Ce gatim azi (propus de schuster-laura) ???
Raspunsuri - Pagina 8
Emilly spune:
Fetelor, eu am gatit azi dupa reteta lui terry bulete(crochete)din cascaval, delicioase, m-a laudat sotul.Apoi snitele din piept de pui, iar miine vreau sa fac spanac, sper sa mai stiu sa il fac ca nu am mai gatit spanac de anul trecut, nu l-am putut minca in timpul sarcinii.
Dana P spune:
1. supa de vita cu galuste si ciuperci
2. varza dulce la cuptor cu carne de porc
3. piure de cartofi + vita la cupror cu sos de rosii
4 inghetata de ciocolata, vanilie si caise
saphir spune:
Eu am facut pana acum ciocanele picante la cuptor, urmeaza aripi de pui cu susan si garnitura orez cu legume sau noudels.
Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
http://community.webshots.com/user/ClimAmos
acina spune:
Mancarica de rosii (de la borcan) cu pui ieri.
Astazi am in program ficatei cu garnitura de carofi
gratinati cu smantana.(deja mi-e foame)
Maine nu stiu... dar ma veti inspira voi .
Anca
danyce spune:
eu am facut Bami Goreng, mancare indoneziana, sambata, iar ieri am organizat o petrecere la iarba verde ( de ziua sotului) cu mici, gratare, pui, frigarui din carne de pui cu ceapa si gogosari, carnaciori de toate felurile si sate-uri cu sos de arahide. Pe langa toate carnurile astea am avut salate de toate felurile, printre care salata de boeuf, de cartofi cu smantana, ardei copti, vinete, etc. Am avut si tort de ciocolata cu crema de capsuni, tort de mere cu frisca, tort cremes frantuzesc cu cirese (adaptare proprie) precum si cornulete fragede cu gem de cirese si salam de biscuiti cu ciocolata.
Daniela Veuger si bebe mic din burtic
Milia spune:
quote:
Originally posted by danyce
Am avut si tort de ciocolata cu crema de capsuni, tort de mere cu frisca, tort cremes frantuzesc cu cirese (adaptare proprie) precum si cornulete fragede cu gem de cirese si salam de biscuiti cu ciocolata.
Daniela, in cazul in care tortul de ciocolata cu crema de capsuni si tortul cremes frantuzesc cu cirese au fost facute de tine, ne scrii si noua retetele la "Torturi"? Te rog! Mie imi place grozav sa fac torturi bune!
danyce spune:
Tort de ciocolata cu crema de capsuni:
Pt. blat: 8 oua, 16 linguri de zahar, 16 linguri de faina si 4 de cacao, esenta de rom (2 -3lg.), apa 6 liguri, praf de copt dizolvat cu o lamaie sau helas.
Pt. crema: un pachet de unt batut spuma, 4 oua, 4 linguri de zahar + zaharul pt. capsuni, 600g capsuni, zahar vanilat.
Pt. glazura: 200g ciocolata menaj sau 200g ciocolata cu lapte.
Se bat mai intai albusurile spuma si se pune zaharul cand spuma prinde forma (eu pun jumatate din cantitate si amestec mai departe cu mixerul si apoi cealalta cantitate; nu numai cu zaharul, si cu celelalte ingrediente procedez asa), se adauga galbenusurile, se amesteca in continuare pt. a incorpora galbenusurile bine si se pune praful de copt (un pliculet de 7-10g) dizolvat intr-o canita cu suc de lamaie (helas, otet, astea sunt alte variante ), apa cu esenta de rom, faina. Dupa introducerea fiecarui nou ingredient se amesteca bine. Eu folosesc lingura pt. masuratori deoarece e mai usor de retinut. Ideea e: cate oua, atatea linguri de apa cu esenta, numarul dublu de lg. cu zahar, faina.
Crema: se bate untul spuma. Se bat 4 oua cu patru lg. de zahar la bain-marie pana obtinem o spuma (se vad urmele telului in spuma respectiva). Separat se spala capsunii si se taie in bucati cat mai mici. Dupa ce se raceste crema fiarta de vanilie, aceasta se incorporeaza treptat in untul spuma si, la sfarsit se pun bucatelele de capsuni (care intre timp au fost acoperiti cu zahar intr-un castron si s-a scurs surplusul de suc rezultat prin topirea zaharului; zahar eu pun cam 100 g la 600 g de capsuni, dar gustul poate varia). Se amesteca totul cu mixerul pana crema devine roz de la capsuni. Atentie sa nu se branzeasca crema. Mai bine lasati sa se vada niste mici bucatele de capsuni.(Se poate face si un pure de capsuni, dar e mult mai greu de incorporat, deoarece exista riscul de a taia crema si se pune si gelatina in acest caz).
Glazura se obtine prin topirea cu putina apa a ciocolatei. Cand se raceste putin se toarna peste tort.
Eu fac tortul intr-o forma rotunda cu diametrul de 28 cm. Blatul se coace cam 30-50 minute la cuptor (in functie de tipul de cuptor - eu am cuptor cu aer cald si coace foarte repede)si dupa ce se raceste se taie in trei parti si se umple cu crema si se glaseaza. Puteti varia si sa folositi crema de capsuni pt. un blat obisnuit (galben, cu esenta de vanilie sau lamaie, in acest caz)pe care sa-l imbracati in frisca din smantana proaspata. Si asa e delicios.
Tort cremes frantuzesc cu cirese:
Ingrediente pt. 24 de bucati:
un aluat de foietaj preparat din 250 g faina si 250 g unt
Umplutura: 6 oua, 240 g zahar, 120 g vanilie, un baton de vanilie sau 2 pachetele de zahar vanilat, 600ml lapte, frisca din 400 ml smantana prospata , cirese din compot (eu aici folosesc cirese in sos cu gelatina in conserva, special pt. prajituri, tarte).
Aluatul se intinde astfel incat sa nu fie mai gros de 2-3 mm si se taie in 2 foi de marimea tavii (cel mai simplu e sa faceti tortul dreptunghiular in tava de la aragaz, dar puteti opta si pentru forma rotunda). Se coace pana se rumeneste putin la suprafata si e bine patruns. Atentie: sa fie bine copt dedesubt.
Umplutura se prepara in felul urmator: Se fierb 2/3 din lapte cu vanilia. Galbenursurile se freaca cu zaharul, laptele rece ramas,cu faina, se adauga laptele fierbinte si se fierbe in continuu, pana va deveni atat de gros incat sa se dezlipeasca de fundul vasului.Se ia de foc ,se adauga albusurile batute spuma tare. Se toarna intr-un castron de portelan sa se raceasca putin, dar nu de tot si se intinde peste prima foaie cu mainile ude. Apoi se pun ciresele si frisca (cand crema de vanilie s-a racit de tot, altfel riscati sa se topeasca frisca). Se pune si a 2-a foaie pe care ati taiat-o in prealabil in patratele sau triunghiuri (patratele daca e foaie facuta in tava dreptungliulara sau triunghiuri daca e facuta in forma rotunda). Se pudreaza cu zahar sau se unge cu fondant preparat din 200g zahar cu putina zeama din compot de cirese ca sa se coloreze in roz.
Sper sa fi fost destul de explicita. Pofta buna!
Daniela Veuger si bebe mic din burtic
schuster laura spune:
Hallo fetelor.
Eu m-am hotarit astazi sa gatesc ceva rapid:
CALAMARI si GARNELEN cu salata verde,sos de USTUROI CU SMINTINA si piine TOAST prajita.
schuster laura
Milia spune:
Multumesc pentru promptitudine, retetele sunt clare dupa parerea mea, la ultima (cremes cu cirese) la prepararea cremei trebuie corectat - se pun la fiert 2/3 din lapte, nu din zahar. Multumesc mult!