Ajutor pentru Alina Mihaela

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns craluca spune:

Am fost ieri la Mihaela si i-am dus Alinei hainute, biberoane, cativa pampersi, lapten cereale si borcanele cu mancare. Mihaela este acum la tara, nu poate intra pe net si de aceea o sa imi permit eu sa va dau cateva detalii pe care le-am aflat de la ea.
Felicia si fetita ei stau in Voluntari, la o femeie in gazda. Felicia nu are absolut nici un venit, motiv pentru care fetita, desi are aproape 6 luni nu bea decat laptic bebelac, dar nu ii ajunge ce primeste de la stat. I-au cumparat o singura data o cutie de cereale si am inteles ca i-au placut la nebunie. Fetelor, fetita asta nu are ABSOLUT NIMIC. Nu stiu daca are carut, oricum mama ei o plimba cu marsupiul, caci din cauza deficientelor de mers, nu ar putea duce un carucior. Pe mine m-a impresionat teribil povestea lor si faptul ca aceasta mama nu vrea sa isi abandoneze copilul, desi i-ar fi fost la indemana sa o faca. fetita este vesela si rade, dar nu isi poate tine bine capul si asta, probabil, din cauza lipsei de hrana (fructe, legum, carnita). Nu vreau sa par melodramatica dar ideea ca un bebelus nu are ce sa manance pe mine ma infioara.
Orice ajutor i-ar fi de folos, mai ales lapte praf, pampers si mancare. Eu i-am dus 3 cutii de laptic si vreo 5 de cereale. Am mai vorbit cu sora mea care lucreaza la o ferma sa le duca macar o data pe saptamana cate o sacosa cu legume pentru bebe. Cred ca foarte de folos i-ar fi si banii si credeti-ma ca orice suma, cat de mica, pentru ea ar insemna foarte mult. nu am apucat sa vad bebelusul dar vreau neapart sa merg la ei acasa saptamana viitoare ca sa vad in ce conditii sta si sa stiu exact ce i-ar mai trebui. Daca vreti sa o ajutati cu ceva o puteti cauta pe Mihaela sau pe mine. Scrieti un Pm ca sa ne putem intalni. Numarul meu de telefon este 6241883.
Cu multe multumiri in numele lor,

Mama Raluca, baiat Alex si bebita mica Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

[quote]Originally posted by ulisernic

Draga Adrianangi,

Raspunsul meu la mesajul tau, pentru care iti multumesc, vine cu mare intarziere si aceasta din cauza ca nu prea stiu exact cum sa explic situatia in care se afla Felicia ( mama Alinei). Nu as vrea sa crezi ca sfatul tau nu merita sa fie luat in considerare, ci , din pacate, nu reprezinta o alternativă fericita pentru Felicia. Un centru maternal este exact ceea ce o ingrozeste cel mai mult pe Felicia, care se teme că isi va pierde copilul.
In ceea ce priveste contactarea unor organizatii pentru persoanele cu handicap, este necesar ca mai intai sa obtinem certificatul pentru handicap, iar acest lucru va mai dura, pentru ca buletinul ei de identitate va fi gata abia saptamana viitoare. Handicapul ei este evident, dar este nevoie de certificatul care sa-i ateste handicapul, avand in vedere ca organizatiile respective trebuie sa tina o evidenta a persoanelor si a actelor in baza carora au acordat ajutoare. Daca ne gandim ca se fac, din pacate, escrocherii si in acest domeniu, este normal sa existe astfel de cerinte.
Cu mult drag, Mihaela

Draga Mihaela,
Ar trebui sa o convingi pe Felicia ca nu poate fi ajutata cu adevarat daca refuza acest lucru. Cit de mult are nevoie de acest ajutor?
Pentru cit timp?
Fetele de aici au un suflet urias dar timp si posibilitati limitate. O vor ajuta cu hainute/lapte praf citeva luni, in cel mai fericit caz. S-apoi?
In acest moment, programele guvernamentale in domeniul protectiei copilului sustin cresterea copilului linga parintii naturali. Copii nu sunt luati de linga ei decit daca viata le este pusa in primejdie... In acest caz, chiar nu exista nici o primejdie.
Pina la urma, Felicia face cum e mai bine. Dar as vrea sa cred ca se gindeste in primul rind la copil si la sanatatea lui si apoi sentimentele care o incearca pe ea (frica, poate jena...)
Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

raluca, sar'mana, de asta aveam nevoie. Ce marca de lapte i-ai luat si ce marca de cereale? Bebelac se gaseste si la magazin? Daca nu, ce i-ai dus tu si stii ca bea acum?

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Tinatache, laptele Bebelac se gaseste peste tot. Supermarket, farmacii...

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Lapte bebelac, cereale bebelac. Asa cum spunea si Ancuta se gasesc peste tot si nici nu sunt prea scumpe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ulisernic spune:

Dragi prietene,
Tocmai am intrat pe forum (s-a stricat un cablu din retea si nu am avut net cateva zile) si nu-mi vine sa cred ochilor! Sunt pur si simplu coplesita de ceea ce citesc aici si nici nu stiu cum sa va multumesc. Aveti o inima mare de tot, va multumesc mult de tot si va doresc din tot sufletul sa fiti fericite, sanatoase si sa aveti mult noroc in toata viata voastra! Iertati-mi exuberanta, insa sunt foarte emotionata si impresionata de bunatatea voastra. Voi nu le ajutati numai pe Felicia si pe Alinuta, ci si pe mine, psihic si moral, insuflandu-mi optimism, incredere si speranta. Va multumesc si va imbratisez cu drag,
Mihaela

Mihaela Mihai

Mergi la inceput

Mihaela, chiar nu stiam daca te-ai intors de la tara. Am vorbit si eu cu Madis care a cumparat cate ceva pentru Alina si vom veni impreuna la tine. O alta fata inimoasa de pe forum o sa im i trimita un pachet cu laptic, cereale si ceva hainute pentru bebelusa, asa ca vom veni la tine incarcate. Am vrea de fapt sa mergem la bebelusa acasa, sa stim unde sta ca sa ne fie mai usor cand o sa mai avem cate ceva pentru ea. Singura mea problema este legata de transport, caci nu mai avem masina pe care o stii.

Fetelor, m-am gandit ca nici Feliciei nu i-ar strica cate ceva de imbracat. In mod cert gasim noi prin casa ceva care nu ne mai vine sau nu ne mai place, dar ei i-ar fi, cred, de mare folos. Mihaela, te rugam sa ne spui cam ce masura poarta sora ta, cat este de inalta, ce greutate are, ca sa ne orientam cumva.

Mergi la inceput

Raluca, nu ti-am raspuns pana acum pentru ca m-am gandit ca ma vei suna tu daca ai timp liber, eu n-as vrea sa te deranjez, mai ales ca tu ai o bebita si nu stiu care ar fi ora potrivita sa te sun fara sa deranjez. Madis a trecut pe la mine miercuri seara si s-a intalnit cu Felicia, i-a adus prichindutzei laptic, cereale si pampers si ar vrea si ea sa o vada pe cea mica. In Voluntari se ajunge cu tramvaiul 21 (pana la capat, langa "Europa")si cu o alta masina cu care se merge doar o statie. Daca-ti este peste mana, pot sa stabilesc o zi in care sa vina amandoua la mine si sa stea toata ziua. Nu trebuie sa te gandesti sa ai ceva pentru ele, ci doar s-o vezi pe Alinuta, care este o dulcica, zambeste si gangureste in continuu! As vrea sa-ti cer si un sfat in legatura cu "fiul risipitor" ( tatal fetitei), mai multe capete gandesc mai bine intotdeauna si, in plus, tu ai experienta in domeniu, ca sa spun asa, deoarece ai intalnit mai multe cazuri de acest gen sau asemanatoare. Astept vesti de la tine cand ai timp, nu e nici o graba, bineinteles. Toate cele bune, Mihaela

Mihaela Mihai

Mergi la inceput

Draga Adrianangi, Felicia nu refuza sa fie ajutata de catre guvern, insa avem mainile legate pana obtinem buletinul de identitate.Internarea intr-un centru maternal este posibila numai pentru cateva luni, iar Felicia ar pierde camera cu chirie in care locuieste acum si unde plateste o chirie rezonabila, iar proprietara (care a botezat fetita) este intelegatoare si chiar o ajuta cu fetita. Fetele de pe forum sunt pe drept cuvant foarte inimoase si va multumesc tuturor. In nici un caz nu m-am gandit la un ajutor permanent,chiar am specificat ca este vorba despre un ajutor temporar, pentru cateva luni,pana cand se va rezolva problema actelor si pana cand voi fi eu insami in stare se le ajut.
Iti multumesc pentru raspuns si - ai dreptate! - Doamne ajuta!

quote:
Originally posted by adrianangi

[quote]Originally posted by ulisernic

Draga Adrianangi,

Raspunsul meu la mesajul tau, pentru care iti multumesc, vine cu mare intarziere si aceasta din cauza ca nu prea stiu exact cum sa explic situatia in care se afla Felicia ( mama Alinei). Nu as vrea sa crezi ca sfatul tau nu merita sa fie luat in considerare, ci , din pacate, nu reprezinta o alternativă fericita pentru Felicia. Un centru maternal este exact ceea ce o ingrozeste cel mai mult pe Felicia, care se teme că isi va pierde copilul.
In ceea ce priveste contactarea unor organizatii pentru persoanele cu handicap, este necesar ca mai intai sa obtinem certificatul pentru handicap, iar acest lucru va mai dura, pentru ca buletinul ei de identitate va fi gata abia saptamana viitoare. Handicapul ei este evident, dar este nevoie de certificatul care sa-i ateste handicapul, avand in vedere ca organizatiile respective trebuie sa tina o evidenta a persoanelor si a actelor in baza carora au acordat ajutoare. Daca ne gandim ca se fac, din pacate, escrocherii si in acest domeniu, este normal sa existe astfel de cerinte.
Cu mult drag, Mihaela

Draga Mihaela,
Ar trebui sa o convingi pe Felicia ca nu poate fi ajutata cu adevarat daca refuza acest lucru. Cit de mult are nevoie de acest ajutor?
Pentru cit timp?
Fetele de aici au un suflet urias dar timp si posibilitati limitate. O vor ajuta cu hainute/lapte praf citeva luni, in cel mai fericit caz. S-apoi?
In acest moment, programele guvernamentale in domeniul protectiei copilului sustin cresterea copilului linga parintii naturali. Copii nu sunt luati de linga ei decit daca viata le este pusa in primejdie... In acest caz, chiar nu exista nici o primejdie.
Pina la urma, Felicia face cum e mai bine. Dar as vrea sa cred ca se gindeste in primul rind la copil si la sanatatea lui si apoi sentimentele care o incearca pe ea (frica, poate jena...)
Doamne ajuta!

"Nu exista dragoste.Exista doar dovezi de dragoste" Jean Cocteau

Mihaela Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoleta raducu spune:

Buna, fetelor!
A trecut ceva vreme de cind nu am intrat pe net si acum, cind am citit cazul acestei mame, pe care o admir din suflet pentru taria de a-si creste singurica copilul,netinind seama de suferintele ei, as vrea sa particip si eu cu ceva hainute pentru mamica si cite ceva alimente si jucarii pentru bebe.Nu imi este foarte clar cum pot lua legatura cu ele.Ma lamuriti, va rog?Nicole

Mergi la inceput