Bebelusi de iunie-iulie 2003 (26)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

hai ca am revenit si noi ...dupa ce ne-a picat netul...nici acum nu merge mai bine, da' macar stau 10 min. si tot imi incarca pagina.

Noi ne pregatim intens de concediu....a picat vacanta in Turcia, ptr. ca am primit o invitatie in Sardinia(Italia) unde am inteles ca este superb...nisip super fin,mare extrem de clara....peisaje superbe....de abia astept...vom pleca in jur de 25 ..sper sa nu intervina ceva ...Numai ca pana la ora asta nu am pasaportul gata, si nici Maya...am tot stat pe telefoane zilele astea ca pila noastra de la pasapoarte s-a mutat in SAI...si pe altcinva nici nu mai stiam...Acum asteptam azi un raspuns.....sper sa se rezolve in cateva zile....

Altfel noi suntem bine, merge tot de manutza, turuie toata ziua....rade, vorbeste in somn...
De cateva zile o tot lasam la bunica seara si noi iesim prin oras sa mancam....incep sa imi aduc aminte de cum era inainte....

Bibi, bine ca ai rezolvat unghiutza.
Elena, ai dreptate....mare leneveala pe aici...

Carmen si bb Maya Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Buna mamici!
Iselin , fata ta e tocmai bine, de unde ideea ca e prea grasa?
Elena, ti-am trimis nr dr.
Bibi, naspa cu unghia aia..brrr!
Voi mamici cu fetite fara gauri in urechi, ati revenit la sentimente mai "normale"? Le faceti sau nu gauri? Ca eu nu as vrea, dar cand ma uit la fi-mea...asa tunsa la chelie..zici ca e baietel! Dar nici gauri nu vreau sa-i fac, ca am eu fixul meu...offf!
Ati incercat cerealele cu cacao de la Nestle?
Mai vorbim,
Gio si Taisia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuta spune:

Astazi am fost si noi la doctor pentru consultatia de 1 an si gargaricioasa se prezinta cam asa: 11 1/2 kg si 79 cm.

Am facut vaccin, pina acum nici o reactie anapoda, sper sa fie bine. De saptamina viitoare trecem si noi pe lapte de vaca, cite putin sa vedem cum il accepta, dar cum o vad eu papacioasa si pofticioasa zic ca nu va avea probleme.

O treaba care m-a cam pus pe ginduri dupa discutia cu doctorita este modul in care ar trebui sa adoarma duduia mea mica (in general copiii la virsta asta).
Treaba nasolica este ca de aproape o saptamina gargarita mea se trezeste in fiecare noapte in jur de 3 si se pune pe plins. O las eu ceva vreme sa plinga dar cum sta bine cu plaminii slabe sperante sa se linisteasca. Asa ca fuguta la ea, luat in brate, bibileala, cinticeala, leganeala si mica mea adoarme. Ei bine, cum o pun in pat cum se trezeste si iar pune-te pe plins, asa ca singura solutie este s-o aduc in pat cu noi. Fireste, ea doarme bine-merci, noi doi stam ca betele in pat de teama sa n-o lovim, asa ca somn - ioc.
Pediatra zice ca nu e prea bine asa, s-o las nitel sa plinga, ma duc apoi la ea si-i vorbesc incet fara s-o iau in brate, o las singurica chiar daca bazaie si in 3-4 zile copilul isi revine la somn. Oare asa sa fie?
Zice ea ca treaba asta cu trezitul noaptea este si ca urmare a felului in care adoarme copilul seara, adicatelea la mine in brate. Bea lapticul si-apoi se cuibareste la mine in brate si-asa adoarme. Si ziua la fel facem.
Ei bine zice-se ca copilul trebuie invatat sa adoarma singur, dus in patut cind inca nu e adormit si lasat sa adoarma singur, pentru ca la virsta asta intervine si "teama de despartire" si fireste copilul adormit in bratele mamei la trezire se asteapta sa fie tot acolo si d-aia-i da cu plins.
Ti-ai gasit cu duduia mea: cum se vede in patut se si agata de balustrada si incepe sa o zguduie zdravan in plinsete de-mi pocnesc urechile. Cum s-o las sa plinga atit si-apoi mie mi-e tare drag sa o vad ca adoarme in bratele mele, inca e pui mic, timpul trece si clipele astea se duc, chiar asa sa fie de rau ca nu adoarme singura? Tare-s necajita pe tema asta, chiar m-a pus pe ginduri toata discutia si de-aia va intreb si pe voi: puiutii vostrii cum adorm?

Va pupacesc pe toate

Alina si Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Iselin, aceeasi perceptie o am si eu despre fii-miu, ca intelege tot mai mult. Sunt culmea, in definitiv e si firesc. Cu inghetata nu poci ca sa te cert ca ma simt cu musca pe caciula si eu. Guilty. Si noi ii dam biscutiti, dar ii cam aleg. Am gasit mai demult niste biscuiti speciali pentru copii de 1 an, dar nu mai dau de ei.
Grasi???? Hehe, e retotica intrebarea sau tu chiar te gandesti la asta? Nu grasi, mai, scumpi!
Bibi, ai tu scutire pentru suferinta crancena, dar o sa instig fetele sa va punem la index pe tine si pe Andra ca va intalniti fara noi. Auzi la ele, la semafor!
Ma, totusi cum a fost cu operatia? A durut rau?
Te cred cu dorul de David, dar stii cum te invidiez pentru ziua aia in letargie? Ma rog, facand abstractie de motive si circumstanta.
Ieri au venit bunicii in Bucuresti si sper sa-l pasez si eu pe Mihaita cateva zile.
Carmenutza, hehe, moare lumea cu Italica. Pe langa ce ai scris tu, am inteles ca si apa este extrem de calda. Numai bine pentru pitica. Pana pe 25 nu iese pasaportul si in mod normal, pe cai obisnuite? Sau cu cerere de urgenta, na. Cum sa nu iasa pana pe 25? Mistocel de tot cu Italia.
Gio, inca o data, multumesc.
Se poate sa mai fi scris tu, dar n-am retinut de ce nu vrei sa-i faci gauri in urechi. De mila?
Alinuta, Alexandra e in aceeasi zi cu Mihai, asa incat tin sa te felicit pentru 11,5 kg si 79cm, ca fac comparatia. Si cica fii-miu e baiat.
Pediatra ta are dreptate cu somnul. Mai demult postase Carmenutza un articol referitor la asta. Eu l-am salvat si ti-l trimit in PM. E interesant si gasesti solutii in caz ca esti decisa sa schimbi situatia.
Numai bine,

Elena, mami de Oana si Mihai
ne vedeti aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Salutare dragi mamici!
Azi e ziua mea si n-am chef de munca. Asa ca umblu creanga pe forum.

Aseara ne-am agitat, imbracat, imbarcat in masina, condus cei 12km pana la doctor ca sa facem Priorix-ul si am constatat acolo ca nu trecuse inca o luna in cap de la ultimul vaccin asa ca ne-am intors acasa. Bineinteles ca se facuse tarziu, trecuse ora lui Matei de culcare asa ca toata noaptea s-a trezit si a scartait. Asa imi trebuie daca sunt balalau si nu ma uit in caiet.
Maine ducem amandoi copiii la mama pentru "cura de mare". Am emotii, dar recunosc ca abia astept o dimineata in care sa nu ma mai scol la 6-6:30 si, mai ales, sa ies o seara in oras si sa merg la film la cinema.

Iselin, si Matei musca in joaca. Incercam sa-l dezvatam asa ca nimeni nu are voie sa se distreze cand e muscat, sau sa-l muste in joaca, si cand il vedem ca ia "privirea de animal de prada" il indepartam si ii explicam ca nu are voie sa muste. Aparent musca mai rar (sau am invatat noi sa ne ferim) dar acum vreo doua saptamani Ana a umblat cateva cu o urma de gura pe fund cateva zile bune.

Despre mers: tocmai am vazut un "poll" de la babycenter.com: 56% din baietii de 13 luni merg bine, 22% doar tinuti de mana, 10% merg cativa pasi, 7% traverseaza camera daca sta cineva sa-i prinda si 4% merg ince de-abusilea. Fetele sunt un pic mai avansate cu 1-2%. Matei a mers la exact aceeasi varsta ca si Ana 1 an si 8 zile, desi au urmat modele diferite: Ana a mers doar de mana iar cand si-a dat prima data drumul de mana a si inceput sa mearga, Matei a inceput sa faca 2-3 pasi prin casa de pe la 9 luni, dar nu a mers ca lumea decat cand s-a simtit sigur pe el.

Elena, Oana are role? Daca da, unde ai gasit asa mici? Noi i-am promis Anei role de ziua ei, dar nu am vazut inca marimea ei.

Alina ce inalta fata ai! Cat despre dormit doctorul are dreptate in felul sau, dar cam greu de pus in practica. Ai mei au fost diferiti din start, Ana a fost planta agatatoare si nu a vrut sa adoarma decat agatat de mami multa vreme (si acum mai se trezeste noaptea ma striga sa-i dau apa si pe urma zice "Daca tot esti aici, n-ai vrea sa dormi langa mine?"), in timp ce Matei a dormit singurel in pat de la inceput si nu vrea sa doarma langa altcineva, iar noi nu am facut mare lucru pentru asta - poate doar faptul ca atunci cand era mic-mic dupa ce ii faceam baie si ii dadeam sa manance lui mergeam sa-i fac baie si sora-sii, timp in care ramanea singur si plangea un pic iar pe urma se culca.

pe curand,
madishor cel lenesh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

Gio, fosta mea maestra avea o teorie proprie referitoare la gauritul urechilor. Sustinea ca este un obicei barbar si ca mult mai firesc i se pare ca fetita ei sa aleaga , in deplina cunostinta de cauza, daca doreste sau nu gauri in urechi. N-am stat sa rumeg prea tare ideea, caci al meu intr-un final s-a dovedit a fi baietel, iar la urmatorul copil, care 100% va fi fetita, am sa vad la fata locului. Daca ai vreo retinere, atunci nu-i face gauri i urechi si gata!

Elena, interventia u a durut caci mi-a facut doua injectii cu xilina. Dupa ce a trecut efecttul anesteziei m-a injunghiat putin, dar suportabil. Beleaua e ca se vindeca greu si nu cred sa scap depansamente mai devreme de o saptamana.
Daca esti invidioasa pe intalnirile noastre la semafor, fa bine si muta-te cu noi in cartierul muncitoresc Dristor. Acum ca ne-am descoperit vecine dupa mai bine de un an si jumatate de forumeala, dupa o intalnire in parc, dupa o cununie si un mot, poate o sa organizam si niste iesiri in IOR in we.

Madishor, din partea noastra si , LA MULTI ANI! si urari de viata lunga si fericita alaturi de sotul si minunatii tai copii!
Cand ai evocat obiceiurile nocturne ale copiilor tai mi-am amintit cu drag de o postare a ta in care ne descriai o seara cu copii tai (cea cu Mateias care sugea sau era marait si cu Ana exasperata ca facea pipi si ramasese blocata in sacul de dormit).

Alinuta, cu somnul nu stiu ce sa-ti zic. Eu sunt rea de somn si am fost mult timp suparata pe David care a supt de doua ori pe noapte pana la 4 luni. Regula pe care eu am instituit-o in casa a fost ca in timpul noptii orice comunicare verbala cu bebe este cu desavarsire interzisa, nu se aprinde lumina si nu se ia bebe din pat decat in caz de extrema urgenta( adica numai daca nu se potoleste dupa ce bea apa sau ceai, se inveleste sau dezveleste, dupa caz, dupa ce i se schimba pozitia, asta in caz ca a amortit pe o parte sau nu poate sa se intoarca singur pentru ca s-a inghesuit ca tolomacul intr-o margine a patului si numai daca repriza de 10 x shiiit, shittt nu da rezultatele scontate). Acum, privind in urma, parca regret educatia asta spartana a carui fan am fost.Culeg deja ce am semanat. Desi David este rac si latura lui sensibila ar trebui sa fie o dominanta a personalitatii sale, cu greu sta la bibilit si dragalit.

Carmenutz, si zici ca plecati in Italia?!? Bravos, natiune!

Bibi si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicol74 spune:

Buna mamicilor,

vreau si eu nr. tel Dr. Stanciu, ortoped Budimex,
mobil, fix ce o fi, de la cabinetul particular,
il are cineva ?

multumesc mult
teo si mami nicol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Buna fetele,

iaca sa scriu si eu repede inainte de concediu, ca dup-aia o sa am 2 saptamini de absenta motivata de mers la munte si la mare.

dupa cele 2 saptamini horror in care colegele mi-au fost in concediu, s-au intors dar tavalugul de pe capul meu a ramas. Marti l-am trimis pe Dani sa ia copilul de la Tantica ca eu am plecat pe la 8 si ceva de la birou (cind cu intilneala cu bibi, asa ca ne-am descoperit vecine-vecine, ca nu ne-ajungea vecineala din Breaza, care oricum e mai mica si ai sanse mai mari carevasazica, na ca si-n marele Bucuresti stam cale de 1 minut una de alta - o fi vreun semn???). Miercuri am plecat pe la 9 jumate de aici si am lasat copilul la bunici, cu gind ca renunt la iesirea mea de joi cu fetele ca sa stau cu el, dar nici asta nu s-a potrivit, ca ieri am plecat la 11 de la birou, iar acum ma gindesc ca poate plec miine..., ca tre' sa termin o gramada de chestii ca plec in concediu si n-are cine sa le faca (sau mi-ar lua un timp egal sa le explic ce si cum daca le las sa le faca colegele mele). Asa ca de copil nu mai stiu nimic decit ca e bine...
Luni seara a fost o prietena pe la mine si dupa ce-am culcat bb Luca ne-am apucat de birfa si carti, cu Dani of course. Pe la 11 jumate noaptea se aude un biziit specific dinspre camera lui Luca, ma duc cu gindul ca-n 5 minute adoarme la loc si revin la carti, il iau in brate, dar el, auzind pesemne ceva dinspre sufragerie, se da jos din bratele meu si o ia spre locul faptei, acolo dadea din gene ca o codana ca era orbit de lumina, dar, daca a vazut el ca-i rost de party, s-a instalat intre noi, i-am dat jokerii si i-a indoit in toate felurile, ne-a adus jucariile, a fost intr-o verva grozava, pe la 1 nu mai reuseam sa-l bag in pat ca tot mai avea ceva de zis si de facut. Cu chef de party genetic as zice, fi-miu asta....

madishor - la multi ani, doamna, sa fii fericita si sa ne ramii la fel de optimista!!!

bibi - deci de-aia e asa serios fi-tu, ca l-ai tinut la respect din fasa?!? Bravos, eu n-am prea reusit, cum m-am mai plins Luca e un alintat si lipicios, chiar prea mult ptr gustul meu care am fost intotdeauna o independenta... In rest, ai 2 saptamini sa te pui pe picioare, ca ma intorc si te scot in parc musai!

alinuta- bune sfaturile cu adormitul copiilor, dar Luca deja escaladeaza gratiile fara mare bataie de cap, daca-l las in pat nu fac decit sa risc sa-si rupa gitul, desi pina acum am avut noroc....

pup u,
Andra

http://www.geocities.com/luca_obejdeanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

La multi ani, Madishor! sa fii sanatoasa si voioasa si sa te bucuri de familia frumoasa!

quote:
Originally posted by madishor

Elena, Oana are role? Daca da, unde ai gasit asa mici? Noi i-am promis Anei role de ziua ei, dar nu am vazut inca marimea ei.

Da, ma, are si cu mana pe inima iti spun ca sunt mai mult decat binevenite. I-am luat acum 1 an jumate din Metro. Problema este ca stocurile sunt de obicei limitate la cele bune, probabil din cauza cererii limitate, trebuie sa te nimeresti cand au. Noi am pandit indelung la vremea aia.
Oana are Roxa, reglabile de la marimea 24 la 31 (sper sa nu gresesc, ca acuma e plecata cu ele la maica-mea). Initial i-au fost mari, dar nu i-au creat probleme.
Sunt firme care produc si numere mai mici, am vazut Rocesul si inca una care imi scapa acum. In orice caz, pledez pentru cele de firma, nu din snobism, ci pentru ca sunt foarte bune. Desigur si scumpicele. Ale Oanei au fost 2 milioane, dar le poarta de un an jumate de primavara pana toamna. Nici nu-ti imaginezi cat de bine mi-au prins si mie, nu numai ei. Pot sa merg cu ea si cu caruciorul pe distante mai mari, fara sa o aud ca a obosit, ca s-a plicitist etc. E urat afara, hai cu rolele, mergem la magazin, hai cu rolele, in parc, oriunde. Am avut si norocul sa-i placa si se descurca admirabil.
Cauta in hipermarketuri si la magazinele sportive. Am vazut acuma tot felul de modele si marimi.
Am uitat sa-ti zic sa nu te orientezi strict dupa numarul de la pantofiori ca rolele au un ciorapel inauntru, sunt mai rigide, faze de-astea.

Elena, mami de Oana si Mihai
ne vedeti aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Buna ziua mamici!
Am facut ceva pauza, ca doar e vremea concediilor, timp in care a venit si a trecut aniversarea primului anisor.
De acum suntem mari, tocmai de acee vin la voi cu o intrebare-rugaminte: adormirea copilului.
Si acum o legan pe picioare pe Alexia. A devenit foarte grea si pe zi ce trece nu o mai pot legana. Cred ca doar de vreo doua ori a adormit singura dupa ce si-a baut lapticul inaite de culcare, caci in rest... numai pe picioare. Eu pot spune ca m-am luptat din greu cu faza asta, mai intai adormea la san, apoi numai in brate si in final am recurs la perna si leganat pe picioare. Am auzit ca sunt copii care se cuibaresc in patutul lor si se culca. Pare a fi o imagine ideala, dar totusi...
Cine se afla in situatia mea? Cine a trecut de etapa asta si cum?

Daca refaceti lista, suntem si noi pe 22 iulie.

CriXia
http://community.webshots.com/user/crixia

Mergi la inceput