Ce gatim azi (propus de schuster-laura) ???

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Fetelor, imi pare rau ca doar acum am revenit la subiectul asta.Nu credeam sa am atatea doritoare a retetei mele.Va dau si mult laudata reteta de ciorba de peste si icre de pesteSper sa va placa, mie cel putin imi place f. mult.
Nu va dau cantitati fixe, ca eu o fac la ochi.

La o oala de 5 litri dar pe care o umplu cu apa cam de 3 sferturi, eu pun la fiert cam 2 morcovi mari sau 3 mijlocii,taiati in 2 pe lungime, 1-2 patrunjei, taiati in 2 pe lungime, 1 ceapa mai mare intreaga, pun vegeta dupa gust, piper, sare daca mai trebuie si pun cam 5 catei usturoi maruntiti ca sa fiarba impreuna.Cand legumele sunt aproape fierte, iau cam 2 polonice de lichid si le pun separat intr-o farfurie, lasand sa se raceasca ca sa fac dresatura cu smantana si oua.Folosesc cam 1 cutie de 300 g de smantana si 1-2 galbenusuri de oua pe care le amestec, dupa care mai pun din nou cam 5 catei de usturoi in dresatura. Intre timp pun pestele taiat bucatele( cam 1 kg de peste, nu stiu sigur, dupa ochi) si icrele care sunt invelite in pielita lor, deci nu icre deja maruntite (se poate si fara daca nu aveti)si las sa mai fiarba cam 10 minute, iau oala de pe foc, astept putin sa se mai linisteasca ciorba, sa nu mai dea in clocot (cam 10 min), dupa care pun si dresatura.Se acreste cu otet sau zeama de lamaie, eu pun si putina boia iute,depinde de gustul fiecaruia. Se poate servi cu ardei iute, ca si ciorba de burta!!
Am uitat sa spun ca ceapa se scoate mult inainte, pentru a nu se desface iar morcovii si patrunjelul ii puteti lasa in ciorba sau daca nu se pot scoate.Eu ii las.
Pofta buna si sper sa va placa

O sa mai vin cu retete de peste dar nu acum mi-e cam somn, ca e tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns schuster laura spune:

Ieri am gatit mincare CHinezeasca cu garnitura de orez iar astazi inca nu stiu exact der un aperitiv il pregatesc sigur.
Se numeste :PIINEA VINATORULUI
Il voi scrie la subiectul INDEX-Aperitive.

schuster laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns schuster laura spune:

Ieri am gatit mincare CHinezeasca cu garnitura de orez iar astazi inca nu stiu exact der un aperitiv il pregatesc sigur.
Se numeste :PIINEA VINATORULUI
Il voi scrie la subiectul INDEX-Aperitive.

schuster laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana P spune:

cartofi noi cu sos de branza si marar
spuma de capsuni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Azi am facut bors de oase afumate, cu sfecla rosie, dres cu smantana si felul 2, ostropel de pui cu piure de cartofi si salata verde.
Pentru desert ma mai gandesc.


Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
http://community.webshots.com/user/ClimAmos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Ce fel de peste folosesti in supa asta, Idora? Ma tenteaza foarte tare sa o incerc zilele astea. Pui pastrav sau cod?sau nu conteaza?
merci.

Daniela Veuger si bebe mic din burtic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

ai mei nu mananca de 2 ori aceeasi mancare. de fapt eu gatesc o data pe zi ceea ce se mananca o data (si am grija sa nu depaseasca 40minute, ca n-am timp). In rest, ce e prin frigider: iaurt, branzica, o salata, etc.
in seara asta am sa fac o salata de ton cu fasole, iar maine cred ca un gratar. tot pe gratar pun si niste cartofi invelitzi in folie de aluminiu, ciuperci, dovlecei si gata cu garnitura!
da parca mi-ati facut pofta de gatit

Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Daniela, eu cand am facut-o prima oara, deci acum vreo 2-3 luni, am pus cod iar acum 2 zile am pus macrou.Dar poti sa pui ce peste vrei, nu conteaza.
Sper sa-ti placa!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Eu am facut ieri o ciorba de pui cu legume, sarmalute in varza dulce, salata de vinete si Tiramisu.Azi nu mai fac nimic.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Am gatit makloube (orez cu carne ,vinete,hommos ,ca decor snubar-seminte d epin si migdale )se maninca cu iaurt si ca desert mamool.Spor la bucatareala.

http://community.webshots.com/user/catya106

Mergi la inceput