Mamici de septembrie-octombrie 2004(26)
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
anne33 spune:
Da blue77,si eu fac 2 lucruri: mananc si ma plang,si sa vezi cu ce patos le fac pe amandoua,caci de dormit nu prea poate fi vorba.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
CRISMIR spune:
fetele!...LORENA,sa sti ca si eu am lapsusuri,uneori mari si ma enerveaza de mor ca nu pot sa zic ceea ce as vrea....tati rade de mine
,zice ca mi-a afectat creierul rau sarcina asta...
...si faza e ca nu imi amintesc cuvinte banale
.
RALUCULE,ok,mai lamurit si cred ca te-ai documentat bine si sti ce ai cumparat,eu insa ma gandesc ca bebele e asa de mic la inceput,cand se naste(cel putin asa am vazut eu,tu sti mai bine ca ai vazut mai multi) ca o sa-mi fie frica sa-l tin in brate dar sa il pun in galetusa aia?...imi e cam groaza...dar e faina,si interesant modelul,trebuie sa caut si eu aici,ca nu am vazut,doar cadite mici care au sprijin pt cap,bune si alea,dar asta parca e mai faina
.
MIHAELA(roandre),asa stiam si eu despre epidurala ca si tine,de la o prietena de a mea care a nascut acum 3 luni...ea mi-a zis ca nu iti fac injectia decat dupa ce te dilati si incep contractiile repetate,si mi-a mai zis ca oricum ei te monitorizeaza,deci vad tot ce se intampla,iar cand e momentul iti zic cand sa impingi...tipa mi-a zis ca a fost super bine si ca nu ii pare rau ca a facut-o,initial si ea a vrut sa nasca fara ajutor,dar nu a rezistat,a zis ca sunt foarte mari durerile in ultima faza,si cu epidurala a fost excelent...eu asa voi naste,nu ma mai gandesc,si fetele care au nelamuriri,de ce nu intrebati anestezistul?....el cred ca va zice cel mai bine cand si cum se face,eu inca nu am mers sa vorbesc cu el,doar saptamana viitoare merg la spitalul unde voi naste si apoi ma voi intalnii cu anestezistul...sper ca totul sa fie bine.
ANDREEA,bine ai venit printre noi!...sarcina usoara si sanatate multa in continuare!...o sa-ti placa pe forum,sunt informatii utile care le poti afla,si subiecte interesante,iar daca ai vreo problema nu ezita si intreaba.
GEORGIANA,am mai zis eu ca esti curajoasa cu epilatul inghinal........si eu ma epilez pe picioare dar nu am curaj inghinal..e bine ca ai suportat si ca te poti faci si acuma.
Apropos, eu am o problema la o unghie de la picior si mie groaza sa merg la pedichiura ca ma doare rau,insa nu am incotro...sper sa nu mi se faca rau,ca data trecuta m-am speriat tare....din pacate ,tipa de data trecuta(fata care ma face pe mine e in concediu,a nascut si ea)nu mi-a csos ca lumea coltul si acuma iar ma doare....uffffffff,
MADA,ce ma bucur sa aud vesti bune!...bine ca totul e ok...sanatate multa in continuare mamei tale!...si tie putere multa,sa ai grija de bebe!
Fetele,eu mor de cald,desii in casa e racoare!....si m-am hotarat sa fac spalaturi la gingie cu ceai de musetel,poate imi trece ,sa nu trebuiasca sa merg la dentist
...daca nici o schimbare pana saptamana viitoare,asta e,mergem la doctor
Mai vroiam sa va zic ceva,dar am uitat!..
Va si ne auzim mai tarziu!
Mirela si
,29 sapt.
http://community.webshots.com/user/crismir100
DPN 27 oct.
CRISMIR spune:
Ei,mi-am amintit!...vroiam sa va zic ca vine uraganul pe aici,pe la noi!...si toata lumea e super disperata,ca nu se stie exact cum va fi...hmmmmmmmmm,eu ma distrez,ca inca nu am prins nici unul in direct
!...glumesc,,dar sper sa nu fie cine stie ce...doar ploi si vant...e suficint!
Hai ca va plictisesc!
Pupici la toata lumea!Mirela
DPN 27 oct.
ralucule spune:
CRISMIR !!! nu spala gingia cu ceia de musetel ca ala favorizeaza inflamatia, si o sa fie si mai nashpa, si apoi chiar ajungi la dentist. Cu tinutul copilului in brate, lasa ca o sa iti treaca, si mie mi-a fost frica cu soara-mea, care e cu 13 ani mai mica ca mine, dar cand am vazut-o prima data, cand am luat-o de la maternitate nu mi-am,ai fost nici o frica asa am luat-o in brate si am pupacit-o si smotocit-o, si nu a patit nimic hahahahaha
Si e si instinctul matern care e acolo si nu se va intampla nimic.
Despre galeata, ce sa iti zic, citeste de vrei mai multe pe siteul galetii, mie chiar mi-a placut fff tare de la inceput, prima data cand am vazut-o pe net, eram in 3 luni de atunci e planuita, dupa ce am citit si vazut si tralala....
IONIKA uite eu stiu despre albumina ta, sa nu te agiti prea tare, sa te duci la dr, doar atata.
Aparitia albuminei inseamna o defectiune a filtrului renal. Dar tie nu ti-a zis dr-ul nimic? Ti-a zis doar ca sunt usoare urme de albumina si doar atata? NU ti-a dat nimic, nu ti-a interzis sarea??????
In fine, daca aceasta usoara albuminurie e insotita de:
- tensiune arteriala crescuta ( 15-16 maxima si 10-11 minima),
- crestere in greutate mare si brusca
- dureri de cap
- picioare, maini si fatza umflate
- tulburari de vedere, Atunci e nashpa si e vb de o toxemie gravidica si trebuie tratata imediat ca de nu DOAMNE FERI apare eclampsia....
ALBUMINURIA care nu e insotita de cele mai sus duce la o nastere prematura sau alte chestii mai nashpa pe care nu le mai scriu ca intrii in panica si nu e bine
Nu te speria, daca dr nu a zis mai multe atunci nu este grav, asa ca nu iti fa probleme, daca dr, nu stie inca trebuie sa ii zici
Fetelor, azi mi-a cumparat sotul meu un aparat de facut masaj la picioare, care face masaj ca in jacuzzi , mei fetelor este minunat, numai in el as sta, ma simt asa de bine si mi s-au desumflat picioarele cat de cat.
revin imediat conexiunea de doi lei
ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule
CRISMIR spune:
RALUCULE,ai dreptate ,conexiunea e nasoala rau...pai eu cand ma spal cu ceaiul parca ma simt mai bine...naiba stie ce am!
Fetele care au indoieli cu privire la epidurala,am gasit pe forum,la "nasterea pe glob",un subiect deschis chiar cu tema asta,cititi ca poate va ajuta sa va lamuriti...e interesant!
Va pup!Mirela
DPN 27 oct.
Andreea_si_Doru spune:
Wow mai fetelor... Nu am verificat site-ul de 3 ore cred, si deja a mai aparut o pagina :D. Acum ca am primit urari de sanatate, si de bine, vreau sa va multumesc si sa incep sa va spun cate ceva despre mine, si bebe :). Am fost ieri la ecografie si l-am vazut!!! :) Mi se pare cel mai dulce bebelus din lume, nu numai ca e al meu, dar e chiar frumos. Am sa pun poza pe site, cand am sa am ocazia... Ieri era cu capul in sus, il simt langa inima mea :) e o chestie foarte faina, dar azi am simtit ca s-a miscat iar cu capul in jos :). De fapt ma ghidez dupa cum sughite :)).Is foarte mandra si astept cu nerabdare sa-l vad... :) Am atatea in cap, ce fel de nastere sa am, sa fac epiduriala sau nu, cezariana, sper sa nu fie cazul... apoi citesc Mama si copilul... si sincer, mai bine m-as opri, ca sunt atatea "probleme" si la mama si la copil dupa nastere, incat iti taie tot entuziasmul :). M-a pus doctorita sa repet testul de glucoza in sange, nu stiu de ce, de fapt... na, eu am mancat cam multe dulciuri :D, dar de ingrasat nu m-am prea ingrasat.
1. Spuneti-mi si mie daca e vreo probleme ca bebe sughite asa des, de vreo 3 ori pe zi, cate 10 min...
2. Nu stiu inca sexul, dar sunt aproape sigura ca e baiat :). Cum ziceam, bebe sta cu capul langa inima mea, cu funduletzul in jos si picioarele langa cap :)))... nu au putut sa vada ce va fi, dar acum inteleg de ce nu imi dadeam eu seama ce misca, manutza, cap sau piciorus :))).
3. Exista pe undeva un chat? Ca sa mai vb si eu online cu una dintre viitoarele mamici, sau o mamica :)
Mama... am scris destul de mult pentru incep, dar ma simt bine... daca am ceva nelemuriri, am sa va mai scriu...
Andreea , Doru si bebe
CRISMIR spune:
ANDREEA,nu iti fa probleme de sughitat,si la celelalte fete sughite bebele...la mine nu imi dau seama inca,din pacate,poate pt ca e prea mica...dar sper ca in viitor sa simt si eu!
Eu vroiam sa te intreb cand ai tu DPN-ul?
Va pup,Mirela
DPN 27 oct.
Andreea_si_Doru spune:
CRISMIR cum sa fie bebe tau prea mic, cand eu am DPN-ul pe 10 octombrie si tu pe 27? Bebe meu sughite de vreo 2 luni :). Sarcina usoara si tie, adica na... tuturor celor care sunt programate in perioada urmatoare, ca mine...Acum ma duc sa iau somn, ca e 10 seara la mine, in Canada... dorm acum pentru lunile viitoare :))). Sanatate! Pe maine!
Andreea , Doru si bebe
Andreea_si_Doru spune:
CRISMIR imi pare rau... :) Mi s-a parut ca ai scris 27 septembrie... Stateam in pat si mi-am dat seama ca am gresit, si am zis ca nu pot sa adorm daca nu corectez :))). Oricum, bebe tau nu e mult mai mic decat al meu :P. Sorry, si mai vb maine... :) Noapte buna!
Andreea , Doru si bebe
marimar spune:
Adela cred ca am mai povestit undeva despre nasterea bebeului meu dar nu gasesc unde...
Asa ca va povestesc din nou:
Contractiile au inceput la 5 dimineata, destul de usoare, pe la 8 am sunat-o pe moasa care mi-a spus sa le monitorizez, sa incerc sa ma relaxes, sa iau micul dejun, sa fac o baie relaxanta daca vreau. Asa am si facut, ba am mai pregatit si de mincare ne-am dus sa inchiriem niste casete video…Pe la prinz a venit si moasa, cum nu mi se rupsese apa mi-a rupt-o ea si m-a avertizat ca durerile vor deveni tot mai puternice, si sa fim pe la 6-7 dupa masa la spital unde totul o sa fie pregatit. Contractiile nu erau dese dar incepeau sa fie tot mai dureroase. Drumul pina la spital, desi dura 10 minte, a fost un calvar, simteam fiecare neregularitate a soselei, mi se parea ca nu se mai termina si sotul conduce prea repede…. Am ajuns, mi-au masurat dilatatia care era vreo 3-4 cm, si pentru ca cerusem epidurala ( daca nu ceri nu ti se da) a venit anestezistul, mi-a explicat ce si cum se va intimpla, in cit timp isi face efectul . Si-a facut efectul destul de repede pentru asteptarile mele…si Doamne ce binecuvintare ! Ce inventie minunata ! Acum urmaream contractile pe monitor, ne miram cit de mari pot sa fie, inima bebeului batea bine, noi povesteam cu moasa , ascultam muzica, ma relaxam. Dupa vreo 2 ore am inceput sa simt ca scade efectul epiduralei, dar, crezindu-ma curajoasa, cind m-au intrebat daca mai vreau un top-up ( nu te mai inteapa o data caci ramasese un tubulet prin care se facea plinul) am zis NU ca eu sint tare si resist. Dar….surpriza, contractile de acum nu mai semanau deloc cu cele pe care le stiam, erau mult mai puternice si mai dese asa ca, am urlat sa vina sa-mi mai faca o epidurala dar vreo 40 de minute m-am cam chinuit de parca nu mai aveam aer…
Dupa al doilea epidural insa m-am relaxat iar. Pe la 12 noaptea m-a avertizat moasa ca a venit momentul sa imping si sa imping cit pot de tare, cu toata forta de care sint in stare, ca sa nu fie nevoie de forceps. Timp de 2 ore am impins, si astea mi s-au parut cele mai grele momente, caci nu ma puteam abtine sa urlu de efort, nu de durere. Sotul ma sprijinea si ma ajuta , ma incuraja si a fost asa de bine sa-l stiu acolo. Moasa imi spunea ca pot sa stau in ce pozitie vreau sau simt ca imping mai bine . Ma gindeam si ma gindesc si acum cu groaza ce ar fi insemnat sa incep impinsul obosita de toate contractile de dinainte….ar fi fost cumplit. Deja incepeam sa simt , semn ca trecea iar efectul epiduralei. Pe la 2 noaptea s-a nascut si bebelusul meu, era asa de curat, de mare si de frumos…..mi l-au pus pe piept. A iesit fara forceps , fara nimic. Tati a taiat mindru cordonul ombilical ( el care inainte zicea ca nu o sa faca asta, ca nu poate sa vada singe, etc). Apoi moasa l-a cintarit , masurat si l-a invelit intr-un prosop alb si l-a pus la tati in brate pina m-a cusut pe mine ( ceea ce a fost cam dureros…)
M-a trimis insotita de sot la dus, ca nu puteam sa ma tin pe picioare, tremuram toata de efortul facut. Dupa dusat, pe la 4-5 dimineata m-au dus in salon unde am cerut de mincare caci ma pocnise o foame……Mi s-a adus lapte, banane, sandwich-uri. Eu l-am pus pe bebe la sin iar tati imi dadea mie de mincare…nu o sa uit niciodata, eu hraneam copilul iar tati pe mine….Apoi am adormit ca eram rupta…
A doua zi cu greu m-am ridicat, imi era frica si sa merg la toaleta dar asistentele mi-au zis sa le chem oricind daca am nevoie. Simteam nevoia sa dorm non stop si le-am rugat sa ia copilul ca vreau sa dorm. Toata lumea care vedea copilul ma intreba cum am nascut, prin cezariana, se vedea ca era mare, 4.560 kg si se mirau cind le spuneam ca nu, a fost nastere vaginala…
Experinta nasterii a fost epuizanta dar foarte frumoasa.
Eu recomand din tot sufletul epidurala, e cea mai eficienta, si asa te chinui destul pina ajungi la dilatatia necesara ca sa o poti primi. E asa de important sa fii odihnita cind incepe impinsul nici nu va imaginati !
Si va mai recomand sa va luati sotii cu voi si sa “nasteti “ impreuna, nu cu niste straini, fie ei si doctorii vostri. Nu exista nimic care sa opreasca partenerul sa fie linga sotia lui in acele momente unice si fascinante din viata. Chiar daca sint reticenti la idée, merita sa incercati sa-i convingeti caci sigur nu sint obisnuiti cu idea si nu stiu ce pierd dar garantat nu o sa le para rau sa participle la miracolul vietii, situatia in sine te transpune, e extraordinar
Era o gluma : daca barbatii ar fi trebuit sa nasca ori specia umana s-ar fi stins ori cezariana/epidurala s-ar fi inventat mult mai demult….
-------
De retinut: ceaiul din frunze de zmeur dupa 32 de saptamini ajuta la usurarea si scurtarea travaliului si stimuleaza lactatia