Bebelusi de Martie-Aprilie 2004 (10)
Raspunsuri - Pagina 11
oake spune:
Aaaaa... avem o problema tare mare.
Zilele astea il chinuie gingiile pe bebe rau de tot. M-am uitat in gurita lui si sunt ingrijorata ca incisivii de jos se vad mult mai bine prin gingie decat caninii. La voi cum a fost? Ca eu sper sa-i iasa totusi caninii primii ca nu am crescut un vampirash pana acum
Multi pupici pt. mamici si pt. pitici
Oake si Bebitza
http://community.webshots.com/user/bebitza_vlad
Lauraa spune:
Oake,speri sa iasa caninii primii??? Pai atunic chiar ca e ca un vampirel.... Incisivii o sa iasa primii,asa e schema
oake spune:
Ioi... m-am incurcat rau de tot in dinti
Deci... i se vad caninii mai bine ca incisivii...
Multi pupici pt. mamici si pt. pitici
Oake si Bebitza
http://community.webshots.com/user/bebitza_vlad
Rayuela spune:
Buna ziua la amiaza!
ce fac mamicile si bebeii?
Noi inauguram azi leguma nr 2,respectiv pastarnac,ca e mai dulce asa!
In rest,alaptat la greu!Chiar asa,ca sint curioasa,numa eu,Nedda si Veve mai avem copilasii atirnati la tite?Nu mai alapteaza nimeni?Eu mi-am propus sa alaptez atita timp cit am lapte,dar nu as sari de un an,totusi.
Si mai am niste intrebari:copii vostri cam cit dorm ziua?Ca Amelie numai dupa lupte enorme adoarme..greu de tot.Si inca ceva:Cum stau copii cu vomitatul?Mie imi tot spun astia ca nu-i nimic,ca e normal..dar pitica mea vomita dupa fiecare masa,si MULT!Deja nu-mi mai place chestia asta!E adevarat ca ia in greutate normal..dar totusi..cita risipa!
Abia astept sa vad romancutele diseara la gimnastica..pentru prima oara,aud si eu de la suedezi complimente in ceea ce priveste romanii,ca in rest tare urit mai vorbesc de noi.Dar la gimnastica erau comentatorii de-a dreptul indragostiti de romance..zic ca nu prea avem concurenta!Hai Romania!
Elena si pisicutza Amelie
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/rayuela12000/my_photos
Mickyyy spune:
Neatza buna....chiar daca-i trecut bine de pranz
Am fost tare lenesa la scris zilele astea, da' am avut o scuza...a trebuit sa lecturez o tona de mesaje....
Vad ca se discuta diversificarea...am inceput-o si noi de vreo 5 zile, astazi ar fi trebuit sa papam deja 5 lingurite de piure de legume, dar suntem tare mofturici asa ca dupa primele 3 am mai luat o pauza.
Eu ii fierb mai multe legume, morocov, cartof, ardei, ceapa, dovlecel, pastrnac, telina, rosie dar ii pasez doar morcovul, cartoful si albitura, restul sunt doar pentru gust. Si fara pic de sare, ca rinichi bebelusilor nu's suficient de dezvoltati deocamdata. Si ca sa o pacalesc sa pape ii mai pun putin laptic de la mine in legumele pasate, vad ca merge. Si desi cred ca o sa o invat prost, de multe ori in loc sa folosesc lingurita, iau putin piure pe varful degetului si-i bag in gurita, e tare incantata, deschide gurita mare mare si papa. Stiu ca nu-i bine, dar daca ei asa ii place....decat sa nu pape deloc, mai bine folosim degetele.
Dar nu prea vrea sa ingita...mesteca si 5 minute la el pana se hotarasete sa-l pape. In schimb gangureste la greu cu mancarica in gurita, deja spune un fel de "mama" de vreo cateva zile , dar primul cuvant pe care l-a rostit cat de cat clar a fot "tati" urmat de "tata" . In rest....daaadaaa, aiiaiiiaa, taaaitaaai si alte variatiuni pe tema.
Tot la capitolul progrese, am invatat sa ne rostogolim si de pe buritca pe spate, asa ca deja a devenit pericol public, n-o mai pot lasa nesupravegheata in pat ca din 3 rostogoliri consecutive pot sa ma trezesc cu ea pe jos.
Elena, si eu ma inscriu in gasca celor care inca mai alapteaza la san, moatza mea n-a baut nici macar o lingurita de lapte praf pana acum. Dar nu stiu ce sa va intampla din septebrie, cand o sa ma intorc la munca, e posibil sa o trec partial si pe lapte praf.
Cat despre dormit, in general cam 2 reprize bune de somn, adica 2-3 ore repriza, de fapt asta a fosyt programul de somn in concediu, cum ajungeam cu ea pe plaja, cum adormea....vad ca de cand ne-am intors la Bucuresti nu prea mai e la fel de dornica sa faca nani. Azi de exemplu, pana acum, a avut 3 reprize de somn scurte, una de o ora si 2 de juma de ora. Iar de vomitat, nu prea vomita, sau rar de tot, daca imediat dupa ce suge o apuca cheful de rostogoliri si se frichine pe burta, sau daca cumva vine tati si o ia la zmotocit, fara sa stie ca fata abia a terminat de papat. Dar si atunci, vomita foarte foarte putin, de fapt regurgiteaza.
Oake, nici noua nu ne-au iesit dintisorii dar au inceput sa se vada destul de bine mugurasii si si eu am impresia uneori ca are canini mai bine dezvoltati decat incisivii. Dar cred totusi ca e doar o impresie, n-am mai auzit de bebe caruia sa-i iasa mai intai canini .
Pupici si-o zi faina tuturor...am plecat sa programez bonele la interviu, sa profit acum cat inca e cuminte moatza mea...ca nu se stie dupa daca mai imi lasa ragaul pentru asta. S-a invatat in concediul asta sa ne aiba in preajma tot timpul, si tare greu e acum acasa, singura cu ea, sa incerc sa o dezvat,...plange ca din gura de sarpe cand vede ca ies din camera.
Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)
http://community.webshots.com/user/mickyyyy
Rayuela spune:
Aaaaaaaa,si mai am o intrebare.Eu acum ii dau legume:Am terminat cu catoful(4 zile) si acum am inceput cu pastarnac,dupa cum va spuneam.Acuma intrebarea este:sa incep si cu cerealele?Sau termin intai cu legumele?Sau o leguma la prinz si cereale dupa amiaza?Sau sa astept cu cerealele pina termin sortimentul de legume?
Pupici
Elena si pisicutza Amelie
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/rayuela12000/my_photos
Ela76 spune:
Bine v-am regasit, fetelor dragi!
Multi bebelusilor! De ieri ma chinui sa citesc ce-ati mai citit, dar tot nu am reusit sa parcurg "capitolul 9".
Am stat 4 saptamani la bunici, la Odobesti (unde, apropo, azi cica a explodat ceva la un depozit de diluanti ). Soare, liniste, aer curat, verdeata, vie de jur imprejur si mancare "ca la mama acasa" De unde mi se trag ceva nervi, caci in loc sa slabesc, am mai pus aproape 2 kg ! Tot zic ca o sa ma apuc de gimnastica, diete etc., dar.... de maine, gata, ma apuc!
Ne-am intors acasa cu putina febra, i-am dat siropel. Draga de ea, desi era torpita de febra, zambea la noi de fiecare data cand vorbeam cu ea. Am fost cu ea la dr. si ne-a spus ca s-ar putea sa faca rubeola, mai ales ca pe fata are o iritatie ce o tine de vreo 3 zile. Ne-a spus sa urmarim daca ii apare iritatia si pe restul corpului. Deocamdata, nimic. Vom vedea.
Sa ne laudam si noi ca suntem lunga: 64,5 cm si 6,300 kg. Tinand cont ca pe 29 iunie avea 58 cm si 5,400 kg, a crescut mult in lungime, dar mai putin in greutate. Deci este deja fotomodel. Asa ca s-ar putea sa te razgandesti, Clau! Sau poate Raul, cand o fi mai mare... Elena, no offence!
Cu prima ocazie, incarc poze noi. Luni s-a intors prima data absolut singurica, de pe burta, pe spate. Si era mandra de ea, ca asa putea sa-si suga mai bine manuta.
A mai descoperit ca daca isi pune barbita in piept, strange din umeri si se incordeaza, se poate ridica putin. Iar daca se mai prinde si de degetele mamei, ajunge imediat sa stea in fundulet. Ii place la nebunie sa fie la inaltime, sa studieze imprejurimile si daca apucam sa o ridicam o data, nu mai avem pace cu ea. Si i-am explicat, doar, ca nu e bine pentru coloana la varsta ei.
Dintisorii nu se prea vad, dar produce intr-una balutze.
Voiam sa va intreb cum sunt ochisorii la bebelusii vostri. Li s-a definit culoarea? La a mea sunt inca spalaciti, par verzi, dar cred ca se vor transforma in caprui. Si uneori se uita cam crucis. Cand ar trebui, oare, sa li se regleze privirea? Nu stiu daca e cazul sa o duc la oftalmolog...
Deocamdata, asteptam sa vedem daca putem face vaccinul de 4 luni sau nu, saptamana viitoare.
Roxana e plecata? Ce stiti de ea?
Va las, ca mi-a venit sotul acasa si e mort de foame. Ce-i drept, si mie imi cam da stomacul semne.
Pupici!
Ela si Cristina (21.04.2004)
Claudelu spune:
Am castigat prima medalie de aur!!! Camelia Potec, la inot!!! Sunt cu ochii doar pe Olimpiada...copilul l-am trimis afara cu bunicii ca sa-mi pot face eu de cap
Ela, bine ai revenit printre noi!! Chiar ma intrebam cand ai sa revi , ca tare mult ne-ai lipsit!!! Si ai o fetita mare deja, mult pre ainalta ptr piticotul meu...iti dai seama a ta poate va fi de vreo 1.75, iar al meu de unde si pe cine sa semene inalt, eu 1,57 si Claudiu 1,74...Asa ca, no offence, dar noi ramanem fideli lui Amelie
Oake, uite programul de masa al lui Raul:
-9.00 - cereale, 200ml
-13.00 - lapte - 200ml
-15.00 - pireu de cartofi cu ficatel de pui(deocamdata) aprox 75g
-18.00 lapte - 200ml
-22.00 - cereale- 200ml
si gata...Bine cantitatile variaza...
Elena, eu zic ca poti incepe si cu cereale, dar incearca sa ii dai dimineata sau seara...se spune ca asa e cel mai bine Ce face printesa noastra???
HAI ROMANIA!!!
Acusica incepe finala la gimnastica!!!!!!
Claudia si Raul(01.04.2004)
Poze familie
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Claudelu" target="_blank">Pagina personala DC
Veve spune:
Mei,nu faceti varza-n stomacelele puilor! Claudica,ficatel de pui deja?Carnea se da cam dupa 7-8 luni!In plus ficateii is cei mai toxici (doar in cazul in care stii sigur ca-s de la gainuta de tara crescuta fara ingrasaminte artificiale).Mai lasa-i stomacelul sa se dezvolte calumea ca de fripturi si alte-alea o sa aiba timp toata viata!
Elena,nu-i baga doua alimente noi in aceeasi zi!Daca-ti face vreo reactie (nu neaparat alergie,doar gaze sau balonare,care tot intoleranta inseamna)n-o sa stii de la ce e.De exemplu eu i-am schimbat cerealele lu' croko si mi-a facut intoleranta(balonare excesiva si dureri de burtica) asa ca m-am intors la primul fel sa vad daca-i trece...si i-a trecut;deci era de la cerealele noi;o sa mai astept un pic cu ele si-i bag in schimb altceva.Daca ii bagi pastarnac,mai mergi 3-4 zile alternand cartof cu pastarnac sau amestecandu-le si de-abia dupa poti sa-i bagi cereale;nu tre' sa termini neaparat toate legumele.Oricum cerealele-s mai usor de acceptat pt.ca-s mai apropiate ca gust de lapte.
Acu' nu vreau sa ma dau io desteapta!va povestesc si eu ce stiu si din experienta cu veve.Bebelusii acu-s mancaciosi si accepta orice,pt.ca nu disting inca toate gusturile.Noi tre' sa fim cele care decidem daca-i sanatos pt.ei acum sau nu.Stiu ca pe moment ei papa si nu se-ntampla nimic.Consecintele negative apar mult mai tarziu,cu varsta!
Irina,veve & croko
Claudelu spune:
quote:
Originally posted by Veve
Mei,nu faceti varza-n stomacelele puilor! Claudica,ficatel de pui deja?Carnea se da cam dupa 7-8 luni!In plus ficateii is cei mai toxici (doar in cazul in care stii sigur ca-s de la gainuta de tara crescuta fara ingrasaminte artificiale).Mai lasa-i stomacelul sa se dezvolte calumea ca de fripturi si alte-alea o sa aiba timp toata viata!
Irina,veve & croko
Veve, eu ii dau ficatel de pui de la puiutul din curtea noastra si au fost 3 crescuti special pentru Raul...si mie mi-a recomandat sa incep sa-i dau putina carnita...deci sa nu crezi ca-i dau fff mult, de fapt ii dau sfertul sfertului dintr-un ficatel si il fierb odata cu cartofiorii si apoi le dau prin blender...Pana acum n-am avut probleme, sper sa nu am nici de acum incolo...
Si eu nu ma supar daca ne dai sfaturi, tu ai trecut deja prin astea
Claudia si Raul(01.04.2004)
Poze familie
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Claudelu" target="_blank">Pagina personala DC