Constanta (12)
Raspunsuri - Pagina 12
sinzi_ana spune:
Narcisa ti-am vazut si eu copiii, sunt foarte frumosi...sa va traiasca! Vivien e maricica 10 kg la 6 luni! David dupa un an a facut 10 kg! Patrick cat are? E haios foc! Vorbeste?
Cristina, parerea mea (incercata pe pielea proprie) este sa ramai pe lapte praf...mi se pare mai sigur...cauta milumil 3, gasesti in farmaciile helpnet sau sensiblue (eu am vazut acum 2 zile la helpnetul din tomis 3), daca nu gasesti roaga pe cineva (daca ai cunostinte) sa iti aduca din Bucuresti, acolo trebuie sa se gaseasca!
Eu am auzit ca 90% din vacile din Dobrogea au TBC, prin fierbere baciclul se distruge, deci nu ar fi un pericol prea mare, dar riscul tot exista. Daca ii place cel de capra, si ai de unde sa ii iei, eu ti-as recomanda laptele de capra, singura problema ar fi ca trebuie sa ii dai un supliment de fier, laptele de capra favorizeaza anemia, dar e mult mai sanatos si mai indicat decat laptele de vaca.
Roxa cand il vad si eu pe bebicu (inca o data)? Mai ai poze noi?
Tania tu nu iesi in parcul Tabacariei? Cred ca nici nu o mai recunosc pe Bia!
Tania ce legume ii dai? Si cum le combini? Ai inceput cu legumele sau cu cerealele? Daca le vomita o solutie ar fi sa ii dai mai putin, 2-3 lingurite azi, 4-5 maine si tot asa...David a inceput si morocv si dovlecel, apoi am mai pus un pastarnac, o rosie, putina ceapa, cartof, ardei...dar dovecelul si morcovul i-au placut...
Am pus poze noi de la 18 luni si cu Mamica dulce si Marc:
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana
CRIXIA spune:
Fetelor, am cautat la multe farmacii sambata lapte Milumil 3, chiar si in Tomis 3 ( intr-adevar la HelpNet nu am intrat) la AlfaBeta, la Metro, MegaImage, in Sensiblu la casa de cultura. Peste tot raspunsul a fost: Nu , pana mi-a spus de la o farmacie ca vor fi ceva probleme o perioada.
Aseara am sunat niste prieteni care treceau prin Bucuresti si i-am rugat sa caute, dar nu cred ca s-au dus in Cora sau Carefour, ci in farmacie si nu au gasit.
Acum am gasit o punga la o vecina, dar spre sfarsitul saptamanii trebuie sa fac rost. Ne vin niste prieteni din Bucuresti pe litoral in we si am sa le spun lor, dar pana atunci am sa mai cautin Cta.
CriXia
http://community.webshots.com/user/crixia
dadi_t spune:
Narcisa, Sanzi- Bibi are 7kg si 70cm si nu pare slabuta. Am inceput diversificarea acum 2 saptamani si de 4 zile imi manaca f. bine suculetul format din: morcov,piersica,mar, pepene galben. Fiecare fruct i l-am bagat treptat. De doua zile ne chinuim cu supita din morcov, telina, pastarnac si ardei. Azi am incercat sa i le dau si pasate (legumele) , dar nu le vrea. Pare sa se inece cu ele, desi sunt date prin sita. O sa mai astept cu piureul si incerc de maine cerealele.I le bag in suc, in supa sau cu lapte propriu?
Ce usor era doar cu tzatzi....
O noapte linistita!
Tania cuAnduta(14sept'96)+ Bibi(14febr'04)
...si fam.Bugy
Oana spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
Eu am auzit ca 90% din vacile din Dobrogea au TBC, prin fierbere baciclul se distruge, deci nu ar fi un pericol prea mare, dar riscul tot exista.
Mey, fii serioasa, cum adica 90% din vaci au TBC, pai asta inseamna sa nu ne mai hranim copii deloc cu lapte? Ca dupa ce terminam cu cel praf trebuie sa trecem la cel de vaca odata si odata, nu? De unde ai auzit tu asa ceva?
Tania, si eu iau lapte de vaca imi aduce o tanti de la Lumina si dau tot 15.000 pe litru. Paul il bea fara probleme de pe la 1 an si ceva.
sinzi_ana spune:
Oana azi intreb...am auzit de la o tipa care lucreaza la spitalul de TBC din Palazu...Azi sau maine ma intalnesc cu ea si am sa o intreb mai multe. Acum nu stiu cat de adevarat este...dar am sa o iscodesc eu!
Oricum sunt putine sanse sa te infectezi de la un lapte infectat: Calea digestivă
Contaminarea se produce prin ingestia
de lapte și derivați de la vacile cu TBC.
Apariția infecției necesită cantități
enorme de germeni (de ordinul zecilor de
mii/ml) ceea ce în condițiile prelucrării
industriale ale laptelui este excepțional
de rar.
Sinzi si David
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana
roxanaz spune:
buna dimineatza si de la noi.
suntem bine, numai ca aseara ne-am cam agitat, frichinit, urlat si maimutzarit dupa baie. ii era prea cald, nu s-a lasat pina nu si-a scos caciulitza, dadea din picioare pina se dezvelea...ce mai, circoteca intreaga. a adormit frint de oboseala pe la 12 si a dormit neintors pina la 3. si acum e cam tot asa....ma duc sa ii dau de mincare, ca o scuipa pe suzi.
in rest totul ok.
va pupam pe toate!
narcisa spune:
Tania[/red, cam asa era si Patrick la 6 luni, eu zic ca e bine, Vivi a fost de la inceput mare, la 14-15 zile in carut, ma intrebau necunoscutii in oras, daca are in jur de 3 luni, legumele date prin sita, banuiesc ca sunt ca si cind ai baga blenderul in ele, nu? De ce nu-i dai si ceva in combinatie cu cartof, se leaga mai bine, chiar daca nu e ca piureul, ci mai subtirel, eu ii pun si putin unt, si le maninca bine. Si la Patrick am inceput tot cu legumele in combinatie cu cartof, si mai tirziu pe la 8-9 luni am inceput sa nu mai bag blenderul si ii pasam doar, incepind sa-i introduc si orez , paste si altele. Eu suc inca nu i-am dat lui Vivi. Cerealele nu le-a prea vrut, decit in sticla, cu lingurita nu-i era indeajuns de repede si tipa si se enerva, si avind in vedere ca e destul de grasunica, am hotarit s-o las pe lapte dimineata si seara, din moment ce-i ajunge, si nu se trezeste peste noapte......
[red]Sinzi, sunteti niste scumpi toti, tare dragalas e David, am vazut pozele, chiar asta vroiam sa te intreb si eu, daca David vorbeste; Patrick nu spune prea multe cuvinte, asa mai complicate, dar intelege perfect, cel putin asa da de inteles, amandoua limbile, pe mine m-a lasat tablou cind am fost in Romania, facea tot ce-i spunea mama mea, desi eu nu prea vorbeam asa de mult cu el romaneste, fiindu-mi prea obositor, dar acum mi-am impus s-o fac de cind ne-am intors; Cum stati la capitolul pamparsi? Si da si Patrick avea tot la 1 an 10 kg, dar Vivi deja imbraca acum la 6 luni, unele lucruri de anul trecut de la el cind avea 1 an si un pic. Cum maninca David? Eu ma chinui cu Patrick mai mult decit cu Vivi, si asta numai de citeva luni, nu maninca decit ce cunoaste, uneori ma exaspereaza, dar probabil asta e teribila virsta de 2 ani, de ex. azi de dimineata, dupa ce ca eram cheauna ca s-a trezit azi-noapte, visase urit sau era prea cald, si nu vroia sa adoarma fara lumina, i-am pus cereala cu lapte in castronelul lui si vroia sa manince neaparat singur, folosind lingurita drept furculita; nici nu ne lasa sa-i aratam si urla de nervi ca nu putea duce nimic la gura; abia dupa o jum. de ora a acceptat cu alte subterfugii din partea mea, jucarii etc. sa manince dat de mine. La 18 luni si Patrick inca minca aproape de toate. Asta e, are personalitatea lui deja, si se pare una destul de puternica, dar cu singuranta nu e numai al meu asa. Eu il las in pace, si sper ca vor veni si vremuri mai bune.
narcisa x Vivien 27.01.2004 Patrick 29.06.2002
narcisa spune:
Offf, Roxana, caldura asta, sa stii ca desi Vivi e nascuta iarna, eu caciulita de-abia reuseam putin dupa baie(ma refei in casa) sa i-o pun pe cap, in rest urla si tragea de ea pina desfacea singura nodul de la inceput; eu l-as usca bine pe Patrick cu prosopul si nu i-as mai pune-o e destul de cald. Eu n-am stiut ce era caciulita in casa la Vivi, nu vroia si pace, isi baga degetzelele la fundita facuta de mine la legat si tragea pina se dezlega singurica si o scotea pina la urma.
toate cele bune
narcisa
quote:
Originally posted by roxanaz
buna dimineatza si de la noi.
suntem bine, numai ca aseara ne-am cam agitat, frichinit, urlat si maimutzarit dupa baie. ii era prea cald, nu s-a lasat pina nu si-a scos caciulitza, dadea din picioare pina se dezvelea...ce mai, circoteca intreaga. a adormit frint de oboseala pe la 12 si a dormit neintors pina la 3. si acum e cam tot asa....ma duc sa ii dau de mincare, ca o scuipa pe suzi.
in rest totul ok.
va pupam pe toate!
CRIXIA spune:
Narcisa, ce bine ca esti iar printre noi! Ma bucur ca ai revenit! Uite, deja ne urnesti pe toti la discutii!
Roxana, ai zis "suzi", adica suzeta !?! Ma mir ca a luat-o asa repede! Noi am incercat in perioada colicilor, si nu a vrut deloc suzeta, tocmai pe la 3 luni am reusit. Spun am reusit pentru ca era singura alternativa fata de deget.
Dady, multumesc mult pentru oferta laptelui de vaca! Nu se pune problema achizitionarii, am un vecin de garaj care creste la curte niste vaci si chiar mi-a spus daca doresc. Totodata am si surse la Lumina, ca si Oana, caci acolo am casa parinteasca si pe tatal meu, si vecini cu vaci si capre.
Vreau sa va zic ceva, dar sa nu da-ti cu pietre in mine: mie nu-mi place lapticul de la tzatza vacii, ci cel de la oras - pasteurizat.
Nu radeti de mine, va rog, dar de cand ma stiu( poate pentru faptul ca am avut la dispozitie sursa)nu l-am suportat. Iar cand m-am maritat si am inceput sa cumpar pasteurizat... as turna la greu!
Sper ca copilei mele sa-i placa, ca si tati e tot in echipa mea( cu toate ca el nu a fost in situatia mea).
CriXia
http://community.webshots.com/user/crixia
narcisa spune:
Crixia, sa stii ca nici mie nu-mi place laptele de vaca sau capra direct de la sursa, prefer tot pe cel pasteurizat,motivul nu-l stiu, asta e fiecare cu gusturile lui. Apropo de suzeta ai mei au luat-o amindoi din a doua-a treia zi in spital; daca nu aveai tu, iti dadeau una sterilizata de la ei, obiceiul casei, ca sa stea puiul mai linistit la cintarit, inainte si dupa alaptare pt. a constata cit a baut(scriau in permanenta).
narcisa x Vivien 27.01.2004 Patrick 29.06.2002