Intrebam, cautam - ordinea sa o pastram :):)
Raspunsuri - Pagina 36
iris79 spune:
Azi gatesc chilli con carne. Pentru cei interesati am sa scriu reteta:
Se caleste in ulei de masline o ceapa rosie taiata marunt si 2 catei de usturoi zdrobiti pana devin aurii. Se adauga 500g cane de vita tocata si se caleste circa 5 minute. Se adauga o cutie de rosii in conserva taiate marunt, o cutie de fasole mexicane, 2 ardei grasi taiati marunt, 2 ardei iuti tocati, o rosie mare proaspata, tocata, sare, piper. La toate astea se adauga un cub de delicat de vacuta dizolvat in 300ml apa fierbinte si se lasa sa fiarba jumatate de ora.
Se serveste cu orez.
Pofta mare!
DidiAlex spune:
Retete de preparat peste prospat?
Multumesc!
Alexandra
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">La 1 anisor e diabetic insulinodependent si are mare nevoie de noi!
"Secretul fericirii este sa faci numai ceea ce te pasioneaza" Gabriel Garcia Marquez
iris79 spune:
Enn, ma bucur ca ti-a placut reteta.
Eu gatesc pestele proaspat la cuptor, cu ulei de masline, putin oregano, sare, piper, rozmarin si cativa catei de usturoisi lamaie daca-ti place. Nu are nevoie de mai mult de 20-30 min. Si il servesc cu orez sau cu cartofi natur. Foarte simplu. Ceva deosebit nu stiu.
danita spune:
salut gagici
am o rugaminte: am mancat mai demult un tort de bezea cu crema de ness. era facut la un laborator mikut dar nu in orasul meu . stiti reteta? era super-bun !
thxxxxxxx
dyadya spune:
Neata! Am si eu o rugaminte: exista pe aici o reteta pentru parjoale moldovenesti? Sau stie cineva cum se prepara?
iris79 spune:
Eu le fac asa:
- amestec 500g carne tocata mixta ( porc si vita, dar poate fi numai vita) cu un cartof dat prin razatoarea mica si scurs bine,un colt de paine uscata muiata in prealabil in apa calduta ,si scursa, on ou, usturoi pisat, sare, piper.
- eu nu pun ceapa in compozitie ca nu-mi place, dar se poate pune
- se fac bilute ( sau forma dorita ) si se prajesc in ulei pana devin brune ( de preferat la foc potrivit caci altfel se ard pe afara iar mijlocul ramane crud)
Eu sunt din Moldova
Pofta mare!
dyadya spune:
iris, m-ai bagat in ceata! Pai care-i diferenta intre parjoale si chiftele? Ca eu la chiftele folosesc aceeasi compozitie(pun in plus verdeata si ceapa). Dar de cate ori am mancat parjoale aveau un alt gust decat chiftelele noastre muntenesti. Plus ca parca parjoalele au si un sos. Care nu-i acelasi ca la chiftelutele marinate....
Diferenta sta in felul in care sunt prajite?
Hai, help, ajuta o munteanca sa faca parjoale moldovenesti ca-l lovi pe al meu o pofta!