Intrebam, cautam - ordinea sa o pastram :):)
Raspunsuri - Pagina 42
ardeiash spune:
marianar: indexul de retete il gasesc ff interesant ... intr-adevar ajuta.... insa exista fff multe link-uri care nu te trimit la nimic.... iti spune doar ca cineva a intrebat candva despre ... ceva.... adik pierdere de timp . exista ff multe link-uri ca acesta de ex: Creveti
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38441
iar altele au link-ul gresit ... ex : antipasto: http://www.desprecopii.com/forum/default.asp
multumesc
s-auzim numai de bine! si
susulina spune:
Unde gasesc si eu o reteta de dovlecei umpluti (cu carne de pui)pentru copii de aproape 2 ani?Multumesc anticipat pentru ajutor.
laura72 spune:
pentru STRUMFI 2000
PRAJITURA CU FOI COLORATE
4 oua,1 ceasca -de cafea -cufaina,1 de zahar,1 cescuta -mai mica -cu nuca macinata,1 cu rahat taiat cubulete mici si stafide,1/4 pach.margarina.
se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga nuci,rahatul taiat si trecut prin faina sa nu cada la fund ,faina si mirosuri.se coace intr-o tava unsa cu margarina.cam 15min.se scoate si se pune intre 2 foi de napolitana de culori diferite cu crema.
CREMA; galbenusurile se amesteca cu o ceasca de zahar,miros si margarina pe abur pana se ingroasa.se lipesc foile si blatul si se pune o greutaye nu f. mare .se taie si dupa o ora daca e urgenta.
este si aspectuoasa si delicioasa si satioasa.
laura
danielutzu spune:
Buna fetelor de pretutindeni! Eu sunt noua aicisi nu prea stiu cum e cu forumul, discutii, alea alea..........Voiam sa va rog sa nu suparati prea tare pe mine pt. acestoff topicVoiam sa va intreb: stie cineva vreo reteta de lipie? Ca voiam sa fac shawarma( sau ma rg variatiuni pe tema de denumire) si nu am reteta de lipie A sa nu uit...o mamaligutza (adica apa-malai)cat? Merci frumos de tot si la toata lumea!
rasfatzata de Bucuresti
danielutzu spune:
Neatza la toata lumea!Ce mai facetzi, ce mai ziceti? Sa intzeleg ca nu stie nimeni cum se fac lipiile pt shaorma? Poate stiti cumva o reteta buuuuuuuuuuuna de Tiramisu (fara mascarpone)ca eu am facut cu mascarpone si.......Papa si mergetzi la plja ca e soare si cald!
Va si week-end placut!
Daniela
rasfatzata de Bucuresti
Deanny spune:
Buna Daniela, bine ai venit!
Eu fac saorma in casa cu lipie cumparata, doar o incalzesc putin in cuptor...Iar la mamaligutza, pun malai dupa ochi, cat sa fie nici prea moale, nici prea tare. Hai ca te-am lamurit...
Nu ti-a iesit Tiramisu cu mascarpone? Eu numai asa il fac si e delicios
danielutzu spune:
Asa e Deanny m-ai lamurit! Merci de raspuns, oricum. Nu mi-a iesit tiramisu cu mascarpone ca cred ca l-am amestecat prea tare.....Ca a curs crema aia nenorocita ca numai prajitura nu era. Plus ca s-a intarit mascarpone si a facut gogoloase asa de branza grasa (cum e ea)....oare nu a fost buna reteta? Crezi ca poti sa mi-o dai pe a ta? Cu shaorma, cred ca pana la urma o sa cumpar lipiile de la magazin.......Iubi al meu vrea sa fac cat mai multe in casa ca zice ca e mai sanatos (si nu stiu cat pot sa-l contrazic). Oricum, poate vreuna dintre voi stie cum se fac . Astept reteta de tiramisu, da?
Am facut sambata crema de lamaie si clatitele americane si au fost foarte bune . Din pacate nu mai stiu unde le-am gasit p'aci si imi cer iertare ca nu mai stiu cine a postat retetele, dar au fost foarte bune si apreciate, multumim frumos!
rasfatzata de Bucuresti
Deanny spune:
Danielutzu
Asa e, e bine sa faci cat mai multe in casa, sunt de acord, nu prea exista contraargumente...
Uite cum fac eu Tiramisu:
Ingrediente:
4 oua
o cescutza de zahar pudra
2 cutii de mascarpone de 250 gr (folosesc de la Prodlacta)
un paharel lichior ciocolata sau whisky (sau combinate)
cafea concentrata
Se bat albusele tare (cred ca de consistenta lor depinde cat de tare e crema). Se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra pana se dizolva zaharul si devin cremoase, dupa care se pun peste albusuri. Se adauga macarponele si lichiorul.
Se inmoaie piscoturile in cafea si se pun alternativ in tava - un rand de crema / piscoturi / crema / piscoturi/ crema si se presara cacao deasupra. Se pune la frigider cel putin o noapte (am citit si pe pachetul de picoturi ca Tiramisu este bine sa fie servit a doua zi).
si pofta buna
crista-s spune:
Danielutzu .. pt mamaliga eu folosesc o cana de ceai ca masura .. si pun 3 cani de apa la fiert cu putina sare , cind incepe sa clocoteasca dau focul mic si adaug 1 cana de malai "in ploaie" in timp ce amestec mai intii cu telul para ca sa nu ramina cocoloase si apoi cu o lingura de lemn... amestec din cind in cind .. iar focul ramine mereu mic ... toata nebunia asta dureaza 30-40 minute . Sau pina cind atunci cind mesteci vezi ca se dezlipeste bine de cratita .. asta pt o mamliguta mai moale .. daca vrei sa o faci mai "tare" atunci pune mai mult malai (1 cana si jumatate).
mai exista varianta : apa se pune la fiert si cin clocoteste se adauga toata cantitatea de malai ( proportia e tot 3 la 1 sau 1 si1/2) si se lasa la foc mic de tot sa fiarba acoperita cu capacul..dupa putin timp incepi sa mesteci mai cu putere ca sa se "desfaca" gogoloiul de malai...
Daca vrei o mamaliga super buna, de mincat cu brinza si smintina ... poti sa pui 2 cani de apa si 1 de lapte ... iti garantez ca iese minunata .. iar la sfirsit cidn "o dai de pe foc" poti sa adaugi putin unt si sa amesteci bine...
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
danielutzu spune:
Fetelor imi ploua in gura!Si nu trebuie ca sunt totusi la servici.....Multumesc frumos de retzete! Deanny, eu aveam o reteta in care bateam mascarpone si cred ca d'aia s-a lasat in halul ala! Las' ca vine sambata si fac eu tiramisu!Iar mamaliga, Crista draga imi iesea asa moale, desi luasem proportiile apa-malai din cartea de bucate....... Va suparati daca va mai intreb ceva?II place cuiva socata? Si o face? Ca am facut acum vreo 2-3 ani si a iesit ffffffff. buna, dar nu mi-am notat cat zahar am pus si de atunci nu mai reusesc sa dibuiesc cantitatea! Sunteti foarte dragutze
rasfatzata de Bucuresti