Fetele din USA, poftiti la o barfa! (23)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns polux spune:

Olivia, cam asa stau lucrurile in Oltenia din Chicago: S-a citit la mama in lipsa, in prima zi, (de fapt a doua). A fost sotul la biserica la papa. In Oltenia moasa merge la popa sa-i citeasca apa mamei. Si noi mai stiam de molifta de la 40 de zile. Dar preotul de aici i-a spus sotului ca se mai citeste si la 8 zile, pentru numele fetitei. Preotul e din Sibiu. Si ia spus ca e doar o superstitie problema cu strigatul numelui pana la botez. A spus ca putem sa o strigam pe nume, ca nu are nimic.
Apoi urmeaza la 40 de zile molifta in holul bisericii, caci nu ai voie in biserica fara molifta. Poate fi facuta si acasa , dar noi am ales sa mergem noi.
Asta am facut noi, dar concluzia mea este ca molifta este importanta si atat. In rest e okay, daca il strigi pe Lucas sau nu pe nume.
Despre scos afara copilul preotul a spus ca este si asta okay, dar nu dupa apusul si asfintitul soarelui.
Noi azi am fost afara, caci a trebuit sa mergem la doctor(pediatru) si am dormit bustean dupa. Iar doctorul ne-a spus ca este okay sa-l scoatem afara pe bebe.
Acum pupam la toata gasca.
Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu l-am scos dupa 3 zile (nascut in noiembrie), vizita la doctor apoi cite putin, mai intii pe balcon citeva minute progresiv, apoi afara de la vreo doua saptamini cite o ora dimineata, una dupa amiaza. Primele 3 luni pina capata vaccinurile, evita aglomeratia.
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Mai fetelor nu mai ascultati ca sa nu-ti strigi copilul pe nume in primele zile. O aiureala. Asta a fost ce mi-a zis preotul. Si nu conteaza cand scoti copilul afara, ca dupa asfintit sau eu stiu cand. Eu l-am scos pe Luca a doua zi dupa ce am venit de la spital si era deja frig afara,zapada, luna noiembrie, dar batea soarele.
Si eu tot din Oltenia sunt si la fel dupa ce s-a nascut Luca mama a fost la biserica cu moasa.
Pe 27 iunie am botezat copilul in tara si mi s-a facut si mie molifta, dupa care a intrat odorul cu ceilalti.
Nu stiam ca toti copii la botez vor fi trecuti prin altar. Chiar m-am mirat cand preotul a facut treaba asta.
Nastere usoara la gravidute si Liliana, sa-ti traiasca comoara, sa fie sanatoasa si mancacioasa.
Numai bine,
Ciuf
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns super-lia spune:

Fetelor multumesc pentru urari. Suntem proaspat veniti de la spital si incercam sa ne adaptam noii situatii. Va pupic si numai bine!

mamica fericita a unui baietel!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Gureselor de la miezul noptii, nu va vad cu nici un chip, desi mi-am gadilat calculatorul pe toate partile, doar-doar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuta spune:

super-lia, sa-ti traiasca puiutul, sa creasca mare si frumos (ca are cu cine semana , sa fie sanatos si super-papacios!

cu scosul afara - eu am iesit cu alexandra dupa o saptamina de la venirea acasa, cite putin in primele zile (10 - 15 minute) crescind incet timpul cu fiecare zi. fiind sfirsit de iulie ieseam mai mult dimineata si pe seara, asa mai pe racoare.
cit despre nestrigatul copilului pe nume nu stiu cit timp de la nastere - eu una zau n-am auzit de "babismul" cu pricina, dar chiar daca as fi fost in tema tot nu i-as fi dat importanta. pai de ce i-am ales nume?
molifta tot la 40 de zile i-am facut-o, am fost la biserica, preotul i-a citit si gata treaba.

kim - putere si rabdare saptaminile astea, stiu cum e si stiu ca ti-e greu. pe mine ma incuraja gindul ca peste ceva vreme o sa-mi tin puiuta in brate, si parca trecea mai usor.

sa aveti un weekend frumos si cu vreme mai buna ca pe mine m-o murat de tot ploaia asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

buna dimineata, dragelor
Alinuta, LMA inca o data pentru galusca ta si petrecere frumoasa.
Super-lia, ce mi-a placut cum ai venit tu direct de la spital pe forum :))
Kim, numai bine si sa treaca saptamanile astea repede si usor
Laura O, ai nascut? :)

p.s. mai, sa stiti ca priceline.com functioneaza! e super misto. noi am gasit camera de hotel cu bucatarie complet echipata, acces la internet si telefoane nelimitate, voice mail etc, cu numa 26$ pe noapte! sa traiasca cherie si cleomax, ca de la ele stiu. drept pentru care va confirm si voua ca merge.
--------------
noi nu suntem normali, noi suntem trimbulinzi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Am mai pus niscai pozici in album, ala cu "art fair 2004". Are loc o data pe an in campusul Universitatii of Michigan din Ann Arbor, este expozitie cu juriu si se aduna artisti contemporani de prin toata America. E interesant, au si un website www.artfair.org
http://community.webshots.com/user/pas_de_nome

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Oano, fair-u' ala.Favoritele mele-s nudurile si statuia de bronz!Mersic de poze!Imi amintesc de targul de ceramica "Cucuteni 5000" din Ieshuletu meu drag
Auzi?Da serpele ala fioros ce face la tine-n poze?Era-n trecere sau e oaspete permanent?

Irina,veve & croko

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Serpisoru' ala si-a facut cuib in baraca din curtea oamenilor alora ce apar cu mine in pozele de la expozitie. Dupa cum o stiu eu pe tipa asta, cre' ca ii da si de mancare

Oana_B

Mergi la inceput