Alaptatul - Help Line- (2)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

A,da si cu lapte si intorci asa sfarcurile ca si cand le-ai insuruba ca sa nu mai curga laptic.Serios chiar daca nu stiu cum sa explic mai bine

mamica scumpei Bibi-02/07/05
http://pg.photos.yahoo.com/ph/anca76nitu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clio spune:

Si mie mi s-a parut Garmastanul foarte bun.L-am folosit din primele zile si pana in momentul in care am simtit ca deja nu mai exista riscul sa apara rani.Atat ca nu am asteptat sa fac rani si abia dupa aceea sa incep sa il folosesc!L-am folosit imediat ce am pus bebele la san!

Nicoleta si Alexia (dn 21 aprilie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihairi spune:

Fetelor, ajutoor! Nu mai am lapte. Am luat si Nutrinatal, si Trigonella, si Galactogil, si Spirulina, am baut 2 litri de ceai de chimen, 2 cani de lapte si totusi nu am lapte. Si n-o gasesc nici pe doctorita mea de familie, singura persoana care m-a sustinut sa alaptez. Bebele face 3 luni peste o saptamana. Ce ma fac? Ii dau sau nu lapte praf?

Miha+Ciprian(10.06.03)+Iustin(10.09.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Miha, eu te sfatuiesc sa nu treci inca pe lapte praf;nu te lasa, la 3 luni scade secretia lactata la toate mamicile, dar isi revine daca il pui pe cel mic sa suga cat mai des.
nu ne-ai spus cat de des pui copilul la san-pune-l cat mai mult, chiar si din ora in ora, lasa-l sa traga inclusiv din sanul golit, pt. ca suptul e cel mai bun stimulent al lactatiei.
succes si rabdare iti doresc!

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput

Problema este ca bebele nu vrea sa stea prea mult la san, nu are rabdare sa traga prea mult in gol. Daca vede ca nu-i vine lapte se enerveaza si incepe sa planga.
Ieri seara a mancat la 21, 22, 23, 24, apoi a dormit pana la 4 dimineata. Dar la fiecare alaptare mi s-a parut ca nu s-a saturat si e nemultumit.
Credeam ca se va normaliza secretia lactata dimineata dupa ce mananc, dar n-a fost asa, pentru ca tot cu noduri a mancat si la 7, si la 10, si la 13.
Acum la 17.30 cand a mancat parca a fost un pic mai bine, dar m-am speriat rau cand am vazut ca de aseara, toata noaptea si azi de dimineata nu e lapte deloc sau doar picaturici.
Vreau sa fiu tare pe pozitii pentru ca am luptat foarte mult sa-l alaptez pe micu`, dar nici n-as vrea sa sufere de foame. Am apelat la voi sa ma intariti si pe mine un pic din experienta voastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

Miha, nu te stresa, nu te forta sa bei sau sa mananci, si mai odihneste-te un pic. (bancul zilei, stiu, am incercat si eu langa doi copii) Mulge-te dupa fiecare alaptat, ofera-i ambii sani de mai multe ori in timpul unei alaptari, important e sa-ti fie sanii goliti la fiecare masa. Chiar daca e mai neplacuta perioada asta de tranzitie, dar va trece repede, si totul va intra la normal. Nu sari la lapte praf inca, mai asteapta! Succes!

Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze noi Lili

Mergi la inceput

Multumesc mult pentru sfaturi si pentru ca ati fost alaturi de noi. Acum situatia s-a mai stabilizat, lapticul curge in continuare datorita "pompitei" naturale pe care l-am pus mai des la san. Sper sa dureze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Teodora[:flo] ca mi-ai adus aminte de topicul acesta drag mie...

Tomnia dupa ce dai cu laptic pe sani, pune uscatorul de par pe varfuri casa fie super uscate si stai ca femeile africane cu sanii la aer... Faci bai de aer mey asa.
Cand faci dus evita udarea sanilor sau da-i inainte cu glicerina.
Si doua ore trebuie sa astepte puiul.

Miha relax...si tragi un pui de somn. Si nu te necaji daca plange. Cu al doilea pui lucrand si avandu-i pe amandoi pe cap... am tot variat si eu cu laptele:mult, putin, iar mult... Cand treceam printr-o criza de laptic.. ii dadeam sanii amandoi si apoi il puneam langa mine intins in pat...ne jucam putin ca sa ajunga ca nasucul prin dreptul sanilor ... si dupa vreo 10 minutele de defilat laptaria pe la nasucul lui incepea sa caute si isi termina masa fericit.

A;tfel ma plang de brotacel. A fost bolnavior(viroza de la surioara lui draga). Nu ceva f.grav dar a durat enorm... si avand mereu nasucul infundat s-a obisnuit sa suga ca un bebe de o luna (putin si des) si are peste cinci. Ufff il iau d-un piciorus si-l faca jucarie pentru galusca ca m-a disperaaaat

Andreea si galusca si brotacelul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vio_reurean spune:

Am mare nevoie de un sfat. De ieri ma doare fff tare un san. L-am palpat si am gasit ca un fel de cordon inflamat dureros la atingere; e si un pic rosu tot pe traiect. M-am tot muls si tot nu dispare si mor de frica sa nu fac mastita. Ce sa fac?

Vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

alapteaza cat de des vrea bb. Incepe cu sanul problematic, sa-l goleasca bine, insa nu uita nici de celalalt san
La fiecare alaptat sa-i dai din ambii sani sa suga (nu numai acum in perioada cu problema). Dupa alaptat daca ai timp fa dus cald si maseaza nodulul.

Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze noi Lili

Mergi la inceput