Ajutor pentru Alina Mihaela
Raspunsuri - Pagina 8
ulisernic spune:
Buna Freia, buna fetelor, mamica nu prea e bine, din pacate. M-a sunat gazda chiar in seara asta (are mobil, nu au telefon fix acolo ca sa pot suna eu), mi-a dat-o la telefon pe Feli, care mi-a spus ca nu poate veni maine la mine pentru ca se simte cam rau. Gazda Feliciei s-a operat recent, a facut o criza, a chemat salvarea si a dat doctoritei din greseala o bancnota de 1 milion de lei. Si-a dat seama de greseala, dar i-a fost rusine sa-i ceara banii inapoi, rugand-o, in schimb, sa o consulte si pe Felicia. Am inteles ca i-a facut o injectie, i-a spus ca este deshidratata (?) si ca trebuie neaparat sa faca o ecografie si niste analize ale sangelui. Am vorbit cu sotul meu si am hotarat sa lasam deocamdata ghiozdanele, penarele etc. si sa ne ocupam de problema asta, altfel ramane Alinuta fara mamica (doctorita banuieste o infectie), iar eu nu las fata la orfelinat sau in plasament nici sa stiu ca rabd de foame toata viata mea... In plus, nu m-as ierta niciodata daca Felicia ar pati ceva. Din fericire, Alinuta este bine, numai ca i s-a cam terminat mancarica. Ca un facut, matusica sta neputincioasa acasa in timp ce este sunata si chemata la interviuri, si asta din cauza ca i s-a rupt lucrarea dentara... De fapt, am fost la un interviu asa... cum sunt, insa nu era ceva serios. Apoi, o vecina mai directa de felul ei mi-a spus sa nu ma mai duc nicaieri pana nu-mi rezolv problema, ca arat de o suta de ani si un pic... Mi-e ciuda pe soarta asta ironica cateodata, cred ca daca lucrarea ramanea la locul ei nu ma suna nimeni sa ma cheme la interviu... Scuze de asa polologhie, dar n-as vrea sa creada cineva ca stau si astept sa-mi pice ceva din cer. Muncesc de la 16 ani, de cand tata mi-a explicat foarte clar ce trebuie sa fac daca vreau ciorapi sub uniforma iarna - ce tupeu pe capul meu! - asa ca nu mi-e frica de munca; de primul contact cu un colectiv dupa atatia ani mi-e teama, dar de munca nu-mi este. Sunt insa convinsa ca voi reusi sa fac ceva pana la urma, in mare parte cu ajutorul vostru, pentru ca sunteti intr-adevar ca o mare familie, cu bune si rele, ca in orice familie, dar o familie. Am citit foarte multe postari, am citit despre o multime de lucruri noi, am vazut opinii din care am invatat, chiar daca am fost sau nu de acord cu ele in sinea mea, mi-am largit orizontul, sper eu, am primit sfaturi si ajutor, am ras citind bancuri si intamplari amuzante, am plans citind despre durerea mamicilor si taticilor, m-au bucurat o zi de nastere, o onomastica, o nunta, un alt eveniment important din viata celor de aici. Cred ca ar fi trebuit sa scriu toate acestea in alta parte, dar eu asa v-am cunoscut si prefer sa scriu aici, multumindu-va, asa cum spunea cineva odata, ca existati.
Cu mult drag,
Muhaela
Freia spune:
Mihaela, te inteleg perfect cu lucratul si cu vrutu ciorapilor sub uniforma... diferentza e ca eu am vrut sa ma intretin singura si am facut-o imediat dupa terminarea liceului. Cat despre intoarcerea in colectiv.. ma gandesc ca vor fi foarte putini oameni pe care ii voi mai cunoaste cand ma reintorc pe baricade, dar, am mai facu-o odata si nu am avut probleme.
Acum, ce este important: aveti medic de familie? este si Felicia si piticot inscrisa acolo? Daca da, du-te la medic si i-a trimitere pt Felicia pt analize complete de sange, urina (sumar si urocultura) si duceti-va cu ea dimineatza la analize. Bine ar fi sa iti dea si recipientele pt urina, sunt doua (unu mic pt primul jet si al doilea pt restul pipilicului). Pisu trebuie sa fie de dimineatza.
Daca nu ai medic de familie spune-mi sa vorbesc cu pediatra Alexei sa va ia ea in evidentza.
Pt ginecolog.. ai fost cu ea pana acum? cred ca nu. Daca asteptam sa gasim pe cineva care o v-a face fara bani putem sa asteptam mult si bine. Am sa-l sun pe medicul meu sa-mi fac programare in curand ca nu am mai fost pe la cabinet de mult si am sa-i fac si ei o programare imediat dupa a mea. Bine ar fi ca pana atunci sa ai analizele facute.
Analizele nu or sa te coste nici un ban. Sunt Gratuite. Vizita la ginecolog o rezolv eu. Sa-mi dai un raspuns.
Cu papa la bebe... iti pot da o cutie de Bebelac. Niste dovlecei de la congelator si mazare... poate reusesc si fetele sa mai stranga ceva.
numai bine,
Freia si Alexa
http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika
tinatache spune:
ce se intampla, mamici? am obosit sa ne mai mobilizam? Un pic mai devreme in subiect am raspuns cateva la apel dar acum vad ca e liniste totala :( Chiar nu ne mai intereseaza???
Cristina
http://community.webshots.com/user/tinatache
madis spune:
Dragelor,
Am vorbit acum citeva minute cu Mihaela la telefon si vreau sa trec in seara asta pe la ea. Pentru cea mica n-am luat decit o cutie de bebelac, un borcan de hipp si o punga de pampersi.
Mihaela a fost cu Felicia la ginecolog si desi nu i-a facut toate analizele se pare ca nu este ceva grav.
Daca aflu ceva noutati, va tin miine la curent.
ulisernic spune:
Dragi prietene,
Dimineata la prima ora am fost la Felicia pentru ca eram tare ingrijorata. Am mers la un ginecolog la Policlinica Dr. Grozovici si acesta a spus ca s-ar putea sa fie o infectie dar ca trebuie o analiza a secretiei care costa 180.000 iar eu mai aveam doar 150.000 la mine. Maine ma prezint din nou, am 1.500.000 in casa pe care i-am alocat acestei probleme. La ecograf mergem luni, la o alta policlinica unde este mai ieftin. Alinuta are medic de familie la Dispensarul Stefan cel Mare, iar doctorita a inscris-o si pe Felicia in baza vechiului ei certificat de handicap, insa acum este in concediu, iar cealalta doctorita care i-a preluat pacientii mi-a spus la telefon ca nu ne poate primi decat saptamana viitoare, fiind foarte aglomerata.
Doctorita de familie i-a dat Feliciei acum ceva timp un bilet de internare pentru acelasi spital (Dr Grozovici), insa o internare implica anumite cheltuieli (stiu de cand a nascut, credeti-ma!) pe care nu ni le-am permis pana acum. Nu cred ca mai este valabil, dar o sa cer altul, ma gandesc ca este mai bine pentru Felicia sa stea cateva zile in spital, pentru ca-i vor face toate analizele. Voi ce parere aveti?
Freia, laptele si mancarica sunt foarte bune, iti multumesc mult de tot. Cum facem sa le iau de la tine? Maine dimineata ma duc la policlinica, la ora 14 am programare la dentist pentru extractia unei masele care m-a chinuit toata noaptea si ma doare si acum, dar dupa aceea nu mai am nimic de facut. Am inteles ca tu iesi la plimbare in parcul Titan cu Capsunika, vrei sa ne intalnim acolo?
Nu ma baga in seama cu vrutul ciorapilor, e o veche obsesie legata de tata, m-a durut pe mine atunci (eram in clasa a IX-a) ca nu i-a pasat ca inghetam de frig la scoala! Asa ca m-am ambitionat si m-am angajat dupa ce am terminat cele 10 clase obligatorii, iar liceul l-am terminat mai tarziu la seral. Zic "m-am ambitionat" pentru ca a fost o greseala prosteasca, atunci te duceai unde ti se dadea repartitie la sfarsitul scolii, iar daca aveai liceul, puteai obtine o repartitie mai buna, pe cand cu 10 clase... Iar in ceea ce priveste colectivul, mi-este o teama teribila sa intru intr-un colectiv, sa intru in contact cu mai multi oameni. Aici, pe forum, fiind in spatele calculatorului, mai indraznesc sa ma bag in vorba pe ici, pe colo, chiar daca spun o prostie, dar cand ma intalnesc fata in fata cu oamenii imi dispare orice coerenta...
Madis a fost in seara asta la mine si a adus o cutie de Bebelac, un pachet de pampers si un borcanas cu mancare pentru Alinuta si incaltaminte pentru Felicia. Multumesc mult de tot, Mada, si te rog sa ma scuzi ca am fost pe langa subiect tot timpul, cred ca durerea asta de masea a accentuat lipsa de coerenta de care vorbeam mai sus...
Va pup dulce pe toate si va multumesc mult.
Cu drag,
Mihaela
Freia spune:
astept mesajul tau pe PM. in general noi iesim seara la 7 sau o sa iesim si mai devreme daca treci prin zona.
Freia si Alexa
http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika
ulisernic spune:
Buna fetelor, imi pare rau ca nu v-am anuntat ce-am facut la doctor, dar la inceput mi-a fost jena si apoi am avut ceva probleme cu calculatorul, nici acum nu merge cum trebuie.
Felicia are candidoza si tricomonas, trebuie sa faca spalaturi cu solutie de cloramina, sa ia Nizoral si Tricomicon. Luni, dupa ecografie, va scriu sa va spun ce-am aflat.
Freia, multumesc mult de tot pentru mancarica si pampers, am ajuns cu ele intregi acasa si m-ai inspirat cu supica, este o idee foarte buna sa o pastrezi asa!
Va imbratisez pe toate si va multumesc tuturor ca sunteti alaturi de Felicia si piticuta.
Cu drag,
Mihaela
Pegasis spune:
Mihaela, am cuparat cite ceva de mincare pt. Alina. Unde le pot duce?
Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume. "
(Enriyeu Castaldo)
madis spune:
Mihaela,
Daca reteta Feliciei nu este gratuita (nu stiu daca se poate sau nu asa ceva) o platesc eu, da-mi de stire daca este cazul.
ulisernic spune:
Buna fetelor, ma scuzati ca nu am raspuns pana acum, dar a trebuit sa reinstalez XP-ul pentru ca nu mai mergea deloc calculatorul.
Carmen, nici nu stii ce veste buna mi-ai dat, iti multumesc mult de tot! Ne putem intalni unde vrei tu sau poti veni la mine, daca iti este la indemana (stau in Tei), cum vrei tu. Maine mergem la Giurgiu, o luam si pe Alinuta cu noi si ne intoarcem dupa-amiaza, cred ca nu mai tarziu de ora 5.
Mada, reteta nu este gratuita, nici macar compensata, asa ca am platit-o integral. Nizoralul a fost scump, 142.000 cutia cu 10 pastile, m-a costat aproape 600.000 toata reteta, noroc ca am gasit un irigator mai ieftin, am dat doar 60.000 pe lei pe el(in prima farmacie cel mai ieftin irigator costa peste 200.000!). Iti multumesc tare mult, dar am cumparat-o deja, insa nu are importanta, intentia conteaza si-ti multumesc foarte mult.
De fapt, va multumesc din tot sufletul meu tuturor, nici nu stiu cum sa va spun cat de mult apreciez tot ajutorul vostru, cuvintele par asa seci cateodata, insa sunt spuse din inima si va doresc tot norocul si toata fericirea din lume.
Va imbratisez cu drag,
Mihaela