ATAC DE PANICA

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tanaion spune:

Si-a facut analizele si i-au iesit toate in limitele normale, chiar si Ca, dar la limita inferioara. Are intr-adevar probleme si cu tiroida in sensul ca are noduli, dar dozarile hormonale (asa zisele T-uri) i-au iesit bune. A fost la endocrinologie si i-au zis ca gusa polinodulara are foarte multa lume si ca atata timp cat dozarile hormonale sunt bune nu trebuie sa urmeze tratament si ca starile de sufocare si palpitatii nu sunt de la tiroida.
Anca, tu ti-ai facut analize pentru tiroida?
Ii voi spune sa incerce si ea cu Extraveral, oricum e si din plante, deci chiar daca nu-i va face foarte bine, macar nu are efecte adverse.

Tana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosar spune:

Da, mi-am facut analizele hormonale. initial m-i le-am facut, ca imi doresc un bebe si nu fac. in urma analizelor doctora mi-a pus diagnostic de gusa...nu mai stiu de care si hipotiroida.
Dar in urma tratamentului, mi-a facut si mai rau, puls marit, insomnii, stari total aiurea si am slabit vazand cu ochii, chiar daca mananc f. bine.
Drept urmare am intrerupt tratamentul, si am decis sa ma duc la alt medic. Ca cica as avea hipertiroida......nu mai stiu ce sa zic.

Anca
Capul sus, va rasari soarele si pe stada noastra.

Mergi la inceput

Anca, acum am citit si eu ce ai postat tu legat de tiroida la PROBLEME.
Am vorbit cu sora mea si mi-a zis ca a fost la doi endocrinologi. Dr Mihaela Simescu e la Parhon si la Medicover Plevnei, dar ca i-a placut mai mult Dr Cucu de la Parhon. Ea nu stie sa fie si la vreun cabinet particular. Daca vrei sa te duci la el cel mai bine ar fi sa suni la Spitalul Parhon si sa intrebi cand e de garda si sa mergi atunci ca e mai liber. Dar si el iti va cere dozarile hormonale si ar fi bine cand te duci sa iei si rezultatul analizelor.

Tana

Mergi la inceput

Anca, acum am citit si eu ce ai postat tu legat de tiroida la PROBLEME.
Am vorbit cu sora mea si mi-a zis ca a fost la doi endocrinologi. Dr Mihaela Simescu e la Parhon si la Medicover Plevnei, dar ca i-a placut mai mult Dr Cucu de la Parhon. Ea nu stie sa fie si la vreun cabinet particular. Daca vrei sa te duci la el cel mai bine ar fi sa suni la Spitalul Parhon si sa intrebi cand e de garda si sa mergi atunci ca e mai liber. Dar si el iti va cere dozarile hormonale si ar fi bine cand te duci sa iei si rezultatul analizelor.

Tana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Ii scrisesem Ancai pe PM, dar vad ca intereseaza si pe altii. Deci, am avut acum 3 ani stari similare, pe fond de stress la servici. Prima data cand s-au manifestat a fost si cel mai rau: initial am crezut ca e o cadere de calciu foarte puternica. Prietena la care eram m-a bagat sub o plapuma si doua paturi, mi-a dat repede un Calciu si zahar si, pana sa ajunga salvarea, deja mi-era putin mai bine. Medicul care a venit a pus diagnosticul "atac de panica" si mi-a dat reteta de Xanax. Abia dupa ce am mai vazut doi medici care au spus acelasi lucru si m-au linistit ca nu o sa am probleme de depenedenta si ca voi putea conduce masina am inceput tratamentul. Am luat aproximativ o saptamana in mod regulat, dupa care numai cand simteam ca m-ar apuca un nou atac de panica. Care atacuri s-au tot rarit in timp.

Eu nu am putut sa leg respectivele atacuri de un eveniment anume; doar de stress. Sa nu uit, tot atunci ma chinuiam rau seara, cand eram rupta de oboseala insa nu puteam adormi de "griji". Cateva seri (parca 10) am luat Stilnox si asa am reusit sa-mi reglez somnul.
Desi nu mi-a confirmat nici un medic, eu am convingerea ca exista o legatura cu faptul ca in perioada imediat urmatoare mi s-a descoperit un fibrom mare care a trebuit operat de urgenta.

Revenind, eu cred ca am scapat de probleme- de mai bine de doi ani nu s-au mai manifestat. Si eu cred ca e si din cauza ca intre timp am trecut prin schimbari majore de mediu: am plecat din tara si a aparut un bebel.

Laura

Mergi la inceput

Laura, vreau si eu sa te intreb ce am intrebat-o si pe Anca.
La tine apareau stari proaste, sufocare, cresteri de puls si intre atacurile de panica, sau numai atunci?
Ai cumva si probleme cu tiroida?
Ca perioada cam cat a durat? Cam un an?
Si as mai vrea sa te intreb ceva. Sora mea isi doreste foarte mult un bebelus, dar ii e teama ca aceste stari ar putea avea influente negative asupra fatului. Tu cat ai fost insarcinata ai mai avut stari din acestea?
Iti multumesc si iti doresc numai bine tie si bebeului.

Tana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2 spune:

Buna, si eu am aceeasi problema, adica se manifesta numai uneori cu frica foarte mare, ideea ca totul este inutil si o dorinta foarte mare de somn. Eu am un bebe de 10 luni si desi am avut aceasta problema si in sarcina de cateva ori el este perfect sanatos si foarte vesel. De la oboseala insa eu nu ma simt bine mereu.In afara de extraveral a mai luat cineva ceva? Eu calciu nu pot lua ca fac imediat pietre la rinichi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by adela2
Buna, si eu am aceeasi problema, adica se manifesta numai uneori cu frica foarte mare, ideea ca totul este inutil si o dorinta foarte mare de somn.

exact in starea asta sunt eu de ieri dimineata. cum trece? ca medicamente nu vreau sa iau. exista ceva metode mai naturiste asea? nu merge nici cu metode de relaxare, am si citit, am ascultat muzica serena, dijeaba. am nodul in gat si-mi vine sa plang la fiecare cinci minute. voi aveti si agitatie in momentele astea? ca de volubila sunt volubila, adica nu ma manifest ca in agonie. dar la mine e o volubilitate usor agresiva, mi se pare ca tre sa ma apar cumva si alta solutie nu gasesc. m-am surprins azi dimineata vorbind cu nenea de la compania de electricitate de parca aveam ceva de impartit cu el, nu sunt mandra deloc de tonul vocii mele la momentul respectiv, bietul om. si biata de mine. ce sa fac sa-mi treaca??? la voi se cupleaza si cu agorafobia? constat ca am si niste tendinte spre mizantropie in momentele astea, nu vreau sa vaz pe nimeni, nu vreau sa vb cu nimeni, adica face to face, ca pe forum observ ca ma tratez cu succes :))

--------------
noi nu suntem normali, noi suntem trimbulinzi

Mergi la inceput

Tana, stari proaste am avut aproximativ pe toata perioada. Tremuraturile, cresterile de puls si panica veneau aproximativ in acelasi moment; de fapt cred ca unele le declansau pe altele (ca stiam la ce sa ma astept). A durat aproximativ un an, iar cele mai rele au fost la inceput. Nu stiu cat m-a ajutat, dar eu m-am hotarat dupa operatie sa devin mai nesimtita (de fapt sa nu mai pun totul la suflet), in special in cazul problemelor de servici si cam la tot ce era mai putin important.
Cu tiroida nu cred ca am avut probleme. Doctorita mea nu m-a trimis la analize; citind acum cum se manifesta hipertiroidia si hipotiriodia imi dau seama ca nu aveam simptomele normale pentru una din cele doua manifestari.
Cand am ramas gravida, deja nu mai aveam atacuri de panica. Este adevarat ca se spune ca starea mamei influenteaza bebelusul din burta, dar slava Domnului ca eu inca nu vad nimic anormal la fata mea (nu mai aveam atunci atacuri de panica, insa exact la inceputul sarcinii taticul meu s-a prapadit pe neasteptate, asa ca-ti inchipui oarecum cam prin ce stari am trecut).

Laura

Mergi la inceput

Conchita, sper ca e doar o stare trecatoare. Fobii avem mai toti cu o ocazie sau alta, insa cata vreme reusim sa le tinem sub control, e OK. Eu nu am avut manifestari de agorafobie, insa daca ai intrebat m-am dus la cartea mea medicala (“Complete Home Medical Guide”) unde spune ca agorafobia poate fi declansata de un atac de panica. Ghidul da doua exercitii de relaxare (daca te intereseaza am sa incerc sa le descriu); spune ca in cazul in care iti tremuratura mainile puternic sa respiri de 10 ori intr-o punga si de 15 ori afara (de cateva ori) si dau si o explicatie de ce ajuta asta; iar in situatii in care nu-ti poti regla tu starile rele, exista optiunile: “counseling”, “cognitive therapy”, “behavior therapy” si “self-help group” (nu cunosc termenii exacti in limba romana, asa ca prefer sa-I folosesc pe cei din carte) combinate eventual cu medicamente -doctorul hotaraste daca e cazul.

Laura

Mergi la inceput