Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (6)
Raspunsuri - Pagina 11
Irinel spune:
Norris, eu ceiucul cu biberonul i-l dau, ca altfel as lua-o pe pereti...Nu mi s-a parut ca i-ar afecta suptul, da nu stiu sigur. Tu din ce i-ai facut ceiuc pana la urma? Incearca cu musetel, asta pare cel mai util. Eu ii dau amestec ca citisem ca si feniculul e bun, da tot musetel pun mai mult si sincer pare ca ajuta. AM observat ca in zilele cand nu reusesc sa il conving sa bea ceiuc, revine la scaunul facut cu greu si doar o data. Daca bea ceiuc ca lumea, face de doua ori si mult mai usor, plus ca nu mai e asa marait si scremut toata ziua.
Pupicei
Irina si Strumfulet sau Galmita (Daniel dupa botez)
Data nasterii: 28 Mai 2004
danaA spune:
Buna fetele!!!
Am avut un week-end incarcat. Dupa cum va ziceam, sambata i-am sarbatorit ziua lui Andrei. A fost fain . Am stat de la 2 la 10 seara. Copii s-au balacit, s-au jucat. Mama a facut un tort in forma de locomotiva care trage un vagon. Andrei este innebunit dupa desene animate cu Thomas the train. Si asa a fost si tortul. Copie a lui Thomas. Stefa a fost foarte cuminte si a dormit si s-a si jucat.
Irinusha, multumim pt exercitii.
Eryka,felicitari pt Ayumi cea voinica!!!!!!!!Si Stefa se intoarce asa cum descrii tu.Stai linistita ca e normal sa se intoarca. Se plictisesc si ei tot pe spate.
Monet, am vazut pozele cu Lia.E tare dulce.
S-a trezit Stefa si tre sa pape.
Dana, mamica de 2 baieti-Andrei si Stefan(21 mai--2004)
mitzura spune:
Buna, fetelor!
Sunt o mamica de iulie-august, Tudor al meu are acum 1 luna si jumatate. Va deranjez si eu cu cateva intrebari, poate imi dati o sugestie.
Copilul meu doarme foarte greu, adoarme doar in brate si cum il pun jos cum se trezeste (indiferent ca il pun in patut sau in carucior). Mamele (mama si soacra) stau amandoua pe capul meu (nu-i vorba ca ma si ajuta, dar azi m-au disperat) si il tot iau in brate, asa ca eu cred ca deja s-a invatat in brate. Stiu ca nu plange de colici, ca nu are semne de colici, e doar un marait de somn si de oboseala, care se opreste cand il tii in brate. Ati patit asa ceva? Sa se trezeasca copilul cum il pui jos? Credeti in rasfat la varsta asta? Ma intereseaza opinia voastra din experienta si nu ce scrie prin carti.
Alta problema ar fi ca adoarme la san, orice ii fac nu se trezeste, in consecinta il pun jos, mai doarme 10-15 minute, apoi se trezeste, eventual il mai pun o data la san, iar adoarme, iar il pun jos, iar se trezeste si tot asa, pana nu mai pot. Asta in conditiile in care am lapte. Daca i-as da cu biberonul de la inceput ar manca mai bine probabil, dar nu vreau sa fac asta, ca sa nu pierd sanul. Rareori mananca la trei ore, de obicei ma chinui sa il tin (el plange eu ma plimb cu el prin casa) vreo doua ore intre mese. Imi puteti da vreun sfat?
Si inca ceva, de la cate luni ati pus bebele in scoica de masina (in casa). dar in marsupiu?
mitzura cu bebe Tudor Codrin
madutza spune:
Mitzura, si eu am avut aceeasi problema cu adormitul si am ajuns s-o legan pe picioare, ceea ce nu te sfatuiesc. Avand in vedere ca alta solutie nu am gasit cu adormitul, nu te pot sfatui.
Eu stiu ca nu e nici o problema sa-l pui in scoica, insa la marsupiu am retineri (cu exceptia cazului in care e din ala care poate fi folosit pe orizontala).
Oricat m-am ferit de antibiotic, nu am scapat. Nu i-a trecut rosu in gat doar cu nurofen. Acum e si ragusita si are mucisori multi. Innebuneste cand ma vede cu pompita in mana, saraca. Maine vreau sa ii iau un spray de nas, poate scapa. Din cauza mucozitatilor care ajung in gat, mai si tuseste. Nu stiu cum voi nici una nu ati avut probleme ca racitul la copii. Acum nu mai sunt speriata, dar ma simt f. nasol ca BB-le meu e bolnav mereu. Poate am fost prea neglijenta sau am exagerat din dorinta de a o cali.
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003
oanna spune:
Buna fetelor!
Eu, la ora asta fierb biberoane si apa (ca am uitat aseara) si am zis ca daca tot nu pot sa dorm ia sa vad ce mai fac fetele.
Irinusha, aici tetinele nr.2 sunt de la 3 luni in sus. Eu i-am cumparat de alea tesite si cu o supapa pentru evacuarea aerului ca sa nu traga prea mult in el si sa nu se lipeasca la supt. Se pare ca e multumit de ele. Azi i-am dat si o lingurita de suc de portocale, sa vedem cum o sa reactioneze la el. A, azi l-am vazut pentru prima data ca s-a dat de pe spate pe o parte, iar de vreo doua zile isi studiaza degetelele de parca ar fi cel mai interesant lucru de pe pamant (pentru el cam asa e).
Ne mai auzim!
Oanna si bb Codrin (24.05.2004)
http://community.webshots.com/user/afloarei
clau07 spune:
madutza, pentru nas infundat la bebei se recomanda solutie salina. Eu am cumparat de la farmacie dar am citit si reteta daca vrei sa o faci tu acasa. o scriu mai jos:
2.5ml(1/2 lingurita de ceai rasa) de sare , nu mai mult amestecata cu 240 ml apa fiarta si racita. Se pune in fiecare nara 2 , 3 picaturide apa sarata sau se poate folosi si ser fiziologic.
Eu nu am avut probleme cu racitul dar mai are muci si uneori fornaie pe nas si plange cand vrea sa suga ca nu poate respira. Si e un circ. Ii e foame si avand nasul infundat incepe sa planga. Pana nu ii eliberez narile nu mananca bine.
Claudia si Alexandra
Eryka spune:
Salut fete dragi,
Multam ptr raspunsuri.Deci sa nu-mi mai fac griji,ok.Atunci m-am linistit.Mancaoar mama de fata mica ,deci ea incearca sa se intoarca pe burtica.Pupa mama fata.Mey cand am zis ca tine mainile pe biberon sper ca nu va-ti gandit ca il si tine singura as fi vrut euOanna sa ne spui si noua cum a mers cu portocala.Madutza hai ca or sa treaca ele si astea .Si Ayu a mea mai are mucisori prin nasuc,pompitza sa traiasca ca fara ea nu stiu cum mas fi descurcat sa-i desfund nasucul.Insanatosire grabnica lui Uca si pupici.Mitzura sa-ti traiasca baietelul.Nu ma prea pricep insa dau si eu cu parerea.Cred ca la bebei asa mici mai pana in 3 luni ,eu cred ca nu exista inca rasfatz sau obisnuintza cu un anumit stil de a adormi.Sunt prea mici ca sa constientizeze lucrul asta.Faptul ca se trezeste imediat cel pui in patutz ,ar putea fi sii cauza varstei prea mici,asa era si fata mea si inca mai face din astea .Incearca sa-l tii mai mult in bratze pana adoarme si intra in somnicul adanc.Am citit ca bebe pana a intra in somnicul adanc ,cica ar trece pri mai multe etape ale somnului,in prima faza de somn este doar in somnolentza,mai ales daca inca mai clipeste din okisori sau mai misca un degetzel ceva...nu prea mi mai aduc acum aminte ce si cum dar cam asa ceva era.Iar despre marsupiu ,eu ncii acum nu am pus-o in el ,ea are acum 2 luni jumate ,insa prefer sa o tin in carucior deocamdata.DanaA sa traiasca Andrei si LA MULTI ANI! ce distractie pe voi ,imi imaginez cata fericire a fost sambata ,frumos tortuletz.Norris si eu tot cu biberonul i dau ceiucul ,nu mi sa parut nimik ciudat pana acum.Ia mai papa si laptele tot cu bieronul si pe tzitzi tot nu o refuza ,o accepta in continuare.Nu mai pe suzi nu o accepta delocAsa se stramba la ea..eu i-am mai dat ceiuc de menta .Menta :este folosita ptr. ingrijirea tulburarilor digestive.Ea calmeaza durerile de stomacsi amelioreaza confortul intestinal prin inhibarea proceselor fermentative.In mod traditional ,infuzia de Menta se foloseste cu succes si la ingrijirea problemelor respiratorii.
Mona esti bine?Curios ca nu ai aparut ieri.Irinusha tare misto exercitiile si multumim ptr ele.I place lui Criss la ele?Cum se manifesta?
Fetelor Ayu cand i fac masaj ,Doamne ce rade ,si mai are cateodata asa o privire se uita la mine de parca zici ca imi face oki dulci.E o bombonica.M-am apucat sa-i fac album la webshots,astazi il termin si cand mai intru vi-l dau si voua
Va pupa mama pe toate.Mmhhh ce frumos suna MAMA.
Eryka & bebelusha Ayumi (03.iunie.2004)
iuliana c spune:
Buna feteli !
Eu sunt cam pt ca am cateva ore bune de nesomn.Gamalia mea cum trage cate un part cum se trezeste ,si asa mi-a facut toata noaptea.
Madutza pupici ucai!
Irinusha multumim pt exercitii
Eryka pt Ayumita zambareata.
Nally am vazut poze cu Sebi si este o frumusete de baiat!Sa va traiasca!Bafta cu mutatul!
Norris si eu tot cu biberonul i-am dat ceiut("i-am dat",pt ca de vreo cateva zile nu i-am mai dat deloc.greseam mereu cand prea multa menta ,cand prea mult musetel...deci cand constipat,cand scaun moale si saracutul era .Acum numai cu laptic de la mami este mai binisor)
Mona inca nu am vazut pozele Liei,dar dau fuguta acusica.Si daca tot a venit vorba de poze,am mai pus cateva cu Rares
http://community.webshots.com/album/128127225SBuxTy
Oana bine ai venit!
Iuliana & Rares(12iunie)
Eryka spune:
Am reintrat sa urez un LA MULTI ANI ptr ANA MARIA si ALINA multa sanatate si fericire puiutzi micutzi.
Iuliana fug sa ma uit la Rares
Eryka & bebelusha Ayumi (03.iunie.2004)
Christina spune:
Buna mamicilor,
Scuze ca n-am mai intrat pe-aici dar din pacate ba nu-mi merge mie internetul ba e mort forumul.
In primul rand va multumesc tuturor pentru sfaturi. Irinusha, si eu mai fac de-astea. Il las pe Victor cu tati sa merg la baie, sau sa mananc etc. Sambata chiar i-am trimis pentru prima oara singuri pana la magazin, vreo ora. Duminca i-am pus buretele in mana si i-am spus fa-i baie. In fine, incet-incet se misca lucrurile in directia dorita, doar ca-mi doresc sa vad si putin entuziasm. Stiu, veti zice ca vreau prea mult, dar asta sunt eu. Irinel, si sotul meu a dormit cu noi un timp si folosea dopuri de urechi, dar nici asta nu-mi place ca-mi creeaza senzatia ca numai eu sunt responsabila pentru bebe, pe el nu-l intereseaza. Din pacate bebele meu nu vrea inca sa doarma la el in patut si cred ca pana atunci nici sotul meu nu va reveni la noi in dormitor. Dar imi propun cat de curand sa incep antrenamentul la patut. Mai aveam multe de zis, dar nu e decat 5:30 am si eu n-am ajuns inca in pat, asa ca nu ma intind acum. Sper sa mi se remedieze legatura la internet si sa pot sa va scriu mai mult.
Cat despre "nebuneli", sunt convinsa ca nu e nimic psihic ci pur si simplu am o jena locala pana se mai lasa locul, dupa aceea e totul bine. Dar cum de obicei nu prea avem mult timp la dispozitie, prefer sa aman pentru cand e timp de un preludiu mai lung.
In fine, cam atat pe moment. La multi ani tuturor sarbatoritilor, inclusiv pentru duminica (Sf. maria).
Pupici.