Unde sunt musulmancele mele(partea a II-a)
Raspunsuri - Pagina 8
dodo spune:
Mari, ma bucur ca este decizia ta, inshallah sa gasesti linistea sufleteasca pe care o cautai..Sa stii ca decizia nu vine instantaneu, de-acum sint musulman, trebuie sa fii convinsa ca asta e religia care-ti da raspunsuri la intrebarile ce te framinta iar familia ta trebuie sa inteleaga ca relatiile dintre voi nu se vor raci, caci religia nu rupe legaturi de singe, poate crea tensiuni pe baza neintelegerilor dar nu poate rupe legaturile de singe. Insa ai grija, evita discutiile religioase pe cit posibil, lasa-le timp sa se obisnuiasca cu ideea, vei vedea ca pe urma nu mai ai probleme. Mie chiar imi pare rau ca nu m-am nascut musulmana, am irosit atita timp din viata..Incerc sa invat din urma, sa tin pasul dar nu e la fel, nu vine firesc, trebuie sa-mi iau seama de multe ori cind deviez..Dar sper ca macar copiii mei sa creasca asa cum se cuvine, caut sa le insuflu cit mai mult, exemplul personal conteaza mult, ma ajuta faptul si ca nu am pe nimeni aici care sa se amestece cu ideile proprii in educatia copilului iar sfaturile de la distanta se pierd pe drum daca nu-mi convin.
Maryam, nu fii trista, puiule, ghinion de nesansa!!. Cred ca ati gresit amindoua, trebuia sa va dati intilnire pe fata, la vreo cofetarie pe linga Gara sau undeva in drumul lor spre aeroport si sint sigura ca Hannen ar fi acceptat, nu v-ati gindit nici una la varianta asta.Acu' data aviatoare!
Cata, aici sint, muica, ce-ti fac piticotii??
Anca, inteleg ca ai tai sint marisori, de scoala? Cine face lectiile cu ei??
maryam spune:
MABRUK MIN ELF pentru mary alhillo.In shaa ALLAH ca totul sa fie bine,sigur ca asa cum am mai spus ,va urma o perioada cumva altfel din multe puncte de vedere si pentru tine si pentru ai tai si pentru cei care te cunosc, pentru ca oamenii se obisnuiesc cu starile de lucruri si cand acestea se schibma, ineviatabil trebuie sa existe o perioada de acomodare.
Eu iti spun doar ca indiferent ce vei auzi, ce vei vedea sa nu-ti pleci urechea, sa lasi sa treaca ca si cum n-ar fi...poate ca n-ar trebui sa dau sfaturi,dar asta am simtit acum, cand am citit ce-a scris dodo mi-au revenit in minte fulgerator imagini, zile, un amalgam de amintiri si de sentimente...timpul a trecut si intre timp ceea ce pentru mine e normal si firesc pentru altii e anormal, ciudat, poate chiar de neacceptat,dar nu-mi pasa, am ales si singurul regret este ca parintii, fratele meu, cei la care tin nu sunt ca mine, altceva nu...m-am gandit de multe ori cum ar fi fost viata mea daca m-as fi nascut musulmanca,dar nu regret, stiu ca fiecare copil se naste musulman, parintii sunt cei care-l duc pe un drum sau pe altul.Uneori e trist, poate chiar dezarmant sa traiesti intr-o lume in care oamenii te privesc ciudat, dar nu-mi pasa,pentru ca ma consider fericita, implinita si daca ALLAH-Subhana Hua wa taala mi-a dat asta,intr-adevar inseamna ca sunt o favorizata a sortii.
Sper si ma rog pentru tine sa ai putere, tarie, sa ai alaturi de tine oameni care sa te inteleaga, sa te iubeasca si viata ta sa fie exact asa cum ti-o doresti.
Adica ac4easta urare este pentru voi , toate.
Stii, dodo, cand am citit de copiii tai, mi-a venit sa va povestesc...ysraa e atat de mica si daca o vedeti cand ma rog, tre4buie musai sa-i pun si ei covoras, sta asa de linistita cu caputul usor aplecat si-si misca buzele, vorbeste in soapta, apoi se apleaca, se intinde pe covoras pe burta, sta un pic, mori daca o vezi...sotul meu e topit, o intreaba "ce-ai facut?" si ea zice"ysraa sali".Simt o pace si o liniste, o atmosfera asa in casa, parca e ireal...sunt mandra ca de la mine stie sa faca asta...ma bucur cand asculta cu atentie azan, cand ii vad atasati de lururile astea ca si cum ar manca, ca si cum ar dormi, sau orice lucru normal.Poate ca asta e intr-adevar adevarata fericire si Al hamduALLAH ca pot sa traiesc clipele astea.
Va pup pe toate si numai bine va doresc.
"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam
anca67 spune:
ma bucur mult pentru tine,Mary.Sa-ti lumineze Dumnezeu calea pe care ti-ai ales-o!eu,sa fiu sincera,n-am avut nici un fel de opozitie din partea familiei,dimpotriva,ai mei m-au lamurit ca pentru binele fetitei,sa nu inceapa sa bolmojeasca prin mai multe religii si pana la urma sa nu inteleaga nimic din nici una...ca Dumnezeu e unul deasupra noastra,ca nu sunt diferente de fond intre religii...Stii,eu eram mai incapatanata,dar tata a reusit sa ma faca sa trec impasul psihologic.
inca o data,ma bucur din tot sufletul pentru tine si bun venit in islam.
anca67 spune:
dodo,draga mea,e adevarat,sunt marisori...ca si noi suntem "marisori"
la limba araba ii ajuta tata-sau si la religie,binenteles,iar la restul obiectelor,onor subsemnata,ca tata-sau n-are nici atata timp,nici atata rabdare!!!!!!!!!
hai ca va pup fetelor si sa ne "intalnim" cu bine,insha allah.
mari_alhillo spune:
salam aleikum,va multumesc pentru cuvintele voastre frumoase,stiu ca mai am multe de invatat si de aflat dar cu ajutorul lui Allah voi reusi si imi voi da toata silinta.in legatura cu ce vor zice ceilalti,sincer nu prea ma intereseaza,eu imi vad de drumul meu.in legatura cu familia mea sunt sigura ca dupa un timp se vor obisnui cu ideea si dupa un timp vor realiza ca sunt tot mariana fata lor indiferent de religia mea.
va pup pe toate.
anca67 spune:
unde sunteti,fete dragi?
nu mai spune nimeni nimic!!!
hai,gata cu vacanta,inapoi la treaba!
va pup pe toate.
maryam spune:
Si noi te pupam, unde stai in syria?Eu am fost de curand si mi-a placut mult,chiar am spus-o parca as fi locuit acolo de-o vesnicie,pentru ca totul a fost atat de familiar,de bine...ai gasit la calatoriile sufletului despre syria?
quote:
Originally posted by anca67
unde sunteti,fete dragi?
nu mai spune nimeni nimic!!!
hai,gata cu vacanta,inapoi la treaba!
va pup pe toate.
"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam
Catan spune:
Am trecut si eu sa va salut.
Din pataniile lui fi-mea .Ieri a cazut si s-a lovit ca inca nu stie sa mearga dar vrea sa o ia la sanatoasa.Eu am fost cam bolnava zilele astea(cu febra si tuse mare).Dar inca umblu ca o oaie capie prin parcuri sa-mi vad fetele mele (romance)ca mi-i dor si de o vorba romaneasca.
Va invit miercuri la tort si sa petreceti alaturi de noi ca piciul nostru Rayan cel nazdravan face patru anisori.Sa ne traiasca copiii .
Maryam scumpa ce mai faci tu?Hai povesteste-mi .O sa-ti trimit un pm cu e-mailul meu desigur daca iti face placere.Ca sa te vad mai des .
Dodo ce mai zici tu?Pai piticii mei sint tare nazdravani si se cearta pe lucruri (picea e mai tare ca el )si ii ia toate jucariile
La noi a inceput sa fie mai racoare.
Anca cum e Syria?Cred ca inca e cald?
Mary tu ce mai zici ?
Gulshan iubita tu chiar ai disparut ca ni -i dor de tine.Hai va pupam dulce'.Catan si trupa de pitici.
http://community.webshots.com/user/catya106
dodo spune:
Mey, mey, chiar e liniste la galerie..Hai sa semnez condica de inceput de saptamina...W/end-ul a fost fructuos pt. pitic si s-a lasat cu dureri de sale si de cap pt. ma-sa, ca ta-su, ca sa nu se enerveze, o baga pe mami la inaintare in lupta de convingere a incapatinatilor. Am fost sa vedem daca marea e tot acolo, am fost si in peninsula sa vedem yacht-urile si ne-am "lipit" de terenul de joaca pt. copii unde era lumeeee! Noroc ca si jucarelele erau multe, nu se certau pe ele, dar baiul a fost sa-l convingem sa plecam odata acasa, nu de alta da' aproape ne dovedise sa ne tinem dupa el sa nu se piarda! Si pe deasupra ne apucase o foame, ca toata lumea venise pregatita, cu BBQ, sandwich-uri, beuturi, alea, alea, noi, ioc, ca nu credeam sa fie sederea asa lunga(aveam ceva de rontait dar s-a dovedit insuficient). Am incercat cu promisiuni, ca mergem la Pizza Hut, ca aia, aia..nimic n-a functionat.Pina la urma salvarea a venit de la masina cu inghetata, care cu surle si trimbite a adunat toti copiii si asa am reusit sa-l dezlipim de-acolo. Bineinteles ca a adormit pe drum la intoarcere, asa ca pas la Pizza Hut, in schimb, cum am oprit masina, a facut oki si gura mare sa mergem din nou. Ta-su a declarat ca el nu mai iese cu noi nicaieri. Si uite-asa, am ajuns ca-n RO, sa viu la serviciu sa ma odihnesc dupa w/end, ca aici (ca si acolo dealtfel)te iau de odihnit si tu esti capiu. Pe bune, de multe ori regret zilele cind stateam acasa si-mi aranjam treburile cum imi venea mie pe chelie
Hai ca am dat semnalul de inceput de saptamina, va astept si pe voi sa semnati condica!
gulshan spune:
salamaleikum iubitele,
mama ce dor mi-a fost de voi,e greu fara voi.
la noi sau produs ceva schimbari de domiciliu...e pasul de inaintea plecarii in tarile calde...
am citit cu mare drag tot ce ati mai scris pe forum...si oricand ajung la net intai va verific pe voi.
anca,eu sunt din iasi,dar am inteles ca tu nu mai locuiesti aici,nu?
va pup pe toate si numai bine la puiuti!
allah hafiz