Unde sunt musulmancele mele(partea a II-a)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca67 spune:

bun venit prietenelor noastre noi.Draga Monica,raspuns la mare parte din intrebarile tale gasesti pe site-ul www.islam.ro.Cum se face rugaciunea,ce trebuie sa spui,scris in araba,dar cu caractere latine,astfel incat poti citi cu usurinta,precum si traducerea in limba romana a rugaciunii...multe ,multe lucruri deosebit de interesante si te asigur ca baietii care au lucrat la conceperea site-ului sunt foarte bine documentati.Acum,cred ca poti face prin ei si o comanda a Coranului in limba romana,care ti-ar fi de mare folos.Daca nu,il poti obtine de la oricare din sediile lor din tara,atunci cand vei vizita Romania.Adresele sunt tot pe acest site.Sau,daca vrei,eu iti pot trimite pe mail cate putin din traducere,pana terminam.
Sotul tau poate sa gaseasca deasemeni la bibliotecile moscheilor diferite materiale in limba engleza.
Cu orice te putem ajuta,va fi o placere din partea noastra!
Va pup din nou,hai ca azi mi-am intrecut "norma"!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca67 spune:

catane,scuza-ma,am dat trimite raspuns fara sa vad ca intre timp ai postat si tu.sa-ti traiasca copilul si sa te bucuri de el.
Camelia,site-ul corect este www.islam.ro
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cybip spune:

Va multumesc mult pentru ajutor, in seara asta il voi ruga pe sotul meu sa-si faca timp sa imi citeasca rugaciunile in araba, m-am uitat pe site, sunt scrise foarte explicit, dar tare greu mi se mai pare.
Cat despre invatatul limbii arabe, nu am sanse decat cu meditator, cred eu. Poate nici asa...
Catan sa-ti traisca baietelul, sa fie sanatos si sa fiti fericiti cu totii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Buna fetelor!
Sint tare, tare dezamagita si mai ales dezgustata ca pe acest forum, nu numai ca sintem aratate cu degetul si ni se cere socoteala ca de ce nu "manifestam" la un loc cu ceilalti, dar sintem profund jignite de cuvintele murdare(e putin spus!) folosite de unii membrii sub ochiul "opacizat" al moderatorilor, care nu numai ca nu i-au dat nici un avertisment respectivului, dar au lasat "discutiile" sa decurga in continuare, amenintind usurel din deget, asa cum ameninti un copil poznash! Pacat! Mai ales ca nu e prima oara cind sintem insultate si nu se iau nici un fel de masuri decit dupa zile intregi(daca se ia vreo masura), si asta daca li se atrage atentia de catre cineva altfel..toti se pot delecta cu citirea "din limbajul mardeiashilor romani de pretutindeni"...Dar de-acum, gata!!!Wa-hayyat-Allah (subhanna-wa-taala) daca mai dau vreun raspuns la orice provocare religioasa fie ea oricit de jignitoare!!! Allah are grija de fiecare si ii da fiecaruia ce ii este rezervat in viata asta! Amin!

Catan, iubita, iarta-ma ca sint asa intr-o dispozitie proasta, nu pot sa-ti spun decit sa-ti traiasca piticotii si sa va bucurati de ei!

Pt. fetele noi, bine ati venit alaturi de noi, asa poate ne mai indulcim amarul pricinuit de mojicia altora, ascultati sfatul meu: nu luati in seama magariile debitate de altii, cautati ca in ceea ce faceti sa urmati calea cea dreapta si, mai ales, inainte sa incepeti ceva, oricit de mic ar fi acel ceva, nu uitati sa spuneti "Bismillah-al Rahman-al Rahim" si o sa vedeti, lucrurile o sa va mearga mai bine!
Un w/end placut si sa auzim numai de lucruri bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

Cine te-a suparat asa de tare, Dodo?
Nu mai baga, mey, si tu pe seama tot ce se posteaza pe forum. Nu sunt toti oamneii la fel si mai ales, nu toti reusesc sa fie destul de deschisi la minte sa accepte faptul ca exista diferente.
Mie personal, imi plac subiectele voastre. In mod evident sunt inclinate sa dezbata mai mult viata de familie, lectura, viata spirituala. Ceea ce mi se pare normal cata vreme cele mai multe dintre voi traiti intr-o cultura care valorizeaza tocmai aceste aspecte.
Exista persoane preocupate mai degraba de viata "sociala", atrase de latura materiala a existentei.
Sunt fete care, pe langa viata de familie - cu principii mai "liberale", ca sa le numesc asa - au sau se lupta sa aiba o cariera si poate ele cred ca au alte prioritati in viata.
Nu trebuie sa judeci tot forumul dupa cateva postari sau persoane.
Forumul a fost deschis cu gandul spre copii, dar acum a devenit un forum social, unde de cele mai multe ori se dezbat probleme sociale nu neaparat legate de copii.
Intr-un fel acest forum este oglinda unei societati cu tot ceea are ea ca mozaic de culturi, principii, persoane, idei. Diferite, nu neaparat unele mai bune decat altele.
Week-end placut va doresc tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari_alhillo spune:

hello!
apropo de ceea ce a spus amodia eu pot sa va spun ca aici toti prietenii mei sunt musulmani,si toti cand au auzit s-au bucurat enorm si m-au felicitat,s-au interesat unde pot gasi in olanda imam care sa poata vorbi in engleza cu mine,au mers cu mine pana la aceea moschee,nu mai spun ca toate fetele acolo m-au felicitat,am primit telefoane de felicitare nu numai din olanda dar din multe alte tari(ca are la prieteni mama mama,de familie nu mai spun ca nu cred ca voi fi capabila sa-i invat pe toti curand),chiar aseara m-a sunat un prieten de-al sotului din Anglia si mi-a spus ca imi va trimite un Coran in engleza pentru ca i-am spus ca deocamdata nu am,toate rudele din Arabia Saudita au fost super fericiti,iar socrii nu am deoarece din pacate nu mai sunt in viata.Deci pentru mine toti s-au bucurat si fiecare nu stiu ce sa mai imi trimita si mi-au spus ca daca am intrebari sa nu ezit sa sun.Asa ca cel putin din partea asta nu am probleme.
Si eu am probleme cu invatatul arabei deoarece eu vorbesc cu sotul numai in engleza,iar acum ma auzi prin casa :al fadel cum spun in olandeza la cuvantul cutare,aha dar in araba?si tot asa...sper ca intr-un final s-o prinde ceva de mine si o ramane ceva in gagauta mea.
Cybip in legatura cu Coranul in romana cei de la Liga Islamica din Romania nu pot livra pachete in strainatate.In rest site-ul lor mi se pare foarte bun si de acolo poti afla multe informatii,si nu dispera ia-o binisor step by step ,mie asa mi-au spus toti si asa voi face si o sa vezi ca totul va veni de la sine intr-o zi.
catan sa-ti traiasca feciorul iar tu si sotul sa fiti sanatosi si sa va bucurati de el.
eh cam atat avusei de zis acum,multi pupici la toate de pe aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoodia spune:

da mai Dodo chiar asa cine te-a suparat maica?pai spune-ne si noua pe unde dezbati tu problemele sa te ajutam mai ca doar nu esti singura aici
fetelor ieri am fost la psihiatru(nu stiu cum e in tarile in care traiti voi, dar la noi e foarte normal) caci ma trimisese moasa cand m-a vazut asa de deprimata si surpriza PSIHIATRUL VORBEA ARABA.ne-am distrat o multime vorbind araba si pur si simplu mi-a imbunatatit toata saptamana locuise mai de mult in arabia saudita vreo 3 ani de zile si prinsese si ea niste cuvinte si stia oarecum ceva din cultura si religie. am vorbit ieri despre islam si am vazut ca nu e incuiata ca majoritatea de oamenilor, ba era foarte deschisa femeia chiar daca nu este musulmanca.mi-ar place sa ma mai duc la ea nu ca as avea o problema ci pur si simplu sa mai discutam ca mi-a placut ca persoana.
Catane in legatura cu soacra-mea sa stii ca am fost dulce pentru ei cat timp nu am stiut limba pentru ca nu intelegeam tot ce vorbeau dar dupa ce am invatat araba acum cred ca regreta toti si am cam devenit poama acra.cel mai comic a fost cand m-am dus in syria si au ramas uimiti cat de mult inteleg si dupa aia o spuneau in gluma NU VORBITI DE EA CA INTELEGE FOARTE BINE ARABA., cat de bagat intre ea si fiul ei nici nu aveam in cap gandul asta numai ca ea se cam baga in casnicia mea si intre mine si parintii mei. ba chiar susotea in casa mea si cand intram eu in camera se faceau ca ploua pana cand i-am prins o data in sufragerie si m-am enervat si am plecat si am spus DACA TOT VRETI SA VORBITI MACAR SA O FACETI CA OAMENII CU VOCE NORMALA si am plecat sa ma plimb pe afara.si cel mai grav e ca l-a invatat ca SOTIA NU TREBUIE SA STIE TOATE CHESTIILE SI NICI PROBLEMA BANILOR si putin cate putin a inceput sa-mi spuna sotul DE CE VREI SA STII?cred ca dintre mine si ea eu sunt cea mai umana.problema e ca nu prea ma las calcata in picioare si din cauza asta era sa divortam, ba chiar ajunsese sa-mi spuna barbatu-meu ca am shaytan in mine.asta e viata ce sa-i fac?pacat de sacrifiile care le-am facut sa fim impreuna si toate sentimentele care au fost la inceput.in sept facem 3 ani de casatorie si tot 3 ani de cand eu m-am convertit.hai ca nu vreau sa ma intristez, asa ne e scris nu avem ce face.sper doar ca toate SFATURILE care i le da sotului impotriva mea sa se intoarca intr-o buna zi impotriva ei si sa-si dea seama ca aproape ne-a stricat casatoria in numele IUBIRII PENTRU COPIII EI.
voi ce mai faceti?eu tot mut hainele bebelului dintr-o camera in alta, tot fac liste cu ce sa-mi aduca maica-mea din romania,si a inceput sa-mi fie frica de nastere si mai ales ca o sa tin mogaldeata aia mica in bratele mele si nu am sa stiu ce sa-i fac.
bun venit fetelor noi si sper sa va simtiti bine aici cu noi.
Cybip sunt niste programe pe net care pot fi instalate in calc si poti citi quranul si in acelasi timp poti auzi un sheikh recitand si in acest fel poti prinde pronuntia.ma uit mai pe seara dupa programelul respectiv si ti-l trimit daca te intereseaza.mai am un programel cu ADHAN(chemarea la rugaciune), pentru cele care stati acasa si aveti calc deschis mai toata ziua puteti asculta adhanul si asa va mai trece dorul de o tara musulmana.
va pup pentru moment si ma duc sa mai aranjez lucrurile bebelului ca or sa se roada la cusaturi de atata aranjat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cybip spune:

Fetelor, multumesc mult ca ma ajutati, am cumparat Quran-ul in limba romana inainte de a pleca din Romania si am inceput sa-l citesc. Deasemenea am intrat pe site, deja l-am cooptat pe sotul meu sa-si faca timp si pentru mine. Aseara am facut impreuna primul pas, am citit si scris "Al Fatihah" si sura "Al Ikhlas" (Qul Huwa Alahu Ahad...)
Amoodia, daca ai timp, trimite-mi te rog mult programul, poate ma va ajuta intr-un fel.
Multumesc mult inca odata!

Mergi la inceput

Catane sa-ti traiasca piciul si sa te bucuri de el si mai ales sa nu devii o soacra din alea... stim noi cum ca o sa te barfim pe forum hehehehe.
Cybip daca ai cumparat Quranul cu coperta verde din Romania sa nu-l citesti ca are numai erori si e mai mult interpretare a unui crestin decat traducerea sensului Quranului real.ma uit acum dupa program si-ti dau de veste.
Mari asa si eu am avut prieteni musulmani care de fapt m-au sprijinit foarte mult, de fapt datorita lor nu m-am convertit iarasi la crestinism ca mai aveam putin si o faceam.eu ma refer la familia sotului sa nu inceapa sa-ti dea lectii despre islam si in acelasi timp sa observi ca lectiile date tie nu li se aplica si lor.de aia iti spuneam sa fii atenta si sa ai pe cineva de incredere langa tine care stie islamul bine si sa te lamureasca cand ai intrebari.

Mergi la inceput

cybip adresa ta de email ia si atasuri de aproape 5 mb?programelul are in jur de 4,7 mb si cu un mail normal ca yahoo sau hotmail nu o sa mearga. eventual daca ai msn ti-l pot trimite online sau in icq.
spune-mi ce program de chat ai tu instalat si-ti dau adresa mea si ti-l trimit online.

Mergi la inceput