Mofturosi in ale mancatului
Raspunsuri - Pagina 6
oana_noemi spune:
Noi, tocmai am venit de la mare si a inceput sa pape binisor. O schimbare de aer se pare ca e foarte buna pentru ei! I-am schimbat si laptele acum ii dau Milumil 3 si ii place foarte mult! pentru prima oara bea si fiu-miu 200ml de lapte si tipa de nerabdare cand vede biberonul! Incredibil! Sper sa il tina cat mai mult!
Oana si bb Erik
http://community.webshots.com/user/oana_noemi
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
Oana spune:
quote:
Originally posted by adi tati fericit
Pe tătici cu bb mofturos îi primiti?
Luana, 11 luni, ne-a făcut peri albi.
Lăptic nu vrea, de nici un fel, iar când ne asezăm în scăunel pt. masă, începe calvarul.
Am cântărit-o ieri si avea 8,4 kg. Naspa, f. putin.
În rest, voioasă si “viermisor”.
Adi.
Adi, daca fetita voastra are 8.4 kg la 11 luni , atunci ce mai zici de al meu care are 11.5 kg la 2 ani?
Eu zic ca stati bine, nu te mai plange...
adi tati fericit spune:
Mey Oana, nu ne plângem, dar ne facem griji, ca orice părinte.
Acum suntem putin mai linistiti, pentru că am fost si i-am făcut analizele (hemoleucogramă si coproparazitar) si ne-au iesit bine. Dac putem să spunem asa, pentru că laboratoarele noastre...
Sănătate tie si Strumfuletului.
Adi.
dana_ene spune:
Adi, nu ati incercat cu alt tip de lapte ?
Oana mea, de la 8 luni, nu a mai acceptat laptele praf (din cauza gustului dulce, am dedus eu).
La sfatul pediatrei, am inceput sa-i dau lapte din comert La Dorna (cutia albastra, cu 1,5% grasime). Sa stii ca i-a placut f. mult.
Acum papa si ea laptic !
De cateva saptamani i-am dat si La Dorna Lady Milk. Si asta-i place !
Incercati si voi cu alt lapte !
Mai auzisem ca-i bun si un anumit lapte Parmalat. Dar nu-ti pot spune exact de care, din pacate.
Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
adi tati fericit spune:
Dana Ene, avem acasă 14 cutii de lapte praf, aproape tot ceea ce este, dar nu vrea. Am încercat fel si fel de metode, avem răbdare, dar nimic.
Am încercat, mai mult timp, lapte de vacă, lapte din comert, dar tot nimic...
Încercăm să-i preparăm alimentatia diversificată cu lapte (brânzică făcută în casă, iaurt, mămăligută cu lapte si brânză etc.) toate preparate cu laptic. Asa mănâncă. dar tot chin.
Nici nu stim ce să mai facem, pentru că laptele este cel mai de bază...
Adi.
Oana spune:
Adi, am vazut la alt subiect ca fetita ta inca mai papa lapte de la tzitzi. Atunci inseamna ca ii place numai tzitzi si nu mai vrea si alt fel de lapte, poate atunci cand o sa o intarcati o sa vrea si altceva. Oricum trebuie sa ii mai dati si alte "diversificari".
Succes!
sinzi_ana spune:
Adi nici David nu papa lapte si eu m-am chinuit cu o gramada de tipuri de lapte. Ai incercat de soia? David la asta s-a oprit. Dar cred ca si noi am gresti ca prea am incercat sa il schimbam si toata ziua ii dadeam alt tip de lapte. Daca ramaneam la cel de la inceput si insistam...
Sinzi si David
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana
DianaVig spune:
Oana si Angelo al meu la doi ani nu are nici 12 kg si nu mananca de doi bani, dar ce sa fac, sa-l oblig? nu pot. Atata ca bea lapte si dimineata si seara dar o sa trebuiasca sa taiem laptele seara ca altfel face in scutece pana la adanci batranete.
claza spune:
Pentru toate mamicile si taticii ingrijorati ca puiul nu mananca destul: nu ca sa ma laud ca am descoperit eu apa calda, dar din experienta mea, copilul incepe sa manance "bine" atunci cand mami se relaxeaza si nu-l mai streseaza cu mancarea toata ziua. Am citit undeva ca micutii invata repede ca pot folosi chestia cu mancatul in "lupta pentru putere" cu parintii, adica fac circul asta ca sa capteze mai multa atentie, sau ca sa-si afirme personalitatea, ca sa vada pana unde pot merge si in ce fel se pot impune in fata parintilor.
Eu m-am relaxat dupa ce am vazut la nu stiu ce emisiune la televizor ca un copilas de 2-5 ani, daca mananca o banana si o cana de lapte pe zi, ii ajunge! Nu zic ca nu i-am mai dat maimutei mele decat atata de mancare, dar am inceput sa nu mai insist sa manance neaparat cand vroiam eu si ce vroiam eu. Acum deschide singura usa frigiderului si o las sa aleaga ce vrea sa manance. Nu ma supar nici daca intr-o zi nu vrea lapte - poate vrea iaurt, sau branza, nu-i tot aia? Sau ca nu mananca rosii crude, nu-i nimic: mananca supa de rosii.
Asa ca, multa bafta cu mofturosii, dar poate nu strica sa-i mai ascultam si pe ei... Ce, parca noi, mamicile, nu facem sau n-am facut niciodata mofturi la mancare?
saphir spune:
Ma primiti si pe mine??
Amos nu a fos niciodata un mancacios...dar de cateva saptamani se intrece cu gluma, iar azi a depasit orice limita.
Nu a mancat nimic si daca a mancat nitel, fortat mai mult, a vomat.
La medic am fost acum 2 saptamani, a zis ca e bine, numai ca nu i-am facut analizele.
Ce parere aveti, sa merg sa ii fac analize, sa astept sa ii iasa dintisorii de sus -pentru ca are gingia foarte umflata si rosie- sau ce ma sfatuiti??
Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre