Bebelusi de Aug - Sept 2003 (28)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Fetelor, iarasi este luni !

Am muncit zilele astea din week-end de sunt franta . Vineri si sambata am zugravit dormitorul, am spalat perdelele, covoarele si alte chestii ..., iar duminica am reusit sa punem casa la punct, caci era vraiste .
In plus, am mers la Oana, am plimbat-o pe-afara seara .
Sunt f. obosita.
Colac peste pupaza, de astazi incep un curs, care va dura ... Dumnezeu stie cat !... este posibil pana la sfarsitul anului .
-----------------

Haideti sa va spun de domnisorica Oana...
A inceput sa pape tot felul de minunatii:
- sarmale din piept de pui,
- mamaliguta cu branza si unt,
- piure de cartofi cu unt,
- mere coapte cu branza si putin-putin zahar,
- fidea cu lapte.
Bineinteles, preferata ei ramane ciorbita cu bors si carne de pui, cea cu perisoare si, acum, sarmalutele !
Carnivora mamii !

Ce "minunatii" mai face Oana ?
Pai... acum danseaza pe melodiile din "Cutiuta muzicala". Mama-mama ce mai topaie ! Cum aude oricare dintre cantecele, incepe topaiala .
Daca ii cerem sa aduca pinguinul (jucaria preferata), merge si-l aduce, iar noi trebuie sa ne bucuram si sa-i spunem "BRAVO !!!".
La fel, daca-i cerem sa aduca papusica.
Stie unde sunt diferite obiecte din casa (fotografia ei, premergatorul, patutul), pisoiul si mamaia si tataia.

-------------------------

Danat, sa dea Dumnezeu sa ajunga fii-mea Miss... (ceva). Ah ! Ce mandra as fi !
Problema cu tati ? Rabdare si !

Irinuca, distractie placuta si la munte ! Ce frumos a fost la mare...! Frumoase poze !

Mihaela, ce superba este Silvia ! Ptiu-ptiu ! O printesa mica si scumpa !
Iar Budapesta este minunata, ai dreptata. Merita vazuta !

Daniela si puiul Oana Maria
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Iuliana, petrecere frumoasa, vrem multe poze si tinem pumnii sa iasa fain!

Irinuca, bestiale pozele, Raducu e un super-meserias! Vacanta placuta in continuare!

Mihaela, acuma ma uit pe albumul vostru si asa mi s-a facut o pofta de plecaaaaat! Si asa mult mai e pana in septembrieeee...
Apropo, spune-mi si mie cum e la vama la iesire, stai la coada pana te plictisesti? Si mai zi-mi ceva: citeam pe alt forum ca politistii unguri te asteapta cam la 5 km dupa vama si iti cauta noduri in papura pana le dai si lor ceva de-o bere. Asa-i? Ati avut experiente din astea?
Eu ma pregatesc moral pentru prima iesire cu masina si pana acuma am tot felul de informatii, unele ma incurajeaza, altele ma pun pe ganduri...

Daniela, ma bucur tare ca Oana s-a dat pe brazda cu papatul, sper sa o tina tot asa! E tare desteapta fata voastra, si daca mai si danseaza e clar: s-o pregatiti de maritat!

Fii-mea e matzaita rau de cateva zile, barem ieri mi-a scos peri albi, da' am gasit si cauza: ii ies dintii de sus! Nu stiu cati sunt pe drum, dar i-a rasarit deja un colt de la un incisiv lateral, deci exista doua posibilitati: sau o sa-i iasa cam toti 4 odata, sau o sa mai avem un vampiras pe lista! Sper sa n-o tina mult, ca nu prea reusesc sa-i intru in voie si sta numai cu mainile in gura pan'la cot!
Am fugit, ca deja ma cearta.

http://community.webshots.com/user/r0isin
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

VESTI NOI : a iesit primul canin !
A avut o zi de urlat, dar s-a linistit cu Nurofen si o jumatate de supozitor de algocalmin.
Il asteptam pe urmatorul...

Daniela si puiul Oana Maria
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

La cat timp ii dai Nurofen, Daniela, ca pe mine deja m-a zapacit azi, e suparata rau. Si nu ma lasa deloc sa o ating, am incercat sa o dau cu Calgel, da' mai mult i-am bagat in nas decat in gurita. Si p-ala din gurita ma tem ca l-a inghitit intergral.

http://community.webshots.com/user/r0isin
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mih spune:

Roisin, eu ii dau lui Matei la 8 ore 2.5 ml de nurofen. Calgelul nu ii face nimic, bashka ii mai taie si pofta de mancare. Cel putin lui Matei nu i-a facut absolut nimic Calgelul.
Si noua ne-a iesit un incisiv lateral sapt. trecuta si o sa ne iasa si celalalt azi, maine. Si al meu e marait, dar asta e! Asa ca avem 5 dintisori si ne iese si al saselea in curand!

La multi ani sarbatoritilor de sapt. asta! Sa creasca mari si sa fie sanatosi!


Mih si bb Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Roisin, uite ca-ti raspunde alta Dana : si eu am aceeasi "distractie" cu dintosii, dar ne tine cam de-o saptamina, cu cei de sus. Eu il las sa-si bage minutza, ca deja suzeta nu mai e buna! Dar bineinteles ca ma lupt cot la cot cu el, ca nu prea-mi convine nici cu pumnul in gura sa-l vad... Eu ii dau Nurofen cel mult de 2 ori pe zi, spre prinz si eventual seara inainte de culcare, fiindca am citi pe el ca se administreaza max 5 zile. Pediatra mi-a spus sa-i mai alternez cu Panadol. Eu nu i-am dat musai nici una, nici alta, dar cand nu se mai poate apelez la Nurofen. Ce sa-ti zic, nervi de otel si gazulina sa treaca usor peste dintosii astia de vampirel

Mihaela-s, frumoase pozele, ce bine tre sa fi fost, bravo voua ca sunteti plimbareti! Va admir ...

Dana-ene, felicitari pt canin, si-o sa mai urmeze...da' bine ca macar a inceput fata sa mai pape! Mare lucru!

Irinuca, frumoase si pozele voastre, cat despre Raducu nu mai am ce sa zic, e superrrr! Cred ca a fost minunat! Petrecere frumoasa si-n continuare.

Iuliana, asteptam poze multe si cred ca o sa iasa bestiala petrecerea! Dupa cat te-ai agitat...

Raducu a facut de aseara scaune mai moi , dimineatza a fost chiar f. moale si mucilaginos, ceea ce stiu ca nu-i ok, asa ca am sunat-o pe pediatra, care mi-a spus sa-l trec pe orez cu morcov fiert, smecta si ceai menta. I-am cumparat in plus si-un laptic de la Milupa HN 25, poate stiti de el, care cica este special pt cazuri de diaree si alte de-astea. Culmea este ca habar nu am de la ce-o fi stricat la burtik, ca fructe nu, sucuri nu, doar ceiutz, aceeasi gen de papa...ma gandeam c-o fi de la dinti, si pediatra mi-a zis ca chiar daca e de la dinti tot trebuie regim! Hmmm, asta n-o stiam!
Si-am incercat sa-i dau lapte din acela cumparat, ti-ai gasit!!! Raducul meu care haleste si pietre, nu a vruuuut in ruptul capului, imi impingea biberonul cu o fortza...si i l-am pus in castronel si i-am adaugat putin biscuite ras, dar f putin, si asa, cu linguritza l-a mincat, dar 10 linguritze doar . Am incercat sa-i dau orez cu morcov, dar cred ca l-am gresit fiindca mi-a iesit de consistentza unui pilaf si se strimba Radu cand am vrut sa i-l dau, se facea ca vomita fiindca (avea dreptate saracutzul) nu-i aluneca pe gat! AM incercat sa-l amestec cu lapte din ala special, ciu-ciu, alte strimbaturi! Asa ca va inteleg fetelor cu copilasi mofturosi, ce greu tre sa va fie...
Acum l-am culcat, dar avea deja burtica plataaa, e suplu baiatul . Nici nu stiu daca cumva nu gresesc, ca alt scaun f moale nu a mai facut de dimineatza, mi-e teama sa nu-l constip acuma...habar nu am ce sa fac!!! Offffffff!!!!!!!!!!!!

Dana mama lu' bb Radu Stefan

http://community.webshots.com/user/danateu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_noemi spune:

"Dimineata pe racoareeee,
Erik urla-n gura maaareee..."
adica azi dimineata pe la 5:30 a urlat fiu-miu vreo juma de ora, de a sculat tot cartierul, ba facea ca un cimpanzeu nervos caruia ii furi banana, ba ca alarma aia enervanta de la masina lu' vecinu', cert e ca are copilu' un tignal de ne-a facut muci si pe mine si pe ta-su, ca aproape eram hotarati sa dam anunt ca donam copil dragut, dar terorist. A strigat ta-su dupa el: Osama! si a raspuns! Dar s-a linistit, dupa insistente fierbinti din partea noastra si am mai tras un pui de somn pana la 10!
Habar nu am de la ce: nervisori sau dintisori!
A inceput sa aplaude in schimb la toata lumea, cum ii place persoana cum trage un ropot de aplauze!
Tine-ma, Doamne!

Oana si bb Erik
http://community.webshots.com/user/oana_noemi
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

Iaca am sosit si noi de la mare!
Ce sa va zic, eu una (ca si barbata-miu) suntem mai obositi decat eram inainte de a pleca. Pentru noi, experienta plecatului cu copilul la mare nu a fost una prea grozava. Incepand de la drumul cu masina si pana la programul zilnic care ne-a terminat atat fizic cat si psihic . Asta pentru ca fi-miu a fost super agitat si marait mai tot timpul.
Programul zilnic era cam urmatorul:
-trezire in jurul orei 8.30-9.00, mancat apoi mers cica la plaja - pe la 10.00 (unde trebuia sa misunam cu copilul de maini care nu statea nici in carut nici pe prosop, el voia ori sa mearga in 4 labe si sa culeaga scoici si mucuri de tigari pe care sa le bage in gura ori in picioare tinut de maini). In momentul in care il puneam in carut incepeau urletele. I-am luat si piscinuta ca am zis ca il pacalim.....da de unde? A stat 10 minute si pe urma voia afara. Dupa primele 2 zile deja mi se luase orice chef de plaja. Numai cand ma gandeam ca trebuie sa merg pe plaja si sa umblam de nebuni cu copilul ma apuca groaza.
- pe la 12.00 ne intorceam de la plaja
- intre 12-14 de obicei copilul dormea
- pe la 14.30-masa de pranz a copilului
- apoi incercam si noi sa mancam de pranz in urletele copilului in carut la o terasa
- 18.30 hranit copil
- 20.00 somn copil intre timp noi mancam (si ne bucuram tare mult daca el dormea pentru a putea sa mancam si noi in liniste). Daca nu dormea, faceam cu schimbul: unul din noi manca in timp ce celalalt se ocupa de copil. Indiferent cate jucarele ii dadeam si oricate variante de a sta linistit gaseam, acestea functionau pentru maxim 3 minute.
Drumul intre Buc si mare a fost ceva de groaza pentru ca nu mai voia sa stea in scaunelul de masina, nu ii convenea nimic si urla ca din gura de sarpe. Am fost fericiti cand dormea cate o ora....

Chiar daca se recomanda ca dupa 10.30 sa nu mai stai cu copilul la plaja, la noi programul a fost exact pe dos pentru ca nu aveam cum sa ajungem devreme atata timp cat copilul se trezea pe la 8.30-9. Am stat sub umbrela (din aia de paie, mare, de pe plaja) si totul a fost ok.
Va recomand, celor care va duceti la mare, mai ales daca o sa va duceti la plaja asa tarziu cum mergeam noi sa tineti copilul totusi cu o bluzita/tricou pentru ca oricat ar fi crema de buna, soarele arde tare.

Cand descarc pozele, o sa le pun pe un site sa le vedeti si voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_noemi spune:

aoleu, anny, ce incurajator suna! si eu vreau sa plec cu erik pe 16 acum! si cum nici al meu nu e mai breaza, vai de ... meu!

Oana si bb Erik
http://community.webshots.com/user/oana_noemi
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Eu cred ca mi-ati tinut pumnii de a iesit asa de fain petrecerea. Adevarul e ca am decorat f frumos masa si a fost asa de multa mincare, incit atunci cind am adus sarmalele si friptura a fost prima oara la o petrecere cind am vazut lumea punindu-si mina pe burta si zicind ca nu mai poate:)). Si daca si barbatii au zis ca am facut numai bunatati, asta e clar ca asa e, ca astia nu fac complimente asa degeaba. Am ramas cu mincare multa, dar ma bucur ca a fost fain. Tortul a fost bestial. Adica tortalaul, ca a fost pentru vre-o suta de persoane... Tweety cu floricele. Emma a fost o printesa rasfata de toti si cu o toaleta a-ntiia admirata de toata lumea (fetele au obs. imediat ca e asortata pina si cu cerceii si clama. A fost f. cuminte...ca de obicei nu a facut mofturi la nimeni. "Fosta":)) a plimbat-o si s-a jucat cu ea, ceea ce m-a mirat f mult (adica stiu ca o place, dar ea nu prea pune mina pe copii si cind a fost Emma mica ii era tare frica. I-am zis ca ii e datoare Emmei cu o pereche de pantofi ca o tot ducea pe Emma la scari sa le urce:)) si si-as ros copilu' pantofiorii de lac:).

Emma a ales de pe tava o minge, un mobil si o felie de piine (ca avea o gaura si i s-a parut interesanta sa isi bage degetelul in ea:)). Apoi si-a bagat minuta in tort si a primit o gramada de cadouri. De la nana si nanu' a primit rochitele, un medalion de aur, de la fetita lor (care a cheltuit banii ei de la pusculita:)) o catelusa roz f. frumoasa pe care Emma nu a lasat-o deloc din mina (se cunoaste ca e cadou cumparat de un copil) si un lantisor cu un E. De la grupul de invitati cercelusi, o masuta de joaca si 2 scaunele, tricicleta si jucarii si au mai ramas si bani. I-a taiat si motul. Eu eram rupta de oboseala si ea vroia numai pe jos, noroc de cucoane care au tot plimbat-o si luat-o in brate. Daca va spun ca ma dor pernutele degetelor de la picioare, nu o sa ma credeti:)). Am ajuns acasa la 2:(, dar over all sint f multumita si nu imi pare rau ca am muncit 3 zile. Fetele m-au ajutat si ele ca ai facut si placinte cu brinza si mere, alt fel de prajituri, baclava (asta de la fosta:)) ca eu nu am avut curaj sa o rog, dar vad ca ea a facut:)). Cind i s-a cintat La multi ani!! si s-a aplaudat, Emma aplauda si ea si cinta si ea.

Ultimele realizari ale Emmei...nu ma mai trezeste noaptea si nu mai face kk de 4 ori pe zi asta de cind nu ii mai dau vit C, a invatat sa deschida si sa inchida televizorul (si e o mare placere pentru ea si e mindra tare:))..si calculatorul. Cind ii zic...nu-i Emma...isi pune patura in cap sau isi acopera fetisoara cu minutele.

Roisin, acelasi sentiment de emotie si bucurie il am si eu de fiecare data cind vad cite un progres la Emma.

Oana-noemi, Emma e pe 16:), dar am facut petrecerea mai devreme pentru ca o parte din ei pleaca in vacanta saptamina viitoare. Si tu vrei sa ma pacalesti. Cum adica??? Nu se potriveste "Osama Blajinul".

Dana_ene, bine ca ti-ai terminta curatenia. Acu' o sa iti ramina energie pentru cursuri.

Anny, sa-ti fie de bine "marea". Noi...sic...ne simtim tare bine cu Emma ca e f. cumintica.


http://community.webshots.com/user/emma_ana
http://community.webshots.com/user/emma_ana_musat

Mergi la inceput