Alaptatul - Help Line- (2)
Raspunsuri - Pagina 26
claujro spune:
Eu patesc si am patit si la primul copil o chestie foarte ciudata. Vesnic am cate un canal infundat(ba la stangul, ba la dreptul, ba la amandoi odata). Am tinut-o asa 6 luni cat am alaptat iar acum a inceput cosmarul iar! Cineva zicea ca am laptele prea gras.... Deci, haideti sa va spun cum scap eu de "dopuletele" care infunda canalul cu lapte:
- bag sanii in apa fierbite
- caut sa gasec punctuletul alb pe sfarc
- ori in storc ca pe un cos pana iese si tasneste laptele, ori cand nu merge asa il "trag" cu pipeta!!!! pun pipeta deasupra lui si il "sug"...
Uneori nu gasesc punctuletul si atunci ma chinuii de nu mai pot, imi vine sa plang de durere cand suge bebel dar pana la urma tot iese si se desfunda. Mentionez ca pompita nu imi e de nici un ajutor in astfel de cazuri.
Va pup si sa nu patiti ca mine!
Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei
gabibarta spune:
Claudia, daca ti se intampla des treaba asta, poti sa ncerci in felul urmator: in loc de apa fierbinte incearca dus cu apa calda, pt. ca apa fierbinte poate sa te opareasca la sfarc unde pielea-i foarte sensibila, dupa dus un masaj la nivelul sanului cu problema, si dupa aceea pune copilul la san, dar schimba-i pozitia si directia de supt in decursul unui supt de mai multe ori. Da-i sa suga din ambii sani la fiecare supt.
Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta
claujro spune:
Gabi dus cu apa fierbinte nu fac, ca atat le trebuie sanilor mei si incep sa picure parca sunt robineti....Sa suga la ambii sani, da, asta am facut d ela inceput. Numai directia si pozitia in timpul suptului nu am schimbat-o. Am sa incerc si asa. Multumesc! 

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei
gabibarta spune:
Claudia, inca ceva: cand ai probleme, incepe alaptatul din sanul in cauza, ca stii tu, la inceput trage tare de foame![]()
http://community.webshots.com/user/gabibarta
Tonnia spune:
Fetelor, ajutati-ma si pe mine!
Copilul meu face maine 2 sapt, problema e ca tot timpul vrea sa suga, altfel plange non stop. Azi m-am muls sa vad ce lapte am, m-am muls la 2 ore de la ultimul alaptat, am scos 80ml, i-a ras, a adormit 10 min si s-a trezit plangand iar. tace numai daca il pun la san. Nu-i ajunge laptele sau are colici? Sunt disperata, am rani la sani si nu stiu ce sa mai fac!
Teodora D. spune:
Antonia, in primele saptamani am fost si eu atat de dezorientata incat cum plangea il puneam la san, ii dadeam lapte din ora in ora; am avut f. mult lapte, aruncam cam 500 ml/zi ca sa nu mi se infunde canalele, copilul avea aproape 4 kg, deci avea putere sa suga si cu toate astea plangea mult; pana la urma am facut un program asa incat sa-i dau doar la 2 ore sa suga (2 ore calculate din momentul in care incepe suptul), pt. ca 2 ore sunt necesare pt. a se digera ce are in burtica; daca i se "toarna" lapte in burtica mai repede, peste cel nedigerat, atunci sigur ca il va durea.
oricum, colicile i-au disparut abia dupa 3 luni, dar cauza lor inca se mai discuta.
poate ca bebeului tau ii place senzatia de supt, ca oricarui micut si ai putea sa-l "inseli" dandu-i o suzeta, la noi a mers figura.
cat despre rani- poti folosi protectoare de silicon, sa-ti dai pe mameloane cu crema garmastan sau bepanthen si sa stai cat mai mult cu ele la aer.
mult succes si nu dispera, va trece si perioada asta mai grea!
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
gabibarta spune:
Antonia, pt rana cea mai buna metoda e sa-ti ungi ranile cu cateva picaturi de lapte de mama si sa lasi sa se usuce. Stai cat de mult poti cu sanii dezveliti, in rest numai cu sutien de bumbac care sa si tina bine. NU te spala cu sapun pe sani, nu te da cu creme, foloseste numai apa.
pozici
Tonnia spune:
Multumesc, fetelor! O sa incerc si cu lapte. Pana acum am folosit Garmastan dar problema e ca nu au cand sa se vindece din cauza suptului prea des.
gabibarta spune:
eu am folosit garmastan, bepanthen si unguent preparat in farmacia maternitatii. Adevarul e ca nici una nu dadea rezultate asa bune ca si laptele:)
pozici
emaaimee spune:
quote:
Originally posted by Tonnia
Fetelor, ajutati-ma si pe mine!
Copilul meu face maine 2 sapt, problema e ca tot timpul vrea sa suga, altfel plange non stop. Azi m-am muls sa vad ce lapte am, m-am muls la 2 ore de la ultimul alaptat, am scos 80ml, i-a ras, a adormit 10 min si s-a trezit plangand iar. tace numai daca il pun la san. Nu-i ajunge laptele sau are colici? Sunt disperata, am rani la sani si nu stiu ce sa mai fac!
Antonia
Cred ca are si colici ca unii bb asa fac:ar suge in continuu asa aiurea.Am inteles ca le alina durerea.Uneori nici nu trag,doar molfaie sfracul pe post de suzeta.
Si eu am patit la fel:sugea fata cand am nascut-o cate o ora,mai statea si o luam iar de la capat.Si a durat ceva.
Dar cand o vad cum se uita in ochii mei fericita cand papa si imi trage cate un zambet strengaresc,cu laptic la colturile guritei-ma topesc.Parca imi multumeste:imi spune ce bun e mami!Si ridica din sprancene cand papa si trage cu o pofta-
,scumpa
Si nu i-am dat decat san pana acum,ai asa o satisfactie
Nu am avut rani,dar am folosit Garmastan de cand s-a nascut fata si inainte si dupa ce papa.De fiecare data!
Sper sa iti treaca repede!
mamica scumpei Bibi-02/07/05
http://pg.photos.yahoo.com/ph/anca76nitu/my_photos