Ajutor pentru Alina Mihaela

Ajutor pentru Alina Mihaela | Autor: ulisernic

Link direct la acest mesaj

Este o bebelusa scumpa si dulce "in varsta" de 5 luni... O cheama Alina Mihaela si are mare nevoie de ajutorul dumneavoastra. Mama ei este o persoana cu handicap, care nu-si poate castiga singura existenta si care s-a pierdut momentan in hatisurile birocratiei, urmand ca abia in cateva luni sa primeasca pensia pentru handicap si ajutorul acordat de stat parintelui care isi creste singur copilul. Alina Mihaela nu poate astepta atat de mult. Mama ei o iubeste foarte mult - oricine poate vedea acest lucru vazand-o pe Alinuta, care este foarte bine ingrijita - dar viata este scumpa, dupa cum stim cu totii, si ea are nevoie sa-i ofere copilasului ei mai mult lapte decat îi ofera statul, si lucrusoare, si mancare gatita, deja... O singura persoana nu poate acoperi toate aceste cheltuieli, dar este posibil, daca suntem mai multi dornici si avand posibilitatea sa contribuim, sa ajutam aceasta mama sa-si pastreze copilul langa ea, sa nu ajunga in situatia de a nu avea alta alternativa decat orfelinatul. Cine crede ca poate sa le ajute in orice fel, este rugat(a) sa scrie la : ulisernic@yahoo.com sau sa raspunda pe acest forum. Va multumim anticipat pentru intelegere si generozitate si va uram multa sanatate si fericire.
Cu multumiri,

Mihaela Mihai

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns craluca spune:

draga mea, eu am o fetita de 9 luni si am destule hainute, biberoane, cosmeticale si i-as mai putea da fetitei lapte Bebelac. as vrea si sa ii cumpar niste fructe, cereale si borcanele cu mancare. Spune-mi doar unde trebuie sa le duc.

Mama Raluca, baiat Alex si bebita mica Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Mihaela,
atita vreme cit mama nu se poate descurca singura cu copilul, poate fi ajutata de stat, intr-un centru maternal. I se asigura un acoperis, mincare, pampers... Macar pentru o perioada de 6 luni. In acest timp, poate iese la liman cu pensia sau poate ii gasesc asistentele sociale acolo ceva mai bun...
Exista tot felul de asociatii pentru persoane cu handicap, care cred ca ar putea-o sprijini, avind in vedere situatia ei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ulisernic spune:

Multumesc tuturor celor care ne-au raspuns, oferindu-ne ajutor, sfaturi si vorbe calde care sunt si ele foarte importante. Dumnezeu sa va ajute!
Cu multumiri,

Mihaela Mihai

Mergi la inceput

Mihaela, in primul rand eu sunt Raluca si atat, fara "Doamna"
Maine iti dau telefon ca sa ne intalnim in statia de tramvai.

Mergi la inceput

Dragă Raluca,
Am reusit în sfârsit să văd pozele celor doi foarte frumosi copii ai tai!Ioana Maria arată foarte bine si pozele ei m-au făcut sa-mi dau seama că Alina Mihaela este cam slăbuță si cam plăpândă pentru cele 5 luni pe care le are. Am si eu doi copii( Ana-Maria are 13 ani si Nicholas are 8 ani), dar se pare că am cam uitat cum trebuie să arate bebelusii în diversele lor etape din perioada "bebelusiei"...
Astept să mă suni când vei avea timp si sper că totul este în regulă cu tine si cu familia ta.
Cu drag, Mihaela

quote:
Originally posted by craluca

Mihaela, in primul rand eu sunt Raluca si atat, fara "Doamna"
Maine iti dau telefon ca sa ne intalnim in statia de tramvai.

Mihaela Mihai

Mergi la inceput

Draga Adrianangi,

Raspunsul meu la mesajul tau, pentru care iti multumesc, vine cu mare intarziere si aceasta din cauza ca nu prea stiu exact cum sa explic situatia in care se afla Felicia ( mama Alinei). Nu as vrea sa crezi ca sfatul tau nu merita sa fie luat in considerare, ci , din pacate, nu reprezinta o alternativă fericita pentru Felicia. Un centru maternal este exact ceea ce o ingrozeste cel mai mult pe Felicia, care se teme că isi va pierde copilul.
Felicia a vut unele probleme cand s-a nascut, probleme in urma carora a ramas cu anumite deficiente neuromotorii. Are acel mers saltat ( are picior plat congenital), nu isi poate coordona foarte bine miscarile si are un usor tremur al mainilor, dar gandeste si se comporta normal. Din pacate, a avut mult de suferit din cauza handicapului ei. Nu spun ca lumea este rea și nemiloas㠖 ce faceti voi toti aici dovedeste contrariul – ci, pur si simplu, a intalnit ea oamenii nepotriviti, care au tratat-o foarte urat. Au fost si exceptii fericite, spre exemplu când a născut-o pe Alina Mihaela. S-a chinuit ceva timp pentru că nu a băgat-o nimeni în seamă, dar a văzut-o în cele din urmă medicul-șef al secției, care a operat-o imediat, salvand-o pe Alina Mihaela. Nu este vorba ca nu se poate descurca cu copilul, ci doar ca trece acum printr-o perioada foarte grea. Adevarul este ca a avut si ghinion. In februarie a luat foc casa in care locuia ( undeva în Giulesti, a fost si un reportaj la televizor despre acel incendiu) si a pierdut atunci tot ce avea: lucruri, acte, banii pe care-i dăduse pentru chirie. Au avut noroc pentru ca au scapat intregi si nevatamate, dar refacerea tuturor actelor dureaza foarte mult pentru o persoana in situatia ei.
Ideea de a cere ajutor mi-a venit din disperare, pe de-o parte – cine poate ramane nepasator cand are un sufletel nevinovat in fata ochilor pentru care nu are posibilitatea sa faca mai mult? – iar pe de alta parte, mi-am amintit ca eu insami obisnuiesc sa dau toate lucrurile copiilor de care ei nu mai au nevoie. M-am gandit ca intotdeauna vor exista persoane care au anumite lucruri nefolositoare pentru ei, dar utile altora. Cu ani in urma, aveam un dulap plin cu lapte praf pentru bebelusi si nu gaseam pe nimeni care sa aiba nevoie de el! In cele din urma, am oprit o doamna care era cu un bebelus in parc si am intrebat-o daca nu are nevoie de lapte. Asa am procedat si cu hainutele, caruciorul si alte lucruri care sunt folositoare numai celor ce au bebelusi.
Este adevarat ca Feliciei ii este mai greu decat altor mamici – de exemplu, nu-i poate face baie Alinei fara ajutor din cauza ca-i tremura mainile si-i este frica sa nu o scape – dar Alina Mihaela este viata ei si nu-si doreste altceva decat sa fie o mamica adevarata.
In ceea ce priveste contactarea unor organizatii pentru persoanele cu handicap, este necesar ca mai intai sa obtinem certificatul pentru handicap, iar acest lucru va mai dura, pentru ca buletinul ei de identitate va fi gata abia saptamana viitoare. Handicapul ei este evident, dar este nevoie de certificatul care sa-i ateste handicapul, avand in vedere ca organizatiile respective trebuie sa tina o evidenta a persoanelor si a actelor in baza carora au acordat ajutoare. Daca ne gandim ca se fac, din pacate, escrocherii si in acest domeniu, este normal sa existe astfel de cerinte.
Iti multumesc inca o data si sper din tot sufletul sa ajung si eu in situatia de a avea posibilitatea de a-i ajuta pe cei din jurul meu.
Cu mult drag, Mihaela

quote:
Originally posted by adrianangi

Mihaela,
atita vreme cit mama nu se poate descurca singura cu copilul, poate fi ajutata de stat, intr-un centru maternal. I se asigura un acoperis, mincare, pampers... Macar pentru o perioada de 6 luni. In acest timp, poate iese la liman cu pensia sau poate ii gasesc asistentele sociale acolo ceva mai bun...
Exista tot felul de asociatii pentru persoane cu handicap, care cred ca ar putea-o sprijini, avind in vedere situatia ei...

"Nu exista dragoste.Exista doar dovezi de dragoste" Jean Cocteau

Mihaela Mihai

Mergi la inceput

Mihaela, imi cer scuze ca nu te-am sunat pana acum dar nu mi-a mers netul si nu am putut lua numarul tau de telefon; promit sa sun maine dar sa stii ca intre timp nu am stat degeaba, ci am fost la cumparaturi pentru micuta Alina.

Mergi la inceput

Draga Raluca, imi pare tare bine ca singura ta problema a fost netul, stiu cum este, pentru ca ni se intampla si noua sa ramanem fara net("cade reteaua", cum spun "retelistii" de aici).Diseara plec la tara, dar seara tarziu, asa ca putem sa ne intalnim astazi, daca vrei si daca poti, bineinteles. Ma duc repede sa iau alocatia copiilor de la posta, ca nu cumva sa nu fiu acasa cand suni! Iti multumesc mult si astept cu mare nerabdare si bucurie sa ne vedem!

Mihaela

quote:
Originally posted by craluca

Mihaela, imi cer scuze ca nu te-am sunat pana acum dar nu mi-a mers netul si nu am putut lua numarul tau de telefon; promit sa sun maine dar sa stii ca intre timp nu am stat degeaba, ci am fost la cumparaturi pentru micuta Alina.

Mihaela Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madis spune:

As vrea si eu sa ajut cu cite ceva. Nu am copii, dar as putea cumpara cite ceva in weekend cind o sa "vizitez" un supermarket.
Mihaela, te rog, spune-mi tu ce crezi ca i-ar fi mai de folos fetitei. Si apoi o sa indraznesc sa te sun ca sa ne intilnim (in limita timpului tau liber) in "statia de tramvai".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

subscriu! si am sa vin in plus cu rugamintea de a ne da cat mai multe detalii despre situatia lor acuma: unde stau, ce feld e lapte bea fetita, ce ii mai da in afara de lapte, ce au primit si ce ar mai avea nevoie, carucior are? s.a.m.d. Numai as ane putem organiza sa ii asiguram ce ii trebuie pana vin actele. Eu, de ex., plec maine spre tara si as vrea sa-i trimit un pachet dar... unde? si cu ce? Din ce inteleg situatia e mult mai critica decat pare, copilul asta nu mai are de mancare si nici mamica nu are nici un leu!! te rog sa ne ajuti sa o ajutam! Sapt. viitoare nu pot intra decat rar pe net de pe la un internet cafe, vad eu pe unde. asteptam informatii, mamica inimoasa!

Cristina

Mergi la inceput