Mofturosi in ale mancatului
Raspunsuri - Pagina 5
nick51 spune:
Si apropo de biberon. Am fost plecati de sambata pana duminica si am uitat biberonul. Am facut rost de un biberon cu tetina normala, nu ortodontica si n-a vrut sa bea cica era acru. Deci e clar, renunt la biberon, renunt la lapte si nu vreau. Asta e, biberon pana cand o vrea. Apa o bea din cana, pahar, sticla, lapte nu.
Florentina Roman spune:
Si eu am zis la fel, apropo de biberon. Pana la 4 ani , daca bea lapte, pana atunci ii dau.
Azi, de disperare ca nu mai voia sa pape nimic(doar doua feliute de paine cu salam), i-am strecurat ciorba si i-am pus-o in biberon, s-o bea in loc de apa.
Florentina & Tudor
sinzi_ana spune:
Si David papa pe la vecini ca e mai bun ce are altul. Si in parc ii place sa pape...
sinzi si david
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana
crisia spune:
Ne inscriem si noi pe listuta!
Iulia (1 an si 7 luni) n-a fost niciodata o mancacioasa, cand era mai micuta bea lapticul mai mult prin somn, si atunci numai cu cereale. Pana acum o saptamana manca 2 mese de piure de legume (cu ficatel si ou)+ Danonino, dar piureul sa nu fi avut vreo bucatica prin el ca era jale! Afara cu el! Fructe nu papa, doar ce prinde din sucul pe care i-l fac acasa (mar, morcov, portocala, piersici)
Eee, saptamana trecuta am fost la mare, m-am carat cu mixerul, supica, ingrediente pt supa, etc si mandra mea n-a vrut deloc... In schimb a mancat cu noi la masa cateva linguri de zeama de ciorba, un pic de snitel, cativa cartofi prajiti (piure nu vrea cu nici un chip!), rosii (!), nelipsitul Danonino si bineinteles ca ar manca toata ziua biscuiti, sticksuri, pufuleti, etc
De cand ne-am intors de la mare am zis gata! daca acolo n-a mancat piureul, nu-i mai fac nici acasa. Asa ca de duminica papa asa: dimineata lapticul (la 8), pe la 9 cateva lingurite de Danone natural, cateva bucatele de parizer de pui (daca are chef), si Danonino. Pe urma la plimbare mai baga mama in ea niste bucatele de snitel (asa, in mers, la joaca, ca nu se prinde si primeste). La pranz inca un Danonino (am avut o tentativa de a-i da niste zeama de ciorba, fara succes). Dupa somnul de 3 ore iesim la plimbare, unde iar papam branza topita cu paine si snitel, si inca un Danonino, iar seara acasa un pic de iaurt Danone natural si laptele de rigoare la culcare. Pe langa astea mai bea o tona de apa si cam 400 ml suc.
Eu zic ca nu mananca suficient cantitativ, inainte manca mai mult...
Am incercat metoda clasica cu daca nu vrea nu-i da, mananca ea cand i-o fi foame, dar va spun eu ca nu functioneaza, tot nu mananca ce si cat vreau eu, si in plus devine tare maraita.
A, si am uitat, nu e o slabanoaga, semn ca asimileaza bine putinul pe care il papa, la 18 luni avea 13,5 kg si 88 cm.
Chiar nu mai stiu ce sa-i fac de mancare, daca aveti idei de papa pt copii mofturosi sunt binevenite!
Pupici,
Crisia & Iulia-Nicole (2.12.2002):
http://community.webshots.com/user/littleelda
ivonica spune:
Cand iesim afara,la magazinul din spatele blocului,vanzatoarea o pupaceste de-o albeste si-i da un biscuite cu caramel.Eu,mama cu obraz,am cumparat fetei biscuiti ca samanance de la mine.Ce credeti?De la mine nu,in schimb se duce tot la magazin si milogeste biscuitele zilnic...,face asa marunt din buzite,ca si cum ar papa...Mai,imi vine sa mor!
sinzi_ana spune:
DAvid e si mai rau..
se milogeste sa ii dai de mancare daca vede vre-un copil in parc cu ceva de mancat si apoi cand ii este oferit scuipa!!! si se stramba!!!
Sinzi si DAvid
carina spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
DAvid e si mai rau..
se milogeste sa ii dai de mancare daca vede vre-un copil in parc cu ceva de mancat si apoi cand ii este oferit scuipa!!! si se stramba!!!
Parca ai descrie-o pe Carina mea. Exact la fel face si nu numai cu copiii in parc ci si cu noi, bunici, prieteni de-ai nostri. Si cand eu ma plang intr-una ca nu vrea sa manance si ei o vad ca cere mancare de la ei in prima clipa ma privesc mustrator, dar le trece in 2 secunde cand Carina fie refuza sa bage in gura ce a cersit fie scuipa
O faza pe care o face mai nou: i-am interzis sa mai scuipe mancarea prin casa sa nu avem probleme cu furnici si alte alea si acum ma fugareste prin casa strigand: mana cuipa(sa-i dau mana sa scuipe adica).
Anda si printesuca Carina (1 an si 8 luni)
http://community.webshots.com/user/andamihai
carina spune:
Ce faceti mamicilor? S-au pus copiii pe mancat? Ca vad ca nu se mai plange nimeni.
La noi situatia e aceeasi .
Anda si printesuca Carina (1 an si 8 luni)
http://community.webshots.com/user/andamihai
adi tati fericit spune:
Pe tătici cu bb mofturos îi primiti?
Luana, 11 luni, ne-a făcut peri albi.
Lăptic nu vrea, de nici un fel, iar când ne asezăm în scăunel pt. masă, începe calvarul.
Am cântărit-o ieri si avea 8,4 kg. Naspa, f. putin.
În rest, voioasă si “viermisor”.
Adi.
sinzi_ana spune:
Azi am papat lapte de capra cu cereale!!! Bun, bun...ne place laptele de capra!
Sinzi si DAvid