Bebelusi de iunie-iulie 2003 (26)
Raspunsuri - Pagina 6
Cornelia spune:
Vroiam sa va mai scriu cate ceva despre noi, ca am reusit iar sa ajung la un calculator conectat la Internet, dar am citit ce a postat Romana si nu mai pot sa ma abtin.
In primul rand te rog sa nu te superi pe mine. Din ce scrii tu parca ai trai intr-un SF. Cel putin mie asa mi se pare. Parca ziceai ca sunteti ardeleni si tu si sotul tau. Nu stiu cum sa iti zic, poate sotul tau e o persoana buna, totusi, impresia mea era ca ardelenii sunt mai destupati la minte (zic asta ca si eu sunt jumatate ardeleanca si ma umflu in pene). Nu se poate asa ceva. Sotul meu e pe departe de a fi perfect, il critic in stanga si in dreapta, dar... nu mi-a zis \niciodata cum sa o cresc pe Maria, nu mi=a dat indicatii si nu mi-a impus sa ma sacrific pentru copil. Dumnezeu stie ca eu sunt o mama cu multe minusuri si sunt departe de a fi gospodina si totusi reusesc sa o cresc pe Maria. E adevarat, ma ajuta mama, dar daca nu ar fi fost asa, chiar daca as fi stat acasa m-ar fi ajutat o femeie cel putin la curatenie. Imi dau seama ca pt. voi e dificil sa stati cu mama ta intr-o garsoniere, poate asta e un motiv sa o trimiteti acasa, dar mi se pare o cruzime sa nu apelati la vreun ajutor. Nu o sa va puteti creste copiii sub o cupola de sticla, trebuie sa intre in contact cu cat mai multe persoane. Nu cred ca e cineva inconstient sa-si lase copiii cu persoane bolnave, dar aici nu este vorba despre asta. Eu nu am interzis niciodata nimanui sa o ia in brate pe Maria, sa puna mana pe ea, cu toate ca eu nu m-as purta asa cu copiii altora, dar odata si odata tot o sa vina in contact cu o groaza de microbi. Ce se va intampla atunci? Da-i sotului tau sa citeasca. Sunt atatea materiale despre copii, carti, pe Internet. Copiii nu sunt chiar asa de sensibili. Trebuie sa ii protejezi, dar exista niste limite.
Nu stiu cat de coerenta am fost pt. ca sunt revoltata cu toate ca eu ma ambalez foarte rar. Inca o data, te rog sa nu te superi pe mine, dar ar fi timpul sa pui piciorul in prag, sa iti vezi si de viata si sanatatea ta, pt. ca nu este normal sa traiesti asa.
Nu stiu cand mai pot sa intru pe net. Va pup
Cornelia
http://community.webshots.com/user/cornelianis
http://community.webshots.com/user/cornelianis2
carmenutza spune:
Io intrasem teleleu p'aici ca stiu ca in we nu sunteti active, da' vad ca ati postat ceva....
Andra, concediu placut, vreme frumoasa la mare!Cu alaptatul meu ...nu stiu cum sa fac...nu am progresat deloc..nu numai ca nu am reusit sa ii raresc mesele de lapte, da' suge mai des decat inainte..ba ca nu se satura, ba ca asa s-a obisnuit...mi se pare grea de tot faza asta cu intarcatul....daca nu reusesc asa treptat cand ne intoarcem din concediu o las la bunica 2 zile ...si vedem atunci....
Romana, am ramas fara cuvinte..
quote:
Mai apoi mi-a crapat sinul si a inceput sa se scurga laptele acumulat acolo. Miine ma duc la doctor.
cum adica a crapat sanul???? mi s-a ridicat parul in cap cand am citit...saracutza de tine prin ce dureri trebuie sa treci...
Eu am urmarit cu interes postarile tale referitoare la sotzul tau...de fiecare data eram contrariata cat de docil povesteai cum "sotul nu este de acord", "sotul nu vrea", "sotul nu ma lasa"...parerea mea este ca acest sot al tau ti-a stirbit personalitatea...Nu am vrut sa iti scriu nimic din ce ti-am spus acum, gandindu-ma ca nu are rost sa ma bag eu daca tu esti fericita asa....dar azi cand am citit ce ai scris, nu am mai putut rezista....
cum adica nu este de acord sa te ajute cineva cu copii????
Este revoltator ce ti se intampla...sotul tau nu-si da seama ca esti la capatul puterilor?? ce vrea de la tine??
quote:
Ieri eram asa de disperata incit am ajuns sa-i spun sotului ca daca mor sa aiba grija mai ales de Cristi ca el e mai sensibil
Ti se pare ca replica asta face parte din firescul unei relatii???
Cred ca este timpul sa te trezesti si sa realizezi ca nu esti martira si ca esti o femeie matura, cu 2 copii, stapina pe viata si pe actiunile tale.Tu esti mama copiilor tai, tu hotarasti ce este mai bine pentru ei....tu si nimeni altcineva.
Iar daca tu ai ajuns la concluzia ca ai nevoie de ajutor este clar ca ai nevoie si ca esti la capatul puterilor.Nu continua in felul asta..copii tai au nevoie de tine sanatoasa.
As vrea sa iti mai spun atatea, dar deja simt ca m-am bagat pe un teren minat..si ca nu am nici un drept sa te judec...Te rog sa ma ierti daca cuvintele mele te-au suparat in vreun fel...am facut-o cu cele mai bune intentii si cu inima plina de prietenie si afectiune.
Carmen si bb Maya Alexia
martta spune:
In we asta am trimis baietii la mare, cu nasii copilului,asa ca pot invata linistita.
Am zis sa fac o pauza mica sa vad ce mai faceti si am citit ce-a patit Romana...
Sper sa treci cat mai repede si mai usor peste aceasta perioada mai grea pt tine.
Fetele au incercat sa-ti atraga atentia asupra unor lucruri,pe care noi le percepem asa, din exterior, dar pe care tu le poti aprecia "mai bland", fie din cauza oboselii, fie datorita iubirii pe care le-o porti...Oricum,nimeni n-a spus nimic cu rautate.Vrem doar sa va fie putin mai bine.Orice discutie pe care o vei purta cu sotul tau ar trebui sa imbunatateasca lucrurile, astfel incat tu decizi cum ar trebui sa abordezi lucrurile.
Romana, du-te urgent la medic!
Alaptatul in conditiile astea s-ar putea sa-i faca rau lui Alin.
Eu stiu ca alaptatul peste 38.5 nu este permis.
Iti inteleg dorinta de a continua sa-l alaptezi, dar eu cred ca deja trebuie sa tii cont si de sfatul medicului.Explica-i ca iti doresti sa continui sa alaptezi si va gasi el o solutie.
"Stesul,nelinistea, agitatia, nesiguranta si lipsa de incredere a mamei inhiba reflexul de scurgere a laptelui.Alveolele se contracta si nu mai lasa sa se scurga laptele.Mama are lapte, dar acesta nu mai ajunge la sugar.In aceasta situatie laptele stagneaza,ducand la mastita."("Mama si copilul"-Capraru)
Romana, accepta ajutorul celorlalti si explica-i "robotelului" ca trebuie sa profite de momentele de ragaz ca sa se odihneasca!
Marta
iselin spune:
ROMANA, DU-TE LA UN DOCTOR BUN, INCEARCA CU CREMA SI ANTIBIOTICE, COMPRESE DESE CU GHEATA. SA NU AJUNGI LA OPERATIE! INCEARCA FARA OPERATIE! ESTE CUMPLIT! SI FIZIC SI MORAL!
MULTUMIM DE URARI.FAPTUL CA ANNE E GRASA E DIN FAMILIE. E BATUCITA ASA CUMVA...SI TOTI O CONFUNDA CU UN BAIAT.
martta spune:
Ce liniste pe aici!
Gio, am auzit ca in spitalul din Lahovary bantuie infectiile intraspitalicesti si din recomandarea facuta de Monica Pop unei vecine am inteles ca nu e bine sa duci copiii la control acolo, in perioada asta.Daca vrei neaparat un consult oftamologic, mai bine la particular...Sau poti sa mai astepti pana mai creste Taisia putin.
S-au intors baietii de la mare.
Vladut are haine noi pt ca a avut grija tata sa "lase" geanta lui cu haine in garaj...si vorba Andrei, nu stiu daca e de ras sau de plans!
Marta
romana spune:
Ieri am fost la doctor si m-a taiat si a scos tot puroiul care s-a adunat acolo. In sfirsit nu ma mai doare asa de rau. Totul merge spre bine. Sper sa nu-mi fie afecata alaptarea. Azi am fost la pansat si ma ami duc si miine.
M-a taiat pe viu. Seara cind am mai vorbit la telefon cu mdicul mi-a zis ca am fost tare curajoasa mai ales la ceea ce am avut eu acolo la sin.
Fetele care au vrut sa nasca cu Parvu si nu l-au gasit, daca mai vor un copil vi-l recomand pe Dr. Rotaru Octavian . Mie mi s-a parut foarte bun si atent . EL a fost de garda cin am nacut asa ca l-am preluat din mers.
CORNELIA: Ai dreptate in tot ceea ce ai spus, dar din pacate sotul are cu totul alta viziune despre lumea asta, ceeea ce m-a facut sa-l iubesc asa de mult. Acum sint de accord ca exagereaza si nu stiu cit o sa mai resist la aceste nopti nedormite deoarece Alin sta din ce in ce mai mult treaz noaptea. Azi s-a culcat la 8.30 dimineata A mai dormit el cite un pic si peste noapte. Ma intreb daca nu e bolnav.
Mama nu a stat cu noi in garsoniera deoarece i-am inchiriat o alta garsoniera in apropiere la doi pasi.
CARMENUTZA: Sotu zice ca e mai bine si pentru mine sa fiu singura si pentru copii. Pentru mine ca daca prind un moment in care ei dorm in acelasi timp sa ma culc si eu. Din pacate nu prea pot. Pentru copii e mai bine deoarece ii cresc si ii supraveghez cum vreau eu.
Nu m-ai suparat , doar am plins deoarece sint la capatul puterilor dupa doua sarcini una dupa alta si acum cu inca un copil, adica Alin , care ma termina.
Va multumesc ca sinteti alaturi de mine. Aveti dreptate dar din pacate orice vreau eu sa-I zic sotului el nu cedeaza din ceea ce crede el ca e bine pina nu se intimpla ceva care sa-l convinga ca am avut eu dreptate. Oricit ii spun el tot timpul gaseste alte argumente in favoarea ideii lui.
Tot ce sper este ca sa-si regleze Alin orarul de somn sa mai dormim si noi noaptea. Acum ca am fost asa de bolnava a stat si el nopate cu Alin , I-a facut lapte praf, I-a dat sa bea. Cu Cristi nu a facut asa ceva la 6 saptamini. I-a fost cam frica sa-l ia in brate sa nu pateasca ceva. Acum cu Alin nu a avut incotro ca m-a vazut ca nu mai pot sta pe picioare.
Sper sa ma recuperez si eu repede si sa prind puteri.
Asa cum este el, nu e rau si nici rau intentionat. Poate doar ca are impresia ca au sint un fel de superman feminin deoarece pina acum m-am descurcat in toate problemele casei.
Il iubesc si ii urez “La multi ani!” deoarece azi e ziua lui.
Aveti grija de voi si de copilasi.
http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003
si mail pentru poze bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com
bibi spune:
quote:NO COMENT!
Ieri am fost la doctor si m-a taiat si a scos tot puroiul care s-a adunat acolo. In sfirsit nu ma mai doare asa de rau. Totul merge spre bine. Sper sa nu-mi fie afecata alaptarea. Azi am fost la pansat si ma ami duc si miine.
M-a taiat pe viu. Seara cind am mai vorbit la telefon cu mdicul mi-a zis ca am fost tare curajoasa mai ales la ceea ce am avut eu acolo la sin.
Fetele care au vrut sa nasca cu Parvu si nu l-au gasit, daca mai vor un copil vi-l recomand pe Dr. Rotaru Octavian . Mie mi s-a parut foarte bun si atent . EL a fost de garda cin am nacut asa ca l-am preluat din mers.
CORNELIA: Ai dreptate in tot ceea ce ai spus, dar din pacate sotul are cu totul alta viziune despre lumea asta, ceeea ce m-a facut sa-l iubesc asa de mult. Acum sint de accord ca exagereaza si nu stiu cit o sa mai resist la aceste nopti nedormite deoarece Alin sta din ce in ce mai mult treaz noaptea. Azi s-a culcat la 8.30 dimineata A mai dormit el cite un pic si peste noapte. Ma intreb daca nu e bolnav.
Mama nu a stat cu noi in garsoniera deoarece i-am inchiriat o alta garsoniera in apropiere la doi pasi.
CARMENUTZA: Sotu zice ca e mai bine si pentru mine sa fiu singura si pentru copii. Pentru mine ca daca prind un moment in care ei dorm in acelasi timp sa ma culc si eu. Din pacate nu prea pot. Pentru copii e mai bine deoarece ii cresc si ii supraveghez cum vreau eu.
Nu m-ai suparat , doar am plins deoarece sint la capatul puterilor dupa doua sarcini una dupa alta si acum cu inca un copil, adica Alin , care ma termina.
Va multumesc ca sinteti alaturi de mine. Aveti dreptate dar din pacate orice vreau eu sa-I zic sotului el nu cedeaza din ceea ce crede el ca e bine pina nu se intimpla ceva care sa-l convinga ca am avut eu dreptate. Oricit ii spun el tot timpul gaseste alte argumente in favoarea ideii lui.
Tot ce sper este ca sa-si regleze Alin orarul de somn sa mai dormim si noi noaptea. Acum ca am fost asa de bolnava a stat si el nopate cu Alin , I-a facut lapte praf, I-a dat sa bea. Cu Cristi nu a facut asa ceva la 6 saptamini. I-a fost cam frica sa-l ia in brate sa nu pateasca ceva. Acum cu Alin nu a avut incotro ca m-a vazut ca nu mai pot sta pe picioare.
Sper sa ma recuperez si eu repede si sa prind puteri.
Asa cum este el, nu e rau si nici rau intentionat. Poate doar ca are impresia ca au sint un fel de superman feminin deoarece pina acum m-am descurcat in toate problemele casei.
Il iubesc si ii urez “La multi ani!” deoarece azi e ziua lui.
Aveti grija de voi si de copilasi.
elena_ltd spune:
S-a lasat o tacere apasatoare parca, si mi-ar placea sa cred ca este doar o intamplare.
Un lucru e cert: Romana gandeste cu capul ei, nu cu al sotului, iar alegerile ei de viata sunt clare. Nu spun bune sau rele, dar clare.
M-a impresionat teribil reactia ei la postarile noastre si asta simt eu sa subliniez. Aceeasi Romana sincera, sensibila, empatica, evitand in aceeasi masura si ofensiva, si defensiva, si buna pana la Dumnezeu. Ce numim noi "martirizare" nu cred ca vine neaparat din supunere sau lipsa initiativei, ci dintr-un spirit de conservare mult diminuat, specific persoanelor <initiate spiritual> (ca nu gasesc alt termen deloc), pentru care iubirea si devotamentul sunt mai presus de sine. Nu idealizez deloc situatia, prin firea mea probabil nici doua zile nu as fi rezistat in locul ei, ce tot bat eu campii aici e ca Romana este o persoana perfect constienta de alegerile ei. De fapt atata trebuia sa zic.
Multa sanatate si refacere rapida! La multi ani pentru sot si va doresc zile pline de pace si intelegere!
Ama, multumesc pentru raspuns, asta vroiam sa stiu.
Iselin, cum o vezi tu pe Anne grasa??? Cam toti copiii de varsta asta sunt dodoluti. Repet, mie mi se pare tocmai bine. Ai sa vezi ca nu va pastra aceleasi proportii in nici 1-2 ani. Ca toti ceilalti de altfel.
Numai bine
Elena, mami de Oana si Mihai
ne vedeti aici
bibi spune:
Elena, cunoscuta si sub porecla-PIROTEHNISTA (ca stie sa detensioneze admosfera).
Romana, iarta-ma pentru amestecul meu in viata ta de familie! Nu am nici o scuza, sau altfel spus grija pentru tine nu justifica atitudinea mea. Tu esti al treilea semn pe care l-am primit luna asta. Am inceput sa vorbesc in dodii si nu stiu daca sunt capabila sa ma exprim coerent dar...nu e vorba decat de toleranta si respect, de realitatea cruda ca in viata nu exista formule de succes gata preparate, pe care doar sa le culegi usor din raft si apoi sa le aplici.
Primul mic cutremur a avut loc la mare, cand m-am trezit intr-o mare de nudisti si pur si simplu nu puteam sa ma comport normal. Privirea imi fugea ca la un suferind de strabism. Nu puteam sa ma uit intr-o directie ca dadeam de "dansa" sau de "dansu" si iar coteam si bombaneam in sinea mea alegerea lui Dumnezeu pentru costumul lui Adam.
Atunci, mi-am zis: m-am salbaticit, m-am babit, ce-i cu mine?!?
La nici o saptamana am citit o carte : Totul despre baieti (exista si o ecranizare a acesteia) care vorbeste despre relatia dintre o mama hipiota si un pusti cam "inadaptat"in varsta de 12 ani. Si iar mi-am spus ca trebuie sa renunt la standarde rigide si ca trebuie sa devin mai toleranta.
In fine, ultima experienta care se inscrie in aceeasi lectie de viata esti tu pentru ca in ciuda sapunelii pe care ai primit-o cu gingasie si naturalete ti-ai declarat dragostea si intelegerea fata de sotul tau (un tiran in viziunea mea).
Deci, Romana
Bibi si David
iselin spune:
k.o. romana!
DRA TOTUSI AI GRIJA SI DE TINE! NORMAL CA II IUBESTI PE CEI DIN JUR, ALTFEL NU MERITA SACRIFICIUL! SUNTEM ALATURI DE TINE SI DACA NE MAI POVESTESTI NE DAM SEAMA CE NOROCOASE SUNTEM.
DE ALTFEL SIN CAND IN CAND CINEVA CA TINE NE DESCHIDE OCHIII.
SI INCA CEVA: UNUI OM II DA DUMNEZEU CAT POATE SA DUCA.