La France (10)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dama spune:

Buna fetele,
f.anomis bine ai venit printre noi si sper sa te simti bine in marea familie de pe DC.
Bafta Ancutei la mini JO, ii tin pumnii sa iasa invingatoare.
Oana, sper sa reusesti sa obtii SS. Catalogul Quelle e bun, am comandat si eu de cateva ori, mai ales ca dupa o prima comanda, vei primi tot felul de oferte si de reduceri la produsele de acolo (+cadouri gratuite). Dar totusi sa nu neglijezi soldurile de vara care trebuie sa inceapa prin iunie si cu care te vei regala in magazine cunoscute (La Redoute, Vertabaudet, Natalys, etc).
Fetele am si eu orugaminte: recomdantati-mi si mie o carte buna (fr) despre etapele maternitatii si despre BB.
Va multumesc si va

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Oana, daca e nevoie fac si eu una de la Nantes.

Am scris mai devreme un mesaj luuung si l-am pierdut. of!!!

Eu fac traduceri prin telefon pt Cimade...munca voluntara. Va rog sa aveti grija cu politia pt ca se fac multe abuzuri in momentul de fata. Oana, tu ai patit-o deja. Dar sunt vizati si cei care isi invita prietenii sau familia in vacanta. Pt ca s-a întâmplat sa fie retinuti chiar si turisti pt ca nu puteau demonstra ca au destui bani sau nu aveau biletul de întoarcere. Asta din cauza ca legea Schengen nu e prea clara si fiecare o interpreteaza cum vrea.

Ce ma doare foarte tare e faptul ca hotii ajung foarte rar in centrul de retentie iar tiganii niciodata. In schimb sunt luati români controlati pe strada sau la locul de munca. Acum 3 saptamâni era un baiat de 18 ani, ajuns de la sat direct in Franta pe santier. Era atât de speriat!!!!! Lucra de 3 saptamâni si locuia cu alti muncitori intr-un apartament oferit de patron. El a avut noroc, patronul i-a facut attestation d'hebergement si promesse d'embauche, insa vreau sa va zic ca a fost SINGURUL caz mai fericit intr-un an de zile. In rest, majoritatea sunt trimisi cu avionul în tara, ceea ce implica faptul ca ramân fara pasaport la intrarea in Ro. Câteodata femeile plâng la telefon si de multe ori îmi dau si mie lacrimile. Nu sunt o persoana naiva si îmi cam dau seama de cine e la capatul firului. Dar uneori nu e just ce se întâmpla. Atunci ma doare sufletul.

Va urez o seara buna.

Sibylle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Da, Sibylle, daca vrei, fa, si trimite-mi-o rpin posta. e velabil pentru cine mai vrea sa faca. Daca vreti, sa le puneti maine sa ajunga pana marti. Si, eventual, cele care sunteti departe, puteti scrie "domnul si doamna....". Va multumesc tuturor ca vreti sa ne ajutati!
la ce fel de abuzuri te-ai referit, Sibylle? Hai ca ma speri iar!

oana si bb din burtica (6 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns f.anomis spune:

Buna seara fetele!
Va multumesc inca o data pentru urari. Cu siguranta, ma voi simti bine printre voi. Eu si bebele suntem bine (este doar unul, din fericire. Aveam emotii caci in familia mea exista gemeni). Bebele este urias, masoara aproape 3 cm. Voi mai face o ecografie peste vreo trei saptamani la sfarsitul primului trimestru si cat de curand,analizele medicale.
Oana, imi pare tare rau ca aveti iarasi probleme. Daca te putem ajuta cu ceva, spune-mi.
Luminita, eu locuiesc la "Mirandolele " din Le Cannet. Tu unde stai?
Eu va pup si va doresc "Noapte buna!". Ne "auzim" maine caci voi avea mai mult timp si sunt singura acasa. Acum, sotul meu sta in coasta mea sa se "urce" el pe internet sa-si inregistreze muzica.

Mergi la inceput

Ma bucur sa aud ca bebe este bine, Simona, chiar ma intrebam de ce nu ne mai zici o data ce ai facut! Te asteptam maine!
Daca vrei sa ma ajuti, aceeasi poveste, renumita declaratie...M-am saturat de cate ori am pronuntat cuvantul asta...
Va pup, fetele!
Ma doare capul ingrozitor, cred ca de la prea multe ganduri, si nu am voie sa iau medicamente, aveti vreo idee naturista, ceva???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Oana, sotul meu intra maine seara de la Paris,el este francez, dar de origine romana. O vom face totusi si poate reusim sa o faxam daca ai un nr. de fax pe undeva, pe la fete poate.
Dama, eu atata am citit in timpul sarcinii ca aproape stiam pe dinafara fiecare moment al evolutiei si sa nu fii indraznit cineva sa ma contrazica in de-ale sarcinii. Inainte cu vreo trei zile de venirea lui bb am realizat ca nu stiu cum sa-l schimb, cum sa-i curat buricul, cum sa-i fac baie, etc. Am fugit repede in cautarea unei carti si ce m-a mai calmat putin a fost" Le livre de bord de bb de 1 jour ŕ 1 an-, Claire Pinson, editura marabout. Aceasta editura are multe carti despre bb si t-o recomand cu incredere. Nu face prostia sa cumperi Pernot parca, sunt scumpe si nu sunt chiar asa de bune.Incearca insa pe la biblioteca ca sa nu te ruinezi prea tare.

http://community.webshots.com/user/delphinoi

Mergi la inceput

Delphinule, daca faceti asa, e bine. Si daca nu are nici o fata de aici fax, nu-i nimic, o trimiti sambata dimineata ca poate ajunge pana marti. Daca nu, am sa ma duc joi cu ele, intarzii doua zile. Ca miercurea nu este secretara care imi face dosarul. Dar poate are vreo fata fax de aici, daca da, poate ii dati voi nr delphinasului sa trimita. Iti multumesc!
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

ok, Oana! Ganditi-va sa cereti si proprietarului o astfel de atestare!
Sa va dau un pont mamici care asteptati bb, laLidl in acest moment sunt de vanzare loturi de 3 body cu 4€, rar se mai gasesc la un astfel de pret si sunt si culori neutre, galben, vernil, merge si pt. fata si pt. baiat.

http://community.webshots.com/user/delphinoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Onuta draga hai ca abia acum am reusit sa citesc mesajele si imi pare rau sa aud ca aveti iarasi niscaiva probleme! Evident ca poti conta si pe mine pt declaratie (poate ca Lulu imi trimite varianta ei pe care sa o scriu si eu ca nu prea le am cu declaratiile) iar daca vrei luni pot veni sa ti-o aduc direct la Cannes! Ce zici?

Lulu, asteptam vesti de la concursul Ancutei! Sper ca a castigat!

va pup pe toate si va urez noapte buna!
Alina,

PS: bienvenue Simona!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Si eu ma gândesc ca e foarte bine o declaratie de la cei cu care te-ai întâlnit deja la picnic. Si insista la familiile la care lucrezi. Atâta lucru pot face si ei, explica-le bine ca nu patesc nimic daca fac aceasta declaratie.

Ramâne sa trimiti adresa ta pe PM. Va pup.

Sibylle

Mergi la inceput