cum traduceti?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Paste Tagliatelle* cu sos tomat picant

- 50g/…/3linguri de unt;
- 1 ceapa tocata marunt;
- 1 catel de usturoi tocat;
- 2 ardei chili se toaca si se scoate samanta (n.t. poate gasesti uscat in borcanele de condimente nu stiu daca in Ro exista ardei din astia proaspeti, sau cred ca merge si cu ardei iute obisnuit);
- juma de kil de rosii proaspete, se ia coaja si semintele jos si se toaca;
- 200 ml de supa de legume (n.t. aici se gasesc sub forma lichida la conserva de asemenea si cu gust de gaina, vita si porc, e un fel de supa concentrata, daca in Romania nu sunt vezi daca merg cubuletele de supa Maggi, Knorr sau care erau; zeama aia cred ca trebuie facuta separat nu bagi cuburile direct in tigaie , pe astea de la maggi vad ca scrie 0.25 l deci merg 4 la 1 litru de apa);
- 2 linguri pure de rosii (n.t aici chiar asa se gaseste sub forma de pure, este un fel de pasta de tomate nitel mai moale, cre’ ca merge si pasta de tomate da’ fiind mai concentrata poate trebuie pus mai putina);
- 1 lingura de zahar;
- sare si piper;

1. topeste untul intr-o cratita mare. Adauga ceapa si usturoiul si caleste-le 3-4 min pana se inmoaie
2. adauga si chili (sau ardei iute) si mai lasa inca 2 minute.
3. adauga rosiile si zeama de legume si lasa sa fiarba la foc mic 10 min, amestecand din cand in cand
4. scoti sosul din tigaie si il dai prin mixer (sau robotul de bucatarie) timp de 1 minut pane se inmoaie si devine omogen. Daca nu ai mixer sau robot treci sosul printr-o strecuratoare ca sa se separe de bucatile mari.
5. toarna sosul inapoi in cratita, adauga pasta de tomate, zaharul, sare si piper dupa gust. Reincalzeste sosul la foc mic pana incepe sa se infierbante.
6. fierbi pastele separat conform instructiunilor de pe pachet sau al dente (asta inseamna sa nu le fierbi prea tare, sa simti pasta cand o musti). Rastoarna apa din paste, le pui pe o farfurie si servesti cu sosul.

Variatie

Presara peste farfuria cu paste 50 g de sunca italiana pancetta sau sunca neafumata , taiata felii subtiri si prajita pentru 5 min pana devine crocanta.(nt. Sunca din aia care are si grasime si carne, costita)

*pastele tagliatelle sunt lungi subtiri si plate, nu rotunde.


Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carola spune:

:) multumesc mult de tot. eu mai am retete,daca nu va deranjeaza si nu abuzez prea mult,le pun aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carola spune:

Basil & tomato pasta

1 tbsp olive oil
2 springs rosemary
2 cloves garlic,unpeeled
450 g/1 lb tomatoes,halved
1 tbsp sun-dried tomato paste
12 fresh leaves ,plus extra to garnish
salt and pepper
675 g/ 1 ½ lb fresh farfalle or
350 g/12 oz dried farfalle

1. place the oil ,rosemary,garlic and tomatoes ,skin side up ,in a shallow roasting tin (pan)
2. drizzle with a little oil and cook a preheated grill (broiler) for 20 minutes or until the tomato skin are slightly charred.
3. peel the skin from the tomatoes .Roughly chop the tomato flesh and place in a pan.
4. Squeeze the pulp from the garlic cloves and mix with the tomato flesh and sun-dried tomato paste.
5. Roughly tear the fresh basil leaves into smaller pieces and then stir them into the sauce. Season with a little salt and pepper to taste.
6. Cook the farfalle in a saucepan of boiling water according to the instruction on the packet or until it is cooked through, but still has ‘ bite’.Drain.
7. Gently heat the tomato and basil sauce.
8. transfer the farfalle to serving plates and serve with the basil and tomato sauce.


COOK’S TIP

This sauce tates just as good when served cold in a pasta salad.

Mergi la inceput