Ce gatim azi? (3)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

,salata de vinete,ciorba taraneasca ,macaroane cu ostropel de porc,
budinca de ciocolata.

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Fetelor, eu le coc pe gratar afara (cu gaz) sau in cuptor iarna. Se fac minunat! Da, asa e Alina, trebuie sa fie moi la pipait si inchise la culoare ca sa fie coapte, ca astia le aduc cam verzi pe piata, sa nu se strice pana le vand.

Azi avem ciorba de porc cu costita afumata, yummy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Si eu am ochiuri la aragaz, Alina, dar coc vinetele intr-o astfel de tava pt. a nu murdari aragazul (tava respectiva o folosesc doar la copt vinete) deoarece plita mea e din inox si se innegreste daca vreau sa coc direct pe flacara. Dau focul la potrivit din acelasi motiv (sa nu se innegreaza plita) si imi dau seama ca sunt copate cand sunt moi. Intorc vinetele pe toate partile cu un cleste din ala folosit si la barbeque.Inca nu am copt si afara, dar ma bate gandul sa-mi iau vreo 15 kg de la piata si sa le coc pe grill, iar apoi sa le portionez in pungi si sa le pun in lada frigorifica. Acum sunt vinetele super ieftine la piata (am luat saptamana trecuta vinete super faine cu 1,50 euro/2kg!). Si da, asta e secretul vinetelor coapte (mai moi si inchise la culoare; cu cat sunt mai moi, cu atat au mai putine seminte; atentie sa nu fie prea tari la varfuri!)
Scuze ca m-a intins atata!
Azi fac iahnie de fasole cu costita afumata si carnaciori.O sa mancam cu muraturi si apoi servim o inghetata straciatella.

Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

slakje cat te inteleg cu aragazul asta electric mi-a dat politica peste cap...(nici mie nu-mi ies vinetele ca in tara) iar cu cuptorul cu grade si acum ma mai intreb care e focul mare, mediu si mic daca iti ies pana la urma sa-mi spui si mie cum ai facut
merci

anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Daniela, merita sa faci mai multe odata si sa le pui la congelator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

astazi omleta cu ciuperci si cartofi prajiti-am o lene grea de tot decand cu bebe(e nu chiar dar de vreo trei saptamani:(, )

anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

cartofi umpluti:
6 cartofi mari se curata, spala, taie in jumatati si se scobesc; 6 cartofi medii se fierb si se face piure cu 150 gr unt(fara lapte sau zeama). 250 gr carne tocata se amesteca cu piureul, 2 oua, 2 cepe medii taiate marunt sau 1 ceapa mare, sare, piper, patrunjel si se umplu cartofii scobiti. Apoi se pun la cuptor avand grija sa aiba tot timpul apa in vas, care vas tb uns cu unt. Se servesc calzi cu smantana. Atentie ca dureaza mult, cartofii scobiti se pun cruzi si cred ca au stat mai mult de 1 ora, vreo ora jumate... Dupa gust se poate pune o bucatica de unt pe ei inainte de a-i pune la copt.
Cartofii mei cred ca au fost cam mici ca mi-a ramas jumate din umplutura pt maine, dar la gust au fost f buni. Pofta buna!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Merci mult fetelor, sper sa-mi iasa, caci eu innebunesc cand nu-mi iese cate-o mancare si sunt nevoita sa o arunc, asa ma enervez ca ma pufneste plansul.
Voi incerca din nou, sper sa am rabdarea necesara sa le las la copt cat trebuie.In general imi iese cam tot ce gatesc foarte gustos, cu vinetele astea dau chics.De copt multe sa pun la congelator nici nu ma gandesc , stiu de pe acum ca nu am nervii necesari(asta e treaba pentru mama).Plus ca nici nu am lada frigorifica, ar trebui sa folosesc congelatorul de la frigider.
Si numai eu ma innebunesc dupa ele, barbatu-meu pufaie cand le vede, nu se prea omoara.

Dar tot mai incerc odata, sper de data asta sa-mi iasa.

Eu azi nu am gatit nimic dar am mancat incontinuu, nu stiu ce sa fac sa ma opresc din mancat, Daniela mi-ai facut pofta cu iahnia de fasolo, simt ca mor.
Voi face si eu.

A.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

conopida cu maioneza si usturoi,supa de pui,cartofi piure cu pui.

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Azi o sa fac pulpa de miel la cuptor su sos de rosii si diverse garnituri cu legume. Desert cu inghetata de vanilie, piscoturi insiropate cu amaretto si capsuni.

Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

Mergi la inceput