Isus si casnicia de azi
Raspunsuri - Pagina 11
Emilia B. spune:
Intotdeauna mi-a placut vorba asta: "Adevarata dragoste incepe din momentul in care nu mai astepti nimic in schimb"
Sau "Dragostea adevarata este cea neconditionata!"
Dar am inteles-o tarziu, (poate cam tarziu, dar nu prea tarziu sa mai fac ceva)
Am descoperit ca adevarata mea implinire ca fiinta umana mi-o voi gasi doar in Dumnezeu. Nu sunt doar vorbe.
sau reformulez: NEVOILE MELE CELE MAI ADANCI CA FIINTA UMANA IMI SUNT IMPLINITE DOAR IN DUMNEZEU!
Si desi stim asta teoretic... mai tinem cu dintii si de atatea alte chestii.
Eu una am crezut ca alaturi de sotul meu voi avea toata fericrea la care poate aspira cineva vreo data.
Apoi am descoperit ca printul din tei avea si obiciul de a-si lasa un ciorap intr-o camera si celalat in alta, ii mirosea gura dimineata...(cui nu-i miroase?!) hai sa fim realisti, cu picioarele pe pamant...
avea si el defectele lui de caracter.
Mi-am dat seama ca nimeni nu e perfect. Insa defectele mele...le recunosteam eu cumva, dar numai fata de mine insami, si oricum eram persoana cu celel mai putine de pe pamant, eram cel mai aproape de Axa perfectiunii...
Am inceput sa ma rog, Doamne schimba-mi sotul!! Si-mi suflecam mainile sa-L ajut pe Dumnezeu, si dai cu cicaleala...
Ma rog...ne si iubeam... eram si asa de ocupati... nici nu ne-am dat sema cand s-au strecurat alte persoane intre noi...
vezi din urma detalii...
Apoi a urmat explozia: poate ca el e de fapt printul din tei!!!
Intr-adevar secunda e magica, dar s-a dus... si ramai cu gustul cel mai amar din toate gusturile, gustul pacatului...
Ai promis ceva, ai facut un legamant, si l-ai incalcat...
Am actionat condusa de emotie, de impuls, si celalalt la fel, si oamenii care traiesc asa, si se opresc doar la atat, sunt cei mai imprevizibili oameni, care iti dau sentimentul nesigurantei chiar si in ce priveste ... motivul pentru care ma trezesc in fiecare zi.
Stiu ca e sublima senzatia pacatului, si totusi dureaza asa de putin...
Dumnezeu nu vrea sa ne fure distractia, numai ca Diavolul a fost intotdeauna un imitator, si a incercat sa copie exaltarea, numai ca nu poate copia elementul "ETERNITATE", DURABILITATE, CONTINUITATE, STABILITATE, CONSECVENTA, numiti-o cum vreti.
Diavolul spune "Ia acum, simte-te bine acum, profita acum, lasa-te prada acum, nu te mai gandi ce va fi dupa..."
Dumnezeu spune "Ce semeni astazi, aia vei culege maine!" Totul are consecinte! De ceea ce fac azi depinde viitorul meu, vesnicia mea.
Apoi am vazut ca Dumnezeu a facut un pact, un legamant cu Israel, sa le dea Tara Promisa. A promis ca-i va iubi. Iar ei i-au arata spatele de atatea ori... si totusi El a continuat sa-i iubeasca.
Au trecut prin multe lipsuri, prin pustie, nu din cauza lui Dumnezeu, ci din cauza ca nu si-au implinit clauzele lor stipulate in contract, dar Dumnezeu a continuat sa-i iubeasca, pentru ca apromis, si a ramas alaturi de ei, si i-a dus in Tara promisa in cele din urma (in vechiul testamnet), apoi i-ar au luat-o razna baietii... si s-au imprastiat ppe tot pamantul, si totusi Dumnezeu a promis ca-i va aduna din nou acasa ca pe o gaina puii ei sub aripi, si vedem cum se implineste profetia sub ochii nostri azi...
Asa m-a iubit si pe mine sotul meu si m-a primit inapoi, si dragostea lui mi-a dat putere sa ma privesc din nou in oglinda, si Dragostea Lui m-a facut sa-mi straluceasca fata!!!
Si atunci am inteles Puterea Cuvantului Dat, spus, pentru ca daca zice Dumnezeu ca indiferent de cum stau lucrurile acum, oricat de urata si prostituata ar fi Mireasa mea, totusi o voi curati, mai stralucitoare ca aurul!!!
Niciodata nu e nimic si nimeni pierdut de tot!!!
Apoi mi-am dat sema ca Rugaciunea mea trebuie sa sune, "Doamne schimba-ma pe mine!!!"
Si m-a schimbat!!!
Acum mergem inainte asa, eu nu mai sunt a mea, ci a ta, partenerul meu de viata, si sunt aici sa implinesc nevoile tale, sunt ajutorul potrivit.
Si nici chiar daca el n-ar vedea lucrurile ca mine, atata timp cat nu mi-ar cere vreodata sa fac ceva contrar voii lui Dumnezeu, as merge mai depatre cu el, daca m-ar vrea, indiferent daca mi-ar raspunde sau nu la iubire. Pentru ca implinirea mea mi-o gasesc in Mirele cel Neschimbator!!!
eu sunt binecuvatata sa am un om alaturi care si el traieste sa-mi implineasca nevoile mele, e al meu, nu mai e al lui,
si chiar daca uneori o mai dam in bara si firea asta pamanteasca mai face rebeliune, totusi ne pare rau, nu ramane niciodata nimic nediscutat, neclarificat, si devin din ce in ce mai rare...
conchita spune:
quote:
Originally posted by Emilia B.
Si, Conchita, citeste si din urma daca inca n-ai facut-o.
tocmai, ca am citit tot, altfel nu interveneam.
Authority Zero
Catalina spune:
Emilia, jos palaria! Spui niste lucruri care suna ca si cum le-am fi stiut dintotdeauna dar imi dau seama ca zaceau de fapt undeva in mintea mea. Iti multumesc pentru cuvintele alea simple dar atat de adevarate si puternice pe care mi le-ai readus in minte "Doamne schimba-ma pe mine!" Asta e rugaciunea pe care trebuie sa o fac si eu ... Cu siguranta
Catalina
rachel owen spune:
Facem parte cu toti din marea familie a Lui Dumnezeu si, asemenea tuturor familiilor, avem la un moment dat neintelegerile noastre. Dar continuam sa fim o parte a aceleiasi familii! Oh, as dori sa putem intelege toti acest lucru mai bine decat pana acum. Motto-ul nostru ar trebui sa fie: "Unitate in diversitate". Dumnezeu nu Se asteapta ca noi toti sa vedem lucrurile exact la fel. El nu Se asteapta ca sa ne pierdem identitatea. Nu Se asteapta ca noi toti sa-I aducem inchinare in exact acelasi mod. Dar El Se asteapta ca noi toti sa ne iubim unii pe altii si sa recunoastem ca apartinem toti familiei Sale.
"Va dau o porunca noua: iubiti-va unii pe altii. Asa cum v-am iubit Eu, asa trebuie sa va iubiti unii pe altii. Toti oamenii vor cunoaste ca sunteti ucenicii Mei daca va iubiti unii pe altii" (loan 13:34.35).
Isus ne porunceste sa ne iubim unii pe altii. Iubirea nu este o optiune pentru un crestin. Te surprinde lucrul acesta? Cum poate Isus sa ne "porunceasca" sa ne iubim unii pe altii? Prin insasi natura sa, dragostea nu trebuie sa fie spontana si oferita de buna voie? Noi nu putem iubi la comanda nu-i asa?
Dragostea despre care vorbeste Isus este un principiu. El nu ne spune ca trebuie sa avem simtaminte calde de afectiune pentru toti oamenii din intreaga lume, cu toate ca eu cred ca, cu cat reusim sa ne cunoastem unii pe altii, cu atat mai mult apar astfel de simtaminte. Isus vorbeste despre felul de dragoste descris de Pavel in 1 Corinteni 13
Dragostea, asa cum am ajuns astazi s-o consideram in aproape intreaga lume, este o moneda fara valoare. Noi spunem ca iubim pe sotul sau sotia noastra, pe copiii nostri, cainele nostru, noua noastra masina, o rochie noua, o reteta noua, pieptanatura prietenei sau prietenului. Uneori, folosim cuvantul ca insemnand o emotie sentimentala care face ca genunchii sa ne tremure. Alteori, il folosim pentru a descrie ceva care ne face placere. Adevarul este ca am folosit excesiv acest cuvant, pana cand a ajuns sa nu mai insemne nimic.
Dragostea despre care vorbeste Isus si pe care o descrie Pavel este ceva mult mai puternic, mult mai durabil decat ideile noastre vagi cu privire la dragoste. Dragostea pe care Isus porunceste s-o avem pentru fratii si surorile noastre este rabdatoare si amabila. Ea... "nu invidiaza, ea nu se lauda, nu se ingamfa. Ea nu este necuviincioasa, nu cauta avantajul propriu, nu este irascibila, nu tine o evidenta a greselilor. Dragostea nu este incantata de rau, ci se bucura in adevar. Ea intotdeuna apara, intotdeauna are incredere, spera mereu persevereaza mereu. Dragostea nu va disparea niciodata" 1 Corinteni 13:4-8.
Toate acestea sunt insusiri pe care, prin harul Lui Dumnezeu, putem alege sa le exteriorizam fata de ceilalti si, de aceea, Isus este indreptatit sa ne porunceasca sa avem acest fel de dragoste unii pentru altii. El spune ca o astfel de dragoste nu este optionala pentru poporul Sau. Daca noi Il ascultam, trebuie sa avem o astfel de dragoste.
Emilia, Catalina veti fi mereu in inima mea!Si cand nu voi mai avea timp sa intru regulat in contact cu voi.
Multi
„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”
lily spune:
Scrieti atit de frumos la acest subiect delicat !
Deoarece lumea moderna Il alunga pe Isus-Fiul lui Dumnezeu din ecuatie-sintem atit de destepti, am progresat atit de mult incit nu avem nevoie de sfaturi din Biblie si nici de Isus, nu vedem ce treaba sa aiba cu sotii si familia noastra ??!!...
Doamne, dar tocmai ca Dumnezeu a creat familia si casatoria si a hotarit ca acolo omul isi gaseste implinire-nu in bani,avere, afaceri, sex cu orice partener, ci fiecare om are jumatatea lui cu care se poate casatori si avea copii...
Insa si cei sceptici au uneori dreptate.
Si ma intreb si eu uneori-daca nu sint facuta pt casatorie, Dumnezeu ma iarta ? Imi plac mult copiii, dar mereu mi-a fost teama ca nu voi fi o mama buna, nu voi sti sa ii educ...si am atitea exemple negative de casatorii esuate, incit m-am ferit sa fac pasul!
dar familia e un lucru atit de benefic, avem atita nevoie de un partener iubitor, intelegator, incit suferim cind nu il gasim! Imi spunea o vecina inainte sa se mute care se recasatorise dupa ce ramasese vaduva, iesise la pensie: casatoria e cea mai importanta in viata, nu serviciul, nu scoala !
Stiu ca pot zice: si miine e o zi, pina la urma il voi intilni pe acela care sa fie sotul meu !
Dar daca intilneam un om rau, violent,betiv, egoist etc si nu ne mai intelegeam, nu era mai rau? Pt mine ar fi fost.
Admir femeile care string din dinti si rabda totul de dragul copiilor, nu as putea trai asa...stiu ca nu sint perfecta nici eu,
Insa ma mai intreb: daca 2 oameni s-au casatorit , de ce dupa 1 an sau 2 sau 3 ajung dusmani de moarte ? Desi jurau ca se iubesc...ca sint unul pt celalalt... dragostea i-a orbit? interesul a contat? plictiseala e erodat 'edificiul' matrimonial?
Astazi oamenii si mai ales tinerii traiesc in concubinaj...iar cind un copil se anunta ca "soseste", merg la biserica, iar preotii accepta tacit pacatul-atunci UNDE ESTE ISUS ? Atunci cum va rezista casnicia lor? Ce exemple vor avea copii?
"Secolul 21 va fi religios sau nu va fi deloc" -Andre Malraux
Catalina spune:
Rachel, unde pleci ? Ultima fraza suna asa final ... Nu mai poti intra ?
Eu luni intru in concediu, dar am sa incerc sa intru de acasa. Peste o saptamana eu si jumatatea mea vom incerca sa ne regasim si sa ne adunam puterile la o pensiune din Neamt, intre toate manastirile pe care astept cu sufletul la gura sa le vad: Agapia, Varatec, Sihastria, Neamt, Sihla. Am sa ma gandesc si la voi cand voi fi acolo si in general.
Dar haideti sa nu ne oprim. Citesc cu atata placere si deja simt cum prin acest subiect Dumnezeu lucreaza in viata mea, Emilia, Rachel, toate fetele sa continuam sa ne expunem sufletele aici ... cred ca facem un lucru bun.
Va pup pe toate si va astept cu idei splendide in continuare.
Dumnezeu sa va binecuvanteze.
Catalina
anda141 spune:
Fetelor, imi place acest subiect, foarte mult si apreciez inca o data ca va luptati sa fiti cat mai aproape de Dumnezeu!! Mult succes.
Vroiam sa va spun ca si la "Zona artelor" mai sunt subiecte pe teme din biblie si despre Dumnezeu. Va invit si acolo! Uitati aici subiectele:
http://www.reclama mascata//avertizare/forum/topic.asp?TOPIC_ID=21107
http://www.reclama mascata//avertizare/forum/topic.asp?TOPIC_ID=26549
http://www.reclama mascata//avertizare/forum/topic.asp?TOPIC_ID=24535
Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816
rachel owen spune:
Noi trebuie sa ne iubim unii pe altii asa cum ne-a iubit Isus. Acesta este o porunca greu de realizat. Ce fel de dragoste a manifestat Isus fata de noi?
„Iata cum putem sti ce este dragostea: Isus Hristos Si-a dat viata pentru noi. Si noi trebuie sa ne dam viata pentru fratii nostri. Daca cineva are bunuri materiale si-l vede pe fratele sau in nevoie, dar nu are mila de el, cum poate fi dragostea Lui Dumnezeu in el? Dragi copii, sa nu iubim cu vorba sau cu limba, ci cu fapta si adevarul" (1 loan 3:16-18)
A iubi asa cum ne-a iubit Isus! Noi putem tace asta doar daca permitem dragostei Sale sa patrunda in viata noastra. "Noi iubim pentru ca El ne-a iubit mai intai" (1 loan 4:19)
Dragostea Lui Isus pentru noi a fost o dragoste care a avut ca urmare actiunea. El n-a considerat pozitia Sa din ceruri ca pe ceva la care sa nu poata renunta in mod egoist, atata timp cat putea sa ne salveze renuntand la tot. S-a dezbracat pe Sine insusi, "a devenit un nimic" (Filipeni 2:7), pentru ca noi sa fim facuti neprihanirea Lui Dumnezeu in El (2Corinteni5:21)
Isus spune ca astfel trebuie sa ne iubim unii pe altii. Noi trebuie sa ne punem la dispozitie pe noi insine, talentele si capacitatile noastre, pozitia si bunurile noastre pentru a fi de folos unii altora. Nu este suficient numai ca sa spunem ca iubim. Actiunile noastre trebuie sa demonstreze ca iubim. Spiritul sacrificiului de sine, de care a dat dovada Isus, trebuie sa fie viu in noi pentru binele altora.
Noi nu putem genera o astfel de iubire prin propria noastra putere. Ea este mai presus de capacitatea noastra. Isus trebuie sa faca acest lucru pentru noi; si Il va face, daca Ii vom ingadui. Partea noastra este sa ne asezam la dispozitia Lui. Suntem toti sub autoritatea Lui Dumnezeu, iar autoritatea Sa este dragoste. Iata adevarata baza a unitatii si puterii. „Sa ne iubim unii pe altii, caci dragostea este de la Dumnezeu…Cine nu iubeste, n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE! (Ioan 4:7,8)
Iubiti-va mult!
(Ps. O sa imi lipsiti, pentru ca va iubesc mult!!!!)
„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”
arisa_alina spune:
Nici eu nu inteleg prea bine la ce te referi,dar eu cred ca Isus are legatura cu tot ceeace se intampla in jurul nostru si ghiar in casniciile noastre.Cand m-am despartit de sotul meu,am fost foarte furioasa pe El si nu intelegeam de ce voia Lui este aceea sa ma lase fara sot,iar pe fetita mea fara tata.Eram tare furiosa,dar ma-m intrebat in sinea mea:"Daca Dumnezeu si bunul Isus are ceva mai bun pentru mine?".Numai El stie cum sa ne aranjeze vietile,iar acum nu mai cindamn pe nimeni pentru divortul meu.Pur si simplu a fost voia Lui.Si da cred ca El are legatura cu tot ce ni se intampla zilnic.Si stiu ca intr-o zi imi va da pe cineva cu care sa-mi impartasesc viata pana la moarte,ma gandesc ca si divortul este o lectie data de El pentru mine si fostul sot.Sa putem intelege amandoi ca nu suntem facuti unul pentru altul sau pur si simplu ca trebuia sa n-e pretuim reciproc mai mult.DOAR EL STIE.Si in continuare faca-se voia Lui.
Sakamoto