Intrebam, cautam - ordinea sa o pastram :):)
Raspunsuri - Pagina 46
Mirunda spune:
No ca eu nu am primit inca raspuns la mure, acum incerc cu perele
Am gradina plina de ele, si as vrea sa incerc un jeleu, sau peltea...aveti voi oare vreo idee? Inca odata va multumesc, ar fi grozav daca mi-ati da voi o reteta!
Mirunda
Mik spune:
Mirunda, intrebi de pere si eu iti raspund de mure.
Dulceata o faci ca una clasica : fructele puse cam 2 ore cu zahar (in parti egale sau in raport 100:70 daca murele sunt dulci) si fara apa !
Apoi o pui la fiert pina se leaga.
Peltea : fructele se pun la fiert cu putina apa, pina se desfac. Apoi se zdrobesc si se filtreaza (prin sita sau prin tifon, daca vrei sa ai pulpa de fruct sau sa fie numai jeleu). Apoi masori cantitatea de lichid in grame si pui zahar 1:1 sau 100:80 (nu mai putin caci nu se mai prinde). poti stoarce si citeva picaturi de zeama de lamiie (o jumatate de lamiie la 3-4kg) cind o pui la fiert ca sa-si pastreze o culoare frumoasa.
Amindoua preparatele se toarna caldute in borcan si nu se lasa deloc sa se raceasca in oala.
Cit despre instrumente : e de preferat o oala larga din inox sau (culmea chicului) din cupru. De mestecat dulceata/pelteaua : lingura de lemn fara mirosuri.
Murele le mai poti congela (cam 400g in fiecare punga : cit sa fie pentru excat o prajitura/tarta) sau le poti face murata : cu zahar si alcool 40°.
Mik.
alinaMIZZI spune:
Sincer mie nu imi plac deloc dar mi-a placut reteta astahttp://www.gustos.ro/retete-culinare/mancaruri-cu-carne/ardei-umpluti-cu-carne-2.html
Pofta buna!
Alina-mama de bebe Keane-Peter
http://www.fotothing.com/alinaMIZZI/
amoraru spune:
Buna! Am incercat sa caut pe net reteta de ciorba ungureasca < bográcsos>> Ma poate ajuta cineva?
Multumesc.
mihalexis spune:
Reteta pentru ardei umpluti:
Pregatesti umpltura ca pentru sarmale, asta depinde de fiecare regiune, eu sint din Brasov si o prepar astfel/
-pregatesti carnea tocata( porc+ vita, sau numai porc , sa fie si putin grasa); cureti citeva cepe si le tai in cubulete mici, un buchet de patrunjel ; si o canita de orez
Cantitatile nu pot sa ti le dau , eu pun la ochi , nu cintaresc
-pui ceapa la calit in ulei fierbinte( pui o cantitate mai mare de ulei ) , adaugi carnea tocata, patrunjelul, bineinteles sare , piper, si orezul,
-lasi citeva minute la foc potrivitsi apoi umpli ardeii scobiti, cam trei sferturi, caci orezul se umfla la fiert si apoi le pui capacul la ardei
-Pregatesti o oala cu fundul mai gros, pui pe fund citeva frunze de varza si daca vrei niste felii de slanina, sa dea gust bun, etalezi ardeii si deasupra acoperi tot cu putina varza taiata feliute
- -cind ii pui la fiert poti pune putin suc de rosii, sau chiar rosii taiate in feliute peste ardei si putina apa
- lasi sa fiarba la foc potrivit ,oala acoperita cu un capac, cam o ora, sau poti sa pui oala la cuptor
Sper sa-ti foloseasca sfaturile mele
Pofta mare
mihalexis spune:
Buna Mirunda
Cum locuiesti in Franta , mergi la orice supermarket si cauta o cutie de zahar care se numeste VITPRIS de Alsa, e pentru dulceturi, geleés § pates de fruits, in cutie ai reteta
Eu am facut de caise, de capsuni si cirese, e excelenta si nu i-ti cere mult timp
Seara placuta
olim spune:
Va multumesc tuturor pentru adrese.Maine am hotarat sa imi incerc norocul.
Sper sa iasa buni.Promit sa vin cu manunte.
Un sfarsit de saptamana placut
dacia spune:
Salut fetele harnice! Va rog sa ma ajutati sa gasesc retete de aperitive cat mai gustoase si mai aratoase.Merci muuuuult!Irina si Edy Irlandezu'cel scump!(5 noiembrie 2002)
Poze cu noi la 2 anisori
http://danielirina.tripod.com/mypersonalsite
LACRI SM spune:
Pentru aperitive incearca aici
http://gastronomie.ele.ro/Aperitive_--rc1.html
http://www.vulpeabucatar.com/retete/aperitive/index.html
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/aperitive/
Draga Hildegard si bebe Stefan Peter va saluta vecinii vostri Lacri si bebe David.V-am recunoscut din fotografii,ca numele nu vi l-am stiut! Felicitari pentru prajituri!
LACRI