La France (12)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Nadia ! sa stii ca urmaresc zimbind ce ne povestesti de la cursuri!
Acum opt luni eram si eu ca tine !aveam colegi de toate natiile ,ai mei erau cam asa :din Rusia,Ucraina ,Georgia ,Albania ,Kosovo,Serbia Polonia Algeria ,Liban,Anglia (Jersey),Peru,Gana ,intradevar asiatici n-am avut era cam singura natie care ne lipsea ,cel mai greu insa ne intelegeam cu Englezoaica care desi era cam de vreo 5 ani in franta ea vorbea doar ......engleza!
Ce sa-ti spun povestirile tale i-mi reinprospateaza senzatiile pe care le-am avut eu la scoala acum 8 luni! in fiecare dimineata ma duceam la cursuri cu emotia pe care am avut-o in clasa 1-a!
mi-a placut la nebunie ,mai ales ,pauzele in care discutam mult despre obiceiurile si traditiile din tarile noastre .
Sa ne fi vazut la ora prinzului adunati toti la masa si discutind asa cum puteam despre felurile de mincare .......eram o lume tare pestrita !
Ganezul un cintaret de hip -pop ,cu un cap de Bob Marley ,Englezoaica crescatoare de caii de curse ,iar albanezii(aveam 2) bisnitari si smecherasi ,poloneza era o tipa foarte cocheta la 52 de ani ai ei ,
rusoaica la fel ,
libaneza ,o dulce inteligenta de o frumusete timida si calma ,iar Algerianul un arab duplicitar care traia cu o tipa de la Lyon dar care se casatorise cu o frantuzoaica ca sa poata avea acte franceze...
Iar Peruanul un gentelmen invechit tip Don Chihote(?)
O lume pestrita ,pestrita ......
asa ca astept in continuare impresiile tale i-mi fac placere sa stii!

Aura&Luca,2 ani si 2 luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://www.yamafoto.com/?ref=10692
http://www.yamafoto.com/?ref=6542

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

Hai ca esti simpatica, Aura! M-a amuzat felul tau de a descrie acesta gasca de invatacei! Daca ai stii ce emotii am cand merg la scoala!!! Dar e tare bine! Si oamenii sunt asa simpatici aici! Nu se uita la tine, ca in ro, cu invidie sau cu ingamfare! Aici, toti te trateaza normal, chiar daca stii mai putin sau mai mult decat ei!
Avem si noi o englezoaica, am cunoscut-o azi! E draguta!
Dar, desi imi ciulesc urechile cand vb francezii, sa vedeti aici, ca abia prind ce vor sa spuna, fiecare cu accentul sau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

Ma enerveaza cand fac greseli de scriere, din graba! Era de fapt: daca ai sti( cu un i)!

Aura, tu ce scoala faci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

acum eu fac un APP,in traducere mai "libertina" Atelier,Pedagocic,Personalizat,
Invat sa scriu in franceza ,doar ca aici nu mai este,asa misto ca acum 8 luni ,aici nu ai timp nici sa intorci capul sa vezi ce culoare are pielea colegului de banca ,sint multi francezi si deci multa indiferenta si.....nimic in plus !

Aura&Luca,2 ani si 3luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://www.yamafoto.com/?ref=10692
http://www.yamafoto.com/?ref=6542

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Sara buna, fetelor!

Sa va iau pe rand:

In primul rand o vorbulita cu mamica Oana: bine zic fetele, incerca sa nu mai pui la suflet, draga mea, rautatile altora...gandeste-te la tine si la puiucul tau, ca el are acum nevoie de o mamica linistita si senina, si cand te enerveaza cineva, pur si simplu intoarce-i spatele si gandeste-te ca CINEVA MULT MAI IMPORTANT are nevoie de linistea ta!
Te pupic, si daca crezi ca iti face bine, mai descarca-te aici, poate te putem ajuta cu vreun sfat, cum sa imblanzesti "scorpia"!

Dragele mele, Dama si Aurelia, va multumesc mult pentru oferta cu CV-ul , ai fi grozav daca mi-ati putea trimite modelele voastre, m-ati ajuta enorm!

Link-urile ce mi le-ati recomandat mai toate ajung intr-un punct mort, unde trebuie sa platesti cumva, sa poti primi sfaturi despre CV ...

Si apropos de asta, fetelor, aveti voi vreo idee, cam ce trebuie sa contina o "lettre de motivation"? Ca felul asta, aici, in Nemtia , nu se serveste... Un fel de scrisorica, in care sa explici de ce si cum te-ai hotarit pentru meserie, sau pentru un anume loc de munca?

Draga Sibylle, tare ma bucur ca vii si tu la intalnire...deci pana acum suntem 3 pe listuta, Aurelia, Sibylle si ...moi? Cine mai doreeeste, cine mai pofteeesteeeeee.....????????

Draga Nadine, din pacate nu putem veni inainte de 10.07, sa poti veni si tu, pentru ca nu am concediu decat de pe 16.07....pacat!!
Tu tot in Nantes locuiesti, ca si Sibylle?

Fetelor, Otilia, ati pus deja poze de la intalnirea voastra? Si eu nu am dat de ele? Sau nu ati apucat inca?

Hai sa va zic si eu de cursul meu de franceza, daca tot ati povestit voi de el: noi suntem numai 8: 5 nemti, 2 rusoaice si eu, iar profesoara este o frantuzoaica tare draguta, finuta si gurese, si e haios, ca nu prea stie bine nemteste, si are un accent tare dulce...Avem un neamt, arhitect, tare frumusel, care lucreaza mult prin Marocco, si o studenta, una dintre rusoaice, care stie deja 4 limbi, si o invata si pe-a 5a, asa, de placere...Ei si studenta asta a pus ochii pe nemtalau, si ii face ochi dulci in timpul orelor...sub ochii critici ai celeilalte rusoaice, o tipa de vreo 50 de ani, serioasa si studioasa,-mama, ce mai turuie la conjugari! Eu sunt batä la gramatica (ca de, am sarit vreo 3 luni, ei toti au inceput cu prima treapta, eu acum am venit, deci la mijlocul incepatorilor...) Dar in schimb le dau clasa la traduceri, si ma prapadesc de ras cand ii vad ce mutra fac, cand eu pricep tot felul de cuvinte, din romaneste, de care ei, cu nemteasca lor, nu au habar! E haios, ca saptamana viitoare terminam cu primul echèlon, si deci va fi ultima ora in aceasta formatie, cu aceasta profesoara, asa ca ne-am hotarit sa facem o ora "a la francaise", adica profa aduce vin rosu, eu aduc fromage, arhitectul baguette, si sa te tii pe capul nostru!

Cred ca ma duc cu trenul pana acolo, la aceasta ultima ora...

Dar e haios, acest sentiment, ca mai esti odata la scoala, ca ai teme de facut acasa, ca iti soptesti cu colega de banca, ca asisti la mici romante infiripate intr-o recreatie...
Uff, ce repede mai trece si timpul asta...

Va pup, si va las,
sa nu cadeti si voi in ligheanul cu melancolie...
Cu drag, Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Haideti, fetele, toate in cor ("astazi e ziua ta, zi frumoasa ca tine..."):

MULTI ANI TRAIAAAAAASCAAAAAAAAA
CINE SA TRAIAAAAASCAAAAAA ?
OANA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Neata!
E ziua Oanei? Pai "La multi Ani!" Oana ! Cu multa sanatate, fericire, bebe frumos si sanatos! Si fi atenta - azi fara - am zis si eu asa, stiu ca nu te vei atinge!
Deci azi se lasa cu !
Pupici din partea noastra!

Lumy si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Va multumesc fetelor din suflet, si pentru incurajari si pentru urari, mi-au dat lacrimile, pe bune, eu acum am reusit sa citesc tot. Of, Doamne, iti multumesc ca dincolo de ecranul asta mi-ai daruit o mana de prieteni care imi sunt alaturi la greu si care stiu sa ma faca sa zambesc chiar cand sunt suparata! Va scriu si plang, plang de fericire ca existati, ca mai exista si oameni cu suflet, oameni in care poti avea incredere sa le spui suferinta ta fara sa rada de tine. Of, tare as fi vrut sa fie cineva ieri cu mine la spital sa imi vorbeasca cum mi-ati vorbit voi aici, sa-mi stearga lacrimile multe, ca tare am plans de frica ca bebe nu vrea sa mai stea acolo, atat de tare ma durea burta si mijlocul. In fine, nu ma mai gandesc la asta, azi vreau sa fiu fericita si sa impart aceasta zi cu cei din jur, dar si cu bebeul meu, este singura data in care imi sarbatoresc ziua de nastere cu el aici, in interiorul meu si, desi nu misca simt ca sunt niste momente extraordinare, este o senzatie excelenta! Multumesc, Doamne ca mi-ai dat acest ingeras scump!
Va pup si va iubesc!

oana si bb din burtica (9 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Multi ani traiascaaaaa......La multi ani!!!!
Sa ai parte de bucurii si un bebe mincacios si somnoros!!
Te pupam dulce

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Hop mai apuc si eu sa mai intru pe aici! Multumesc fetele pt. info despre pachete, am gasit ce-mi trebuia.

MULTI ANI TRAIASCA! MULTI ANI TRAIASCA ! lAAAAAA MULTI ANI!
OANA sanatate,fericire si numai bucurii si sa fie in ciuda cumnatei!
Incearca sa o ignori ori de cate ori o vezi, esti politicoasa cu ea, dar nu ii adresezi ei personal nici o varba. Sa vezi ce are sa o framante acest lucru. Din cate am inteles nu este prima oara cand face astfel de lucruri, asa ca, ignoranta totala si sa nu accepti sa fie nasa copilului.

http://community.webshots.com/user/delphinoi

Mergi la inceput