Mamici de septembrie-octombrie 2004(26)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

CorinaG,
da, am facut testul pentru diabet gestational, si la prima sarcina si acum. Prima data am fost suspecta de diabet si a trebuie sa refac testul dar s-a dovedit o falsa alarma. De data asta valorile au fost perfect normale. Nu ma mir ca bebeul a fost asa de mare, eu ma ingrasasem 28 kg !!! Pur si simplu imi era foame non stop. Acum e diferit, m-am ingrasat numai 15 si chiar daca o sa fie mare bebeul, sper sa nu fie mai mare de 4 kg.

Ralucule,
daca tu esti programata la cezariana, ceaiul nu te poate ajuta la nastere dar poate sa ajute lactatia. Intreaba si tu medical sau moasa daca vrei, vezi ce zic.

-------
De retinut: ceaiul din frunze de zmeur dupa 32 de saptamini ajuta la usurarea si scurtarea travaliului si stimuleaza lactatia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Salut, fetelor,

Am scris eu o ditamai epistola in noaptea asta daca tot nu am avut somn si pe cand sa trimita nu mai a functionat site-ul de nici o culoare.
Sa rezum:
Andreea, bine ai venit si sa ai parte de o sarcina usoara in continuare si sa nasti un bebe voinic si sanatos.
Marimar, eu am cautat la vreo trei magazine de ceaiuri de tot felul raspberry leaf tea si mi s-a spus ca nici nu au auzit de asa ceva, darmite sa si aiba. Si le-am intrebat si pe moasa si pe tipa de la curs si nu a auzit nimeni de ceai din asta si de binefacerile lui. Chiar am fost rugata sa duc un articolas, ceva, la cursul viitor, asa ca, please, trimite din nou linkul pe care ni l-ai dat la inceput ca eu sunt tare zapa'.
Mada, ma bucur tare mult ca operatia mamei tale a decurs bine si ca ti-a iesit bine testul glicemiei.Pupici mamei tale, tie si burticii
Ieri am tinut-o in brate pe nepotica si a fost super placut sa fiu privita de ochisorii aia micuti si chiar mai placut decat asta a fost sa o simt si pe a mea miscandu-se de zor sub corpuletul verisoarei ei de parca ar fi vrut sa se joace cu ea. La un moment dat a aparut si catelusa Floortje care si-a pus si ea capsorul in poala mea la mangaiat. Pacat ca nu am avut 3 maini in dotare
Ma duc acum sa ma mai intind, sa ma mai odihnesc putin ca nu prea am dormit noaptea asta. Pupici tuturor si sa ne recitim cu bine,

Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Fetelor HELP!
Stie cineva un remediu contra durerilor de spate?
Ma chinuie atat de rau ca-mi vine sa ma arunc pe geam . Folosesc supozitoare cu scopantil, care mai atenueaza durerea, dar nu de tot. Si ma apuca mai ales seara, cand stau in pat. Oare de ce?

Aseara mi-a fost iar cam rau, pe langa nelipsitele dureri de spate, m-a durut si capul si mi-era o greata de nedescris. Ce naiba o fi si cu greturile astea acum? N-am avut in primul trimestru mai de loc si uite ca m-au luat in ultimul. Mai are cineva greturi sau sunt unicat?
Dupa maas ma duc la la controlul lunar. Tineti-mi pumnii sa fie bine!

Fetele, pe mine m-a apucat o frica de nastere de-mi vine sa tin bebelusa in burta inca vreun an de acum incolo!

Va rog, daca mai stie cineva site-ul unde puteai sa vezi greutatea bebeilor in fiecare saptamana, scrieti-l inca o data.

Raluca DPN 10 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Daniela, uite niste link-uri:

http://www.tealand.com/RaspberryLeaf.asp

http://www.babycentre.co.uk/expert/545986.html

http://www.pregnancy.com.au/raspberry_leaf.htm

Incearca la health food shops sau chiar in supermarket. Eu am cautat la farmacie si nu aveau asa ca l-am gasit la supermarket. Exista si tablete cred.

Ciudat ca moasa ta nu stia, o colega de servici a carei sora este in Olanda si e si ea graviduta in 33 saptamini mi-a zis ca moasa i-a vorbit demult despre asta si diverse alte metode naturiste. Ea va naste acasa si era foarte multumita de moasa ei si de cite stia.
Imposibil sa nu gasesti !

-------
De retinut: ceaiul din frunze de zmeur dupa 32 de saptamini ajuta la usurarea si scurtarea travaliului si stimuleaza lactatia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raisa spune:

Buna fetele,
ne-am trezit mai tarzior azi, va salutam si ne grabim sa facem o ciorbita, ca deja sotul este lesinat dupa cura de rosii cu branza fel de baza.
Mada, ma bucur ca totul este Ok cu operatia mamei tale, recuperare usoara si multa sanatate! Ai si tu grija de tine, ca bebelina simte tot.
Andreea, bine ai venit, sarcina usoara, bebe frumusel si cumintel.
Giorgiana, ce curaj pe tine cu epilatul... eu nici cu lama nu indraznesc sa ma apropii. Trebuie sa iti acorzi un premiu, sa stii.
Naty, draga mea, imi pare rau de greturi si dureri de spate, dureri am si eu dar astea sunt de la greutatea lui bebe, le-am tratat cu putin unguent Fastuum Gel, a tinut ce si ce. La mine erau, si mai sunt localizate pe stanga unde a tras flacaul de muschii mei ca de gantere. Daca te doare spatele pe coloana, incearca sa stai cat mai putin in pozitie verticala, si in pat sa stai pe o parte. Cu frica de nastere, te sfatuiesc sa nu te mai gandesti ca pina la DPN-ul tau mai este ceva. Ce sa mai zic eu, care am intrat in sapt 37, si deja tremur la gandul asta.
Nu ma intelegeti gresit, de-abia astept sa imi tin in brate copilul, dar la noi in town nu s-a pomenit epidurala, eu suport greu durerile si parca si cezariana mi se pare o nebunie. Le invidiez pe cele cu epidurala...Cred ca toata starea de nervi de la apropierea momentului mi se trage.Cu cat citesc mai mult cu atit ma nevrozez mai tare.
Trece si asta si ramii cu minunea.
O zi buna,

si Rares 37 week

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

Buna fetelor

Andreea / bine ai venit. Sa inteleg ca esti cam singurica pe acolo. Ai nevoie de mult curaj. Sa ai un bb sanatos.

Marimar / frumoasa nastere. Uaaaau citamai copilul, bravo.

Naty si pe mine ma mai doare spatele dar nu asa tare si fara rau. Daca tot te duci azi la dr. poate il intrebi pe el, mi se pare aiurea durerea asta.....

Fetele care au reusit sa se epileze CE BINE, eu gata nu mai pot si ma simt ca ursu , cu toate ca nu sunt f paroasa.

Monica 35 saptamini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali02 spune:

Salut fetelor,
Elyanne, multumesc pentru idee, mi se pare f. buna.
Mada, sanatate mamei tale.
Andreea, felicitari pentru ca vei fi o mamica asa de tanara si nu te mai speria de ce mai scrie prin cartile despre mama si copil. Ei isi fac datoria sa te avertizeze despre posibilele probleme, dar asta nu inseamna ca vei avea parte de ele. Nu e nimic rau daca bebe sughite des, si prima mea fetita facea la fel cand era in burtica, dar dupa nastere a sughitat foarte rar.
Marimar, multumim pentru povestea nasterii tale. Ce bine ca ai un sot curajos si te-a asistet.
Mcm si sotul tau e de admirat daca ar vrea sa asiste la nastere. Poate ai noroc si cand nasti vei fi singura in sala si poate veni si el.
Al meu sot a avut permisiunea de a asista la cezariana, dar i-a fost frica sa ma vada cu burta taiata si a asistat de dincolo de usa salii de operatie, ca macar el sa auda primul tipat al copilului si sa-l vada cand iese asistenta cu el (eu aveam anestezie generala si dormeam bustean). Cand m-am trezit din anestezie, repeta ca un tonomat, cu fata transfigurata, "ce frumoasa e, ce frumoasa e..."
Naty, si eu am dureri de spate si le atenuez purtand o centura prenatala si stand in pat, dar nu pe spate. Si greturi am, ba din cand in cand mai vomit...abia reusesc sa mananc si n-am luat deloc in greutate de o luna si jumatate, noroc ca mai am ceva rezerve.
Noaptea trecuta bebelina mea cred ca se antrena pentru olimpiada, ca atata a mai boxat in intestinele si rinichii mei si apoi m-a batut cu piciorusele (asta nu stiu pentru ce proba era), ca acum sunt chiora de somn...ma duc sa recuperez.
Vali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucule spune:

Buna din nou, dupa ce am stat ieri mai toata ziua cu masajul la picioare, azi nu mai sunt umflate ale mele picioare, mana ma mai supara, se pare ca nu scap de amorteala....

Dar sa va spun ce em gasit eu ieri in magazin< este un set care cuprinde caciulita, sosetele, un body si o maimutica, si scrie pe acest set asa: GIFT SET FOR ALL THE BABIES BORN IN 2004, 2004 THE YEAR OF THE MONKEY
Asa m-am bucurat, si mai este o carte postala pe care scrie cum vor fii copilasii nostrii din puncet de vedere astral:
- un spirit al judeacatii
- un suflet fericit, cu o multime de prieteni
- un visator
- vor avea capacitatea de a face o multime de siretlicuri care nu vor da gres, care nu vor esua
- lumea este perfecta pt mintea maimutei
- maimuta este fericita tot timpul
- dar sunt niste intarziati, si nu au notiunea timpului

Cam asta ar fi
Am mai gasit jachetele si salopetele la un pret extraordinar de mic asa ca le-am luat, si mi-am luat niste jocuri pt playstation, ca sa stau si eu cu picioarele in apa si sa ma relaxez

ANDREEA bine ai venit si nastere usoara, eu de 2 zile tot scriu ce as fi vrut sa scriu intr-o zi, dar conexiunea nu e buna, ba e catelul bolnav , ba mai stiu e eu ce
asa ca te rog sa ma scuzi ca nu ti-am urat de la inceput bun venit
pupici

ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari74 spune:

Buna Burtici!!
Ralucule zi-mi si mie unde ai gasit hainute ieftine pt bebei, ca io reduceri la astia micuti nu prea am vazut.
numai bine,
mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Buna fetele

Desi la un moment dat va spuneam ca BB al meu nu sughite, ei bine se pare ca acum recupereaza. Cam la o jumatate de ora dupa ce mananc ceva dulce imediat il apuca sughitul si o tot tine asa cam 10 minute, oricum stau linistita si ii trece. Stiu ca nu-i face rau!

Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu

http://photos.yahoo.com/giorgios72

Mergi la inceput