Mamica de Mai-Iunie (44)
Raspunsuri - Pagina 12
Irinel spune:
Maria , meriti felicitari. Si al meu pare sa devina cam rasfatat, da cand il vad ca se strange de burtica imi pare rau sa aplic solutia asta, insa in final o voi face probabil, daca nu se va putea altfel.
Eu eram cu suzeta, si vad ca prinde bine da uneori pare ca il enerveaza, alteori adoarme multumit, oricum ieri a dormit mai multicel sa vedem cum o fi azi ca eu tot chiauna de somn sunt.
La noi vaccinuri nu se fac pana la 2 luni, de asta n-am raspuns la intrebare. Mi-e si groaza cand ma gandesc ca o sa il intepe. In spital cand sa iesim i-au luat sange din talpita piciorului si asa chiraia de m-au trecut pe mine lacrimile. O sa ma duc cu tati la vaccin ca altfel mi-e ca nu rezist...
Pupic
Irina si Strumfulet sau Galmita (Daniel dupa botez)
anacami spune:
Fetelor, voi le dati vitamine la bebelusi? Noua ne-a dat doamna doctor pediatru un complex de vitamine (Bcomplex), gluconat de calciu si vitamina C. Se cam stramba cand i le dau, dar daca trebuie sa creasca mare....
Irinusha spune:
Buna fetelor, pupici ptr. bebici!!!
Mor de ciuda ca am scris la pranz ditamai mesajul si binenteles ca tocmai cand nu am facut copy nu a functionat server-ul si am pierdut tot ... Asa ca o iau de la capat!
Azi am fost la ginecolog la controlul dupa nastere ... si a fost groaznic! M-a chinuit apasandu-ma pe burta si bagandu-si degetul si chestia aia de metal unde nu avea ce cauta ... si a durut, vai de mine! Si dupa el am "verde" ... ma bucur mult! de doare tot asa sunt cea mai fericita! Si am mai facut si prostia sa-i spun lui Boby ... nici nu-i mai venea sa plece inapoi la servici
Si alta surpriza: ovulez! Imi vine sa plang!!!! ... auuuu! si eu care speram sa am mai mult timp "liber" , dar de unde ... asa ca peste 2-3 saptamani astept sa-mi vina ciclu ... deci dupa 2,5 luni de la nastere ... ce bucurie!!!
Dr. a fost multumit de mine, mi-a dat mana, mi-a urat de toate si mi-a dat papucii ... eu, fata cuminte i-am facut pe plac ... pe scari imi aduc aminte de anticorpii de rubeola lipsa si ca parca trebuia sa fac vaccinul dupa nastere, deci ma intorc ... si da, isi aduce si dr. aminte. Ce frumos!!! Noroc cu pacientii astia atenti ca doctorii te lasa sa mori ... Ei, asta e ... deci m-am vaccinat! si am aflat ca trebuie sa fac si alte vaccinuri ca acum am copil si trebuie ocrotit ... ca nu mai stiu contra ce am fost vaccinata ca copil in Ro. Si tot asa ... deci joia viitoare am programare al doctorita de familie sa aflu ea ce zice ... si mai ales sa ma dau mare cu Crisuletzul meu :)
Dupa asta am facut curat ... iuhu, ce zi minunata!!!
Irinel, trebuie sa-l invatati pe Strumfuletz cu apa, ca mai tarziu o sa aveti probleme cu el ... o sa va fie greu sa-i faceti baita si o sa-i fie frica de apa. Nu i-a picat buricul?
Aici se fac cursuri de Babyschwimmen (inot ptr. bb-i) pe la 3 luni si as vrea sa ma duc si eu ... sper barem ca asa am zis si de cursurile ptr. refacerea lauzei si nu am ajuns ... numai gura de mine. Dar sper ca de data asta o sa am ambitie ca mi-a spus si moasa ca fata ei s-a simtit bine la curs si ca acum nu-i e frica de apa deloc ... Mai vedem!
Maria, parca am fi surori ... putem sa ne luam de mana, noroc cu sotiorii nostri ca ne linistesc bb-ii ... si pe noi pe langa ei :)
Madutza, saru'mana, s-a rezolvat ... cand te-ai uitat tu erau toate albumele date peste cap, vad ca acum si-a "revenit" si au aparut si pozele noi. Asa ca daca vrei sa-mi vezi flacaul mare - adica acum la 6 saptamani - fa un click la: http://community.webshots.com/album/140554340ZRbGzj Sa vezi ce frumusel ne-am facut :))
Anacami, frumusel foc flamandul tau! :) De abia astept si pozele noi! Sa ne anunti, da?! Sa-ti traiasca!
Madutza, si aici se fac vaccinurile dupa un plan, numai ca sunt la "pachet", adica mai multe in unul ... primul se face al doua luni si contine vaccinul contra: difterie, tuse magareasca, HIB(aflu joi ce este), tetanus, polio, hepatita B. La luna a 3 a se repeta acelasi, dar fara hepatita B, peste o luna iar, insa acum cu hepatita B ... pe la un an (daca mai tin bine minte) se adauga si cel ptr. rubeola, pojar, oreon ... si tot asa. Ar trebui sa intrebi contra ce e vaccinul ca o sa ajunga Uca ta sa ridice din umeri ca mine azi cand o sa fie intrebata contra ce este vaccinata.
E tare ciudat fara Crisuletz ... lipseste mult. Am sunat-o pe mama de dimineata, am sunat si pe seara ... e bine, cica a dormit bine si a papat in somn, a baut bine, a facut bine cacuta ... voarba mamei mele, asa copil cuminte nici nu a mai vazut ... ce ma face sa ajung din nou la concluzia ca sunt eu prea stresata si speriata si imi stresez si copilul daca la mine se smiorcaie si plange. Ce sa fac, sa cred ca sunt mama rea? Cum sa reusesc sa ma calmez ... asta sunt, sa ma schimb la varsta mea e cam greu ... of!!
Gata, ca v-am stresat si pe voi prea mult! Va doresc un week-end minunat, bb-i fara colici si problemute si nopti cu mai mult somn!!! Va pupic pe fiecare in parte!
Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )
Irinusha spune:
Anacami, am uitat ... nu-i dau vitamine, in schimb am primit deja din maternitate o combinatie cu calciu, vit. D si iod ptr. oase, dinti ... Doar atat!
Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )
Irinel spune:
Fetelor, m-a innebunit azi cel mic. De cu dimineata nu a mai vrut sa doarma deloc (de pe la 6:45) pana la 12:45 cand abia-abia l-am convins sa doarma pe burtica mea. Partea proasta e ca avea dureri mititelul, nu se rasfata, si eu nu stiu ce sa mai cred, eu stiam ca durerile de la colici sunt dupa-amiaza si mai ales seara, da la el vad ca nu se aplica nici o regula.
Am vazut acum ca nu e voie nici lapte sa mancam???Pai mie mi s-a spus mult lapte, sucuri, lichide in general si tocmai cand ma bucuram si eu ca am lapte acum nu mai stiu nici ce sa mananc, si asa aproape am scos fructele din alimentatie si nu stiu daca e bine. Fetele care nu aveti probleme cu colicile la bebelusii vostri, voi ce mancati si ce evitati sa mancati?
Irinusha, cred ca e normal ca ovulezi ca tu ti-ai oprit lactatia, l-ai intarcat pe Cris si stiu ca ai sanse mai mari sa intarzie ciclul daca alaptezi, da nici macar atunci nu e sigur. Macar tu stii cum stai. Cat despre Cris si parintii tai, eu cred ca e vorba si de experienta, e normal ca dansii sa fie mai calmi ca doar te-a crescut si pe tine si stiu cum e, probabil la tine au fost si dansii mai stresati. Lasa ca vine Cris acasa si o sa faca iar scandal ca sa iti revii :-) SI nu te mai tot simti o mama rea, esti o mama grijulie si iubitoare si asta e tot ce conteaza. L-am vazut pe Cris, desi n-am timp sa ma uit la toate pozicile, e tare expresiv si dulcel. Pupici pentru el si pentru tine.
Buricelul i-a cazut lui bebita da parca inca nu e complet uscat, de-aia tot il evit, il curatam doar cu niste comprese cu alcool.
Anacami ce frumusel e bebe! Frumoasa poza aia cu voi doi.
Irina si Strumfulet sau Galmita (Daniel dupa botez)
Lauraa spune:
Fetelor,fetelor ce mai faceti voi?
Sa va mai povestim de noi asa un pic.
- Baie facem cam de trei ori pe sapt.Moasa a rec. o data pe sapt. dar mi se pare muuuult prea putin. In apa pun ulei de masline si lapte sau lapte condensat. Ii fac baie singura (de cele mai multe ori) si nu feresc urechile.Daca intra un pic de apa nu e bai,o sterg la sfarsit.
- Eu ii dau Zymafluor de la varsta de 10 zile.Altceva nu.
- Mai nou primeste suzeta,mai mult de la Taty ca eu nu prea sunt de acord dar el i-o da de cate ori sta cu cu ea...
- Vaccin inca nu a primit,la urmarotul control,la jumatea lui August.
Monet, Galctogilul e facut in Franta, vezi pe NEt,poate gasesti de cumparat online de acolo....
Fetelor, voi ati mers deja de mai multe ori la pediatru? Noi am fost doar o data si nu am abordat subiecte despre baie,imbracaminte, colici,etc, i-a facut doar controlul la bazin,la rinichi,masurat,cantarit,control reflexe,cam atat. Ma ingrijorez cand vad cat va sfatuiesc pe voi pediatrii... Deci am mers o data si mai mergem abia peste doua luni din nou...
Irinusha, ai acum timp sa dormi cat vrei tu :)) !
Ah, noi iesim afara o data pe zi,cam 1,5-2 ore.
Lara rade si ea cu sunete (nu chiar hohote) cand ne jucam cu ea. E o dulce,imi vine sa o mananc!
Va pupam!
Eryka spune:
Buna fetelor,insfarsit am reusit si eu sa mai intru.Trece ziua atat de repede ca nici nu-mi dau seama cand se face seara.
Ma bucur de fetitza mea ca vad ca si-a facut un program tare bun ptr mine.I fac baitza in fiecare zi ,Pana acu cateva zile i faceam seara la ora 9 insa ptr ca ea imi adormea mai devreme si apoi trebuia sa treag de ea sa o trezesc din somn ,am renuntat la ora aia si acum i fac cam in jur de 6 -7 seara ,apoi i dau sa pape din tzitzi si baga somnic de vreo 6 ore ,iar se trezeste ,papa si iar somnic pana dimineatza.Eu m-am hotarat fetelor si i dau tzitzi de cate ori cere ea si o las sa doarma atat cat simte ea nevoia.Noaptea nu mi-a plans niciodata ,doar se maraie putin pana ma trezesc eu ca sa-i dau tzitzi si apoi gata i trece .Iar ziua la fel .Eu zic ca e normal sa planga putin atunci cand i este foame.Totusi tind sa cred ca are si colici ca i aud in burtica cum paraie si ea se starnge saraca dar vad ca rabdaeroic mititica.Doamne ajuta sa o tina tot asa si sa ramana o fetitza cuminte ca pana acum.Sincer va spun ca nu am de ce sa ma plang de ea.Acum 2 zile am iesit si noi prma oara afara la plimbarica,daca ar afla tati cred ca m-ar certa .La ei aici se zice ca pana la 4 saptamani trebuie sa i tii in casa.Insa eu nu am mai rezistat si mai ales ca am citit pe la voi ca a-ti iesit cu ei deja pe afara,am zis ca nu e nimik rau sa ies si eu.Asa ca m,i-am luat inima in dinti si am iesit si eu cu Ayumi ,dar tinem secret de tati ca sa nu se supere pe noi Fetelor ,a mea nu vrea sa primeasca suzeta ,i-o bag in gurita si apoise stramba si mi-o scuipa.VOI CUM I=ATI PACALIT PR BEBEI VOSTRII?Cum sa o fac si eu pe Ayumi sa primeasca suzeta?Aaaaa sa ma laud si eu cu Ayumi ,avem 2 saptamani si a inceput sa-si sustzina capul in sus cand o pun pe burtica.Iuliana bine ai revenit ,ce face Rares?RALU si IULIA FELICITARI PTR BEBE SI REFACERE RAPiDAIrinusha ti-am vazut si eu pozele .Cris e un bebe superb .Sa va traiasca.Madutza eu cand i fac baie lui Ayumi o tin de capusor si asa nu i intra apa in urekiuse.Am noroc ca ei i place in apa ,niciodata nu mi-a plans la baitza.Irinel cand i faci baitza lui bebe atingel mai intai cu piciorusele in apa ca sa nu se sperie ,si bagal treptat in apa si cand e in caditza cu tot corpul pune peste el o panza ceva sau un prosopel umed ca sa-i acopere burtica si mainile sa nu se speire si asa i tin si caldut la corp.Anacami eu nu-i dau nici o vitamina ,aici nu prea sunt recomandate la bebei asa e mici ,kiar nici ptr colici nu se da nimika.Ufff asa ca mare noroc am cu Ayumi care saraca tzine in ea durerea.Laura nici eu nu am fost pana acum la pediatru si culmea ca nici nu mi-au venit ei in vizita deloc.Prima oara ma duc pe 3 iulie cand va avea Ayumi 1 luna,insa pana atunci nimeni nu ne duce grija.
Gata fetelor ca Ayumi iar cauta tzitzi ,va las si mai vorbim.Pupici la mamici si bebici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Eryka
Eryka & bebelusha Ayumi (nascuta-03.iunie.2004)
Getuta spune:
Buna mamicutelor,
am reusit si eu sa citesc ce-ati mai scris. Andrei a facut ieri 7 zile si am iesit afara 10 min. Cred ca i-a placut pt ca n-a plans. Ne-a cazut deja buricutul de la 6 zile si s-a vindecatfoarte frumos.
Eu i-am facut baita fara sa feresc buricul. Dupa baie insa il tamponamsi ii dadeam cu o pudra Baocin recomandata de dr. Tot cu ea ii dau si acum dupa ce i-a cazut buricul. Tind sa cred ca este foarte buna pt ca n-am avut probleme de nici un fel si se vindeca foarte repede. Cat despre urechiuse, noi incercam sa i le ferim in timpul baitei, dar daca se uda un pic nu-i bai pt ca il sterg usor apoi.
Vroiam sa va intreb la cat timp apar colicii. Noi nu avem pana acum, dar tot stau cu frica in san. Eu evit sa mananc orice este crud. Chestia ca n-ai voie sa bei lapte, n-am stiut-o. Mie mi s-a recomandat cat mai multe lactate si am mancat pana acum fara retinere.
Sunt chemata la datorie. Va las
Geta si Andrei de 8 zile
clau07 spune:
Buna fetelor,
Ieri am avut o zi tare grea. Nu a dormit aproape de loc si plangea de nu stiam ce sa-i mai fac. Iar cand am schimbat-o de scutec, am spalat-o iar cand era totul gata sa o sterg in prosop a inceput sa faca si caca si pipi. A trebuit sa o iau iar de la capat. Mi-a facut asa de cateva ori ca nu mai stiam ce sa-i fac. Si avea un scaun tare moale. Este adevarat ca eu o alaptez si ar fi normal sa fie un pic mai moale dar era ca si maioneza de subtire.
Multumesc fetelor pentru raspuns , o sa incerc sa ma mulg si sa-i las laptele la frigider inainte de a pleca. Pana acum nu i-am dat cu biberonul sa suga.
Eryka, suzeta nu prea o agreaza nici Alexandra, o arunca si plange. Rar pot sa i-o tin in gura cu forta, incearca de cateva ori si daca o las singura o scapa din gura si plange din nou.
Irinel, si Alexandra a avut gaze ieri si o supara burtica, se strangea de picioare. Este adevarat ca eu am mancat niste prune si cred ca de la ele mi se trage. Sora mea mi-a spus sa nu mananc fructe crude, doar in compot ( ceea ce eu nu faceam ), sa evit unele alimente cum ar fi : varza, fasole( care dau gaze). De lapte nu mi-a zis ca ar trebui evitat dar asta depinde de fiecare cum accepta alimentul respectiv. Daca observi ca atunci cand nu bei lapte nu mai face colici , atunci inseamna ca asta s-ar putea sa fie cauza. Doctorul mi-a recomandat Ovol pentru gaze. I-am dat acum o jumate de ora , acum astept sa vad cum se manifesta.
Claudia
madutza spune:
Getutza, cred ca aparitia colicilor depinde de copil. Pe la 2-3 saptamani ne-au aparut noua.
Erika, bravo pt. programul lui Ayumi. A mea si-l schimba in fiecare saptamana, oricum. Felicitari pt. decizia luata de a-i dat tzitzi la cerere, si eu fac la fel. Si eu credeam ca sunt colici cum zici ca face Ayumi, pana ieri cand au apucat-o intr-adevar si este diferit. In afara ca se strange de burta, urla ca din gura de sarpe, asa in somn, dupa care adoarme iar, mi se rupe sufletul. E moarta de oboseala si nenorocitii nu o lasa in pace. Tocmai m-am chinuit o ora jumate s-o culc si asa de 2 zile, sunt zombi, nu mai pot. Greseala e a mea, ca i-am intrerupt tratamentul anti colici, pt. ca o constipa un pic bonisanul, si na, ca au apucat-o. Sper sa isi revina...
Laura, poate dr. asteapta sa o intrebi tu. Eu o intreb toate bazaconiile si o sun mereu, ca mi-a dat nr. de mobil, asa ca nu o mai las in pace....ce rea sunt [:d]
Irinel, si eu trec prin aceleasi experiente. De lapte stiu ca putem manca, dar Mariucai ii face rau lactate gen iaurt si lapte batut. Eu evit fasole, varza, conopida, mazare, brocolli, castraveti, acrituri (lamaie, portocale) si tot ce fermenteaza ( carbogazoase).
Irinusha felicitari pt. verde! Am vazut pozele noi ale shmecherului, este un scump. Te invidiez pt. ca poti dormi in week-end, vreau si eu macar o noapte intreaga de somn!!!!
Anacami foarte frumoase pozite!!! Eu ii dau doar Vigantol si in primele zile m-a pus sa ii pun in ceai gluconat de Ca si Vit. C, pt. ca sa ii treaca mai repede icterul.
Acum ma duc sa ma intind un pic. Sunt desfiintata de oboseala, dupa 2 zile de colici si o raita prin magazine.
Va pup !
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)