Bebelusi de ian-feb 2004 (20)
Raspunsuri - Pagina 11
saphir spune:
Fetelor, noi am venit de la vaccin. Puiul a fost un cuminte, a mieunat nitel la intepatura, picaturile le-a inghitit frumos dupa care a a dormit. Am stat si am asteptat 15 min, sa nu aiba reactii urate, dupa care am plecat la mici cumparaturi. Noi am facut acum vacinul "polio" si asistenta, ne-a recomandat ca vreme de o luna, sa ma spal bine bine pe maini, dupa ce il schimb si "chiloteii" cu kki sa ii pun intr-o punga inchisa la gura si apoi sa arunc. Explicatia: a zis ca in timpul asta se elimina multi virusi si alti numerosi microbi...si e periculos.
In afara de asta, mi-au spus sa nu ii dau supe sau fructe si legume. Numai cereale! Eu nu stiu ce sistem au ei, dar pe mine ma innebuneste de capDeja nu mai stiu ce sa fac, NICI UN MEDIC nu mi-a recomandat diversificare si am fost la 3 pana acum.
In rest toate bune. Asteptam controlul de maine si gata!
Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
http://community.webshots.com/user/ClimAmos
buli spune:
buna ziua
noi am fost la plimbarica, am papat piure completat cu tzitzi pin' la semn si acum speram sa dormim.
desi un vecin da cu bormasina si unul isi repara masina cu ciocanul in fata blocului
Saphir, nu te stresa cu diversificarea. Amos e mai mic decit Matei cu aproape doua luni si eu am inceput diversificarea de vreo 3 sapt.
Helen, eu ii pasez banana cu un mixer vertical (am cumparat unul de la braun, e super, fac si piureul cu el si iese totul superfin) si o amestec cu brinza de vaci facuta de mine. cam doua treimi dintr-o banana si brinza facuta dintr-o cana de lapte.
Anda, eu i-am mai dat mar ca am mai avut din astea romanesti pina azi, am luat o piersica, sper sa-i placa si asteptam caisele si zarzarele. ii dau portocala si suc de grepfruit. am incercat si cirese. n-a fost superincintat, dar nici nu le-a scuipat. o sa mai incerc cu visine.
despre supa, sa iti spun cum mi-a zis mie doctoritza. fierbi legumele, le pasezi, apoi le mai pui in apa in care au fiert si le mai dai intr-un clocot. iese asa ca o suspensie. poti adauga un pic de unt cit un bob de mazare sau un sptrop de ulei. eu nu pun sare deloc. Matei n-a mincat supa deloc. a vrut direct piure. piure a vrut, piure i-am dat. iar ieri a mincat cam echivalentul a doua borcanase de piure cu carnitza.
o zi buna va dorim
Anca si bebitza Matei (data nasterii - 1 ianuarie 2004)
http://community.webshots.com/user/ancutza124
buli spune:
quote:
Originally posted by anda141
Vroiam sa va intreb voi ce fructe le mai dati ca eu nu mai stiu ce sa-i mai dau? Banane cred ca nu pot sa-i dau zilnic , mere nu mai sunt, portocale nu-i plac....????
Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816
eu am intrebat pe doc si mi-a zis ca pot sa-i dau zilnic banana.
anda141 spune:
Mi-a zis cineva care are un bebe mai mare , ca sa nu ii mixez legumele niciodata ca se invata asa cu piureul foarte fin si zice ca apoi va refuza bucatelele de legume mai tarziu. Zice ca sa le pasez foarte bine doar cu furculita si pe masura ce creste sa ii las bucatele mai mari. Acu nu stiu ce sa zic, eu i-am dat doua zile piure si l-am facut cu furculita, nu iese asa fin , si sa vedeti ce mesteca Albetrutzu la el ca un om mare . Dar ma gandesc ca poate de-aia nu a mancat prea mult ca simtea bobite de una alta si se cam stramba. O sa incerc sa i-l fac mai fin , sa i-l bag la robot, insa ma mai gandesc ca o fi avand dreptate tanti aia....Voi ati auzit asa ceva???
Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
buli spune:
Anda, eu nu am auzit asa ceva, dar cumva imi pare logic ce ti-a zis tanti.
eu am sa intreb pe doctoritza ca merg saptamina viitoare la masuratoare.
da' piureul la borcanase cum e?? fin sau mai putin fin? ca ma gindesc ca aia care fac asa ceva au studiat poate
noi inca n-am luat borcanase si nu stim
ane2 spune:
Buna ziua si de la noi
Intram si noi in club....nici gaza mea nu prea mai papa bine....la ea cred ca e si de la caldura....are zile cand mananca de ma sperie si zile cand nu mananca mai nimic....in schimb bea ceai la greu....
Supica noi o facem la mixer si astazi i-am pus si un pic de sare f putin sai dea un pic de gust....si a halit gaza 120ml....
Si eu am auzit ca nu e buna banana in fiecare zi ...eu ai dau 3 zile pe saptamana si io dau simpla sau cu biscuite .....
Nici ea nu se omoara cu ciresele in schimb ai plac caisele,merele si piersicile.....
Bineinteles ca ne-am uitat si noi pe poze....si m-ati dat pe spate cu cei trei muschetari
Mandra mea parca ar fi argint viu.....nu ar sta nici 5 secunde...e o dulceata...si rade tota ziua ....exceptand crizele de dinti
Anita si Rachella -17.o1.2004
http://community.webshots.com/user/sugarbabe134
Roxana_G spune:
Aoleu, pana sa incep mesajul am si uitat ce voiam sa spun. Probabil de fericire ca azi la pranz a mancat Alexandra! La 10 a fost cosmar, si pana la urma i-am facut o porcarie de mix cu mere, banane, lapte si cereale pe care l-a morfolit cu pofta. Ciudate gusturi au bebelusii. Slava cerului ca nu a patit nimic la stomacel.
Mie mi-a recomandat pediatra sa ii dau zilnic jumatate de banana pusa in lapte ca un shake. A fost un esec. Asa ca ii dau amestecata cu mar, mixate la blender. O sa incerc sa ii mai dau si alte fructe, habar nu aveam ca au aparut piersici si caise. Voi intreba la controlul urmator daca se pot da si alte fructe si care anume.
Legat de supa, si eu pasez legumele tot cu blenderul si iese un piure fin. Nu ii dau borcanele insa am vazut ca si acestea sunt destul de fine. Nu cred ca putem spune deocamdata ca se obisnuiesc asa, sunt prea mici. Eu incercasem sa ii dau mar ras pur si simplu si se inneca mereu. De cand il fac mai fin la blender mananca si ea fericita.
Rox si BB Alexandra Maria (10.02.2004)
adlemi spune:
Am revenit!Multumim pentru complimente!Fracul l-am gasit usor iar jobenul l-am facut la comanda la Teatrul National(avantajul de a-mi fi petrecut cativa ani din viata pe acolo...).Si am zis ca daca tot e sa fac o nebunie macar s-o fac pana la capat!
Adina Iuliadar ce ne facem daca Andrei al meu se indragosteste de fata ta?Atunci ma mut eu din cartier!Poate ca ar trebui pana una alta sa ne intalnim ca tot suntem vecine si ne desparte o trecere de pietoni...
In ceea ce priveste mancarea si Andrei e mofturos...Doar la lapte.Are momente in care rade tot biberonul si are momente cand il plimba prin gura de zici ca se spala pe gingii(ca dinti nu are...).In schimb mananca piure de fructe,supa si gris...Doar cu laptele are o problema uneori.
Mai avem putin si facem si noi vaccinul.Dar pana una-alta trebuie sa-i gasesc alt pediatru ca asta pe care-l are...L-am sunat acum ceva timp sa-l intreb daca mai trebuie sa-i dau un supliment lui Andrei ca nu prea a mai crescut in greutate(are 5.800 de vreo 2 saptamani).Si stiti ce mi-a zis?"Sa nu-l mai deranjez cu aberatiile mele...".Fara comentarii!!!Se pare ca am o bafta la doctori de nota 10!
In alta ordine de idei,copiilor vostrii li s-a modificat culoarea ochilor?Ideea e ca atat eu cat si tatal lui Andrei avem ochi caprui si el are niste ochi albastrii si limpezi de toata frumusetea!Bunicii mei aveau ochii albastrii si vreau sa stiu daca ma pot bucura ca-i raman asa sau nu?
Multumim anticipat!Va pupam cu drag si dor!
Adlemi si Andrei(24 februarie 2004)
http://community.webshots.com/user/adlemi105
anda141 spune:
Adlemi acelasi lucru sper si eu, sa-i ramana lui Albert ochii albastri, ca sunt asa frumosi.... , la noi sotul ii are albastri, ar avea sanse....dar nu se stie , eu sper sa-i ramana asa chiar daca seamana cu tati !!
Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
A_Iulia spune:
Adlemi, problema asta cu ochii o avem si noi. Amandoi ii avem caprui, si Moti ii are inca albastri. Zic "inca" pentru ca am inteles ca abia la 6-9 luni se definitiveaza culoarea ochilor. In alta ordine de idei, este foarte posibil ca Moti sau Andrei sa ramana cu ochi albastri, intrucat exista gene recesive si sansele sunt mari (deci copil cu ochi albastri faci ori din 2 parinti cu ochi albastri, ori daca nici un parinte nu are ochi albastri; deci ori totul, ori nimic. Cu un parinte cu ochi caprui si unul cu ochi albastri nu ies ochi albastri la copil).
Daaaaaaaaaaa...poate ne intalnim si noi...desi eu am inceput serviciul full-time, nu prea ies eu cu Moti la plimbare...dar poate intr-un week-end...desi mi-e tare frica de chestia cu indragostitul fie-mii de Andrei...
Saphir, cu diversificarea stai linistita. Noile modele de alimentatie la sugar recomanda diversificarea de la 6 luni, chiar daca este alimentat artificial. In cazul in care bb este foarte bine dezvoltat, se recomanda diversificarea de la 4-5 luni. Asa ca ne crestem si noi copiii dupa cum schimba astia parerile. Ca de exemplu noi cand am fost mici am papat de la 6 saptamani suculete, iar pe la vreo 3 luni deja aveam toate cunostintele in materie de gusturi. Si uite ce sanatosi si voinici suntem. Dar acum nu se mai recomanda asa, chiar daca, dupa umila mea parere, copilul nu pateste nimic rau nici intr-o varianta nici in cealalta. Pe de alta parte zi mersi, ca n-ai prea multe activitati de facut (de pisat fructe sau alte minuni).
Roxanila, ce mai face Alex? Transmite-i pupici din partea noastra.
Cum, mai Ane, noi stiam ca Rachella papa tot! Te rog sa nu ne schimbi parerea!
Gata, plec de la birou ca "am copil mic acasa".
Adina+ bebe Olivia Karla 04.03.2004