Unde sunt musulmancele mele(partea a II-a)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

Sac, sac ca la noi la mahal sultan se gaseste shistaouk semi-preparat, doar sa-l pui la cuptor, sau in tigaie, cum iti place...si ti-am zis, mai subtire cu mancarea, ca de cate ori "te vad" ma apuca cheful sa dechid frigiderul...nu de alta dar n-as vrea sa ma ai pe constiinta si sa devin...asa,tocmai din cauza ta.
N-am vazut-o pe hannen, am vorbit cu ea doar la telefon, sper insa sa fie bine,desi nu stiu ce i-ar putea place aici...Ptiu, mi-a scapat, fir-ar el sa fie de patriotism(ca tot trecu 23 august!)
In rest, numai bine..

quote:
Originally posted by Catan

Mi-s tot eu .Reteta de Chictaouk:
2-3 piepti de pui taiati bucati nu mari .
Sosul de chictaouk:
3-4 catei de usturoi pisati,2 linguri mari de ketchup;3 linguri ulei de masline;f putin tahini;coja de lamiie;jumatate de canita de lamiie(cescuta mica de cafea)1/2 cescuta de otet;piper dulce;sare ;1 lingura de ulei normal;1/3 crema 35%(sau daca nu aveti 1/3 cescuta de lapte.Se amesteca toate si se face un sos ,se pune puiul in ea si se lasa sa se marineze de seara pina a doua zi (in tava ).Se pune la cuptor si se lasa cam vreo 40 min pina se face puiul si va urez pofta buna cu un tabouleh si hommos si cartofi prajiti rupeti gura tirgului.[:D
[/red]

http://community.webshots.com/user/catya106



"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gulshan spune:

salamaleikum,
ca mai faceti,dragutelor?o tot dati inainte cu retetele,las' ca-i bine;vom fi noi cele mai plinute de pe forum...
am si eu o nedeumerire,dar sa nu fie cu suparare,ok?care-i misterul de nici una nu aveti album foto?adica va inteleg pe voi ,daca vreti sa ramaneti''dupa perdea'',si sotii iar nu au nici o treaba pe aici,dar macar copiii aia frumosi sa-i prezentati;caci stiu ca toate avem copii superbi(amestecul a invins),si nu credeti ca-i mai ''usor'' sa ne identificam sau mai bine zis,sa ne cunoastem mai bine,adica sentimentul ala de apropiere...
hai so lasam balta ,ca nu vreau sa supar pe nimeni si poate delirez eu de la caldura....dar nu stiu cum ,dar chiar mi-ar fi placut sa va cunosc mai bine.

las' ca oricum imi sunteti dragi si asa''scumpe la vedere''.
si vreo veste de la hannen,e tot pe taram romanesc?
numai bine si la retete inainte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

TextSalut dragele mele.Hai ca te vazui "Maryam ca disparusi si ma gindeam eu pe unde te plimbiAm cumparat Chichtaoukul de la magazin arabesc gata facut si nu ne placu deloc .Am avut si niste musafiri si eu repede cind vazui ca nu-i asa bun (de la un libanez)ca pe acilea is multiam zis ca e de cumparatVreti reteta mea de Kebbe b sunieh?(kebbe in tava)
500 gr carne tocata marunt ptr Kebbe
1 pahar de burghul fin (asmar adicatelea brun)eu asa folosesc si e tare bun
10 cepe tocate marunt (nu f fin)
500 gr carne tocata mai mare ptr umplutura+snubar(seminte de pin)Acusa se caleste ceapa (cele 10 buc in tigaie+carnea +snubarul )>se pipereaza cu piper (7 bharat+scortisoara+sare +piper dulce)
Asta e umplutura acuma carnea de kebbe:
Se inmoaie burghulul cu apa si se lasa asa inmuiat vreo 15 min (se freaca intre miini ca sa se imbibe bine burghulul).Dupa aceea se pune carnea tocata f marunt(la magazine arabesti stiu ei despre ce e vorba)+sare +piper ptr Kebbe)si se amesteca bine cu miinile().
Deci burghulul +carnea tocata f marunt +piper si sare dupa gust(sa nu fie tare sarata ca nu mai e buna.
Se intinde in tava unsa cu putin ulei primul strat de carne +burgul deci care a fost amestecata inainte ,peste ea se pune umplutura crnea +ceapa +snubarul (racita putin)>Se acpera cu restul de carne fina_carnea fina se imparte in jumatate ca sa se poata acoperi si partea de sus.Se intinde carne cu miinile pe o farfurie sau pe un fund de tocat si cu o paleta de plastic se pune peste umplutura bucati bucati si se lipeste ca sa iasa model frumos.Cind ati terminat cu carnea puneti snubar deasupra si ungeti-o cu putin ulei ca s anu se usuce la cuptor si lasati-o pina se vede coapta.Si sa aveti pofta mare daca nu pricepurati eu va explic din nou>pupici dulci.TextTextMaryam iar te itnreb cum e cu codurile alea de pe forum ca vreau sa pun si eu odata coloare dar nu imi apare doar imi scrie colorat text eu stiu unde oi gresi.explica-mi daca poti mai amanuntit ca mi-s cam grea de capSarumina.

http://community.webshots.com/user/catya106

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Hai ca tot eu sint .Dodo nu am reteta de kaek dar mi-ar place sa o am ,cind ai timp scrie-ne si noua ,ca poftiram.O sa aduc reteta de baba rom care seamana bine cu savarina si o sa o incerc si va zic dac-i buna o sa ma arunc aici cu ea .Hai va pupici dulce.

TextTextText

http://community.webshots.com/user/catya106

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca67 spune:

...despre taboule:va trebuie un pahar de burgul(stiti,graul acela semipreparat),3-4 rosii,2-3 castraveti,ulei de masline,patrunjel,sare,o lamaie,menta.Acuma,faceti o salata obisnuita,binenteles cu legumele taiate cubulete mici,adaugati sare,ulei dupa gust si zeama de la lamaia intreaga.Burgulul se pune intr-o sita si se opareste de 2 ori cu apa clocotita.Apoi se amesteca totul si pofta buna.Este un preparat racoritor si deosebit de usor.
Daca nu aveti burgul,il puteti inlocui cu succes cu paine arabeasca prajita si apoi maruntita.In acest caz se lasa preparatul vreo jumatate de ora la rece.Daca nu aveti nici paine arabeasca,taiati felii foarte subtiri de paine obisnuita,prajiti-le si tot asa,maruntiti-le.
In alta ordine de idei,e cineva dintre voi din Iasi?Eu de acolo sunt.
Va pup pe toate,de oriunde veti fi fiind!si...sa ne mai intalnim cu bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari_alhillo spune:

buna fetelor,ce mai faceti,m-ati innebunit cu mancarurile voastre(ca eu sunt o fidela cititoare a tot ce postati la acest subiect)le-as face si eu dar nu prea stiu eu cu ce se mananca toate denumirile alea de ziceti voi pe aici,asa ca ma resemnez doar sa citescpoate cu timpul cine stie,oricum le voi nota in carnetel ca il mai intreb pe al meu o sa va mai intreb si pe voi,sa nu ma balmajiti prea mult
si acum intrebare:care dintre voi vorbiti araba si cum ati invatat-o,prin ce metoda,recunosc ca acum nu prea ma pot concentra in invatarea acestei limbi deoarece trebuie sa ma concentrez asupra invatarii olandezei in primul rand,dar vreau din tot sufletul sa o vorbesc intr-o zi ca tare mult imi place.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Bun venit mari_alhillo,cred ca multe dintre noi vorbesc araba ,care nu este o limba atit de grea pe cit pare.Cel putin cea care e vorbita in Liban ,Syria si Egypt.Eu dupa doi ani de stat in LIban o rupeam binisor pe araba"duap vreo trei o vorbeam f bine.Acum fara sa vreau piciul meu imi vorbeste in araba si ii raspund in romaneste.Cam ce denumiri te-ar interesa ?Burghul este griu in romaneste ,snubar =seminte de pin .kaadt safra=sofran(asta ptr prajiturica aia sfoof).Daca vrei poti sa ne intrebi si poate te ajutam .Nu ne-ai zis daca ai si tu puiut mic?Si eu ma zbat cu franceza aici ,eu vorbesc engleza dar parca nu-i de ajuns.DE inteles le pricep f bine ,dar cu vorbitul e mai greu,ca astia quebecosi au un accent de mori
Anca eu fac tabouleh asa cum scrisai si imi place la nebunie ,dar sarumina de reteta.Griul nu se da in apa clocotita ci se inmoaie in apa (dar poate acolo)au alta metoda eu stiu?
maryam tu ce mai zici?Dar tu Dodo?Azi nu aparusiHai ca de Hannen nu mai zic ca nu stiu cind va ateriza din nou acasa la eaNe e dor de ea si sa speram ca in curind va reveni acilea .Hai va pupicim dulce.
Amoodia tu esti inca suparata?Sau e mai bine?Hai te asteptam linga noi .Pupam dulce

http://community.webshots.com/user/catya106

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoodia spune:

salam fetele si pupici multi
sarcina asta a mea isi face de cap.stau si ma uit pe pereti 24 de ore din 24 si nu reusesc sa dorm, iar de vreo 2 zile dorm ca o nesimtita de mi s-a umflat si fata si parca tot as mai dormi.
voi ce faceti ? mancati fetelor ca asa va faceti rotunjele pai la ce bunataturi scrieti pe aici de unde sa ne mai mentinem silueta
fetelor care stiti mai bine Quranul spuneti-mi si mie ce scrie in legatura cu fatul din burta? eu stiam ca dupa 20 de zile Allah ii da suflet fatului dar nu afirm nimic pentru ca nu sunt sigura. am citit acum subiectul STERILET SAU NU si m-au amuzat teribil fetele de acolo cu cearta lor, dar as vrea sa stiu daca e pacat sau nu sa folosesti steriletul.
bun venit mari_alhillo. eu vorbesc cat de cat araba si nu am stat deloc in syria, dar soacra-mea vine cam des pe la noi si nu intelege o boaba engleza, iar noi de cand ne-am casatorit am fost cam de 2 ori pe an in syria si iarasi am fost fortata sa inteleg araba ca nimeni nu vorbeste engleza. putin cate putin mi s-a dezlegat limba si acum ma descurc bine si la telefon si singura in syria, ba chiar ma duc pe la magazine si-mi fac cumparaturi(sunt mereu insotita, dar eu discut pretul). ai sa vezi ca nu e greu, trebuie doar sa vorbesti cu cineva care nu stie decat araba si-ti va veni foarte usor sa o inveti.
anca tu locuiesti in syria? unde anume?
ma duc iar sa mai trag un pui de somn ca m-am obosit mult scriind

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Dragele mele eu sint cam molesita de caldura ca zilele astea fu cald pe la noi .Amoodia e o stare normala de oboseala in sarcina ca asa eram si eu la cele doua sarcini.Mai tot timpul eram obosita.Cum mai e burticutul?E cald pe la voi ?Ce mai poftiti ?Vreti reteta de kafta ?E usoara si delicioasa.Dodo pe unde esti ca mi-i dor sa te vaz.
Maryam tu ce mai faci ca nu te mai vazui de vreo doua zile pe aici?Eu stiam ca sufletul vine la patru luni si 10 zile la bebeu dar sper sa nu gresesc sper sa nu aducem polemici.Hannen cind te intorci acasa dai un semn ca ne e tare dor de tine.Va pupicim dulce si va asteptam la povesti.Hai ca iar ma simt ca un cal breaz pe topicul cu bebei de iunie iulie,vaz ca nimeni nu ma baga in seama asa ca eu vorbesc ca tele-ulToata lumea se saluta si eu is exclusa dar pai de ce?Pupam dulce pe toate fetele nazdravane si frumoase.

http://community.webshots.com/user/catya106

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:
Originally posted by Catan
[...Hai ca iar ma simt ca un cal breaz pe topicul cu bebei de iunie iulie,vaz ca nimeni nu ma baga in seama asa ca eu vorbesc ca tele-ulToata lumea se saluta si eu is exclusa dar pai de ce?[red]




Pai e simplu: nu mai posta. De-aia nu mai ploua (am eu o vorba ) ca nu te baga nimeni in seama. Sa stii ca nici eu n-am scris vreodata la topicele de bebici, mi se parea nu stiu cum sa povestesc tot felul de banalitati (pt. mine cel putin asa apareau- ca a facut kk de nu stiu cite ori, ca se joaca cu lingurita-n farfurie si tot asa), daca tot n-am nimic de-ntrebat, ce sa mai consum spatiul vrtual, doar sa-mi adun stelute "pe umar"

Iata si reteta de kaek, sper sa va placa, eu fac numai in Ramadan, ca e prea buna si maninci de uiti de tine
Kaek
-9 pahare faina
-3cesti gris(mai fin)
-4cesti margarina(sau ghee-untura vegetala) sau 2+2ulei
-1lingura baharat kaek(intrebati la magazinele arabesti, eu am adus din Khalij-Emirate)
-1pahar susan
-3linguri susan negru(nigella se numeste in engleza)
-3linguri praf de copt
-1lingura praf iansun(imi scapa acum cum se zice in engleza, dar daca intrebati de iansun la mag. arabesti, sigur stiu sa va dea)
-apa(lapte) cit cuprinde sa modelati coca
-pasta de curmale sau curmale pregatite ca pt. mamool(cam 1kg)

Susanul de ambele culori se prajeste un pic in tigaie FARA ulei(tigaie de teflon, sa fie mai usor), numai cit sa devina auriu(susanul cel obisnuit, bien sur, ca cel negru tot negru ramine).
Se amesteca ingredientele la uscat, se adauga grasimea si apoi incet apa, pina aluatul devine usor de modelat si nu se sfarma.
Se fac bilute mici de aluat (cam ca o chiftea de marime) si se modeleaza pe lung, sa devina cam ca degetul aratator. Pe fundul de tocat, se apasa ci buricele a 4 degete sa sa se formeze o mica adincitura. Curmalele se modeleaza si ele din bilute in forma de "deget" si se pun peste coca modelata, dupa care se inchide usurel coca cu umplututa de curmale si se mai "sucaleste" un pic, dupa care se da forma finala- de cerculet sau plate ca niste fursecuri.
Se pun in tava NEUNSA si se dau la cuptor cu foc moderat cam 1/2 -3/4 ore(in orice caz, va uitati pe geamul de la cuptor, cind devin rumene sa le cautati dedesupt, sa nu inceapa sa se arda). Se lasa sa se raceasca si se papa cu ceai ma ales
Uf, deja nu mai poci sa scriu de pohta!
Vera (Gulshan), intrebai de ce nu avem album-unele au, cum e Catan si Hannen, eu una nu am si nici nu vreau sa pun, cu atitea piraterii pe internet, mi-e teama ca pozele sa nu ajunga pe cine stie ce site-uri (cum ar fi cele pt. pedofili) e atita lume "defecta" in jurul nostru ca nu stii la ce surprize sa te mai astepti. Am auzit destule povesti de tipe ce si-au gasit pozele prin site-uri "deochiate", asa ca sint precauta.

Mergi la inceput