Bebelusi de Martie-Aprilie 2004 (10)
Raspunsuri - Pagina 12
Claudelu spune:
Era sa uit!!!
CAMPIOANE OLIMPICE!!!!BRAVO FETELOR!!!!
Azi a fost ziua cu medaliile de aur, la inot si gimnastica, bravo lor!!!
Pe cuvantul meu ca daca m-ati fi vazut cum am plans ati fi ras de numa, Claudiu se tot minuna pe mine, cat de bine pot sa plang...am plans de fericire pentru ca sunt mandra de sportivii nostri, indiferent de rezultate!!!
NE-am atarnat drapelul pe balcon, in semn de recunostinta!!!!
Claudia si Raul(01.04.2004)
Poze familie
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Claudelu" target="_blank">Pagina personala DC
Veve spune:
quote:
Originally posted by Claudelu
Veve, eu ii dau ficatel de pui de la puiutul din curtea noastra si au fost 3 crescuti special pentru Raul...si mie mi-a recomandat sa incep sa-i dau putina carnita
Eeeee,daca ti-o recomandat,ti-o recomandat!Asta e!Da' io taaarea-as fi lasat puiutii aia sa se mai coaca fro 2 luni!.....Las' mai,bebeii sa fie sanatosi,ce atata stiinta?!
Irina,veve & croko
Veve spune:
Revin c-o traducere mica despre ordinea introducerii alimentelor:
Alimente care se introduc la 6 luni
Felicitari!Bebelusului tau tocmai ii sunt introduse solidele.
La 6 luni,incercati aceste alimente:
A.cereale/fainoase:cereale fortificate cu vitamine(orez,orz,ovaz)
B.vegetale:dovlecel,mazare,cartof dulce
C.fructe:mar,banana,para
D.proteine:nimic
La 6-8 luni :
A.cereale fortificate cu vitamine(orez,orz,ovaz)
B.dovlecel,mazare,cartof dulce,zucchini
C.mar,piersica,avocado,banana,nectarina,caisa,para,pruna
D.pui,tofu(branza de soia),curcan
La 8-10 luni:
A.cereale fortificate cu vitamine,biscuiti graham,biscuiti fara sare,cereale „cerculete”
B.dovlecel,sparanghel,broccoli,morcov,conopida,fasole verde,mazare,bostanel,spanac,cartof dulce,cartof alb,zucchini
C.mar,caise,avocado,banana,struguri(taiati in sferturi),kiwi,mango,nectarine,papaya,piersici,pere,prune
D.pui,vita macra,fasole,nuci(macinate),seminte,tofu,curcan
La 10-12 luni:
A.paste fara ou,biscuiti graham si cu sare putina,orez,cereale „cerculete”,cereale cu vitamine
B.anghinare,dovlecel,sparanghel,sfecla,broccoli,morcov, porumb,castravete,vanata,fasole verde,mazare,bostanel,spanac,cartof dulce,cartof alb,zucchini
C.mar,caisa,avocado,banana,mure,fragi,zmeura,cirese,cantalup, citrice,lapte de cocos,smochine,struguri(taiati in sferturi), kiwi,mango,nectarine,papaya,piersica,para,ananas,prune,pere
D.pui,fasole,galbenus de ou,miel,vita macra,ficat,nuci(macinate),seminte,tofu,curcan
ALIMENTE NERECOMANDATE
Exista alimente care nu sunt bune pt. bebelusi si nu trebuie introduse pana la o anumita varsta.Dintre aceste alimente fac parte:
Miere de albine si sirop de porumb
Ambele alimente trebuie evitate pana la varsta de un an.Acestea contin spori bacterieni care pot cauza o forma de botulism.
Pericol de sufocare
Alimentele din lista de mai jos sunt periculoase din cauza lipsei dintilor si a coordonarii gura/limba;oferirea prea de timpuriu a acestor alimente prezinta un risc sporit de sufocare/innecare.Este recomandata introducerea acestor alimente dupa varsta de 2-3 ani.
-nuci nemacinate
-unt de arahide
-caramele
-guma de mestecat
-struguri intregi
-fructe sau vegetale tari proaspete (negatite)
-bucati de carne
-bucati de bacon
-cremvursti
-seminte de floarea soarelui
-stafide
-popcorn
-chipsuri
-bomboane tari
Alimente bogate in nitrati
Alimentele bogate in nitrati (pot fi legume sau carne) pot cauza anemie si-ar trebui evitate pana copilul implineste 8 luni.
VEGETALE:sfecla,morcov,fasole verde,spanac
CARNE:cremvursti,bacon,parizer,salam
ZAHAR,SARE SI COFEINA:ca o regula generala,alimentele bogate in sare,zahar si cofeina de obicei nu contin multe minerale si vitamine.Deci evitati-le!
Sursa:Fresh baby(http://www.myfreshbaby.com/healthy_eating/index.cfm)
Irina,veve & croko
Rayuela spune:
Buna ziua mamici si bebici!
Iaca ne revenim si noi dupa chefu de aseara,ca am urlat pe aici de bucurie,dupa AURUL fetelor la gimnastica,de ne-au auzit toti vecinii!
Claudico,pai vaz ca si tu dai apa la soareci ca mine,iti dai seama daca vedeam aseara impreuna gimnastica?cre' ca faceam o atmosfera de jale mioritica ,de ar fi trebuit sa vina cumetrii nostri cu mopu' de sters pe jos dupa noi!
Veve,sarimina pentru lista.Si suedezii recomanda tot un aliment 4-5 zile,apoi urmatorul,basca ca sint foarte drastici,cica de la 6 luni sa incepem cu altceva in afara de alaptat!Nu stiu,acum eu am trisat un pic cu cartofior si pastarnac..sa vedem ,deocamdata numai pentru gustat!Nu stiu ce sa fac,sa o iau pe linie suedeza squ romaneasca..deja mama ma intreaba daca am dat copilului mar cu biscuiti..astia zic ca nimic inca 2 luni..hehe.
O sa continui cu degustatul.
Va pupez
Elena si pisicutza Amelie
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/rayuela12000/my_photos
A_Iulia spune:
Rayu, si la romani e tot asa acuma: dupa 6 luni se incepe diversificarea (chiar si la copiii hraniti cu lapte praf, daramite la cei ce sug).
Dar si noi am luat-o pe panta. Suntem la piureut de mere (am bagat sucuri la greu pana acum, trecem si la ceva consistent). Vad ca tare-i place. Deschide gurita ca un puiut de vrabiuta.
Cu legumele o sa mai asteptam pana face cele 6 luni, ca sa respectam si noi ceva, na.
Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre
LaviB spune:
Salve feteleeeeeeee!!
Hai ca ma alatur si eu clubului "plangacioaselor".Va dati seama cu cat patos am plans eu aseara la castigarea medaliei, mai ales ca sunt si departe de casa.
Si daca tot am amintit de cluburi, ma alatur si in cel al "copiilor aatarnatzi la tzitzi".Macar voi ati mai incercat un suculez, pireutz acolo, noi nimic. Pana nu venim din ro (si o sa avem 5 luni) nu dam nimic la fata, numa' tzitzi de la mami.
Ioana, spune-mi si mie te rog unde si cum i-ai facut gauri in ureche fetitzei tale. Vrem si noi sa-i facem acum cand venim acasa in ro.Saptamana asta la sfarsit plecam, insa nu am nici o idee unde si cum se mai face.
Hai sa fac si eu pe desteptutza (in urma sfaturilor medicului nostru):
Oake-cica la dintzisori nu e o regula.
Intr-adevar sunt putini la care le ies canini intai insa este perfect normal.(de ex finutza mea (1an si 1/2acu), a fost un mic-frumos vampirel
Tot din povestile medicului nostru, noi vom incepe cu diversificarea astfel:incet incet vom inlocui masa de amiaz cu legume si abia apoi ne-a sfatuit sa dam in locul celei de seara cereale.
Ela-si Hanna mea se uita putin crucisi la inceputuri insa tot nenea doctorul ne-a zis ca pana in jur de 3 luni e normal , daca se continua dupa sa ne facem probleme.
No hai pa , ma duc ca ma maraie fi-mea
Lavinia-mama si micutza Hanna
MALUBA spune:
stefyyyyy--mare si frumoasa
MAI FETELOR, CUM LE DATI VOI SUPITA????/
offff...puiul meu nu vrea si basta....am incercat si cu biberonul dar isi face greata de mi se face si mie rau....
asa ca am renuntat pt a doua oara la legume...mai astept pana dupa 6 luni sa-i bag direct carnita....o fi semanand cu tatsu..un carnivor
in rest aM inlocuit supa cu branzica si de azi i-am scos o masa de san inlocuind-o cu piure de fructe in care am pus si biscuiti (ca altfel nu se satura)...tinand cont ca papa 2 borcanele de 125ml....
TZATZA sa traiasca de altfel
CLAU ce rau imi pare ca n-am reusit sa intru pe net atunci...da sper sa ne "vedem" curand....
aveti grija de voiiiiiii
Veve spune:
'Neata,fetele!(de-abia facui oki si io)Mi-a ramas restanta o traducere micuta de aseara,pe care n-am postat-o din motiv de erori peste erori la server.Subliniez ca nu-i pt.bebei micuti ca ai nostri,dar poate va e utila in viitor?!!?
ALIMENTE RECOMANDATE/NERECOMANDATE IN ANUMITE INDISPOZITII:
diaree
evitati:alimente bogate in grasimi
recomandate:banane,orez,sos de mere,paine prajita,cartof,paste,apa,supe
indigestie/colici
evitati:prajeli,citrice,oua,broccoli,conopida,ceapa, usturoi
recomandate:cartof,avocado,dovlecel,banana,stafide, ghimbir,orez,nuci,ceai de musetel sau menta(fara cofeina)
constipatie
recomandate:apa,suc de fructe,prune sau suc de prune,stafide,nuci
raceala/nas infundat
evitati:lactate
recomandate: lichide multe,caise,broccoli,conopida,citrice,kiwi,mango,papaya,capsuni,rosii
dureri dentare
recomandate:batonase inghetate de legume(gatite)
fundulet iritat
evitati:broccoli,citrice,kiwi,papaya,capsuni,rosii
recomandate:iaurt cu continut de culturi active
insomnie
recomandate:cartofi,paine,paste,lapte cald,curcan
Sursa:Fresh baby (http://www.myfreshbaby.com/healthy_eating/index.cfm)
Scuzati erorile de tiparire.La mine era tarziuuuu si-ntuneric cand am scris-o.Sper sa va foloseasca!
Irina,veve & croko
Ela76 spune:
Bravoooooo!!!!! Hai Romania! Tot inainte, sa le luam medaliile!!!
Ce sa zic, nici eu, nici tati nu suflam cand evoluau fetele noastre, de emotie. Dragele de ele, cata munca, dar ce reusita!
Si Camelia, la inot, ce bucurie ne-a adus!
Micuta mea Cristina cred ca face, totusi, rubeola, caci in loc sa-i treaca punctele rosii de pe fata, s-au mai inmultit. E drept ca nici ea nu sta locului si toata ziua isi baga degetelele prin gura, prin ochi, chiar si prin urechi, daca le nimereste. Ne-a zis dr. sa nu iesim pe afara saptamana asta - si tare greu ne va fi, dupa o luna de stat numai pe afara. Din fericire nu are febra deloc, ii merge gurita intr-una, chiar exagereaza cu chiotele, chiar o cert uneori.
Clau, felicitari pentru fidelitate , dar nu stie Raul ce pierde. Oricum, ne e cam dor de Andi-Ardeiu Roxanei.
Veve, utile informatii, multumim. Si noua ne-a interzis dr. sa-i dam altceva decat lapte pana la 6 luni. Deci, vom fi pe acelasi laptic inca 2 luni.
Lavi, peste 3 zile deja implineste 4 luni si de aceea sunt putin atenta la ochisori, ca sa nu spun ingrijorata.
Ioana, cum i-ai facut gaurile, cu ac sau cu pistol din acela cu cercel medicinal? Nu trage cu manutele de cercei? Eu de asta ma tem, ca va trage de ei sau isi va baga degetelele prin ei.
LA MULTI ANI, MARIA ALEXANDRA (pt ieri) si STEPHANIE!!!
Corina ce mai face, nu mai da semne de viata?
Va pup, ca asta mica imi da concert de chiote...
Ela si Cristina (21.04.2004)
Claudelu spune:
Stephanie
Ela76, imi pare rau pentru piticuta ta!!!
Veve, multumim pentru sfaturi!!!
Bea, las' ca ne mai intalnim noi pe chat!!!Cum mai e Darius al tau???
Elenoooo, eu am plans vreo jumate de ora...Claudiu se uita la mine inmarmurit...saream prin casa ca o toapa...aaaa, m-a scos din camera Lu' Raul, ca vezi doamne trezesc cupilul cu nebuniile mele, dar eu am vrut sa vada si el si sa se bucure impreuna cu mine
Ela76, ce mai sti de Diana????
Claudia si Raul(01.04.2004)
Poze familie
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Claudelu" target="_blank">Pagina personala DC