Unde sunt musulmancele mele(partea a II-a)
Raspunsuri - Pagina 2
amoodia spune:
salam
ce mica e lumea. in sfarsit am mai auzit de o musulmanca in galati.stiu ca mai este una, numele ei este Fatima.fetelor v-am ciit aseara cat de cat si prima parte a subiectului vostru si sincer va admir la cat de puternice sunteti, eu probabil sunt cu un iman mai slab.Maryam de unde este sotul tau din syria? sotul meu e din Alepo, caci aseara i-am spus ca am dat peste un grup de musulmance si ma tot cicaleste sa vad din ce oras este sotul tau iar la Calatoriile sufletului nu am gasit ceea ce ai scris despre Syria.va pup si va doresc o zi buna
maryam spune:
Salam aleikum, sotul meu e din damasc, iar la calatoriile sufletului am postat mai demult, cred ca trebuie sa fie pe undeva despre syria.Asa ca...iti doresc rezistenta si mai ales...tarie, pentru ca iman exista deja, simt asta, numai bine tuturor, ca sunt pe fuga...
quote:
Originally posted by amoodia
salam
ce mica e lumea. in sfarsit am mai auzit de o musulmanca in galati.stiu ca mai este una, numele ei este Fatima.fetelor v-am ciit aseara cat de cat si prima parte a subiectului vostru si sincer va admir la cat de puternice sunteti, eu probabil sunt cu un iman mai slab.Maryam de unde este sotul tau din syria? sotul meu e din Alepo, caci aseara i-am spus ca am dat peste un grup de musulmance si ma tot cicaleste sa vad din ce oras este sotul tau iar la Calatoriile sufletului nu am gasit ceea ce ai scris despre Syria.va pup si va doresc o zi buna
"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam
Catan spune:
Saluttttttttttttt.Am revenit si noi,azi am intrat in posesia computerului ca era "bolnavior".Am o luna de zile de cind am disparut de pe forum si parca -s ani.Mi-era tare dor de voi am trecut sa va salut si sa va pup pe toate.Bine ati venit ptr fetele noi.Pupa Catan si trupa de piticei.
http://community.webshots.com/user/catya106
amoodia spune:
salutare fetelor
fetelor vreau si eu o pagina de net de unde as putea alege nume de baietei.bineinteles ca vreau nume musulman dar sa fie usor de pronuntat si pentru familia mea. deocamdata ma gandesc la OMAR, sotului meu ii place foarte mult acest nume si mie de asemeni, dar as vrea sa mai vad si alte posibilitati.
deci HELP ca vine bebelul si nu are nume
maryam spune:
Te duci pe google, ii dai cautare arabic names si o sa vezi ca o sa-ti deschida o multime de pagini, timp sa ai, eu i-am trimis unei prietene o data sute de nume...sigur gasesti.Bafta.
Hei, trupa lu` catan, incepusem sa ne ingrijoram , dar Al hamduALLAH ca sunteti bine si bine ati revenit.
quote:
Originally posted by amoodia
salutare fetelor
fetelor vreau si eu o pagina de net de unde as putea alege nume de baietei.bineinteles ca vreau nume musulman dar sa fie usor de pronuntat si pentru familia mea. deocamdata ma gandesc la OMAR, sotului meu ii place foarte mult acest nume si mie de asemeni, dar as vrea sa mai vad si alte posibilitati.
deci HELP ca vine bebelul si nu are nume
"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam
Catan spune:
Salut frumoasele.Hai ca acum imi intru in drepturi depline.Am revenit cu forte noi.M-am apucat de bucatarisit dulciuri libaneze fffffff dificile ca mamool b tamer ,mamool b fisto halabe(cu fistic)si in plus am gasit o reteta de sfoof cu sofran de lea-m dat pe spate pe libaneze.Sint binevenite de Ramadan (o sa le prepar cu minuta mea).Daca vreti fo reteta vo dau cu placere .e garantata.Pitica mea inca nu se incumeta sa mearga singurica ,face pasi dar inca nu are echilibru asa bun.Si ma dispera ca ma doare spatele tot aplecindu-ma dupa ea.Piciul se duce si el la gradi si e f fericit.O rupe pe franceza.Hai ca miine vin la povesti ca urla motata mea mica ca din gura de sarpe.Va pupiceste Catan pe toate.Dodo eram disperata din cauza comp si nu credeam ca o sa apar pe forum curind.Va pupic.
amoodia spune:
buna fetelor
maryam multam mult pentru indrumari, la cautatul pe google inca nu ma dusese capul( in ultimul timp sunt atat de imprastiata).fetelor vreau sa va intreb ceva mai ales pe cele care locuiesc in afara Romaniei si sunt casatorite cu arabi: ce limba vorbesc copiii vostri?
deja sunt niste apropouri subtile din partea soacra-mii sa invete copilul numai araba si-i tot spune sotului ca il tampim pe copil daca vorbim cu el mai multe limbi.dar eu as vrea sa vorbesc cu el romana de mic sa-i inteleaga si pe ai mei. deci spuneti-mi voi cum ati facut?deja pe alt forum mi-au spus ca daca vorbesc cu copilul numai o limba, pe cea de-a doua nu o va invata in veci mai ales ca noi nu locuim in Romania si nu prea am de gand sa fiu traducator intre copiii si parintii mei.
o zi buna tuturor
Teo
dodo spune:
Teo, draga, al meu vorbeste de zor engleza, asa a inceput de la daycare si nu l-am fortat sa vorbeasca romana acasa, desi noi vorbim romaneste. Intelege romana si repeta daca il pun, dar numai asa. Cind am fost in RO (avea 2,5 ani, acum are aproape 3,5), intelegea ce i se spunea dar oricum bagajul lui de cuvinte era redus, asa ca si ai mei au folosit cuvinte cit mai pe intelesul lui, la care el raspundea in engleza iar ai mei nu s-au suparat, considera ca e normal sa vorbeasca in primul rind limba tarii unde e nascut si unde creste. Cit despre ei, au zis ca daca stie sa spuna ce mai faci buni, te iubesc, te pup, le este de-ajuns. Tot anul trecut am fost si la familia sotului si incepuse sa vorbeasca binisor araba, mai ales de la copii. Si-acum intelege araba, stie sa recite Al-Fatiha, asculta Coran-ul ca are un laptop cu 60 de sure, fiecare la un buton, recunoaste imediat Azan-ul la TV ca avem antena satelit dar se simte cel mai bine cu limba engleza. Poate ca unii mi-ar reprosa ca nu-l invat(adica sa-l invat vrea-nu-vrea) si romana, eu consider ca un copil nu trebuie fortat, va invata cu timpul, asa cum am invatat si noi limbile straine. Nu-i impun sa vorbeasca o anumita limba, raspunzindu-i in acea limba, desi mi-ar place sa le stie pe toate trei, cred ca e mai bine sa las lucrurile sa vina de la sine. Si ce daca va vorbi putin sau cu accent romana?? Citi romani din RO scriu si vorbesc corect romaneste?? El aici este nascut, traieste si va trai poate si pe parcursul vietii lui, asa ca unde e problema?
Eu sint romanca, nu mi-e rusine dar nici nu tin acuma steagul sus ca nu mai e nimeni pe lume ca noi, nu sint nationalista sau xenofoba, pur si simplu sint un OM intre OAMENI. Tu culegi din ceea ce ti-am povestit aici ce crezi ca ti se potriveste tie, Teo, nu trebuie ca ceea ce mie mi se pare normal sa i se para si altuia la fel.
Salutam trupa de pitici a lui Catan!Acuma, draguta, daca ai declansat riuri de saliva cu retetele tale, fa-ti pomana si da-ni-le si noua, ca nu mai putem
Maryam, ai reusit sa pui gheara pe Hannen? N-o lasa la scape, ca n-o s-o mai vezi curind si cred ca nici eu nu vin la anul in RO, acum avem alte prioritati si trebuie aminata plimbareala.
Noi sintem bine, sanatosi, voiosi, jucausi(mai ales unii) si in linii mari totul e bine. La voi cum e, vad ca e liniste dar si linistea poate insemna ca lucrurile sint la locul lor..De-abia astept sa vina Hannen, s-o interogam nitel, sa aflam cum i-a priit vizita-n RO.
Pina-atunci, toate bune!
amoodia spune:
salam aleykum
ce faceti fetelor? nu stiu cum e vremea pe la voi dar azi la noi e soare si frumos dupa vreo 2 zile de ploaie torentiala asa ca iesim sa plimbam burtica
Dodo draga cel mai enervant e ca mi se impun niste chestii fara a se gandi ca sunt si eu om si am si eu suflet si sentimente, si uneori pur si simplu obosesc sa tot tac si sa ma fac ca ploua.deci noi locuim in norvegia, sotul meu nu stie romana decat cateva cuvinte iar eu fac o varza cu araba( oricum acum sunt in stare sa ma inteleg cu familia lui fara sa imi traduca strictul necesar). chestia e ca e primul meu copil si iti dai seama ca sunt in al 9-lea cer mai ales parintii mei ca e primul lor nepot, plus ca eu am o familie mare si unita din partea mamei mele. eu vreau sa-mi invat bebelul si romana ca atunci cand ne vom duce in romania toata lumea va dori sa stea in preajma lui si eu deja urasc ca de fiecare data traduc pentru sot(uneori dupa cateva zile petrecute in romania ajung sa traduc prin somn, nu vreau sa se intample acelasi lucru si cu copiii mei.cel mai mult m-a enervat ca se arunca cu apropouri de genul COPILUL O SA FIE PROST DACA VORBITI CU EL IN MAI MULTE LIMBI si as fi vrut sa raspund ATUNCI VORBIM NUMAI ROMANA SI S-A REZOLVAT PROBLEMA dar tac si tac si nu stiu pana cand. nici nu stiti ce mult ma bucur ca am gasit prietene aici si am cu cine conversa, ca stiti si voi ca nu se poate discuta cu cineva nonmuslim, pentru ca or sa arunce totul pe seama islamului chiar daca sunt crestini si oameni de alte religii care fac aceleasi greseli.
offf voi intelegeti ceva din mesajul meu ca eu sigur m-am pierdut in cuvinte.
oricum va pup pe toate si ma bucur ca v-am gasit.
allah hafiz
teo
Catan spune:
Buna fetili.Hai ca vin si eu cu parerea mea savanta.Amoodia hai sa-ti zic eu cum am procedat cu ai mei socrii cind a venit vorba de nume ,le-am pus pe tava "numele si au inghitit galusca mai ales ca pitica are nume strain (cindy).La faza cu limba materna eu ma impun clar si nimeni nu comenteaza in privinta limbii mele.E adevarat ca piciul vorbeste in araba mai mult dar intelege perfect si romaneste si o rupe si in franceza.Socrii nu au avut nimic de obiectat .Tu invata-l romaneste pe bebelicul tau si lasa-i sa vorbeasca ce vor.Faci ce iti spune inima ta nicidecum ce ei isi doresc ,cu diplomatie
Reteta mea fabuloasa de Sfoof:
1 1/2 pahar de gris fin;1/2 pahar(paharul sa aiba marimea de 200 gr), de faina ;1 pahar +4 linguri mari de zahar;1 pahar de lapte;1/2 pahar de ulei;1 1/2 lingurita baking powder;1lingurita sofran(aadt safra )in arab ptr cine stie.
Metoda :Amestecati grisul fin cu faina si baking powder si sofranul intr-un castron.Laptele il amestecati cu zaharul pina se dizolva bine zaharul (de preferat la mulinex).Adaugati ingredientele uscate peste (grusul ,faina ,baking powder si sofranul din castronel)peste lapte +uleiul si amestecati 5 min la viteza medie.Ungeti o tava rotunda cu tahini (in magazinele arabesti gasiti )si puneti compozitia in tava .De preferat o tava rotunda mica .Deasupra puneti snubar (seminte de pin)sau loz (migdale).Dati la cuptor la 175 C sau (350 Fr)ptr 30 -35 min.Dupa 30 min incercati cu un cutit cu virful ascutit si daca nu se mai i-a nimic pe cutit e gata.Scoateti din cuptor si lasati sa s4e raceasca dupa aia taiati romburi.Pofta mare si spor la treaba sa aveti fetelor.
Hannen unde zici ca te dusasii?
Dar Maryam tu o vazusi pe Hannen?
Dodo daca nu ai inteles sa ma intrebi si miine ma arunc cu mamoolul care trebe explicat de moa".Pupici dulci va trimit.