psihicul femeii care nu poate ramane insarcinata

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Aveti dreptate. Toata lumea ne spune sa nu ne mai gandim la asta dar nu stiu cum sa facem. Cel mai clar e ca daca vrem sa ramanem gravidem negandindu-ne la asta e aproape sigur ca vcom urmari cel putin in subconstient acest lucru.

Si eu ma straduiesc de trei ani si abia de vreo 2 luni am ajuns sa nu mai fiu asa de disperata. Cu ajutorul terapiei si al unei intamplari. Sotul meu a fost de acord sa adoptam un copil si gandindu-ma serios la lucrul acesta am inteles ca de fapt nu sunt pregatita sa vina bebe chiar maine.

Asta a fost intamplarea mea. Dar cred ca singura sansa nu este sa ne propunem sa nu mai gandim ci sa ne gandim la altceva. Sa facem ceva pentru noi, sa nu uitam sa traim, sa lucram, sa ne dezvoltam. Nu cred ca bebe va fi multumit sa aiba o mama care si-a aandonat viata pentru el (ea).

Asta cred eu.

Ana Maria

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

cred ca noi gresim cind credem ca reusita tratamentelor sau a FIV este direct proportionala cu dorinta noastra de a avea un bebe!! cred ca trebuie sa ne inarmam cu mult mai multa hotarare, forta si curaj. Lucrurile nu sunt simple, din ce in ce mai multe femei se confrunta cu probleme de infertilitate, si nu este o garantie faptul ca dam o gramada de bani, timp si efort.
Eu am facut doar un FIV si eram atit de sigura ca o sa raman ca am cazut din cer cand nu am reusit! citeva luni am refuzat sa ma gindesc... Dar acum, ajutata de voi bineinteles, sunt asa de hotarata! si avizata ca, oricat efort depun, oricati bani arunc, s-ar putea sa nu reusesc... Dar, cum spunea cineva pe aici,"speranta moare ultima"!

ardit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

E greu ...e foarte greu...eu dupa 4 ani...si vreo 7 inseminari.. o sa ma indrept spre FIv, asta e clar..si numai stiu eu cate plansete ,urlete...am reusit sa ma ridic...singura care te ridica e speranta...pana nu demult psihicul m-a controlat pe mine, acum eu il controlez pe el, si traiesc din nou, ma bucur de fiecare clipa ,fara sa ma mai obsedeze temperatura,mucusul...ops azi trebuie sa facem program artistic etc..si sa ma las in voia sortii cum se zice...oricum bebe vine cand vrea el...putem noi sa stam in 15 mii de pozitii..el ne alege pe noi si tot el si Doamne Doamne decide cand e momentul sa apara in viata noastra.

Pana atunci la ce rost sa ne chinuim sufletul? Stiu ca e greu de realizat asta...dar daca eu am reusit sa ies din depresia zilnica..deci se poate...trebuie sa iesiti ,altfel amanam si mai mult momentul aparitiei bebelui...cine ar alege o mamica inbufnata si despresiva,nu?

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luli spune:

Fetelor a propos de psihic si de situatiile delicate in care ne baga viata - am vazut aseara pe HALLMARK filmul " Copil de vanzare" - si m-am umflat de plans. Eu de obicei nu prea plang la filme dar subit m-am vazut pusa in postura tipei care isi doarea mai mult decat orice sa aiba un copil si a juns pana acolo incat a intentionat sa cumpere unul nenascut. Sincer mi s-a parut sfasietor. Sotul meu nici nu a putut sa se mai uite.
Pe masura ce trece timpul suntem tot mai marcati de gandul ca vom ajunge batranei singuri...

Va pup pe toate,

Luli

Mergi la inceput

evitati filmele care va fac rau. In general nu faceti decat lucruri placute si nu uitati sa radeti si sa va distrati. Mergeti si uitati-va la comedii si la filme optimiste, megeti in vacante sau plimbari!!!!

Ana Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Costi spune:

Numai cine nu a trecut prin asta nu poate intelege.
Nu-mi ajunge timpul sa astern pe hirtie cit am suferit in ultimii 2 ani.Acum, mai nou vad ca incep sa albesc,sotului i s-a inspicat barba si parca toate astea in ultimul timp...Avem 36 de ani...In curind copilasii ne vor numi "batrinei".Si poti accepta toate acestea cu zimbetul pe buze?Dar astept pe mai dep0arte un bebe..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiwi117 spune:

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Initial creeata de madalina.badescu
Dati un sfat.

ma inscriu prima parerista pe lista. a se renunta la statul obsesiv pe DC asa ca mine. ma invart ca o oaie beata cand prind timp liber sau cand as avea ce face dar, mdeh, viciul e mai tare, pe mai toate topicele. stiu pe dinafara analizele aspirantelor si chinurile lor, desi n-am postat niciodata acolo ca nu sunt asa optimista, ma mai ratacesc pe topice neutre ca si cand am locui toti intr-o casa imensa si, in asteptarea bebelusului, mai zabovim la discutii frivole prin sufragerie sa mai uitam de ceea ce nu putem uita, stiu teoretic cum se alapteaza, ce-s aia colici si cum il faci sa ragaie pe bebe, cu ce , cum si cand incepi diversificarea, acuma nu ma mai dezlipesc de subiectul deschis de karmen cu psihologia copilului, stiu ce greu le e unor mamici in primele zile de gradinita, cand apar greturile, ce e interzis sa mananci in caz de gravideala, cum scapi de kilograme dupa, la cat timp de la nastere revii la sex, stiu ca Vilma si Parpa nu dorm noaptea prea bine, ca Adameasca e campioana la nopti nedormite, ca Papa e la a treia incercare fericita, ca a inceput recolta la fetele de mai-iunie, ca Descantec ia lectii de inot si de vioara, ca bebeii lui Bubi si Lexi au avut febra mare saptamana trecuta, ca fetita Paulei a intrat in faza lui "nu", stiu si taticii, stiu tot ce se intampla in marea familie a DC, la usa careia oftez inca in aceeasi situatie ca si tine, draga Madalina...no, va stiu pe toate cu toate problemele voastre, chiar daca a mea nu e publica. inca. si va stiu toti bebelusii din poze si din povesti si cateodata am impresia ca trebuie doar sa intind mana si sa ating ecranul si e ca si cum v-as atinge pe voi si v-as aculta povestile de-adevaratelea. cu emotiile corespunzatoare, indescriptibile ca si cele de acum. Mada, nu stiu ce sa iti spun...decat ca am momente in care n-as mai vrea sa stiu nimic, pur si simplu. sa ma gaseasca bebe detasata, ignoranta, nepregatita, dar sa ma gaseasca. imi imaginez la fel de obsesiv clipa in care am sa vad cele doua liniute, pariez ca o sa stea pamantul in loc o clipa, ashea, de dragul meu, si o sa se bucure de bucuria mea asa cum m-am bucurat si eu de alte bucurii. n-am nici un sfat, de fapt. doar gargara ieftina ca deobicei. macar ma simt mai bine ca m-a ascultat cineva care ma intelege

ne vedem la testul pozitiv, aveti grija de voi

Authority Zero

Sunt noua ca membra pe forum, dar am studiat intens problema inainte de a ma manifesta.
Cred ca sunt o fire puternica, sensibila la origini, dar adaptata vietii. Plang uneori in intimitate, din motive serioase. Mai plang uneori la TV cand vad batrani in situatii imposibile.
Cand eram pe la sfarsitul mesajului "quotat", mi-au dat lacrimile.
Conchita... jos palaria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luli spune:

quote:
Originally posted by ana maria

evitati filmele care va fac rau. In general nu faceti decat lucruri placute si nu uitati sa radeti si sa va distrati. Mergeti si uitati-va la comedii si la filme optimiste, megeti in vacante sau plimbari!!!!

Ana Maria

Esti draguta insa nu e chiar asa, nu am putut sa nu ma andesc ca si eu as putea fi in aceiasi situatie. Sincer???? mie mi-a frant inima!!!

Luli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Fetele, eu am gasit o metoda care m-a facut sa uit nu numai de problemele care ma impiedica sa am si eu un bebe, dar si de varsta care ma "apasa"!
Intamplator, la o nunta, am dansat toata noaptea; ca stiam, ca nu stiam, am vrut sa ma simt bine.
Si asa de bine m-am simtit, ca acum sunt in cautare de cluburi de dans pt amatori, in Bucuresti! Imi vine sa rad numai cand ma gandesc, dar eu cred ca face bine la psihicul asta al nos', greu incercat!
Ce ziceti? Va fac un dans?

Mergi la inceput

Bravo Rozi!!! Esti cea mai tare!!!

Ana Maria

Mergi la inceput