Mamici de Iulie August 2004 (90) + 24bb
Raspunsuri - Pagina 6
roller025 spune:
Mey, m-a chiaunit caldura asta. Ma doare un cap de zici ca acu' pica... Si de-abia l-am potolit pe Vic... Se agita de dimineata ca pestele pe uscat si suge din ora in ora cate o ora! Ma dor mainile si tzitzile mele atarna... Comitetu', vreau o pastila de shut de fortza!
Ieri m-am cantarit! Prima data dupa nastere! Aveam 45 kg... Azi cred ca am mai slabit vro' doua... Si io care speram sa mai ramana ceva carne pe oase!
Nicole, lasa mama ca o sa ne pove de dureri dupa nastere. Bucura-te ca nu ai si acu'
Mihaiu, cand iti scoate cerclaju'? Sorry ca n-am mai apucat sa te sun...
Roxane, poti impacheta o briza pentru Bucuresti?
Dana si Victor Mihai
irrinuca spune:
quote:
Originally posted by Catinca
Buna tuturor mamicilor,
Are cineva picioarele si miinile umflate.la mine s-au umflat rau de tot de vreo 2 sapt si apa nu se mai retrage, parca retin tot mai mult. incerc sa stau mai mult intinsa pe partea stinga, sa beau multa apa, totusi degeaba.
Aveti vreun leac pt asta? sau stati pe baricade cu stoinicie?
ajutor! abia mai merg... cica daca ai baiat si esti in ultima parte a sarcinii pe timp de vara asa se intimpla?!
nici noi n-am pregatit tot pentru bebelus, inca mai cumpar in functie de ce citesc prin carti sau desprecopii.
Catinca, 34 sapt
Catinca, mie nu mi s-a umflat nimik pana acum 2 spatamani, cand dintr-odata, mi s-au facut picioarele cu glezne de elefant si asa au ramas. Nu este din cauza caldurii sigur, ptr ca aici numai cald n-a fost. Si eu beau apa la greu si sucuri, nu mananc sarat, dorm pe stanga mai ales, si nimik. Nu mi s-au mai desumflat si chip. Imi face mama in fiecare seara masaj cu cooling gel (unul de la Avon), dar fara rezultat. In schimb mainile sunt la fel ca inainte de sarcina, imi dau seama dupa cum stau inelele. Ciudat! Am intrebat doctorul care-i treaba si a zis ca asa e normal!!!! Daca umflarea picioarelor nu este asociata cu tensiune, nu e motiv de ingrijorare. asa ca m-am resemnat.
Am citit mai sus, sunteti hazoase foc. Lia, hai ca esti comica. Bine ca ne mai distram si noi pe-aci, ca mie una imi vine sa innebunesc, nu mai am rabdare!
Mai, si eu merg cel putzin 2km zilnic (pana la magazine si inapoi, plus cat stau prin magazine), am si eu scara in casa (destul de abrupta) si trebuie sa urc mereu ca wc-ul e sus. Bebe pare sa nu se sinchiseasca. Si-mi promisese doftorul ca nasc pana insaptamana a 36-a Akum suntem in saptamana a 39-a si bebe... doarme pe el!
Va spun eu sigur, astia lenesii care au ramas sunt leusori sigur, ca de-aia si asteapta, sa le vina zodia de joi incolo!
Pupici
Irinuca 38+ saptamani DPN 31/07/04
http://community.webshots.com/user/irrinuca
roxanaz spune:
Danule multi pupici de la noi, ca briza n-avem diloc....si aici a venit zapuseala si ioc racoare...nu e ca la voi, stiu, dar...bietul Vic, cred ca era mai bine inauntru, la piscina cu aer conditionat...las' ca acum e mai greu, pina se produce adaptarea.
zici ca kg s-au dus ca fugarite, 'ai? ce credeai, ca mai ramii cu ceva?
Irina lasa mama, ca e bine sa mai stea piticu'...doar nu preferai sa iasa la 36 de saptamini in loc de 39, nu? asteapta si ei...momentul oportun.
a propos de edeme, va mentionez ca mecanismul retentiei de apa la gravide este cu totul altul decit in cazurile cardiace /hipertensive (de exemplu): nu este vorba de retentie datorita continutului in sare (practic sodiu) al mincarurilor si bauturilor, ci datorita modificarii permeabilitatii membranelor celulare, asa ca puteti minca nesarat pina vi se apleaca, umflaturile tot acolo vor fi. asa ca rabdare, apa multa, picioare ridicate pe scaune, si...vor trece dupa nastere.
papadie spune:
quote:
Originally posted by roller025
Ieri m-am cantarit! Prima data dupa nastere! Aveam 45 kg... Azi cred ca am mai slabit vro' doua... Si io care speram sa mai ramana ceva carne pe oase!
Dana si Victor Mihai
Behehehe bate cuba :-)) si io tot cu 45 ramasei :-)))Nika mei n-am pastrat ...si io care speram fo 5-6 kile .Pfff. Si iost cu sanii praf de la Sfarma pietre, rupe tzitze de Catrina :-))) Nu mai stiu cums a le oblojesc si sosu meu cica sa faca "rezerva de lapte" gizas...i-am sis sa se mulga el ca io am grija sa congelez corespunzator produktia
Mitzule eu incalzesc lapticul sub jetul de apa calda. Tricoul o sa ti se ude pe toata perioada alaptarii. Faptulc a scoti numai 20 de ml arata ca sanii produc cat vrea bebe ca-i chinui tu pe urma sa scoti ceea ce iese pe tricou e alta treaba. Poti as-i chinui in continuare dar sa stii ca de petele de pe tricou nu scapi :-) Mai ales cand plinge bebe de foame sa vezi cum incepe laptele sa tzisneasca...instantaneu.
Apropos de asta voua va sfaraie sfarcii?:-))) Ca io parca am motorase inside cind pānge Bubul de foame sau numai cand o vad. Sfaraie sfarcii de parca am mici burghie inauntru si iese laptik :-))))
Lapte-n
Papa, juma de neuron calare pe juma de iepure skiop si Catrina, sfarma pietre, rupe tzitze
roller025 spune:
Roxane, daca nici la tine nu e briza... Da' sa stii ca cu edemele e mai naspa. io n-avui pic de umflatura inainte de nastere, da' dupa cezariana ziceai ca mi-au transplantat picioarele la sectia carnatzi!
Papa, asa care va sa zica... Se topeste carnea de pe noi ca inghetata de pe batz... Io cu tzitzele am sa ajung sa-mi fac pantofii daca mai trage Vic asa de ei... Si cel mai nostim este ca adoarme cu mneaei in gura si uita sa-i mai dea drumu'... ce m-oi face cand i-or da dintzii???
Dana si Victor Mihai
roxanaz spune:
nu-i mama briza nici urma...ca de trimis as trimite...nu stiti ultima data cind am trimis soare la voi am ramas cu ploaie o saptamina?
Papa hai ca ai batut toate recordurile cu "sfarma tzatze" ....dementiala expresie!!!!
Catinca spune:
deci am inteles fetele de la voi ca nu se poate face nimic cu picioarele umflate.
asta e, sa fie bebelusii si noi sanatoase.
Fetele care alaptati, din ce descrieti voi pare foarte dificila actiunea alaptarea. folositi comprese reci, ceva? sau e o durere suportabila.
am auzit ca daca folosesti pompa doare foarte rau.
si tot despre lapte, voi aveti aparate speciale de sterilizat sticlute si incalzit lapte. sau folositi alte metode?
vrem si noi sa stim cum sa facem mai bine cind vin bebelusii la fiecare pe rind?
cind se taie unghiutele la minute prima data?
Catinca, 34 sapt, foarte nedumerita cu primele saptamini acasa cu bebe
BLUE ANGEL spune:
salutare mamicutze haioase !!!!!
coool !! "sfarma tzatze " ... iuhuu !!!!
baiatu' meu sughite .. cam des !!!! oare il supara ceva .. sau are chef de o bericica ? voi ce stiti ?
si pe mine ma intereseaza treaba cu sterilizatul ... mi-am luat si eu o pompitza gen seringa si am facut si "repetitii" ... nu radeti de mine ...
pupici
..si totusi ..nici un bb azi ?
roxanaz spune:
Simona las' copilu' sa sughitze...ca nu ai ce ii face. exerseaza si el, ce sa ii faci?
eu am luat aparat de sterilizat la microunde, mi s-a parut ff usor de utilizat iar barbata-miu a parut incintat de el si cum vreau sa ma bazez pe el macar pe citeva lucruri....am zis sa mergem pe varianta asta. astept si eu cu interes pareri autorizate si, mai ales, experimentate.
BLUE ANGEL spune:
Roxy , suna bine sterilizatorul la microunde ... l-ai luat din magazin ? ce marca ?
pupici