Copilasii din 2002 (2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

buna fetele!!!!
Marc al meu a ajuns la 1 an si 9 luni si avem vesti bune-bunute!!
Recunosc ca i.am aratat olita abia de vreo doua luni pentru prima data...apoi am plecat 5 saptamani in ro si,de o saptamana de cand am venit acasa l-am convins sa faca PIPI!!!A priceput si acceptat incredibil de repede.Bine ,ca nu sta mereu cand vreau eu sa.l pun,dar primii pasi sunt cu succes!
De cateva luni spune cand face caca in pampers a facut si la olita unul mic..dar cel mai tare ma bucur ca sta frumos si tantos pe olita cand se trezeste si face pisu.si spune si el piisss!!
Si asa ii stralucesc ochisorii cand il laud si-l aplaud dupa isprava..
e teribil de dulce,imi vine sa-l mananc tot!

acum,intrebare: cam cat dureaza pana renuntam la scutecul de zi?Eu daca-l scot pana la Craciun as fi tare fericita...sar intr.un picior cand l-oi auzi Mama,pipi!!

cam33,vezi la parintii intreaba,sunt multe subiecte cu patutul.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

mamica dulce, la Emma am hotarat intr-o zi, cand era deja cald (daca putem spune asa, ca vara asta a fost aproape numai frig) GATA! fara pampers peste zi! In ziua aia i-am scos scutecul, i-am explicat ca de acum incolo nu mai are scutec si ca trebuie sa ceara la olita. In prima zi am avut niste rateuri (evident!!!) Si-n a doua... dar dupa aceea, situatia s-a reglat. Ne-am aprovizionat cu o gramada de chilotei, ca spalam si cate 5 pe zi :))...Nu-i placea sa vada ca-i uda + ca o puneam sa stearga (mai mult stergeam eu, ca ea nu prea reusea). Acum mai are scutec numai la pranz si noaptea. Si cand mergem cu masina.

Cam asta a fost aventura noastra cu olita. Oricum, BB nu-i pregatit pt olita decat atunci cand poate sa urce si sa coboare scarile fara sprijin. Pentru ca abea atunci are control asupra sfincterelor.

Mihaela
Anaïs & Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

nu stiam de faza cu scarile....inseamna ca am nimerit-o,Marc nu numai ca poate,dar nici nu concepe sa-l ajut sa urce scarile.
de coborat nu-l las inca,nici 2 ani nu are si zau ca mi-e frica.
dar ar putea.
o sa incerc si eu ...de maine fara scutec..sa vedem cum e!!

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

mamica dulce, noi am inlocuit scutecele cu chilotei, pe la 1 an si 8 luni, in casa. Spalam la chilotei de zor...
Prima zi, fara a-si uda chiloteii, a fost la 2 ani si 3 sapt., dar au mai fost si perioade de regres dupa aceasta data.
Succes la chilotei !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)

Paul are nevoie de noi:
http://www.ana-design.ch/paul/paul.htm

Mergi la inceput

Mamica dulce, cand am zis sa coboare si sa urce scarile fara sprijin, voiam sa zic fara sa se tzina de nimic, nici de balustrada.
Noua ne-au explicat destui pediatrii ca n-are sens sa schnuim copilul cu olita inainte sa fie el gata, ca nu facem bine nici copilului (care poate sa capete aversiune la olita) nici noua (ca ne facem nervi degeaba ca nu face copilu la olita.
Pe de alta parte, va inteleg ca vreti sa treceti la olita, din cauza pretului scutecelor. La drept vorbind, si eu m-am luat cu mainile de cap cand am vazut preturile din Ro. + ca nu gaseam decat scutece de marca, care oricum sunt scumpe. Si cele care nu-s de marca sunt foarte proaste (am avut experiente neplacute).

Azi e a treia zi de scoala... (miercuri nu se merge la scoala, o tampenie frantzuzeasca :D ). Emma a inceput sa se prinda cam care-i treaba, asa ca... s-a pus pe un plans cand a trebuit sa ramana la scoala :((..
Sper sa nu manance si azi rosii cu paine si pui :D

Mihaela
Anaïs & Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Bonjour fetele!!Ia sa va povestesc si eu despre Anna.
Se impaca tare bine cu pampersul,nu vrea sa renunte inca la el,am facut si eu experienta sa o las fara,dar toata ziua am spalat la chilotei ,imi spune pisu dupa ce a facut,iar cind vreau sa o duc la toaleta sau pe olita urla si striga"NUUUU"!!Deci pentru moment am renuntat la idee,o las cu pampersul si vom vedea cind se va decide sa faca la toaleta...
La gradinita nu mi-au luat-o anul asta,se pare ca in sat la noi au prea multi copii,pacat ,ar fi fost tare bine pentru ea.
In rest este incapatinata ,tot ce ii spui sa faca,face exact pe dos,nu stie sa spuna "da",stie sa zica doar"nu"!
Nu vrea sa pedaleze pe tricicleta,i se pare mai usor sa o imping eu!!!
Cam asta ar fi,va tin la curent cu toate nazbitiile!!!

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosa spune:

Fetelor, n-am mai scris de o gramade de vreme, dar azi am vesti noi despre Victor (2.8 ani). Ieri a facut prima oara la WC! Victorie ! Olita nu a suportat-o niciodata. De trei zile sta in chilotei si face pe unde apuca, asta dupa ce este pus la toaleta din ora in ora. Era in stare se se tina 3-4 ore, asteptind sa i se puna pampersul pentru somnul de prinz. Dar ieri a reusit, si era tare mindru de el, se tinea de balustrada si striga la tati si la bunica ce mare lucru a facut el. Asa ca, sintem pe drumul cel bun.
Vara asta a mers la gradinita 6 saptamini, la program complet (8-18) si am fost surprinsa de cit de bine s-a acomodat. Prima saptamina a fost cu plinsete, apoi a inceput sa-i placa, zicea ce merge "la serviciul lui". A inceput sa o rupa putin si in engleza, ca nu stia o boaba in prima zi.
In rest este inepuizabil, cita energie are, un fel de perpetuum mobile. A renuntat la scaunelul de masa, ca e baiat mare si trebuie sa stea pe scaun ca sor'sa. Vrea sa faca totul singur, se urca pe toate mobilele sa ajunga la ce-i trebuie, nu vrea sa impinga pedalele pe tricicleta, vorbeste non stop si face tot felul de boacane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Asha ca iacata-ma si pe mine dupa absentza mare ..
Eu am vrut sa il dau pe Julian (un an si aproape 10 luni ) la scoala ... hmm... gradinitza, dar program scurt (de la 8:00 – 12:00 ), dar nu lau primit ca nu aveau locuri decat la program lung (6:30 AM – 6:00 PM, cu masa si cu somn deamiza.. 135 $/ saptamana) si nu mia convenit pt ca eu stau toata ziua acasa si nu fac nimic, am vrut doar s ail duc sa seta si el cu altzi copii de ani lui, a zis educatoarea ca ma va suan in caz ca se elibereaza ceva locuri pt programscurt (imi place aici ca pot sa il duc la scoal acand vreau eu, fara sa afeceteze cu nimic).
Nu am reushit inca sa scapam de pampers, nu vrea sa dea din pedale, inca bea lapte noaptea, manca tot ce ii dau fara mofturi si doarme bine “si mai bine ar fi sa nu se mai trezeasc apt lapte, dar nu reushesc sa il fac sa lase sticla de noapte” L . Atat despre noi ...
Rosa felicitari pt isprava cu olitza, sa avetzi noroc si sa scapatzi repede ea pampers. Cu tricicleta nu te ingrijora, nici al meu nu vrea sa pedaleze, o are in casa de catev aluni dar nu vrea si gata, sat pe ea dar nu pedaleaza. Cu scaunul de masa, al meu nu vrea sa reunutze la el.. ii place acolo ca poate sa faca ce vrea, si mie imi place ca lui ii place ca nu darama toata masa . Cu gradi... o sa il duci iara la program lung... sa fie cuminte si s aii placa acolo.
Corina ai descries pe fiumio acolo ... Sa itzi traiasca Anna ce nazdravana si sa il lase pe NUUU din bratze.
oLo felicitari pt Emma ca ii place la gradi... Ashteptam mai multe aventuri despre Emma si scoala... PS: mancase pui cu maine si cu roshi sau numai asha a zis?
Irina_ina2000 eu nu cred ca il va afecat pe Alexandru despartzirea de voi... O sa se obijnuiasca la gradi si o sa ii placa, a fost teama de prima zi si despartzirea de voi... fara grija lasa copilul sa mearga la gradi..
Anina_n am vazut poze cu Cristina, este o dulce mica si scumpa , sa itzi traiasca si sa itzi aduca multe bucuri si impliniri.
Mamica_dulce mult noroc su scapatul de pampers si eu sunt in aceashi faza ca tine,doar ca al meu nu zice ca face pipi numai dupa ce la facut, dar zice cand face kk ... bine si asha zic eu...
Alina_morostes si eu folosesc tot capac pt WC dar nu cu prea mare reushita, de olitza nu vrea sa auda...
Multa sanatate si fericire la toata lumea

Gabbriela & Julian web

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Gabbriela, multumim de aprecieri si urari ! Intr-adevar, avem poze noi pe paginuta Cristinei ! www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Aici !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii !

Paul are nevoie de noi:
http://www.ana-design.ch/paul/paul.htm

Mergi la inceput

Evident ca Emma nu-mi prea povesteste ce face la scoala (in continuare zice ca mananca rosii cu paine si pui...) Uneori mai zice ca s-a jucat cu fetitze si baietei. Dar nu stie sa-mi zica exact ce...
Zilele trecute am observat-o cum incepuse sa fredoneze:'patapi, patapa, patapu' si invartea pumnisorii si-i dadea unul de altul... si la un moment dat isi trage unu-n frunte :)) Cred ca invatasera ceva la scoala...

Mihaela
Anaïs & Emma

Mergi la inceput