Isus si casnicia de azi
Raspunsuri - Pagina 10
rachel owen spune:
Mai intai, trebuie sa aiba loc biruinta asupra pacatului, iar aceasta va conduce la biruinta asupra pacatelor. Dumnezeu nu doreste sa carpeasca vietile sau sa le repare. El doreste sa ne dea inimi complet noi.
Deci cum ajungem biruitori?
Printr-o inima „transplantata”.
Si unde putem gasi o inima noua?
O inima noua poate veni numai de la Dumnezeu. El fagaduieste: "Va voi da o inima noua, si voi pune in voi un duh nou si statornic"(Ezechiel 36:26)
Isus fagaduieste sa schimbe firea noastra, daca ii vom permite. El ne va transforma astfel incat ne vom bucura cand vom face binele. Pacatul nu ne va mai atrage. „Sunt incantat sa fac voia Ta, o, Dumnezeul meu; Legea Ta este in inima mea”(Psalmul 40:8).
„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”
rachel owen spune:
quote:
Originally posted by Catalina
Cum impacati tot ceea ce trebuie sa faceti intr-o zi cu momentele pe care ar fi bine sa i le dedicati lui Dumnezeu - rugaciunile sau citirea cartilor sfinte ? Cand si cum faceti asta ? Stiu ca Dumnezeu ne cunoaste si cel mai ascuns gand dar tot El ne asteapta sa ii ducem Lui necazurile noastre, nu ?
Catalina
Una dintre problemele cu care ne confruntam este lipsa timpului. "Nu au timp suficient". Sunt de acord. Fiecare este ocupat. Astazi viata are un ritm infernal. Dar permite-mi sa te intreb: "Cate zile au trecut de cand n-ai mai mancat nimic?"
Ne gasim timp pentru a ne hrani in vederea mentinerii trupurilor noastre. Ne gasim timp sa mergem la magazin, sa cumparam alimente, sa le aducem acasa, sa le depozitam, apoi sa le scoatem de unde le-am pus, sa le preparăm, sa le punem pe masa si sa le mancam. De ce? Pentru ca ne este foame si ne face placere sa mancam.
Nu putem oare sa recunoastem ca hranirea cu Cuvantul Lui Dumnezeu este la fel de esentiala pentru viata noastra spirituala, cum este hrana pentru sănătatea noastra fizica? Studiul Bibliei ia timp, dar noi gasim timpul necesar pentru lucruri care sunt de cea mai mare importanta pentru noi. Numai cinsprezece minute petrecute zilnic in studiu aprofundat si cu rugaciune al Bibliei vor face o schimbare extraordinara in viata ta. Vei ajunge sa-L cunoasti pe Autor mai bine. Vei ajunge sa intelegi mai bine cum vrea sa traiesti pentru a fi o crestina fericita si implinita. Rezerva-ti un timp si un loc anume pentru a studia Biblia. Cei mai multi duc o viata de rutina. Daca iti vei rezerva un timp al zilei cand sa fii proaspata si vioaie, in care sa nu fii deranjata, si daca vei devota acelasi timp in fiecare zi pentru studiul Bibliei, vei gasi ca acesta este atat prioritar, cat si rasplatit. De asemenea, alegerea unui loc anumit pentru studiu te va ajuta sa te incadrezi intr-un program fix de petrecere a timpului in compania Cuvantului Lui Dumnezeu. Dar, daca pentru tine respectarea unui program nu este posibila, important este sa iti iei zilnic timp pentru studierea Bibliei.
Daca noi am examina Biblia, asa cum am analiza un compus chimic in laborator, ea ar putea parea o carte ca oricare alta - scrisa cu cerneala pe hartie si asezata intre coperti. Cuvintele sunt aceleasi ca cele folosite de alti scriitori. Am putea concluziona ca nimic nu o deosebeste de celelalte. Totusi, in Biblie, este o putere care da viata si care nu poate fi perceputa prin examinare. Ea trebuie experimentata. Aceasta putere vine de la Autorul ei divin, de la Insusi Dumnezeu, care este Izvorul vietii. Biblia are putere, puterea minunata de a schimba viata - viata ta si a mea.
„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”
Catalina spune:
Iti multumesc Rachel pentru cuvintele frumoase si indrumari. Daca ma suporti, as vrea sa iti spun putin despre mine. Eu am 27 de ani si lucrez intr-o scoala privata, in biroul de admiteri (prezentarea scolii si inscrieri - lucru cu publicul). Plec dimineata la ora 6:45 si ma intorc cel mai devreme la ora 17:50. Cand ajung, asa cum spui, ma arunc repede sa fac curat cat de cat in casa, si ceva de mancare ca vine sotul de la serviciu si cu venitul lui,mancat, vase si altele termin pe la 21:00 cand te rog sa ma crez ca lata cad.
Saptamana trecuta mi-am facut un mic caietel pentru studiul Bibliei, citeam din ea, macar un capitol si imi notam intrebari sau chestiuni descoperite (ca de fiecare data descopar ceva nou) dar spre MAREA mea rusine saptamana asta nu am continuat. Sper ca, pentru ca intru in concediu sa reusesc sa continui de saptamana viitoare.
Ai mare dreptate si te rog sa continui sa ma "certi" , greseala mea e ca ma arunc mai intai in mancare si apoi nu mai am energie. In timpul zilei nu am nici timpul, nici locul ... poate doar daca m-as inchide in toaleta (iar asta nu prea e un loc de citit Biblia ... cel putin eu nu cred).
Nu iti spun toate astea ca sa ma disculp. Nu vreau sa ma disculp. La cat de multe a facut si face Domnul pentru mine eu sunt un nimic care nu fac nici cel mai mic efort.
Iti marturisesc ca momentul cel mai bun cand citesc in general reviste ortodoxe sau scrieri ale diversilor parinti este in metrou si autobuz (lucrez in afara Bucurestiului si fac 1 ora jumate pe drum, dus si tot atat intors - timp de citit). Dar nu cred ca pot citi Biblia pe drum, mereu am considerat ca pentru a citi Cartea Sfanta iti trebuie anumite auspicii ...
Te rog sa continui discutia cu mine ... cu noi, invat multe de la tine,de la Emilia, de la voi toate. Iata cateva minute din viata mea petrecute in compania lui Dumnezeu, prin voi si acest subiect.
Va multumesc
Catalina
Catalina spune:
Inca ceva ... din nou, Rachel, nu incerc prin ceea ce spun sa ma disculp sau sa imi gasesc motive, vreau pur si simplu sa intelegi cate ceva despre mine.
Unul dintre motivele pentru a ma arunca mai intai in cele ale casei si de multe ori a nu mai merge la Biblie este, pe langa lenea mea crasa, si faptul ca nu vreau ca sotul meu sa stea singur in cele cateva ore pe care le avem impreuna in fiecare zi.
Ma intorc la casatoria intre un ortodox oarecum practicant si unul nepracticant (scuza-mi limbajul ciudat): desi sotul meu a trecut de faza "iar te duci la biserica?" sau "ce citesti acolo ?" (cand ma vedea citind ceva si astfel ma intrerupea ...), acum nu mai zice nimic dar imi e frica (vezi si ceva discutii mai pe la inceputul subiectului) sa creez motive pentru el sa creada ca Dumnezeu ma indeparteaza de el.
Sunt sigura ca toate acestea se intampla pentru ca eu nu stiu cum sa reactionez si cum sa imi ordonez prioritatile, tocmai de aceea am vrut sa iti scriu aceste lucruri ca sa intelegi anumite aspecte care ma preocupa.
Iti multumesc
Catalina
Emilia B. spune:
"Aici e marea problema,mintea,multa lume nu stie cum sa-l asculte pe Dumnezeu cand iti vorbeste,mereu crezi ca de fapt totul este in minte, si ca ea mintea,iti joaca feste.
Iti spui tu in mintea ta:ce voce a lui Dumnezeu,halucinatii!
Daca spui unui preot ca Dumnezeu ti-a vorbit,iti spune ca e de la diavol,ca tu esti plin de pacate,nu are cum Dumnezeu sa vorbeasca cu tine.
Emilia, spune tu cum poti sa-ti lasi mintea si sa asculti cu sufletul?
Si daca poti sa-ti cunosti sufletul(Sinele),cum poti face asta?"
Nati, nu trebuie sa-ti lasi mintea nicaieri, deoparte.
Eu nu cred in sloganul "Crede si nu cerceta", asa ceva nu se afla in Biblie. Din contra, Isu le explica la ucenici in Luca 24:45 "Atunci le-a deschis mintea, sa inteleaga scripturile."
1 Corinteni 14:15 "Ma voi ruga cu duhul dar ma voi ruga si cu mintea, voi canta cu duhul, dar voi canta si cu mintea."
2 Tesaloniceni 2:2 "nu va lasati clatinati asa de repede in mintea voastra!"
1 Petru 1.13 "De aceea, incingeti-va coapsele mintii voastre, fiti treji"
Motivul ptr care Pavel scria scrisori la biserici era "caut sa va trezesc mintea sanatoasa, prin instiintari" 2 Petru 3;1
Sa intelegi logic Evanghelia inseamna sa-ti pui mintea la contribuitie, ca de aia ne-a dotat Dumnezeu cu minte!
Sa va explic mai bine:
repet, in primul rand trebuie sa faceti ALEGEREA, hotararea cu vointa, ca vreti sa aveti o viata noua, vreti sa va schimbati, pentru ca doar cand primesti o inima noua, (in urma convingerii ca toate modalitatile mele de a fi mai bun si de a ajunge la Dumnezeu si de a realiza ceva trainic in viata s-au dovedit pumni in vant, deci in urma pocaintei), incepi sa vezi lucurile intr-o complet alta lumina, ti se innnoieste mintea. Si asta e un proces la care participi tu, reiinoindu-ti zilnic dorinta de a avea un cuget curat, dupa Adevar, dar participa si Dumnezeu, raspunzand la cerinta ta, la dorinta ta! E lucrarea lui, sa te lumineze, dar e lucrarea ta, pentru ca tu hotarasti cat sa te lasi luminat!
Acuma, revelatia pentru toti oamenii, planurile lui de binecuvantare pentru omenire e scrisa in Biblie, si e valabila pentru toti.
In schimb, nu toti au firul vietii egal.
Pentru unii convertirea poate sa fie o experienta mai puternica, in urma unor tragedii de ex, penrtu altii poate fi o simpla si clara decizie cu mintea de a-L urma pe Dumnezeu, fara sa "simta" ceva neaparat. Dar sunt primiti de Dumnezeu in mod egal!
In cazul meu, in afara de momentul ala despre care v-am povestit, si cele 2 momente in care mi-a salvat viata, apoi niste vise in care efectiv discutam, nu au mai fost altele care sa fie specifice,exacte, cuvinte distincte
Imi doresc sa fie mai dese, si stiu ca or sa fie, pentru ca vreau sa cresc in intimitatea mea cu Dumnezeu.
In schimb, un mod sigur prin care am stiut ca este El e ca niciodata nu au fost cuvinte in contradictie cu Scriptura! De ex, cand mi-a spus sa nu plec de-casa cu masina, in Biblie spune clar ca le va porunci ingerilor Sai sa te protejeze, sa nu ti se loveasca piciorul de vreo piatra... parafrazat. Adica vrea sa iti pastreze viata, iti vrea binele, fizic, spiriual, financiar, material, de tot felul.
Niciodata nu mi-a spuns ceva ce nu am citit mai intai in Biblie, ca principiu.
In Biblie spune ca "Cuvantul Tau e-o candela aprinsa, si o lumina pentru pasii mei", e o lumina care sa ma calauzeasca. Si indicatiile principale le gasesc in Biblie!!!
Iar daca te afli in Voia lui, in planul Lui pentru viata ta, sunt si momente cand vrea sa iti voerbeasca specific, pentru anumite chestiuni! Dar asta e, e o alegere!
Si in discutia despre a cui o fi vocea pe care o auzi, tot logica spune ca, (daca nu crezi ca Dumnezeu poate vorbi specific), daca ar putea Diavolul sa iti sopteasca ceva in minte, de ce nu e posibil ca si Dumnezeu sa iti sopteasca ceva, nu?
Sper ca intelegeti, am luat argumentul in sens invers!
Atunci, daca e posibil, de ce sa nu iti doresti sa o faca si pentru tine??? Va dati seama, Creatorul universului sa vina sa vrea sa iti fie prieten!!!???
Ce onoare!!!
Si totusi pentru asta ne-a creat, Adam si Eva vorbeau cu Dumnezeu in Eden...
conchita spune:
totusi, cum intra Iisus in casnicia de azi, cum ramane si ce schimba?
Authority Zero
Emilia B. spune:
Da, Conchita, mi-ai adus aminte de ceva ce voiam sa scriu, despre Isus si familie, o sa scriu mai tarziu.
Voiam si sa ma corectez, mi-am adus aminte ca au mai fost cateva momente in care Dumnezeu a fost specific cu mine, constiinta imi cere sa rectific asta.
Si chiar o sa va dau ceva exemple.
Emilia B. spune:
Si, Conchita, citeste si din urma daca inca n-ai facut-o.
Apoi nu uitati, ziua de maine nu e in mainile noastre.
nu stim daca o mai apucam.
Sunteti sigure daca Isus s-ar intoarce in seara asta, ati fi sigure ca va va lua cu El?
Catalina spune:
Oau!! Ce intrebare grea Emilia !!!Pe cat de grea, pe atat de binevenita !! Eu una ... ce sa iti spun, cred ca m-ar gasi dormind ...
din pacate ( ce asociere de cuvinte ...).
Citesc mereu, sfaturi peste sfaturi, cred ca stiu cum ar trebui sa actionez si totusi o fac foarte greu sau nu o fac deloc ... de ce ? Nu pot sa spun un motiv clar ... poate ca acesta este unul din primele pacate pe care ar trebui sa le listez cand vine vorba de mine.
Sunt saptamani cand ma simt asa de aproape de Dumnezeu, vorbesc cu El tot timpul si sufletul mi-e plin de o fericire inimaginabila, imi vine pur si simplu sa dansez de bucurie, cum ziceati si voi mai devreme ... Dar nu pot fi constanta in aceasta bucurie, o pierd (si apoi asa tanjesc dupa ea ... cum nu va inchipuiti). Sunt alte saptamani cand abia zic Tatal Nostru seara si dimineata, ma inchin, abia ajung la biserica o data pe saptamana si atunci casc de nu mai pot ... offfff, ce n-as da sa pot simti si eu despre ce vorbiti voi ... Nu cred ca am sa stiu niciodata ce vrea Domnul de la mine pentru ca este in constructia mintii mele sa adauge mereu intrebarea "si daca nu asta e voia Domnului?"
Am impresia despre mine ca apelez la Dumnezeu numai din interes: pe langa rugaciunile pentru sanatatea familiei mele,pentru lucruri pe care le dorim implinite in viata asta, desigur ca ma mai rog si pentru intarirea in credinta si pentru ca Dumnezeu sa nu ma paraseasca si cred ca il iubesc pe Dumnezeu. Si totusi ... chiar asa e, sau il rog toate astea pentru a-mi fi bine aici pe pamant ?
Are vreun sens ce spun ? Probabil ca nu ... Imi cer iertare, sunt inca la serviciu a fost o zi cumplit de plina si cred ca am inceput sa aberez. Stiu insa ca voi veti intelege ceea ce sta in spatele cuvintelor, anume faptul ca ma simt asa de bine in discutia cu voi incat cenzura a cazut, oarecum.
Nu va opriti din scris ...
Doamne Ajuta
Catalina
puffy spune:
m-am apropiat mai mult de Dzeu la necaz.am avut nevoie de El cand eram pe pct de a imi pierde copilul.si am inceput sa ma rog.ma rugam sa pot sa mai tin sarcina cateva sapt.in fiecare seara, ceea ce nu faceam.speram sa isi indrepte fata catre mine.si am pierdut copilul.cele 5 zile cat a trait m-am rugat sa moara sa nu se chinuie.si intru-un final mi-a ascultat ruga.apoi am inceput sa citesc rugaciuni in fiecare seara.la o luna fix a murit si tata.si tot nu am disperat.dar recunosc spre rusinea mea ca de fiecare data cand imi e mai bine, uit si de biblie si de cartea de rugaciuni.zic rpd tatal nostru si gata.am timp sa mai rasfoiesc o revista...sa mai schimb programul la tv.am stat de vb cu preotul si i-am zis ca ptr mine mersul la biserica inseamna sa intru...pup cateva icoane,ma inchin, aprind cateva lumanari si plec.si mi-a zis ca e pacat sa pleci inainte sa se termine SFANTA LITURGHIE.si am pus intrebarea "parinte, ce e Sf Liturghie".mi-a raspuns calm, desi imi doream sa mor de rusine ca nu stiam.si duminica trecuta m-am prezentat la slujba.am stat la toata.am plans mai tot timpul.nu pot sa explic de ce, nu pot sa zic ce simteam.imi era rusine de EL.sunt o nenorocita.la un moment dat o doamna din fata mea se intoarce cand preotul a zis "iubiti-va aproapele" si ma apuca de mana zicand Doamne Ajuta.Mai intai m-am speriat ca nu am realizat ce se intampla.apoi mi-a "picat fisa".sincer va spun, m-am simtit stinghera.nu stiam nimik din ce se face la biserica.si am citit pe unul din peretii biserici urmatoarele cuvinte"cine nu are biserica mama...nu il are nici pe Dzeu tata.acum ma intreb de ce astept numai bine, de ce intreb "De ce Doamne", nu e suficient sa deschid geamul la semafor sa dai bani celor care intind mana, nu e suficinet sa dai bani biserici , trebuie sa ajungi acolo, in casa Domnului, sa ii auzi Cuvantul prin glasul preotilor.
ce pot sa spun....mi-e jena de mine, de comportamentul meu.mi-am propus sa ajung mai des.dar ma va tine??