Bebelusi iunie-iulie 2003 (21)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bychi spune:

Romana, iti doresc multa sanatate si curaj si de abia astept sa ne povestesti de bb 2.

Crisa, imi pare bine ca sotul tau e Ok si n-a patit nimic. Si noua ne-a zis doctorul sa nu il lasam sa doarma ziua asa de mult. Am incercat sa-l trezesc dupa o ora si... noaptea a fost la fel de prompt in ale sculatului. Mai bine il lasi sa-si faca somnul de frumusete.

Nicol, nu cred ca de vina este lapticul tau. Poate e de la dintisori. La Tiberiu asa s-a manifestat fiecare aparitie de dintisor si inca il alaptez. Acum al treilea dintisor sta sa strapunga gingia (in sfarsit!) iar domnul bb are diarie, macaneli si nopti albe.

M-au terminat caldurile astea. Eu am alergie de la caldura si vad ca Tiberiu m-a mostenit, are bubite pe spate si pe manute. Trebuie sa plecam din Buc. ca nu mai suportam.

Va pupam cu drag

Bychi si bb Tiberiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuta spune:

La multi ani! pentru Daniel, puiut de Doinna.

Au venit si la noi caldurile fetelor si e cam jale. Mergem afara dimineata pina pe la 11, si pina dupa-amiaza stam in casa cu vajaitoarele pornite.

Crisa, slava Domnului ca sotul tau e teafar!

Romana, eu vreau sa iti urez in avans nastere cit mai usoara si bebelus sanatos si papacios, asa ca sa ma stiu cu inima-mpacata.

Mai fetelor, Alexandra mea face cam asa: o adorm seara, la noi in pat ca altfel e pupaza in patutul ei, si dupa ce adoarme incepe si tresare: o data, de doua ori, de trei, ca nu stau sa mai numar, dar tresare sanatos nu gluma. Ce sa fie, ca banuiesc ca bine nu e?

Si mica mea se trezeste noaptea, nu in fiecare noapte, dar o data la 2 nopti - zbang chiauneala. Se ridica in fundulet in patut si salutare somn. Nu merge nici cu suzeta, nici cu bibileala sau luat in brate, nimic. Asa ca o aduc frumos la noi in pat, il inghesui pe tata mai la margine si eu dorm ca scindura, dar important e sa doarma copilu', ca altfel urmatoarea zi avem program de macaneala non-stop.

Si ce bine dormea ea noaptea, ca o floare ma trezeam dimineata...acum...Sanatoasa sa fie, ca restul se rezolva, trece.

V-am pupat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

La multi ani Daniel, sa fii sanatos si fericit !
Crisa
: ma bucur ca sotul tau este bine, dar cred ca ati tras o sperietura........
Romana; hai ca incep numaratoarea inversa ! Abia astept momentul!
Alinuta: poate o fii din cauza ca este prea zburldalnica ziua.

Eu nu mai am timp de nimic. Alex vrea sa mearga continuu si mi-e teama sa nu cada daca-l las singur. Ieri a cazut in parc, pe asfalt, dar nu a patit nimic; doar s-a speriat putin.
Noi am trecut la programul de vara: iesim afara pe la 09:30 pana pe la 11:00, apoi seara de la 18:00 pana pe la 21:00. In rest dormim, ne jucam si mai facem si cate ceva prin casa daca imi ingaduie sefu'.
Abia astept sa plecam si noi undeva ca sunt franta de oboseala, mai ales psihic. Nu mi-e greu sa am grija de bb. M-am obisnuit sa fiu singura, doar cu el (sotul vine dupa ora 21:00), dar uneori simt ca ma lasa puterile si parca as avea nevoie de putin ajutor, macar moral. Mai venea mama, dar de cand cu accidentul nu a mai putut nici ea. E bine ca acum este cald si pot iesi in parc unde suntem mai multe mamici, dar daca este urat afara mor de "plictiseala". De fapt si lui Alex ii place afara si tipa de bucurie cand isi vede prietenii de joaca.
Hai ca v-am plictisit, dar cred ca am avut o zi mai proasta azi si sunt intoarsa pe dos.Si nici nu aveam cui sa ma plang si eu.

Magda si bb Alex puisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pojogam spune:

Salve mamici
Minunate poze ati facut, Doamne.
Bychi pot sa-ti spun ca bebe a mai crescut de cand l-am vazut eu si pare schimbat. E dulcel foc.
Grasunica e scumpa si ea si ma intreb, mami …ce avea sanutul tau atat de bun de a crescut bebe? Mami sa mai faci.Pot sa va povestesc ceva amuzant… in casa se fac pregatiri de ziua lui Flaviu si toata lumea deretica… mai ales ca vor fi cam 25 de persoane. Flaviu e uimit de atat miscare si incearca sa intre in ritm; il ajuta pe tatul meu la o canapea dandu-I surubelnite, chei si ciocanul sa repare. Se uita atent la ce face tati si apoi duce si el cheile pe la suruburi … Mama soacra a calcat niste rufe si dupa ce fierul s-a racit (altfel nici nu-l atinge ca ii este frica) il ia si calca si el covoarele. I-am facut niste filmulete in actiune. Pacat ca nu am unde sa le pun sa vedeti si voi …
E scump tare si mult a crescut.
Il spalam pe maini si dupa ce l-am umezit a luat singurel sapunul si si-a frecat manutele de el apoi le-a clatit; am ramas surprinsa de coerenta miscarilor si de logica lor.

Crisa nu sunt deloc slaba... am chiar 6 kg in plus, dar sunt cam pe fundeata puse si pe piciorusele mele dolofane si dragi. dar ma bucur de aprecierea ta.
LA MULTI ANI CELOR CE IMPLINESC UN ANISOR!

Revin cu intrebarea: ce se pune la baietei pe tavita la un anisor ? e ceva specific fate de fete…? Astept raspuns de la cele deja trecute de un an…, mai varstnici


Mihaela si Flaviu
http://community.webshots.com/user/pojogao

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Crisa, imi pare rau sa aud de accident, dar bine ca nu a patit sotul tau nimic. Nici Maria nu mai doarme bine de loc. Si eu tanjesc dupa noptile in care dormea 12 ore neintoarsa. Se agita, scanceste, se suceste si ramane blocata intre gratiile patutului. Ieri la 5 era in fundulet si vorbea. Sper ca e doar o perioada si ca o sa ii treaca repede.

Romana, noi oricum ne gandim la tine, nu iti face probleme daca nu reusesti sa ne scrii. Zilele astea a fost foarte frumos pe la noi, ieri f.f.cald, doar luni mai noros. Dar astazi vad ca ploua. Eu nu mai stiam cat are Bibi concediu. Credeam ca doar sapt. trecuta, dar cred ca nu am fost prea atenta.

Mihaela, spor a pregatiri! Maine aveti petrecere mare! Nu am ideee ce se pune pe tava, dar nu cred ca sunt prea multe deosebiri intre fetite si baieti. Ma gandesc totusi sa nu-i pui surubelnita, ca sigur o va alege .

Noi am fost ieri la dr. si mare mi-a fost surpriza sa aflu dimensiunile Mariei: 11 kg si 81 cm. Este cam grasuta, dar pt. ca este si lunguta, nu e foarte mult. Problema este ca nu prea avem muschiuleti, doar carnita moale, asa ca ne apucam serios de gimnastica. In rest e bine, mi-a zis sa opresc sa-i dau calciu pe caldura asta. Dintisorii m-a "asigurat" ca or sa ii iasa, cu toate ca mi-a zis ca probabil a fost un dezechilibru si nu a mai asimilat calciu, daca de 6 luni nu i-a mai iesit nici un dintisor. In rest mi-a zis ca e superba, cu toate "dar"-urile dinainte...asta asa pentru orgoliul nostru, ca am fost in formatie completa la dr. (sotul meu e obsedat de faptul ca mananca prea mult si ca nu vorbeste, asa ca trebuia sa puna si el niste intrebari .

Va pupam
Cornelia si bb Mariuta


http://community.webshots.com/user/cornelianis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

Cornelia, simpatic sotul tau cu nelinistile. La noi obsesia sotului este sa nu-l infofolesc prea tare. Adevarul este ca nici eu nu vreau insa daca mie mi-e frig.... La noi somnul este foarte agitat, nu se trezeste ca nu-i mai e somn. Azi ii duc cacuta la anilza coproparazitologica ca sa scaot din calcul si posibilitatea asta.

Elena, am vazut mesajul tau de la parinti si iti tin pumnii pentru Oana. Greu tare cand sunt puii bolnaviori.

Pojo, ce pregatiri. Un anisor nu e de colea!!!! Asteptam detalii. Cu ce pui pe tava nu's in tema. Pune si tu un subiect la parintii intreaba, sa aflam si noi mai multe.

Magda, sanatate multa mamei. Doamne cate mai fac mamele astea pentru noi. Si noi vom fi la fel????//

Romana, bine ca ai ajuns la ternmen. Acum nu mai conteaza cand nasti. Ce trec lunile astea. Cred ca abia astepti sa-ti tii puiul in brate si sa il stii sanatos. Iti tinem pumnii. Doamne ajuta!

Alinuta, cum a fost la intalneala voastra?

Eu abia astept sa plec la tara. Aer curat, racoare, pajistea plina de iarba si floricele.... O sa ne fie dor de tati dar facem ce e mai bine pentru Tudor. O sa va simt dorul insa proimitem sa recuperam cand ne intoarcem. Nu plec insa chiar acum. Va spun io cand e, ca sa stiti.

Pupa Crisa




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Buna ziua, mamici!
Am ceva timp liber si reintru in subiectul vostru, caci nu am mai intrat de cateva luni bune. Lipsa de timp! Am mai citit uneori, dar nu am putut scrie ca aveti un debit, n-as fi putut tine pasul.
Ma alatur Corneliei, pe care o cunosc de la "Mamici din Constanta" si prind putin curaj sa va spun ce face fii-mea, iar voi sa-mi spuneti pe ce cale suntem. Ca o mica prezentare: Cristina si Alexia( 22.07.2003)
Marea mea problema a fost masa de noapte. Dupa intarcare, fata era obisnuita cu laptic, avea doua sau trei mese de lapte pe noapte. V-am citit si am dedus ca bb a crescut si ca ar trebui sa doarma toata noaptea si sa nu mai bea laptic. Am incercat sa inlocuiesc laptele cu ceai, n- fost usor, dar se pare ca a mers.
De cateva zile, nu prea se mai agita noaptea( o puneam pe seama dintilor) si nu prea a baut ceai.
Oare ne apropiem de noptile in care va dormi fara sa se trezeasca sa mai suga ceva !!!!????!!!! Doamne, ce bine ar fi, ca mai am putin si fac un an de nopti nedormite!
A mai trecut cineva prin asta?
Noi nu avem decat doi dinti jos si ii tot asteptam pe cei de sus, dar...

CriXia
http://community.webshots.com/user/crixia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

Da am inceput numaratoarea inversa, dar sper sa nu se nasca bebe2 acum simbata sau duminica.
Va multumesc ca sinteti cu gindul alaturi de mine si , ca si voi, sper si eu sa nasc usor. Dar macar sa-mi dau seama din timp cind ar trebui sa plec spre spital ca sa nu cumva sa nasc acasa sau in taxi ( ca nu vreau sa ajung la stirile de la tv).

In sfirsit s-a reimprietenit Cristi ca mama. Pina alaltaieri nu vroia sa fie luat in brate de ea, asa ca va dati seama prin ce am trecut. Acum m-am linistit si pot spune ca am din nou ajutor. Se joaca impreuna foarte frumos, asa ca pot sa ma ocup de celelalte treburi si de pregatirile pentru bebe2.

De duminica Cristi are temperatura in jur de 37.7-37.9 ( masurata in fundulet). A mai si stranutat, i-a curs si nasucul. Nu stiu daca o fi raceala sau sa fie si de la dinti.

In plus a inceput sa se trezeasca la niste ore pe care nu ni le imaginam , adica el de la trei luni nu se mai trezeste nopatea decit ocazional. Azi noapte s-a trezit inainte de ora 1, i-am facut un lapte cu cereale dat cu biberonul, a mincat putin apoi avea chef de joaca . Intr-un final a adormit. Nici macar nu pot sa folosesc suzeta ca sa-l adorm noaptea deoarece el nu s-a invatat cu ea. O considera o jucarie , se joaca cu ea si apoi o arunca cu elan.

CRISOTEXA: Mai bine sa nu iasa pozitiv examenul copro si sa fie doar un alint al lui Tudor trezirile astea din noapte, deoarece e cumplit sa ne vedem puiutii bolnaviori.


CRIXIA: Noi cele care am dormit linistite pina acum se pare ca o reicepem cu trezirile nocturne. Cel mai bine e sa o intrebi pe cea mica ce are de gind. Glumesc dar nu prea pot sa-ti dau nici o soluti deoarece astia micii sint atit de imprevizibili uneori.


ELENA_LTD: Sanatate Oanei. Daca esti ingijorata mai consulta un medic sau explica-i medicului care i-a prescris tratamentul de manifestarile pe care le are Oana (voma si altele) poate schimba medicatia. “Micaita” e bine?

ALINUTA: Sper si eu sa fie bebe2 papacios si mai ales sa am lapte.

MAGDA: Nu dispera. O zi e mai buna alta mai rea sau poate e o combinatie intre bine si rau cum am avut eu ieri. Incearca sa te odihnesti cit poti.

MIHAELA: Flaviu e precoce in toate cele. Dupa cum mi-l imaginez eu nu o sa aleaga doar citeva obiecet de pe tava ci o sa ia tota tava ca sa va arate ca are viitorul asigurat.


CORNELIA: Cum sa fie grasa fata la 11 kg? Eu nu l-am mai cintarit pe Cristi dar mi se pare tare mititel in comparatie cu alti copii.

Chiar asa am vazut-o pe Maya in poza de la intinirea din parc si mi se pare de doua ori mai grasuta decit Cristi, cel putin la minute. Apoi am mai vazut un piciulet imbracat in rosu , nu stiu al cui este, care e foarte bine dezvoltat, inalt si bine construit. De cind m-am uitat la poze sint cam necajita de talia lui Cristi. EI poate s-a gindit si el sa nu se ingrase prea tare ca sa-l mai pot tine in brate asa cu burtoiul meu.


Vreau sa va intreb cum va imbracati bebelusii pe caldura de acum, ca eu cu greau l-am convins pe sotu sa nu-l mai imbracam asa de gros ( adica si maieu pe sub body cu mineca lunga).

Aveti grija de voi si de bebelusi sa nu faca insolatie.



http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003

si mail pentru poze bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

quote:
Originally posted by romana

Vreau sa va intreb cum va imbracati bebelusii pe caldura de acum, ca eu cu greau l-am convins pe sotu sa nu-l mai imbracam asa de gros ( adica si maieu pe sub body cu mineca lunga).



Afara, cu body cu maneca scurta si o salopeta scurta( de in, de exemplu) si o palariuta cu coada.

Iti multumesc pentru incurajare! Am obesrvat ca incep sa se schimbe copii nostri, somnorosii incep sa se trezeasca si se culca insomniacii

CriXia
http://community.webshots.com/user/crixia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

Romana, noi ne imbracam de vara, adica maneca scurta si pantalon scurt sau rochita de aproape o luna, chiar si cu piciorusele goale fara soseta, fara nimic..iar in casa o las numai in body cu maneca scurta, si cateodata si panatalonas subtire si deja ne invelim numai cu un cearceaf.Oricum Maya sufera bine de caldura....transpira f. repede si noaptea doarme mai mult dezvelita.

Io sunt cam suparata...Maya nu prea doarme de 2 nopti, iar azi noapte nu stiu daca a dormit 2 ore cap-coada....am luat-o la noi in pat si degeaba...statea in fund intre noi, radea de una singura si aplauda....apoi trecea la calarit..cand pe mine, cand pe Razvan....ca mai nou adoarme cu capul pe mine, pe burta sau pe piept....cand adormea in sfarsit super agitata in somn,..mi s-a parut mie de azi noapte ca este cam fierbinte, i-am luat temperatura si ..37.5..nu m-am alarmat....azi de dimineata i-am luat-o din nou..38.5...cam mult, mai ales ca este ptr.prima data cand face febra..nu a mai facut niciodata, nici macar la vaccin...i-am dat Calpol si nu mai are febra acum...este putin maraita..nu stiu ce sa fac...am sunat dr. si are tel. inchis de azi dimineata...sa fie de la dinti???Bb vostrii au facut febra cand le-au iesit dintii? Daca au facut la cat timp le-au aparut dintisorii?? ca io m-am uitat la gingii si nu sunt umflate sau rosii... Altfel nu tuseste, nu stranuta, nu ii curge nasul....help..





Carmen si bb Maya Alexia

Mergi la inceput