi si trebuie sa fi atent pe unde calci ca sa nu o ranesti.
Mai sunt fete cu cockeri pe aici?
Pusilici de la Vio

Mergi la inceput

Mai Vio,

cockerii sant frumusei foc. Eu am beagle.
De unde si vorba in romaneste "te tii codita dupa mine ca un caine"
sau cam asa ceva.
Am auzit ca rasa asta de caini sant predispusi la infectii in ureche. A-ti avut ceva probleme? Colega mea de servici vrea sa-si cumpere un cocker sau un pui dintr-un canis si un cocker (aici se numesc cockerpooddle).
Sa-ti traiasca terorista...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Vio, sa-ti traiasca cockeritza! Cutzu pe care l-am avut eu inainte era cocker (tricolor) si-l chema Benny (l-am pierdut cind avea un an jumate :((( Mi s-a spus si mie sa am grija cu urechile, insa n-am avut nici o problema, in schimb aveam vesnic "lista de bucate" pe-acolo (am incercat sa i le prind la spate cu un elastic, insa n-a tinut), am vazut ca acum exista si castroane din plastic speciale pentru cockeri (adica mai adinci si inguste la gura).
Fetitzele sint poate mai calme, al meu era capos tare si incerca sa aiba tot timpul atentia mea (cind vorbeam la telefon, imi rontaia gleznele etc...). Poate ne pui si o poza cu Suzi!
In alta ordine de ideie, Topaze are doi ani, dar mi se mai intimpla si acum sa-l calc prin bucatarie; pe pisic la fel, dar el e inca mic!
Sanca, am auzit vag de dieta Barf, insa eu ajung cam greu la cumparaturi ( o data-de doua ori pe luna), asa ca nu-ma prea lasa inima sa le dau carne cruda, cind stiu ca nu-i proaspata! Mincare gatita nu prea le fac, tocmai pentru ca stiu ca nu pot sa le asigur tot ce au nevoie in mincare, asa ca le dau crochete si conserve (ma uit in general la pret dar si la ingredientele din care-s facute...)

"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Ma inscriu si eu pe lista, cu Clara, cockerita aurie (mai bine zis roscata ) de vreo 7 ani...

Am primit-o cadou de la sotzul meu pe cand nu eram inca sot si sotie. El o avea pe mama, care acum a ramas la socrii mei. Cand s-au nascut puii, era superb la ei in casa, erau 3 negri si 3 aurii, misunau in permanenta... de Craciun soacra-mea le pusese fundite din beteala tuturor...

Apropo de semanat cu stapanii la personalitate, Clara seamana cu mine foarte tare, ii sare tandara la fel de repede , si nu ii place deloc sa stea in casa. In timp ce maica-sa seamana cu barbata-miu, cel mai bine e pe canapea si la gratarel .

V-am admirat toate animalutzele si ma bucur asa mult ca sunt asa multe. Scarmanus si Oake, va admir pentru adoptiile facute, sunteti exemplare. Lilanda poza aia cu Ilie dupa petrecerea nordica e de milioane .

Sanca noi nu am avut niciodata probleme cu urechile. Trebuie doar curatate regulat (dar nu prea des, noi o facem cam de doua ori pe luna).

Clara este foarte jucausa, nu ai zice ca e asa batrana. Am castrat-o in primavara la recomandarea doctorului, dar nu s-a cumintit si nici nu s-a ingrasat. Este ingrozitor de pofticioasa si de mancacioasa, in afara de ceapa si salata verde cred ca ar manca absolut orice, dar saracutza nu serveste decat Eukanuba dietetic, are antecedente de obezitate pe linie materna . Are mania sa fure mancare, deschide si frigiderul daca nu suntem atenti si se autoserveste.

Cam atat...

Dana si Stefania (27.06.2003)
-----------------------------------------------------
"Life has more imagination than we carry in our dreams".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Fetelor acum incerc sa dau jos webschots si sa pun si eu poze cu familionu nostru!
Eu am avut inainte de Suzi tot o cockerita aurie care mi-a murit anul acesta de cancer la 11 ani. Deci pot spune ca am ceva exp cu cainii, mai ales ca am avut si cativa puiuti pe care i-am crescut cu multa dragoste pana au fost "adoptati".
In legatura cu urechile si eu ama uzit ca ar fi sensibili, dar noi nu am avut niciodata probleme, in afara de spicele uscate care le intrau vara si atunci trebuiau scoase cu anestezie!
E drept ca igiena urechilor a fost intotdeauna f. stricta, macar o data pe saptamana le sterg cu o carpa uscata.
Cat despre mancare, cockerii in general sunt f. lacomi,trebuie sa fi atent pt. ca toti au tendinte de ingrasare cu varsta.
Eu am gatit intotdeauna la ale mele "traditionalul pilaf", un fel de orez cu legume si cu carne de pui. Asta in Ro, acum de cand suntem aici, inlocuiesc carnea de pui cu Pedigree, o firma pe care o stimez f. mult si in care am prins o mare incredere de-a lungul timpului.
ii mai dau bobite de pedigree,si cam ce mai scapa asa, pe langa.
Va pup si promit sa revin cu poze si sa mai vorbim
Vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Viorela, Kehleyr bun venit!!! Da' voi aveti treaba serioasa cu cockerii ca stiu ca sint zgubilitici tare, mai ales cind sint puiuti...nu stau o clipa locului!!! In Romania avea Ilie un prieten cocker, negru tot, il chema Alfredo, si cind se jucau eu una ameteam daca era sa-l uramresc cu privirea pe Alfredo!!! Batea suta in mai putin de 10 secunde!!! :-))

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

n-am mai trecut pe aici de mult..

prea multe noi nu sunt. Bandit a devenit un rasfatat si jumatate. ma trezeste cu noaptea in cap (5-6) ca are chef de jucat sau de iesit afara, si cum e inca intuneric si frig nu-mi vine sa-i dau drumu sa iasa.. atunci incepe cu scandalu.. si ma tine treaza. speram ca devine mai linistit dar se pare ca inca nu are de gand..

in rest creste pe zi ce trece. se face un mascul de toate tipele din cartier or sa stea la coada. sa vezi dezamagire cand or afla ca nu mai are objectele...

de castrat mai asteptam sa faca 7-8 luni.
a mai trecut cina prin asta?? (cu pisicu.. ). cum a fost?? ii face anestezie generala?? il doare??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Lilanda, hehe, pai cockerul Benny avea o prietena collie care-l capsa cind era prea insistent in a o chema la joaca (si ciinii mari in general rabda mult pina capseaza puii...Din cind in cind mi-e dor de cockerul Benny, Topaze e muuuult muuuult mai calm.Mi-as mai lua un cocker (sau un setter), dar tre'sa rezolv intii cu sotzul caruia ii plac doar ciinii mici...
Viorela,imi pare rau pentru moartea cockeritzei tale, daca faceti un club al cockerilor cu Kehleyr, primiti-ma va rog si pe mine ca simpatizant...
Louisea,si pisu meu are insomnii dimineata, si sper sa se calmeze (noi il castram peste vreo luna). Cred ca-i face anestezie generala,noua ne-a zis sa mergem cu el dimineata si sa-l luam la amiaza. Interventia in sine nu e nu stiu ce (eu am lucrat vreo trei luni la un cabinet veterinar, faceam pe asistenta pe-acolo si in special cind erau operatii, asa ca am vazut sterilizari si la baietei si la fetite), concret, ii face o taietura mica-mica pe unde ii scoate bijuteriile, ligatureaza ceva vase, si gata (nici macar nu se pun copci),nu stiu daca apuca sa-si dea seama ca-l doare.
Ceva mai nasol e cu trezitul dupa aia (noi foloseam ketamina ca anestezic,si aia da halucinatii, fapt pentru care se foloseste si ca drog, si aveam probleme in a explica stapinilor ca nu din cauza durerilor face animalutzul lor ca totzi dracii)...Sint sigura ca aici insa folosesc anestezice mai "normale", dar daca totusi la trezire iti face pisu chestii ciudate, nu te speria imediat, poate fi de la anestezie.
Mi-ar fi placut mult sa lucrez intr-un cabinet vet., insa nu prea cred ca primesc ingineri....
O singura data a trebuit sa-l sedeze pe Topaze, ca-i sarise o piatra in ochi (eram in vacanta si el se amorezase brusc de o ...cockeritza, asa ca a sarit pina si-n apa dupa ea), si nenea doctorul nu reusea sa vada ca lumea ce e ( Topaze e atit de posesiv cu partile corpului sau ca nici macar la pieptanat nu sta).Am revenit dupa doua ore si ciinele nu mai avea nimic, in schimb a dormit in seara respectiva cam ca Ilie dupa chef...

"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre

Mergi la inceput

Fetelor,

si Oreo al meu a fost sedat, de 2 ori. Odata la 6-7 luni cand si-a lasat bijuteriile la veterinar, iar a doua ora, m-a costat mai mult decat castrarea. L-am dus sa mi-l "scobeasca" in nas ca inhalase un ghimpe (scaiatete)... Era in mai, chiar un week end de 3 zile, cand toti au liber aici pentru Memorial weekend. Duminica am mers si am cumparat ceva mobila pentru curte (scaune, masa, etc). Venim acasa, incepe ansamblarea. Oreo a inceput sa stranute groaznic. Teoria noastra - alergie la noua mobila. Imi stranuta cainele 5 minute fara sa se opreasca. Da-i benadryl. Nimic. Deci nu e alergie. A doua teorie era sa fi inhalat ceva pe nas. Nu merg cu el la emergency room ca astia te jupoaie. Cabinetul de la veterinar era inchis pana marti. Marti la prima ora m-am prezentat cu el la veterinar, l-a bagat sub anestezie totala si i-au scos spinul din nas (era fox tail). In cei 300 de dollari lasati acolo, i-au facut si pedicura, asa ca am fost satisfacuta. Am si acuma spinul, ca mi l-au aratat, si eu l-am pastrat.
Acum ne pregatim sufleteste ca trebuie sa aranjam si pisicutele. Mishulica are 15 saptamani, cred ca mai pot astepta o luna, doua pana la castrare. Sasha, fetitza, are 11 saptamani. Mi se pare ca la pisici nu conteaza cand sant castrate. Mi-e de fetitza ca operatia nu e asa de usoara pentru femele.
Elena, tu ai lucrat in cabinet veterinar, astept sfaturile tale, ca mie tare frica mie de anestezie la pui. Daca pisicile tonkanise reactioneaza cumva si nu se mai trezesc... Griji.

Mergi la inceput