Mamici de septembrie-octombrie 2004 (23)
Raspunsuri - Pagina 7
roandre spune:
Am aparut si eu burtici!
Bine ati venit Davina, Raisa si Andra.C!
Anne33, sa-ti traiasca ambele printese! Chiar ma intrebam cand o sa ne spui ce e bebele tau.
Doxi, imi pare bine ca ai reaparut!
Mel, ne era dor de tine...mai ales ca erai asa activa inainte pe forum.
Dragele mele nu am mai scris de cateva zile pt ca nu a mers situl. Dupa ce scriam mesaje kilometrice si dadeam send, imi arata eroare si tot asa. Sper ca de data asta sa mearga ca sa nu ma imbolnavesc de nervi!
Intre timp m-am dus la serviciu si am dus concediul prenatal si colegii ma intrebau daca nu am gemeni pt ca burtica e cam mare. Chiar seful meu s-a mirat cand i-am zis ca nasc prin septembrie, el crezand ca nasc luna asta. Ha,ha, ha..
Fetelor am impresia ca nu mai imi ajunge timpul....am atatea de facut si timp deloc...si mai sunt si in concediu.
Zilele astea am avut instalatorii acasa sa-mi monteze noul aragaz si sa-mi schimbe caloriferele...si inca n-au terminat, iar de maine incep zugraveala.
Davina, chiar vroiam sa deschid si eu azi subiectul cu durerea aceia de "jos". La mine e groaznic, ma doare de simt ca mor. Chiar ma gandeam daca o sa mai scap vreodata de ea. Nu stiu cat e de normala, dar tare ma doare.
Bebelina mea e tot agitata, dar parca totusi se misca mai putin si ma loveaste atat de tare in coaste in partea dreapta de zic ca vrea sa le rupa. Sunt tare curioasa daca si dupa ce se va naste va fi tot la fel de nazdravana.
Joi am fost la eco si m-am intalnit cu Eliana.....e o super fata, asa bine imi pare ca am cunoscut-o. Poate pana nastem facem si noi o intalnire sa ne cunoastem!
Am facut eco si bebelina mea e mai mare cu 3 sapt decat ar trebui sa fie. ....si avea 2,200 gr la 30 sapt si 5 zile. Se pare ca o sa am un bebe tare mare daca o sa creasca in ritmul asta. In doua saptamani a luat 600 gr, ceea ce e cam mult. Doctorul zicea ca ar fi bine sa-si mentina ritmul asta si sa nu mai creasca asa mult. In rest bebelina e bine, e cu capul in jos, dar colul meu e cam scurt (iar). Astazi am repetat iar secretia si astept marti sa vad cum iese iar apoi trebuie sa repet analizele de sange (transaminazele sa vedem daca au mai scazut, CMV, rubeola, listeria si toxoplasmoza). Mi-a zis ca daca prima data mi-au iesit bine listeria si toxoplasmoza nu mai e necesar sa fie repetate la sfarsitul sarcinii. Mie mi-au iesit negative la inceput iar acum le repet pt ca mai mult eu am vrut ca sa stau linistita. Fetelor va rog sa-mi spuneti si mie unde ati facut analizele astea si cat v-a costat.
Cam asta ar fi pt moment. Am sa revin sa va scriu exact dimensiunile bebelinei mele de la eco ceva mai tarziu (daca mai merge netul).
Va pup!
marimar spune:
Fetelor,
Spuneti-mi si mie unde se gasesc hainute frumoase si de calitate in Bucuresti? Sotul meu e in Buc acum si vreau sa-mi aduca cite ceva. Mai ales ca poate sint si reduceri la hainutele de vara, caci la noi o sa fie primavara/vara cind se naste bebe.
Eu sint obosita si intr-adevar am lipsa de fier, mi-a dat moasa supliment de fier si m-a rugat sa o las mai moale cu serviciul. Mai am (inca ) 5 saptamini si intru in concediu. Abia astept.
Fericita si 31 sapt si
Davina spune:
Buna burtici ,cum va petreceti weekend-ul ?
Noi am fost vineri la medic la controlul de rutina .Am facut si un eco dar nu ne-a zis prea multe ,eu speram sa -mi spuna mai multe despre bebe :greutatea ,lungimea ...
roandre -am intrebat de durerile de "jos" si mi-a zis ca e ceva normal si sa-mi cumpar o centura de sustinere a burtii .Centura mai ajuta la minimalizarea durerilor de spate .mi-a mai zis sa fac plimbari in fiecare zi si ceva innot ca sa ma mentin mobila pina la sfirsitul graviditatii.
azi am cumparat patucul bebelusului si salteaua ,sper sa dovedesc cu amenajatul camerei pina se va naste printesa noastra .Tot azi tati zugraveste camera ,sper sa iasa misto culoarea .
Cam atit pentru moment ,multa sanatate la burtici si bebei .
Alina +bb(32sapt)
georgiana.david spune:
Buna fetele
Eu nu prea sunt de acord cu centura si la fel zice si Dr. meu pt. ca centura strange burta prea tare si pot aparea contractii si nici BB nu are loc sa se dezvolte si sa se simta in largul lui dar ma rog fiecare cum crede!
Si eu sunt in amenajari la casa noua si sunt plina de nervi pentru ca de joi imi proimite cineva ca vine sa slefuiasca marmura din hol, bucatarie si balcon si tot nu a aparut. Cel care imi face mobila a zis ca vine vineri si nimic, mai mult de atat nici la telef. nu raspunde, noroc ca-l stim bine ca altfel credeam ca a disparut cu materiale si cu bani cu tot. Nu stiu ce sa ma fac cu oamenii astia si cand il vad pe al meu sot ce calm e mai rau ma apuca nervii.
Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu
http://photos.yahoo.com/giorgios72
frosa spune:
Marimar pot sa/ti spun 2 magazine mari unde poate gasi l ucruri pentru copii: Unirea , parca la etajul 3, este plin de magazine pt copii. Au lucrusoare incepind de la calitate turceasca pina la firme cunoscute. Carrefour, magazinul "Z" are lucruri de calitate la preturi de mijloc. Mall , gaseste si acolo "Z" si inca un magazin dar nu cine stie ce.
Eu as recomanda sa mearga la Unirea pt ca sunt multe magazine intr-un singur loc, pt toate gusturile, si nu trebuie sa umble prea mult pe caldura asta.
Succes
roandre spune:
Salutare dragelor!
Georgiana imi pare rau ca ai parte de oameni neseriosi. Si pe mine ma enerveaza asta la culme. Din fericire la mine a aparut azi un zugrav desi trebuia sa vina doua persoane. Macar a inceput treaba!
Davina, merci de raspuns. Totusi parca nu as incerca centura. Incerc sa rezist asa, desi doare destul de rau.
Am zis ca va scriu dimensiunile bebelinei de la ultimul eco cand avea 30 sapt si 4 zile:
BPD - 8,33 cm (33w4d)
OFD - 10.25 cm
HC - 29.34 cm (32w3d)
AC - 30.10 cm (34w1d)
FL - 6.26 cm (32w3d)
Cereb -4.18 cm (33w1d)
Greutatea era de 2234 gr (+/-326 gr)
Adela, pe unde esti? Mai scrie-ne cate ceva despre tine!
Pupici
Mihaela si puiul mic de 31 saptamani si 2 zile
Dr Ciulcu, Cantacuzino
http://community.webshots.com/user/roandre
doxi spune:
Am inceput sa am si eu probleme cu somnul... adica amortesc si ma trezesc de multe ori, visez urat :o(( Am incercat sa-mi pun o perna
mare la spate dar parca e si mai rau, voi cum faceti?
De cateva zile imi simt toti muschii incordati, parca as fi facut febra musculara, vi s-a intamplat? Nu fac foarte multa miscare, merg la birou cu masina, de plimbat ma plimb in WE si merg o data pe saptamana la piscina, sper sa ajung de 2 ori in curand...
Joi merg la medic, sa vedem ce imi mai apune... bebe am senzatia ca s-a lenevit, nu se mai misca atat de mult ca inainte :o((
Sanatate tuturor!
roandre spune:
Of, cu somnul nu stau nici eu asa bine....de fapt mi-e foarte greu sa adorm. Nu-mi gasesc locul si ma dor toate cele. Incerc sa stau pe partea stanga dar amortesc repede, imi pun o pernuta sub burtica dar simt ca ma incing pe ea. Si uite asa ma foiesc prin pat pana adorm. Dar nici nu adorm bine ca trebuie sa ma trezesc sa merg la baie....si air incepe gasitul locului apoi... Cam asa e cu somnul la mine.
Eu miscare nu prea fac mai deloc, nu stiu de ce dar cum merg putin cum mi se intareste burta pietroi. Am contractii pot spune nedureroase dar care totusi contribuie la scurtarea colului.
Fetelor am asa o teama pt ca doctorul meu a intrat in concediu pana pe 23 august. ma simt a nimanui parca, asta e senzatia. Mi-e teama sa nu nasc si el sa nu fie. Am inceput sa ma gandesc la prostii.
Mihaela si puiul mic de 31 saptamani si 2 zile
Dr Ciulcu, Cantacuzino
http://community.webshots.com/user/roandre
blue77 spune:
Salut fetelor,
mai nou si eu ma trezesc cu dureri dimineata...cam de 2 zile.De dormit dorm...insa azi m-am trezit cu dureri de spate si sub burtica...am inteles ca aveti si voi...se pare ca s-a dus "vacanta" noastra cand bebeii erau micuti si puteam inca sa ne bizuim pe corpul nostr.Simt ca parca nu-mi mai apartine-corpul-nu pot sa mai controlez nimic, nici nu stiu cand ma poate apuca o durere sau o stare de rau.Eu am inceput sa evit sa ies singura sau sa merg mult.
Roandre stai linistita ca totul va fi bine...si doctorul meu e in concediu...cam toata luna iulie cred asa ca suntem colege. :)
Fetelor si voua vi se face foame des ? eu nu stiu ce sa mai mananc , in plus am si o lene mare sa-mi fac ceva....as tolani toata ziua...stiu nu e prea frumos din partea mea dar nu mai am chef de nimic...oricum nu prea mai pot sa fac mare lucru ca ma apuca toate gafaielile.
Pupici
Cristina 33 sapt.
Dr. Texier ,Clinique des Franciscaines
danyce spune:
Salut, fetelor,
Si eu am parte mai nou de dureri de spate si uneori dureri sub burtica sau chiar la burtica in sine, dar asta cand se intinde prea tare bebelusa mea, de mi se pare ca vrea sa iasa prin piele afara.
Blue, nici eu nu mai ies singura din casa (doar la supermarketul din colt). Nu mai am atata energie si nici nu stiu cand poate sa mi se faca rau deoarece pitica mea a descoperit stomacul meu pe care-l foloseste pe post de minge de fotbal cand mi-e mie lumea mai draga. Ieri eram la masa la socrii mei cand am primit un sut in stomac si nu am mai putut inghiti nimic, chiar mi s-a facut putin rau si m-am intins.Macar am scapat cu atata.
Roandre, si eu ca tine cu dormitul. Adica nu pot adormi, imi gasesc greu pozitia (plus ca a mea se deplaseaza si ea in stanga cand ma intorc eu , apoi in dreapta daca imi schimb pozitia) si ma tot trezesc pt. vizitele la WC. Dimineata sunt franta de oboseala.
Bebelusa ta e maricica, grasunica, bravo ei! Sa fie sanatoasa si tu sa te bucuri de ea!
Nu va stresati, fetelor, din cauza "meseriasilor". Daca nu aveam burtica veneam eu sa va fac una/alta ca si mie mi-am zugravit si vopsit de una singura anul trecut, in vara, am raschetat parchetul cu socrul meu, am pus ceara pe el,am pus tapet cu soacra-mea in camerele de sus, iar sotul si socrul au schimbat toata instalatia electrica si au pus gresie si faianta dupa mofturile si indicatiile mele.Acum ma ocup in continuare de camera bebelusei, dar aici merge mult mai incet ca burtica e mai mare decat mine. Oricum, sunt aproape gata.Stiu ca e frustrant sa platesti pe cineva pt. anumite servicii si sa nu se tina de treaba, tocmai de aceea eu prefer sa fac ce pot de una singura si mai bine invat lucruri noi.
Ma duc sa iau niste fructe si legume, dar nu le car eu, promit. Profit de serviciile fratiorului meu, daca tot e aici.Pupici tuturor si alor voastre burtici,
Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem