Unde sunt musulmancele mele(partea a II-a)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca67 spune:

catanule,te pup,esti olteanca mama?Cumva de prin Arges?...ca mie acolo mi-a placut grozav.Sa stii ca ia o pauzarile pe-aici cam asa fac taboule,eu dupa cum ti-am spus,nu sunt mare meseriasa,desi recunosc, retetele voastre sunt grozave,dar nu prea corespund cu ce stiu sa faca femeile pe aici,sau poate voi vorbiti numai de delicatese!!!!!!!Oricum mai spune,mai spune din secretele tale culinare ca deja am scris jumate de caiet si multam mult.
amoodia,draga mea,trebuie sa recunosc ca da,locuiesc in siria...
in Deraa.E in sud estul tarii.Cand vii in Siria,sa nu ma ocolesti!Ca si celelate fete,de altfel...ar fi frumos sa puteti veni la mine in vacanta!Despre sarcina si sufletul fatului,si eu stiu la fel,adica 4 luni si 10 zile.Despre sterilet,parerile sunt foarte inpartite,dar majoritatea opteaza totusi ca nu e pacat.Oricum sunt multe site-uri cu tematica religioasa unde poti sa te mai informezi,sa pui intrebari.Daca te intereseaza,iti pot da niste adrese.
Mari_alhillo,putem sa-ti spunem Mari?Eu am invatat cel mai bine odata cu fetita mea cea mare,Mariam si scris si vorbit si cred ca e metoda cea mai simpla,desi cere mai mult timp.
Nu mi-ati spus,fetelor,e cineva din Iasi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Buna fetele.Anca nu ,nu sint olteanca ,dar imi place mult sa vorbesc asa ca oltenii ,ca toate vacantele mi le faceam in Tg Jiu si modul lor de vorbire imi intra la inima.Eu sint din Bucuresti ,dar iubesc dupa cum am zis Oltenia.Am cunoscut aici citeva tipe din Syria si vaz ca si ele stiu de kebbe b sunieh si de bunatasi de prin LIban.Sint sigura ca si in Syria mincarea e aproape ca la noi.Eu am vazut -o pe soacramea cum gateste dar nu mi-ar fi intrat in dovleac ca le gavarea cam repede ptr dovleacul meu Mai multe am invatat de la o prietena pe care o cunoscui aici.Anca io sa vezi cum o sa gatesti tu din papa lor care este f gustoasa.Eu m-am ambitionat ca nu cumva astea (libanezele sa fie mai destepte ca mine)ca le auzeam cum se laudau cu delicatesele lor culinare si eu eram chiar bita in ale gatitului .Hai ca ma dadui de gol.Gateam eu dar asa citeodata mai ardeam si orezul si sotul il facea el ca stateam cu o fata la telefon si ii zisai uite ca-mi vine un miros Corino?Fata mi-a zis oi fi ars orezul?Daaaaaaaa.Reteta de kafta o sa v-o sciru cind ma intorc ,ca acusa doar va citesc Pe unde sint fetele noastre ?Dodo mi-i dor mama de tine ca nu mai aparusi demulticel.Hai te asteptam aici.Maryam hai da si tu de veste ca nici tu nu scrisasi de o buna bucata de vreme.Pupici la pitici si la mamici.

http://community.webshots.com/user/catya106

Mergi la inceput

Dodo nu te vazui ca scrisasi ca nu am dat pagina mai josDa e cea mai buna solutie la faza cu scrisul la bebeii de iunie iulie ca nu prea am nici eu sa povestesc ,raspunsurile la framintarile mele mi le dau cam singura,doar ,mai trecui odata prin asta.Sarumina ptr reteta mi se pare faina rau.Cestile cit sa fie de mari ?Ca iara nu pricepuiDaca mai aveti bunatasi mai scrieti fetele ca mie imi place sa diversific.
Reteta ,de kafta b sunieh sau kafta in tava
Cam 400-500 gr de carne tocata se amesteca ;patrunjel tocat marunt ;ceapa ;piper si sare si piper ptr Kafta .Acumn tocati patrunjelul marunt(cam o legaturica nu prea mare)+ceapa (vreo 3 bucatai tot asa nu mari -tocate marunt si amestecati-le cu carnea ,piperati ,puneti sarea si piperul ptr kafta si putina scortisoara (ca da bun gust la carnita ).
Mod de prepararePuneti carnea in tava unsa cu nitel ulei si intindeti-o pe toata tava cu miinile .Cu miinile ,faceti linii pe verticala si pe orizontala dea lungul tavii -in asa fel sa aveti spatii intre primul strat de carne al doilea al treilea,ca grasimea sa poata sa iasa in voie
Prajiti cartofi rondele ,nu f tare (rodnele sa fie nu prea groase dar nici subtirele).Dupa ce ati pus carnea in tava ,puneti cartofii peste ea si dupa aceea taiati rosii rondele si puneti piper ,scortisoara si sare asa nitel si bulion dizolvat in apa si puneti peste rosii ,>Fetilii uitai una amanunt ,dupa ce ati pus carnea in tava puneti-o nitel pe aragaz ca sa se prajeasca nitle dar cu atentie sa nu o ardeti .Dupa puneti cartofii (prajiti rondele si rosiile si bulionul -daca bulionul nu e acrisor ,puneti voi putina lamiie )-puneti- la cuptor si sa aveti pofta mare la Kafta.Mai este o metoda .Kafta se poate pune fara bulion cu putina apa nu sa fie plina de zeama aveti grija ca nu-i buna dar nici uscata ,opuneti in loc d ebulion apa si lamiie si dati-o la cuptor.Tot kafta in piine arabeasca (pita )se pune pe piine taiata in jumatate si se pune nitel ulei dupa aceea se intinde kafta pe ea si se pune la tost si papati cu salata si cartofi prajiti ca asta-i fara de cartofi.
Va pupam cu drag si sa ne ziceti daca ati inteles .Pofta mareeeeee

http://community.webshots.com/user/catya106Anca si eu te pup si spune-ne tu esti din Iasi ca ai intrebat daca e careva din Iasi?Tu stai acusa in Syria?Unde in Syria/?Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

Am vrut sa scriu mai mult, dar dupa ce ca si asa eram cu capsa pusa...m-a sunat hannen, maine pleaca in egipt...abia acum stiu ca distanta dintre bucuresti si galati e asa de mare.Imi venea sa plang cand am inchis telefonul...dar asa a fost sa fie,nu-mi vine insa sa cred ca n-am reusit sa ne vedem...imi doream mult s-o fi cunoscut, mai ales ca ne-am tot povestit atatea, de parca ne cunosteam de-o viata.Acum a ramas asa o dezamagire, nu stiu cum, dar n-a fost sa fie.
Am sa scriu altadata, acum chiar ca sunt suparata rau...va pup.

"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam

Mergi la inceput

Maryam hai fruntea sus ,nu te supara ,sper ca intr-o buna zi sa va cunosc si eu.Asa a fost sa fie.important ca sinteti prietene chiar daca nu v-ati vazut .Este o prietenie strinsa si frumoasa .Eu va simt ca pe niste prietene adevarate ,desi nu stiu cind o sa am ocazia sa va vad.Te pupic draga mea Maryam si revino aici .Dodo pe unde te ascunsasi ca nu te mai vazui de-un veac?
Amoodia ce mai zici tu ca nici tu nu mai aparusi aici?
Anca hai dai si tu un semn de viata .
Gulshan pe unde te pitisi?
Hai va pup dulce dragele mele.Text

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Maryam, pacat ca n-ati reusit sa va vedeti dar intr-adevar, distanta Galati-Buc e mare, mai ales vara si mai ales sa mergi prin trenuri, asa ca nu fi trista! Tu oricum ai avut ocazia sa te conversezi, noi nici atit!
Ehei, Hannen, ce-mi fusashi??? Suparashi fata, las' ca pun eu gheara pe tine, anu' asta te las, da'la anu...vezi tu!
Lasa, Maryam, promit ca cindviu in RO ne vedem, ca eu sint din Buc. Acuma cind om veni, inshallah!
Ce 'sashi, Catane, ca nu ma vazushi demulticel?? Asha e, m-am logat de logat da' n-am avut timp sa butonez.
Hai ca scriu mai tirliu...sper!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca67 spune:

credeam ca ati abandonat taifasul,ma bosumflasem...ei acum,cu noile mesaje mi-am schimbat dispozitia.
lasa,Mariam,nu fi suparata,n-a fost sa fie.Eu am fost vara asta acasa si m-am vazut cu frate-meu,adunat cap la cap,cu indulgenta 24 de ore!!!Hai sa te intreb mai bine unde ti-e scrierea despre Siria,ca am cautat toate paginile la calatoriile sufletului si n-am gasit-o.Mi-ar fi de folos sa stiu cum e privita tara asta de alti ochi.Ai mei deseori sunt critici,nu atat la adresa tarii,cat mai mult a unor obiceiuri...
Care aveti copii prin institutiile de invatamant din tarile prin care va poarta pasii,ce parere aveti comparativ cu Romania.
Eu am fetele la scoala si pe baietelul cel mare la gradinita.In principiu,imi place sistemul de invatamant de aici,e mai aerisit,informatiile sunt mai variate,din foarte multe domenii,dar schematic,cat sa aiba copilul o idee despre subiect...
Nu au o multime de trepte si mama treptelor.Noua clase sunt obligatorii(asta nu inseamna ca toata lumea le are!!!!!!!!)se da examen la intrarea in liceu(clasa a zecea)si bacul ,care e durere mare...
Hai ca va pup pe toate,fetelor si nu va lasati...
sa ne auzim cu bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

Acum chiar plang...sa vedeti:am reusit cu chiu cu vai s-o culc pe ysraa, asa ca m-am dus glont la telefon...sun, sun, nimic, mi-a zis ca are avion pe la 9, asa ca m-am gandit ca am sanse sa o prind, zic:"poate vine barbata-miu mai repede azi si ma duce la aeroport sa-i fac o surpriza, eram asa triste aseara amandoua"...raspunde sora ei si-mi zice, a plecat la 2 era si jumatate...nu are nici mobil la ea, nimic...nu e ghinion?
Stiu ca isi dorea mult sa ne vedem, eu la fel, asa cum as face-o daca oricare dintre voi ati veni, mai ales departe fiind; mai ales ca uneori e asa de greu sa simti ca oamenii nu sunt ca tine, ca, comunicarea devine atat de grea, subiectele atat de stramte, de inghesuite...
Cunosti oameni, cateodata chiar imparti cu ei particele din viata ta,dar nu-i la fel,mi-se intampla deseori sa simt diferente,sa ma lovesc chiar de ele...si atunci ceva se intampla...imi aduc aminte cand am fost acasa la socrii, parca acolo as fi trait o viata, eram toti, toate la fel, stiam la ce sa ne asteptam , aveam mai multein comun, ne intelegeam nu numai afara, chiar in parc, mergeam singura cu y si chiar vorbeam cu maici parca eram cunostinte vechi...poate entuziasmul , poate legatura asta invizibila...si acum poate tristetea asta mare care m-a cuprins...dodo, catan, va multumesc mult...va imbratisez pe toate.
Iertati-mi lipsa de coerenta, dar ma simt asa de rau...stiu ca voi sunteti aproape, cand imi aduc aminte ca acum ceva timp ma gandeam:"o mai fi vreo fata musulmanca pe aici?",nici nu-mi vine sa cred ca voi ati devenit intr-un fel o parte din viata mea si va multumesc pentru asta.

"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari_alhillo spune:

dragele mele va scriu pentru a va spune ca aseara am luat decizia de a accepta islamul in viata mea,de a deveni musulmanca.a fost o furtuna in sufletul si in mintea mea timp de mai multe luni,dar Allah a fost tot timpul langa mine(acum stiu asta)si m-a ajutat sa aleg calea cea dreapta,m-a ajutat sa vad lumina si sa inlatur intunericul din inma mea.bineinteles ca mai am multe de invatat,dar totul a devenit dintr-o data clar si sincer ma simt impacata cu mine insami cum nu am fost demult.

Mergi la inceput

Ma bucur din suflet ptr tine Mary .Si eu m-am zbatut inainte ca nus tiam de ce ma simt asa ,dar de cind am intrat in Islam mi-am regasit pacea sufleteasca ,m-am impacat cu mine insami.
Maryam hai nu fi suparata iubita ,sper sa revi cit mai curind
Dodo mama mi-e dor de tine ca nu prea mai scri .Stiu ca nu ai intotdeauna timp.Te astept la povestiVa pup dragele mele si haideti sa povestim.TextText

Mergi la inceput