Unde sunt musulmancele mele(partea a II-a)
Raspunsuri - Pagina 4
Catan spune:
Hai ca ma laudai cam mult si lauda de sine nu miroase a bine >am invatat si eu de la libaneze din secretele lor culinare.Daca nu ma crezi cum vrei sa ma arunc cu mamoolul din Halab ,Amoodia.Hai ca nu ma suparai dar zisai si eu asa.
Ce te-ar interesa in principiu?O sa scriu in fiecare zi una ca mi-i lene da fetili ,ca nu poci si unele retete sint maricele.Promit ca miine sa incep cu mamool cu tamer (reteta de la o d-na din Halab)Pupicei la toate fetele ca imi plinge motata de ma innebuni.
http://community.webshots.com/user/catya106
Catan spune:
Mamool b tamer.(Prajiturele din curmale)
2pahare de unt (nesarat)lasati sa se inmoaie (la temperatura camerei)-
Amestecati 4 1/2 pahare de faina;2lingurite de baking powder(praf de copt;1 lingurita da mahlab(sotii vostri stiu sigur ce este);2 linguri de maa zaher;3/4 pahar de apa rece(cite putin -treptat)
Adaugati faina daca e nevoie ,o coca buna se lasa sa se odihneasca
Umplutura:
cam 800 gr de curmale.Taiati curmalele(sint in pachete la magazine)Puneti intr-o craticioara la o temperatura medie in putina apa.Amestecati pina devin ca o pasta(dar nu f moale)Adaugati 1 linurita de scortisoara;3 lingurite de maa wared(apa de trandafiri)2 lingurite de unt.Atentie umplutura nu trebuie sa fie moale (le veti face ca niste bilute si veti umple cu ea coca)nu trebuie sa fie murdarita cu curmale ptr aspectul lor .Deschideti coca ,faceti cercuri de marimea care o doriti(sfat ;cit e mai micut paharul cu atit ies mai frumoase)-eu folosesc un pahar Puneti umplutura in mijloc si inchideti .Coaceti la 350 Fr ptr 20 min sau depinde de cuptorul vostru.In tava neunsa .Lasati sa se raceasca .Acoperiti cu zahar pudra prin sita.
Daca umplutura e f lipicioasa puneti pe degete putin unt ca sa va ajutati cu curmalele.Pofta mare sa aveti si gata cu laudarosenia (ptr Amoodia care chiar crezu ca ma cam laud>O sa ma opresc acilea cu retetarul meu ,ca daca spui ca sti nu-i bine si se supara lumeaDOdo daca vrei vreo reteta de Chictaouk o sa scriu cu placere miine.Fetele coca nu trebuie sa fie groasa cind o intindeti si o taiati (ca sa devina ca mamoolul asa saa se topeasca in gura)
-
amoodia spune:
Catan scumpa eu chiar nu am avut nici o intentie sa te supar, ceea ce am spus e ca o gluma sau mai exact o aluzie sa ne inviti si pe noi cand faci bunataturile astea. eu de fiecare data cand ii spun maica-mii ca am facut cutare mancare imi spune ba sa-i arunc si ei o bucata ca o prinde, ba ca nu ma crede daca nu gusta( adica sa vina sa manance), deci imi cer mii de scuze ca nu am avut nici o intentie sa te supar, ba eu sa stii ca ma bucur ca stii sa le faci ca eu uneori ma cramponez de ele si pana imi reusesc uneori arunc de 2 ori mancarea la gunoi .
hai nu fi suparata ca eu chiar ma bucuram ca stii sa faci toate alea ca am si eu de unde lua reteta
amoodia spune:
ma bucurasem enorm ca va gasisem aici, dar sincer mi-a pierit toata bucuria. mi-am piermis sa glumesc ca va vazusem pe toate nebunatice, si am fost inteleasa gresit. in legatura cu numele de mancaruri pe car le-am scris in mesajul anterior sa nu mai fiu inteleasa gresit inca o data le-am notat in caz ca vrea cineva sa le incerce ca eu pe alea le am in carnetelul meu si cum eu eram interesata de unele retete ale lui Catan m-am entuziasmat ca putem face schimb de retete.
doar o intrebare pentru Catan in legatura cu prajitura:coca se intinde cumva si o tai cu paharul cerculete si dupa ce pun bilutele inauntru cum o inchid?ceva in genul bomboanelor de pom sau cum?nu prea am idee cum trebuie sa arate la sfarsit ca nu am mancat pana acum prajitura respectiva.multumesc pentru reteta.
o zi buna tuturor
teo
Catan spune:
Amoodia hai sa revenim la ale noastre sa nu ne suparam chiar asa din nimic ,aici sintem toate prietene si glumim da?Oi fi picat si eu in butoiul cu melancolie si de-aia ma aprinsai.La prajiturica asta (mamool cu tamer -se intinde o coca se taie cu paharul se pune biluta pe care ai facut-o din curmale +ce am scris in reteta ca mi-i lene sa repetsi se inchide cercul se ia din parti si se inchide aouleu ,daca ai vreo cumnata sau prietena sa-ti arate ar fi de vis.Miine iti scriu si Chictaoukul meu favoritsi hai nu te mai supara ,ptr bebita nu-i bine.Oi fi fost si eu mai sarcastica.Te pupici ok?
Dodo pe unde te ascunsasi mama?Dar fetilii noastre Hannen si Maryam?
Gulshan iesisi din melancolie?Miine parol aduc Chictaouk. astea-s retete secrete maica>Sint multe tipe care nici nu vroiau sa auda sa-mi dea retetele lor de mamool si de papici din astea bune,dar am avut noroc cu tipe care imi dadura retetele astea asa faine.Hai va pupic dulce.Amoodia daca nu ai inteles cum e spune-mi si o sa incerc sa explic din nou.Sotul tau stie sigur de mamool
Intreaba-l cam cum arata si poate are o idee.Te pupic dulce.TextText
amoodia spune:
salam fetele
da ceva usor si bun de gatit si mai ales rapid nu stiti ? ca pe mine m-a apucat voma si nu mai suport deloc sa miros mancare, asa ca va rog ceva care sa ma tina cat mai putin timp in bucatarie si sa fie bun sa te lingi pe degete.sotul meu mi-a cam explicat el cum e cu mamoolul dar vad eu ce o iesi. eventual va fac poze ca sa va distrati putin cu mamoolul meu ca nici o mancare sau prajitura nu imi iese de la inceput.zilele trecute am incercat sa fac minieclere si ce barci mi-au iesit mama mama dar dupa aia am schimbat reteta si mi-au iesit faimoasele minieclere numai ca daca te uitai la marimi de la XS la XXXXL.
Catan am intalnit si eu tipe care nu voiau sa dea retete de parca as fi facut concurenta cu ele dar de fiecare data cand m-am dus in syria am stat pe langa unele si altele cand faceau mancare si am FURAT reteta, rusine sa-mi fie
pupici si ma duc sa mai stau in patuc ca ma doare burtica de la vomat
Catan spune:
SAlut fetilii.Ce mai faceti voi ?Hai ca nu mai sitneti deloc active.Trebe sa va tragem cu tractorul?
Amoodia daca vrei poci sa-ti dau eu o reteta de eclere sau chox-a-la creme f bune si usor de facut.Si eu le mai aruncam in gunoi ,praji care ieseau piatra sau necomestibile.Odata am facut un mamool de ziceai ca o sa vina si pompieriiLuasem reteta de pe internet si era atit de mult unt si untura ca se arsera .Hai nu rideti de mine.Il chem pe sotul si ii zic ,dupa ce de vreo doua zile il amenintam" ce mamool bun o sa iasa si ii zic uite ce arse iesira>sotul imi zice hai lasa-te de facut mamool ca nu ai talent ptr asa ceva>Eu m-am tinut tare si am cautat la toata lumea si am gasit nu una ci doua retete de mamool.
Amoodia ceva rapid nu stiu sa ma gindesc,poti sa faci chictaouk (dar nu ptr tine ci sotului ca are usturoi)eu stiu ,tabolleh sti sa faci?Ce ai vrea sa mai gatesti asa?Kebbe ti le scriu eu si o sa vezi cum le dai pe spate pe araboiace.Daca vrei pot sa-ti dau reteta de shawarma cu carne de vita(tot f buna).Hai va pupici dulce.
Dodo pe unde disparusi ca ne e dor de tine?Sau te apucasi de mamool?TextTextText
gulshan spune:
salamaleikum iubitele,]
ce mai faceti?va fost dor de mine?in sfarsit mi-am iesit din starea proasta pe care am avut-o de cateva zile...alhamdullilah!
ma bucur sa vad ca avem noi prietene,iar pe cele vechi nu v-am uitat pe niciuna.foarte fain ca ati inceput cu schimburile de retete,imi place.si continuati ,va rog.
na cam asta e,le e somn la copilasii mei,asa ca va las.
numai bine la toate,
allah hafiz