Unde sunt musulmancele mele(partea a II-a)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jorjiana spune:

Primiti un membru nou? Care vine cu o poveste putin mai ciudata..
De putin timp ne-am despartit. Cel mai trist este ca motivul vine din exterior, este independent de noi.

El este musulman, din Liban, sosit in Romania de mai bine de 1o ani, fara gand sa se intoarca inapoi. Timp de un an si jumatate ne-am iubit si ne iubim in continuare, chiar daca incercam amandoi sa ne uitam. Am facut planuri impreuna, lumea era impotriva noastra, si multe suferinte am depasit.
Ne-am legat enorm unul de altul, am vizitat familia lui din Liban si am cunoscut niste oameni minunati. I-am inteles in sufletul meu, fara a putea exact explica despre ce este vorba, prin cuvinte. Este o alta civilizatie, cu un farmec aparte, cu niste obiceiuri care mi-au amintit de ceva originar, de mult uitat, atat de firesc totusi. M-au cucerit, si l-am iubit si mai mult.
Mi-e greu sa spun cat de mult il iubesc, sunt atat de multe feluri in care tin la el.
Totusi, ce s-a intamplat? Am vorbit amandoi de lucrurile care ne leaga, dar si de cele care ne despart,si aici am ajuns, la religie. Am intrat in panica, parea fara iesire. Eu sunt ortodoxa, el musulman. Am inceput sa-l caut pe Dumnezeu, si El m-a ajutat sa-L inteleg doar in Treime, si in iubirea lui nemarginita pentru oameni. Ma identific cu propria mea religie, care ma seduce mai mult decat ma "convinge". Aici nu incape logica, e rost doar de inima si suflet. I-am explicat ce simt, nu a vrut sa ma influenteze in nici un fel. Dar problema erau copiii. El nu concepe sa fie decat musulmani, iar eu nu pot lua aceasta decizie in numele lor. Solutia pentru mine este sa-i las singuri sa decida, avand toata viata inainte, si stiind ca numai ei au dreptul de a hotari marturisirea lor. Acesta a fost sfarsitul nostru, pentru ca el nu poate concepe asa ceva.
Mi-e greu sa inteleg, eu vedeam iubirea ca pe o relatie in care fiecare tine la linistea celuilalt, si nu trece peste sufletul lui. Ne-am despartit dureros, a fost prima data cand l-am vazut pe omul asta mare si bland, plangand.
Simt ca nu l-am invatat multe, si pana unde poate duce iubirea mea pentru el. Simt ca e de lupta aici, dar nu mai am speranta. Mi-e dor de el, si sufar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Georgiana, vezi ca ti-am raspuns dincolo, la celalalt forum(in 1 in 2..).
Catanele, nu se pune mama si oarece sirop cu arome peste prajitura? Sau tre'sa fie din aia uscata(gen kek)?? Seamana la compozitie cu bassima, am sa fac in Ramadan, ca in rest am interdictie la dulciuri, ca sintem destul de , cel putin asa ne mai gratulam din cind in cind, sa ne indemnam sa slabim, ca altfel...n-am mai avea loc pe usa. Fara dulce-n casa inseamna o tentatie de halit in minus, mai ales acum, cind nu prea mai facem miscare, toata ziua cu fundu-n masina si la birou(mai ales eu)! Lasa ca acu' vine Ramadan-ul, o sa vezi ce "suliete" facem!
Hai ca mi-am notat constiincios reteta, sari cu alta sa vedem cum se prepara!
Stii reteta de "biryani"? Daca da, da-mi-o si mie, se pare ca ceva nu e-n regula la felul cum il fac eu, sau poate ingredientele difera, ca nu-mi iese asa cum am mincat in Emirate la cumnatele mele?
Teo, sa stii ca eu nu prea ma sinchisesc de ce zic altii, procedez cum cred ca e mai bine pt. mine si familia mea. Mai multe limbi vorbite simultan nu prosteste nici pe departe, e chiar foarte bine, repet, si mie mi-ar place ca baiatul meu sa vorbeasca toate trei limbile, din pacate avem serviciu amindoi, iar timpul petrecut impreuna e destul de mic. Invatarea mai multor limbi presupune consecventa, timp suficient alocat acestui fapt, lucru de care nu dispunem, din pacate (sta la daycare cam 10 ore/zi, deci informatia cea mai multa o acumuleaza de acolo, de unde si limba engleza asimilata cu usurinta-merge la daycare de la 6luni, asa ca poti sa-ti faci idee de ce ii este mai usor sa foloseasca engleza in detrimentul romanei sau arabei). Daca stai acasa, atunci cauta sa folosesti cuvinte uzuale si din romana, araba si norvegiana, sa-i usurezi invatarea limbilor. Succes!
Pupicei la piticei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Fetelor, ma bag si eu ca musca-n lapte, am vazut ca vorbiti de copii si limbi straine. Eu cunosc mai multi copii care au invatat 3 limbi de mici (ex romana-mama, persana-tatal si germana ptr ca stateau in Germania). Toate fara nici o problema. Cel mai bine e daca sinteti consistente, adica mama vorbeste numai romana, tatal limba lui si la gradinita limba tarii respective, altfel copilul va face legatura automat intre mama si romana si tatal si cealalta limba. Neaparat sa invatatai copiii si romaneste, cu cit vor creste, cu atit va fi mai greu. Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gulshan spune:

salamaleikum,
bun venit noilor prietene,si celor pe care le cunosc deja.ma bucur ca toate sunteti bine si fericite.eu nu stiu de ce ma simt cam''naspa'' de cateva zile,dar oricum intru de multe ori sa citesc ce mai faceti.
allah hafiz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

Catan, Catan, pliiiz, mai da-ne si alte retete!!!
Eu sunt innebunita dupa bucataria libaneza si incerc sa gasesc mereu ingredientele necesare.
In Romania deja stiam magazinele de unde sa ma aprovizionez.
Pupici tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Buna .Reveni si eu cum am promis .
Dodo reteta de sfoof este cum zisasi ca un chec ca ea asa se face si nu se pune sirop.Sper sa-ti placa.Eu nu stiu reteta de byriani?Ca-n Liban nu auzi de ea,daca o ai da-o si la fetele astea pofitcioase(adicatelea eu).Sint moarta dupa dulciuri asa exotice.Mor dupa knefe (asta ete cu sirop si cu brinza)o nebunie
Reteta mea de mammool:
4kg,semolina(gris mare_hashin)
2 kg gris fin (thin farha)1 lingura drojdie +1 lingura de zahar(mare)se dizlova drojdia +zaharul in putina apa calda.
2/3 maa zaher(cred ca e apa de flori)+1/2 kg maa wared apa de trandafiri
1lingura mare)de mahlab. 2 pachete jumate de unt +o cutie de untura Fetilii reteta asta e uriasa asa ca va dau eu cantitiatile ptr o treime din ea si ies tot multeeee
In loc de 4 kg de gris mare-eu pun 1kg de gris mare
1/2 kg gris fin
1/2 lingura drojdie +1/2 lingura zahar,dizolvata in putina apa calduta.
1/2 lingura mahlab
250 gr untura vegetala
300 gr untSe amesteca toata se face o coca +blossom waer(maa zaher mai mult decit maa al wared_sticlute de 300 ml aici asa sint o sa le ia cam toate.Maa al wared mai putin ca e tare.Se lasa coca sa se odihneasca citeva ore si dupa aceea se intinde si se taie cercuri cu un pahar se pune umplutura in mijloc si se inchide
Umplutura :dates filling umplutura de curmale:
500 -600 gr curmale (se vind in pachete )se taie si se pun intr-o olicica mica cu putina apa ca sa se inmoaie ,se pun doua lingurite de unt +maa wared (sotii vostri sigur stiu)sau maa zaher ce doriti .SA nu fie f moale .Se lasa sa se raceasca .Fetilii se inmoaie pe foc cu putina apa ,se da la racit dupa care se pune untul si ma wared 1 lingura mare .Se fac bilute .Se pun in mijlocul cercului facut din coca si se inchide coca(sint forme ptr mamool daca aveti daca nu , e bine si asa si se pun in tava neunsa la 350 gr F cam 20 _25 min
Umplutura cu fistic:500 gr fistica marunt(prin mulinex dar nu f marunt)+1 pahar zahar +1/2pahar maa wared.Atentie sa nu fie apoasa ca sa nu curga din coca .Le amestecati bine si puneti in coca si o inchideti(cu forma de mamool )iese superbTot la 350 f cam 20 -25 min
Cu nuci umplutura e la fel ca cea cu fistic.Cind le scoateti din cuptor le pudrati (pe mamoolulcu fisto halabe -fistic cu zahar pudra prin sita de ceai)>Pofta mare si spor la bucatareala.Pupicei dulci.

http://community.webshots.com/user/catya106

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Ah, ah, ah, am inundat "beraul" cu saliva, ce-mi facushi???
Biryani nu e dulce, e mincare si e imprumutat de la indieni, o sa aduc reteta aici ca nu ma poci concentra acum de.
Hey, Hannen, sa nu dechizi topicul ca sigur nasti de pofta pe la Romanika.
Hai c-o sa-mi aduc si eu retetarul de-acasa, sa mai facem schimb de, ca vad ca pe la topicul de bucatarie bintuie retetele dietetice si mi-e frica sa ma gindesc la ele
Gulshan, ce-i cu tine, picashi in borcanul cu melancolie??? Ce te supara, sa-ti sarim in ajutorsa biruiesti dusmanii?!
Maryam, tu pe unde te mai pitishi, ca nu te-am mai auzit de ceva vreme? Sau nu mai ai "voie" la computer? Zi ca-ti dam noi "belete de voie" cite vrei!
Hai salutari de la cangurei si koala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

Fetelor, imi permit sa postez aici o intrebare pusa la topicul de bucatareala de catre:

"Alcristina

Trimis la - 20/08/2004 : 08:55:21

Am cumparat de la un magazin pasta de susan. Eu cautam ulei de susan pt mancarurile chinezesti, dar vanzatoarea mi-a spus ca pasta asta se poate folosi pe post de ulei. Cand am ajuns acasa, am desfacut borcanul; intr-adevar, miroase foarte bine, dar are un gust amar. Acum, nu stiu la ce se poate folosi chestia asta, sa ma incumet sa prajesc carne in ea sau se foloseste la altceva?

Cristina "

In afara de amestecul cu pasta de naut pentru humus si cu piure de vinete, nu-mi vine acum in minte alta utilizare a pastei de susan.
In falafel?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Pasta de susan de care tocmai tu ai pomenit se foloseste la taratour un sos din usturoi ,lamiie si tahini si iese o nebunie linga peste la cuptor .Eu nu o recomand ptr prajit in ea.Se foloseste la hommos ,cum ai zis ,eu ung tava de prajiura (reteta de sfoof cu tahini )ca asa trebe.
Dodo mai vrei sa aduc alt tip de mamool ?Mammool din Halab(Maryam trebe" sa stie ca e de la ei)
Am si o reteta tareeee buna de baclawa si knefe osmalyeh.Bune rau in Ramadan
Retete de papa dorim Dodo ca mai schimbam si noi din bucataria libanezo-romana dam si in bucataria din halij.
Eu fac kebbe ,daca sinteti interesate,chictaouk(cu pui )O nebunie de papica ,shawarma,ftaiir(un fel de placintele cu spanac).fac lahme baajin(cu carne ),fac sfiha baalbakie ,sambousik cu brinza ,si multe altele .Papa libaneza e f variata,adicatelea bucataria libaneza .Eu sint moarta dupa moghrabieh ,dupa kebbe ,kafta ,(dovlecei umplutikussa mahseh),macaroane cu brinza in stil libanez,makloubeh de batinjen(in traducere invirtita de vinete)si imi place [borez cu carne si pui Hai aruncati-va cu retete si la fata ca nu mai poci de pofta.Dodo le adusasi retetele?Mai vrei si tipul doi de mamoolca ti-l scriu repede
Maryam pe unde te plimbi ca nu te mai "vazusi"de-un veac
Hannen pe unde-si mai plimba burtica?
Gulshan da pe mine ma cunosti ca eu mi-s vece aici in breasla".Hai iesi din melancolie si vino acilea la povesti.Va pupici cu lipici.

http://community.webshots.com/user/catya106

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoodia spune:

Catannnn eu mor aici bine ca te lauzi ca stii sa fac, dar nu te credem pana nu ne dai sa gustam hehehe
vreau si eu reteta de chictaouk si moghrabieh si adu si tu toate retetele care le ai prin casa, ca le incerc si eu aici sa-i fac surpriza sotului si sa-i dau peste nas cumnatei putin [bruta.
daca tot ati inceput cu mancaruri ( cu toate ca eu pana diseara cred ca nasc de pofta vreti retete de mlukhie, lebenie, kapse, yabra, frike, falafel, sheikh el mahshi, makhluta, samaie, shish barak...... gata eu sunt pe drum spre spital
apropo eu vreau tipul de mamool from halab ca barbatu e din halab. cred ca maine ma pierd prin bucatrie si prin ingrediente

Mergi la inceput