Unde sunt musulmancele mele(partea a II-a)
Raspunsuri - Pagina 9
maryam spune:
DE unde e sotul tau...ca seamana la replici cu al meu..., cand e cu noi, ma trimite pe mine sa "rezolv" situatiile de criza,iar cand vine de afara numai cu pitica zice"maram, gata, fara tine numai eu cu ea nu mai plec...stii ce mi-a facut...?"si uite asa, vreau nu vreau semnez prezent si dimineata si seara si in we, pe baricade non stop...ptiu, ce viata...dar am invatat ca nu-i bine sa fii nemultumit, asa ca...pst!sa ai grija te tine...te pup.
quote:
Originally posted by dodo
Mey, mey, chiar e liniste la galerie..Hai sa semnez condica de inceput de saptamina...W/end-ul a fost fructuos pt. pitic si s-a lasat cu dureri de sale si de cap pt. ma-sa, ca ta-su, ca sa nu se enerveze, o baga pe mami la inaintare in lupta de convingere a incapatinatilor. Am fost sa vedem daca marea e tot acolo, am fost si in peninsula sa vedem yacht-urile si ne-am "lipit" de terenul de joaca pt. copii unde era lumeeee! Noroc ca si jucarelele erau multe, nu se certau pe ele, dar baiul a fost sa-l convingem sa plecam odata acasa, nu de alta da' aproape ne dovedise sa ne tinem dupa el sa nu se piarda! Si pe deasupra ne apucase o foame, ca toata lumea venise pregatita, cu BBQ, sandwich-uri, beuturi, alea, alea, noi, ioc, ca nu credeam sa fie sederea asa lunga(aveam ceva de rontait dar s-a dovedit insuficient). Am incercat cu promisiuni, ca mergem la Pizza Hut, ca aia, aia..nimic n-a functionat.Pina la urma salvarea a venit de la masina cu inghetata, care cu surle si trimbite a adunat toti copiii si asa am reusit sa-l dezlipim de-acolo. Bineinteles ca a adormit pe drum la intoarcere, asa ca pas la Pizza Hut, in schimb, cum am oprit masina, a facut oki si gura mare sa mergem din nou. Ta-su a declarat ca el nu mai iese cu noi nicaieri. Si uite-asa, am ajuns ca-n RO, sa viu la serviciu sa ma odihnesc dupa w/end, ca aici (ca si acolo dealtfel)te iau de odihnit si tu esti capiu. Pe bune, de multe ori regret zilele cind stateam acasa si-mi aranjam treburile cum imi venea mie pe chelie
Hai ca am dat semnalul de inceput de saptamina, va astept si pe voi sa semnati condica!
"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam
amoodia spune:
salutare fetele
mi-a fost dor zilele astea de voi mai ales ca aici nu am pe nimeni.
eu am fost zilele astea in germania si mi-am facut cumparaturi pentru bebel(patut, carut si toate alea) ca la noi costa cat nu face, si acum stau si ma uit la ele si vreau sa le scot din cutii si nu ma lasa sotul ca si asa avem apartamentul mic.voi ce mai faceti?mai ce copii dragalasi aveti. sper si al meu sa fie nazdravan.
mariana felicitari pentru decizia de a deveni musulmanca.sa stii ca eu cand am devenit musulmanca am intampinat mai multe greutati din partea musulmanilor decat din partea familiei mele, asa ca ai grija si tu ca poti ajunge sa urasti islamul.
pupici tuturor
dodo spune:
quote:
Originally posted by amoodia
....sa stii ca eu cand am devenit musulmanca am intampinat mai multe greutati din partea musulmanilor decat din partea familiei mele, asa ca ai grija si tu ca poti ajunge sa urasti islamul.
Amoodia, poti sa dai ceva exemple? Ca suna ciudat, n-am auzit pina acum de asa "primire" din partea comunitatii musulmane. Sau poate te referi la soacra? Hm..posibil. A mea e de treaba, are si ea hachitzele ei dar in general e OK, m-asteptam sa ma puna "sub lupa" cin am fost anul trecut in vizita pt. prima oara la ea acasa, deci "in deplasare" dar n-a fost asa deloc. Hai ca m-ai facut curioasa, da-ne ceva "mostre", daca poti, sa ne mai "cizelam" si noi.
Maryam, nu conteaza tara de bastina sau religia, treaba cu "bagatul la inaintare" cred ca tine de specia lor de "masculi", de ce sa se lege la cap sa arbitreze? Las' ca rezolva mami, ca ea e desteapta si le stie pe toate, mai ales cum sa manevreze "naravashii"
amoodia spune:
ehhh Dodo daca incep sa spun nu mai termin si nu e bine sa fac barfa
dar oricum sotul meu e genul de barbat care cred ca inca mai are cordonul ombilical legat.au fost momente cand am simtit ca religia asta ma indeparteaza de parintii mei. mereu auzeam E HARAM SA FACI ASTA si in acelasi timp vedeam ca e halal pentru ei sa faca aceleasi chestii.sunt multe de spus, dar ajunsesem intr-un moment cand m-am gandit sa ma reintorc la crestinism, caci de cand devenisem musulmanca erau numai presiuni asupra mea si asupra casniciei mele si multe probleme pe care nu le avusesem cand eram crstina.plus ca de multe ori mi se faceau apropouri indirecte STII AM AUZIT CA ESTE IN ALEPO O ROMANCA. MASHALLAH POARTA NUMAI NEGRI SI ISI ACOPERA FATA SI MAINE SI A SPUS CA MAFI MAMA MAFI BABA. EA IL VREA DOAR PE SOTUL EI.am ramas proasta cand am auzit vorbele astea si am dat si eu replica ca poate pe femeia aia familia nu o mai vrea de cand s-a convertit si nu are alta alegere dar pentru mine mama e cea mai importanta si chiar daca ea nu ma vrea eu tot o vreau. pot sa spun ca parintii mei sunt mult mai musulmani(chiar daca sunt crestini) decat multi dintre musulmani. cand ne-am casatorit am ramas cu soacra-mea vreo 2 zile acasa singure( era in vizita la mine) si tot asa un alt apropo: STII DORA EU AM O VECINA RUSOAICA SI EA DE CAND S-A CASATORIT LOCUIESTE NUMAI IN SYRIA SI COPILUL LOR VORBESTE NUMAI ARABA. SI DE OBICEI COPILUL VORBESTE NUMAI LIMBA TATALUI.si i-am raspuns PAI SI DACA MA DUC IN ROMANIA CE SA FAC? SA TRADUC PARINTILOR CE SPUNE COPILUL? si ea mi-a zambit foarte frumos si mi-a spus EH LAKAN(DESIGUR). atunci tot in gluma i-am spus PAI ATUNCI FACEM ALTCEVA.EU IL INVAT PE COPIL ROMANA SI CAND VENIM IN SYRIA TRADUCE SOTUL PENTRU AMANDOI si am plecat din camera ca simteam ca-mi curg lacrimile.cand a venit sotul si i-am spus de discutia cu maica-sa si a intrebat-o daca e adevarat a spus ca nu am inteles eu bine ce a vrut ea sa spuna si ca chiar i-a spus sa-l invatam pe copil ambele limbi.de atunci mi-am scos-o de la inima cu toate ca o iubisem foarte mult. am vazut ca e cu 2 fete.acum ne-a vizitat iarasi si ne-a spus tot in gluma SA NU VORBITI CU COPILUL MAI MULT DE O LIMBA CA SE PROSTESTE.plus multe multe altele. sotul meu la inceput imi dadea bani si mi-a spus sa fac ce vreau cu ei si eu am preferat sa-i trimit parintilor mei, asta pana cand a alfat soacra-mea si i-a spus DA CE EA S-A CASATORIT CU TINE SA-SI AJUTE FAMILIA?dupa aia i-a bagat in cap ca e haram sa dea zaka parintilor mei si multe chestii din astea, cu toate ca noi ii trimiteam banii pentru zaka in fiecare an soacra-mii sa-i dea saracilor in syria, deci nici nu se discuta ca eu dau zaka parintilor mei.cumnata-mea mi-a spus o data o poveste despre o femeie care era convertita si s-a dus la profet( pacea fie asupra lui) si i-a spus MAMA MEA NU MAI VREA SA STIE DE MINE. EU CE TREBUIE SA FAC? si profetul i-a spus TREBUIE SA O VIZITEZI SI SA-I FACI CADOURI SI SA O CINTESTI.cand a auzit soacra-mea ca mi s-a spus povestea asta s-a enervat si i-a spus cumnata-mii PENTRU CE I-AI SPUS ASTA? SA O FACI MAI PUTERNICA?
uneori stau si ma gandesc cum se poate ruga de 5 ori pe zi, citi qoranul si mereu o auzi ca recita din quran si cu toate astea are atata rautate in ea si atata falsitate?nici nu e de mirare ca ne urasc majoritatea oamenilor. cum sa le aratam noi ca islamul e religia perfecta cand avem quranul in fata noastra si ne invata sa iertam, sa-i iubim pe cei din jur si noi aratam numai gelozie si rautate.
cel mai ciuda imi este ca atunci cand am fost prima data in syria si parintii mei mi-au spus ca nu mai vor sa stie de mine soacra-mea s-a purtat atat de bine cu mine si sincer o iubeam ca pe maica-mea. acum realizez ca de fapt ea s-a bucurat ca ma renegau parintii, caci ar fi ramas numai ea in atentia noastra, dar cand maica-mea m-a vizitat in acelasi timp cu soacra-mea au inceput toate problemele, ba chiar voiam sa divortam.
chiar si acum ma lupt sa-mi gasesc calea spre allah si sa incerc sa nu mai judec islamul dupa oameni ci dupa ce scrie in Quran.
dodo spune:
Mi-ai inveselit ziua!! Pai draga mea, astea sint sageti "socresti", du-te pe topicul fetelor despre soacre sa vezi si ce spun ele, sa te racoresti!
Acum, pe bune, de citi ani esti cu sotul tau? Si de citi ani ai trecut la islam? Astea sint 2 intrebari de baza, pt. ca o casnicie se consolideaza in ani buni..La fel si credinta...Tu cauta sa citesti ce scrie in cartile despre islam (nu orice carte, ci cele editate de Asociatia Musulmana din RO-parca tu ai intrebat, citeva pagini mai in urma, cum sa comanzi Coran-ul in lb. romana?-Daca nu tu, du-te putin in urma sau pe topicul vechi despre musulmance, nu mai tin bine minte, si vei gasi cum sa iei legatura cu Asociatia pt. comandarea cartilor). Lasa vorbele veninoase deoparte, esti si mai sensibila acum, fiind, asa ca te faci ca nu auzi, o sa fie mult mai bine. Dupa 15 ani (cum avem noi), ai sa vezi ca deja nu te mai impresioneaza comentariile "binevoitoare", asa ca..rabdare si tutun! Soacra ta se va schimba si ea daca va vedea ca tu intr-adevar tii la sotul tau, la copilul tau, acum e abia la inceput, da-i timp..sau si mai bine, cauta sa o atragi de partea ta, intreab-o cum se gateste aia, aia, ai sa vezi ca o sa-i placa, mai ales ca o sa se laude apoi ca de la ea ai invatat
Cit despre haram si halal, exista o carte in lb. romana "Permis si interzis in islam", iti spun miine autorul, in care se explica pe intelesul oricui ce este permis si ce este interzis in islam si de ce. Nu te lasa, noi sintem pe-aproape!
Kmy889 spune:
Ma primiti si pe mine?De cateva zile am descoperit forumul si unele discutii mi s-au parut chiar captivante.Am citit pana au inceput sa imi lacrimeze ochii,de parca eram hamesita.Si abia m-am dezlipit ca sa va salut.
Camelia si Tasneem
Keep walking!
Kmy889 spune:
Ma primiti si pe mine?De cateva zile am descoperit forumul si unele discutii mi s-au parut chiar captivante.Am citit pana au inceput sa imi lacrimeze ochii,de parca eram hamesita.Si abia m-am dezlipit ca sa va salut.
Dodo am vazut ca sotul tau este de aici!Vreau sa te intreb, este localnic sau doar rezident?Daca nu e prea personala intrebarea.Si cum ti-a placut aici?
Camelia si Tasneem
Keep walking!
anca67 spune:
va pup,fete dragute.mi se pare ca nu v-am "intalnit de-o vesnicie".
maryam,din pacate,dupa cum am scris deja,am cautat peste tot scrierea ta.N-am gasit-o si tare mult as fi vrut s-o citesc.Eu locuiesc acum in Deraa,asta e in sud estul Siriei,si chiar asa,catanule,tragem zilele astea o caldura...Dar,in general vremea e destul de placuta.Culmea,numai in septembrie sunt vreo 10 zile fff calduroase...si asta se repeta in fiecare an de cand am venit aici.
multumim frumos de urari,gulshan,asemeni si tie si puiutilor tai care sunt tare draguti.Sa dea Dumnezeu sa fim sanatosi sa ne bucuram de ei cu totii.Eu sunt ieseanca,da,si nu mai locuiesc deja de trei ani acolo.Dar stii,noi s-ar putea sa ne cunoastem oarecum, daca si tu frecventai centrul islamic,cam cu 3-4 ani in urma,la lectii,la sarbatori?...
Cat despre problemele tale,Amoodia,draga meaaaa...cred ca fiecare din noi am trecut prin asta,inca zi merci ca nu trebuie sa traiesti zi de zi printre ei ,atunci sa vezi cum e!!!!!!!!!
Eu,multumesc lui Dumnezeu zi si noapte ca mi-a dat un sot cu "scaun la cap",ca altminteri,nu stiu cum ar fi evoluat lucrurile,probabil spre nefericirea copiilor.Sa nu ma-ntelegeti gresit,nu-mi pare nici o clipa rau ca am venit,si daca ar fi sa iau in calcul macar siguranta fetelor mele si respectul de care ma bucur eu ca femeie,pe strada si in orice loc as intra,ceea ce nu e putin lucru,nu-i asa? Si o spun asta in gura mare ,ca sa auda si cei care spun ca aici femeile sunt desconsiderate.Este foarte fals,as spune mai degraba ca barbatii sunt asupriti!!!!!!!!!Sa nu radeti,sa stiti ca am dreptate in 80% din cazuri.Si as putea sa aduc mii de argumente in sprijinul afirmatiei mele,dar mai bine nu,nu-i asa fetelor?
Cat despre soacra ta,daca nici sotul nu-i de partea ta,cel mai bine e sa incerci sa nu pui la inima aceste mici sau mari rautati,sa arati ca nu-ti pasa,e ceea ce-o poate oftica cel mai tare,crede-ma.Si in masura in care stapanesti limba sa n-o lasi fara raspuns.In general ele asta vor,subiecte de discutie,oricare ar fi ele.Iti dai seama,ziua e lunga...si putina barfa o face sa treaca mai repede,nu-i asa?...Arabii,in general apreciaza persoanele cu dar narativ,doar au cele mai frumoase povesti...
Daca,cum bine spune Dodo,mai pui si putina dorinta de-a prinde ceva din "vastele ei cunostinte culinare" sigur vei deveni in scurt timp cea mai buna nora.
Si inca ceva,nu face greseala sa te pui intre ea si sotul tau!!!!!!!E si inuman de altfel,oricum ar fi ,e mama lui.
Depre minciuna(careia aici i se spune a inveli frumos un lucru neplacut),perfidie,mai multe fete...pai draga mea astea sunt "calitati"specifice intregii zone mediteraneene,asta e.Nu poti schimba naravuri milenare.Daca te incalzeste cu ceva,pot sa-ti spun ca partea asta nici macar sotul meu,originar de aici,dar trait 20 de ani in alta parte,n-o mai poate "fuma",dar ce sa facem,punand in balanta cu alte lucruri formidabile aici,inchidem si noi ochii.Despre cum esti privita de alti musulmani?...sa-ti spun ca pe mine si acuma ma felicita cumnata-mea(a se intelege sotia fratelui,ca multumesc lui Dumnezeu,soacra-mea,fratii si surorile lui barbata-meu sunt niste oameni absolut deosebiti,cu foarte mult bun simt)de pasti si de craciun,si asta nu din greseala...nuuu,ci ca sa-mi arate ca ea nu ma considera musulmanca.Ce vrei,fel de fel de oameni.Eu cred ca daca ai credinta in Dumnezeu si incerci sa cunosti cat mai bine islamul adevarat si sa-ti educi copiii in spiritul sau real,e OK.
Hai ca v-am tinut mult. Va pup pe toate si sper sa ne mai "intalnim "curand.
cybip spune:
Buna fetelor!
Imi permit sa intru si eu in comunitatea voastra avand in vedere ca am trecut la religia musulmana de putin timp, si anume de 8 luni, dupa casatorie.Sotul meu este o minune de om, are rabdare cu mine si ma iubeste enorm. Problema mea este ca nu stiu deloc limba araba, nu am fost in stare sa invat nici macar un cuvant (noi doi comunicam in engleza)si nu am nici cu cine sa vorbesc in afara de el. Mi-as dori de asemena sa incep sa ma rog, stiu ca este un intreg ritual, mi se pare ata de greu...oare de ce nu reusesc sa ma mobilizez? Voi cum ati reusit sa invatati limba araba?
Va rog din suflet, ajutati-ma cu niste sfaturi...
tuturor si numai bine!
Catan spune:
Bun venit fetelor noi ,speram sa va simtiti bine in gasca noastra.
Amoodia eu zic ca trebuie sa treci multe cu vederea ca si soacramea avea o perioada ziceai ca-i lunatica rau.Imi venea sa mi i-au cimpii cite timpenii debitaodata mi-a batut si mie soacramea apropoul cum ca mi-ar sta bine cu hjebul.Cumnatamea imi daduse un batic d ela ea ca vroiam sa ma rog si erau mai multe fete si atunci cind am terminat rugaciunea ea mi-a zis bilbaik ctirr il hjeb.Adica iti sta bine cu hjbe ya Caty.
Dar eu i-am raspuns ca nu a venit inca timpul ptr hjeb in inima mea nu e clar ca trebuie sa port hjeb si nu ma gindesc acum la asa ceva.Poate cind oi fi mai baba
Altadata din perlele lui soacramea ,ca nu vrea eu sa vorbesc cu sotul in romaneste ca noi vorbim de ea si ea nu intelege limba
Multe chestii m-au deranjat si pe mine dar eu aveam avantajul ca ti-o puneam repede la respect vorbind limba f bine.Ele m-au invatat sa vorbesc si le parea rau ca nu-mi mai tacea gurita
Amodia las-o pe soacra ta sa vorbeasca cit vrea important este casnicia ta .NU o lasa sa te influenteze nici un pic.
Text
Anca tu ai zis ca te sunau sa te felicite de Craciun si Pasti desi stiau ca esti musulmana?
Hai ca asta e chiar culmeaDodo tu esti mai veche in mariaj ai mai multa experienta in cele socresti
Eu mis- de vreo sase ani maritata ,dar am si eu experiente socresti destule.
Cybp iti trebuie vointa mare sa inveti araba si nu este pe cit de grea apare .
Ptr a invata sa te rogi iti treubie cineva sa te ajute ca sa poti sa pronunti corect rugaciunile,care sint 5 la numar .Dohor ,Asr si Isha sint la fel -4 rakat ,soboh doua rakat si maghrib 3 rakaat.
Hai va pup dulce .
[red]Ieri piciul a facut 4 ani .Are mama baiat mare.Sa ne traiasca copiii.Va pupam dulce.[size=5]
http://community.webshots.com/user/catya106