Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (5)
Raspunsuri - Pagina 6
norris spune:
buna , bebicul meu e nascut pe 29 mai !
acum e un flacau de doua luni, care gangureste toata ziua si rade la noi..
citesc cu placere discutiile voastre..poate incet incet ma integrez si eu..va pup
mama lui norris
norris spune:
buna,
am trecut cu bine de vaccin, dar doua zile am fost cu febra si agitati...mie nu mi s-a zis sa ii dau imediat paracetamol, sau altceva, mi s-a zis ca dupa acest vaccin nu face febra..adica m-am culcat pe o ureche si m-am trezit cu copilulurland de durere...dar bine ca am trecut de priml hop
sa vad cu pun si eu o poza de a lui pe net, sa vedeti ce dulce este..
va pup
norris spune:
mamica_de_mai , sa iti dau un leac impotriva tusei, folosit de mine cand eram gravida,. cu toate ca s-ar putea sa il stii
iei cateva nuci intregi, le spargi, si le pui la fiert intr-un ibric, pana scade apa la jumate, apoi bei ce ramane
sau
pui ceapa cu tot cu coaja la fiert si la fel o lasi sa scada si apoi bei ce ramane cu miere de albine...
sau...
bei ceai de cimbru
vad ca ti-am dat trei sfaturi, nu unul cxum am zis...poate merge vre-unul...
madutza spune:
Norris, multumesc pt. sfaturi. Ceai de cimbru beau si eu, dar nuci nu am ca l-as incerca si p-ala. Nu te-am trecut pe listutza inca pt. ca nu aveam destul de multe date. Esti binevenita printre noi si asteptam intrebarile tale si de asemenea speram sa te simti bine in randul nostru. Ma bucur ca ati trecut cu bine peste vaccin.
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003
Lauraa spune:
quote:
Originally posted by Irinusha
[
Lauraa, mie moasa (tot in Germania ;)) mi-a spus ca-i mai bine sa-l tin pe o parte - sa nu se innece in caz ca vomita - si pot sa-l tin pe burta (pana cand isi tine singur capul), dar doar pe pieptul meu, ca asa nu uita sa respire - chestia cu moartea subita e mai mult la baieti si nu se cunoaste inca cauza, se presupune ca bb-le uita sa respire. Din momentul cand bb-le isi tine capul timp de cateva secunde bune, sau il intoarce singur, atunci poate fi lasat si pe burtica. Eu iti spun doar ce mi-a spus moasa ...
Irinusha, eu cand am zis ca asa se recomanda in Germania nu m-am referit la O MOASA ci la recomandarile oficiale date de "Bundeszentrale für gesundheitliche Aufklärung" Köln, unde se da sfatul de a evita alta pozitie de somn pentru sugari in afara de cea PE SPATE pentru a evita Sindromul de moarte subita la sugari. Intr-adevar se zice ca atunci cand copilul se intoarce singur poate fi lasat sa doarma asa cum vrea el. Dar, pana la varsta de 1 an este recomandat sa fie pus la culcare pe spate. AM pus-o si eu de doua ori pe burta la culcare dar ziua si sub supravegherea mea atenta . Desigur ca fiecare face cum crede, mie mi s-a parut curios ca in Ro se recomanda aceasta pozitie care aici e evitata... In mod normal nu m-as fi bagat la sfaturi dar in cazul asta miza e prea mare ca sa stau deoparte si sa nu le spun fetelor despre riscurile acestei poziti.Sigur ca sunt extrem de multi copii care au dormit pe burta si nu au murit (eu inclusiv) dar cand exista un risc nu cred ca cineva vrea sa si-l asume mai ales cand il cunoaste.
Madutza, iti e mai bine? Cred ca pe mamele care alapteaza le ataca bolile mai crunt pt. ca sunt probabil mai slabite... Insanatosire grabnica!
Bun venit pentru Sandra20, Paloma si Norris!!!
Sandra, intreb si eu!: 7900 g la 2 luni??? Ioi!!!
Fetelor,eu cred ca o vreme o sa iau o puaza de la forum,sunt necajita la Lara nu mananca si imi cade cam cu noduri sa vad cum cresc alti bebei ca din apa si bubulina mea nu vrea sa pape sa creasca si ea. Explicatia e ca e prea curioasa si nu are rabdare sa stea la san, i se distrage atentia la cel mai mic zgomot se intoarce sa se uite,e ca argintul viu. Mai nou fac bezna in camera inainte sa o alaptez ca sa nu se mai uite nici macar la mine. Stiti cum face? ia sanul in gura, trage de doua ori ,il lasa si se uita la mine si rade si gangureste : îg,ghe,arghhh,ka,hrhh. Mie mi se face rau cand vad ca nu mananca... Am fost si la dr. si e totul ok cu sanatatea..asteptam zile mai bune...
norris spune:
multumesc pentru primire!
vreau sa va zic si eu ceva ce vad ca mai face bebicul meu.el suge destul de agitat, pana nu isi trage toate besinile nu suge binesi se tot agita, iar uneori, cand se apuca si el de supt, il vad ca trage trage pana nu mai are aer se preste , isi da seama ca e ceva in neregula , mai inceraca sa traga o data si ajung sa ii smulg tata din gura, si sa ii dau cateva palme pe spate, ca sa dea drumul la respiratie...ma rog, incepe sa respire, dar incepe sa si planga nitel, ca , probabil il doare ceva...ori numai se sperie..
va scriu asta pt ca ziceati ca baietii au mania asta , sa uite ca sa respire...
asta se intampla macar o data pe zi...
apoi suge mai departe frumos(bineinteles, daca si-a tras parturile de rigoare))))
iar de imunitate, asa este, noua ne scade iar la bebici creste...acum am o negralgie de ma doare si o ureche, si maselele , de imi vine sa urc pe epreti, si am trecut pe ampicilina , paracetamol..daca stiti sfaturi, tot babesti,sa imi spuneti si mie, ca nu de alta, dar daca eu iau pastile, asa ii dau si lui bebitza, care nu are nevoie...
va pupic
cristina
madutza spune:
Laura, mult succes cu Lara! Asteptam vesti bune cat de curand!
Ce sa zic si eu? Iar stau pros cu laptele din cauza racelii cred si nu mi se umple sanii nici dupa 6-7 ore de somn noaptea. Dimineatza ii papa si apoi sa vezi ce mai tragem de ei toata ziua si ea numai cu pumnutii in gura...Seara abia am ce sa ii dau sa pape dupa baitza. EEE,asta este, pana nu urla de foame nu ii dau completare. Ideea e ca ea nici nu doarme toata ziua si sanii nu prea au timp sa se umple pt. ca ii exploateaza.
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003
norris spune:
laura, copilul tau urla de foame?cred ca nu...
daca nu vrea sa manance las-o sa ceara ..si sa manance cand vrea ea.
incercati sa mancati banane , marar, care dau aroma laptelui, si bebeii trag mai cu pofta...al meu linge sfarcul ca pe inghetata , d eintelenesc in pozitia DE SUPT...il alaptez culcata langa el, ca asa ne intlegem cel mai bine...
va pup
iuliana c spune:
Buna mamicute harnicute!
Bine a-ti venit in Norris,Paloma,Sandra!
Madutza insanatosire grabnica!Eu stiu ca remediu pt. tuse feli de cartof taiate rotund si stropite cu putin spirt si apa puse intr-un prosop si cu el iti infasori gatul sau intr-un saculet(sa fie cu tesatura deasa, sau un ciorap...)sare incalzita si il ti pe piept.La mine mergea cate odata,ma calma si scapam de tuse.
Laura, o sa recupereze Lara! Daca nu plange inseamna ca nu ii este foame...
Irinel felicitari pt Strunfuletul grasunel
Sa spun si eu cat are Rares al meu la cele 7 saptamani? Are 4,350 ( nascut cu 2,900)
Mona distractie placuta!
Nally cum a fost nasica?
Eryka incearca sa o scoti pe Ayumi dimineata devreme sau seara,cand banuiesc ca este si la voi mai racoare.
Pietricico sa iti traiasca mica crestina!
Sandra am vazut pozele cu baietelul.Este o albinuta tare dragalasa
Fetelor sa va spun ce a facut azi Dan.Cand ne-am intors de la plimbarea de seara ,tati 'lu Rares a potrivit apa pt baita gamaliei in cada.Nu va spun ce curios era Rares cand il plimba Dan prin cada si avea ochisorii larg deschisi si tare mult i-a placut,iar eu am facut pe cameramanul .Dupa asa o baita,baiatul meu a mancat repejor si nani la greu...de obosit.
Iuliana & Rares(12 iunie)
Eryka spune:
Neatza mamicutze
Mamici dragi voi mai ave-ti ceva scurgeri?Eu parca sa zic ca mai am asa putin cei drept sunt mai albicioase,o fii normal?Imi cam fac griji ca ne-am reinceput si activitatile si sper sa nu afecteze cu ceva,ce parere ave-ti? Ayumitza mea si-a marit programelul de somnic ,de la 7 ore am ajuns la 8 ore pe noapte ,uraaa mey fetelor aproape ca nici nu simt ca am bebe in casa.Doamne ajuta sa ramana asa o fetitza cuminte ,cu Ayumi de colici nici nu am stiut ,bine ca am trecut si de perioada aia ,banuiesc ca daca pana acum timp de 2 luni nu a avut ,inseamna ca de acum pot sta linistita,nu?
Sandra20 bine ai venit printre noi ,te asteptam cu vesti .Ce bebic voinicutz ai ,sa-ti traiasca .In ce zona stai?Tu i-ai facut vreun vaccinel pana acum?Madutza harnicutza la scris ca intotdeauna ,de laptic ce sa-ti zic?Ufff ca si mie mi-a cam scazut productzia ,in curand cred ca nu o sa mai am deloc ,noroc ca accepta ayumi si bibe si tzitzi.Iuliana cameraman ai?Iuliana tu parca aveai ceva probleme cu hemoroizii?Ce ai facut,ai scapat?Da-mi simie un remediu ceva ca si eu mai am din cand in cand si cu toate ca mi-a adus mami meu Hemorzon si m-am tot dat cu el,tot mai am din cand in cand probleme ,si auuu ca tare rau mai este .Lauraa te asteptam sa revii si bineanteles fara problemutze.Norris felicitari pr primul vaccinel si iti doresc sa treaca cu bine si peste celelalte.Irinel pupicei la strumfulet ,mey mey ce a crescut ,felicitari .Nu-ti mai face probleme ca a pus un pic mai multicel ,lasa ca e foarte bine ,mai rau era daca nu punea,nu?Pietricico sa-ti traiasca crestina ,cum a fost la botez?Cred ca a fost cuminte Ingrid ,nu?Hai vin-o cu vesti.Nally nasica scumpa ce faci?Monet iubita,te-ai distrat?Ai dansat si ptr. noi?Alina uff cu dormitul la bebeii ,si a mea face la fel cateodata ,asa bine sta in bratze la mine ,se face cat un ghemotoc ,si se baga in sufletul meu ,iar cand o pun in pat da sa se trezeasca ,dar atunci mai stau cu mainile un pic pe ea si cand vad ca a adormit la loc ,imi trag mainile usor si gata liniste si pace.Paloma bine ai venit printre noi .
Eryka & bebelusha Ayumi (03.iunie.2004)